Forum Wiki SponsorShop
25 September 2020, 17:33:26 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Cine CT V6,DD CI en alphacrypt classic en niet werkende kanalen in WMC  (Read 4207 times)
endy
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 17


« on: 11 June 2014, 18:23:57 »

Hallo medeforummers,

Al sinds 2012 ben ik een tevreden gebruiker van mijn Digital Devices Cine CT6, in combinatie met de CI en een alphacrypt classic.
Sinds een maand of 2 is Ziggo heel druk bezig geweest met aanpassingen waardoor mijn setup met WMC niet meer werkte.

Na een nieuwe transponderlijst + preset van netwerknummer 1111 en frequentie '372' Mhz(hierover later meer) te hebben gebruikt werkt het nog steeds niet goed. Er worden slechts 21 kanalen gevonden volgens WMC, als er live tv wordt gekeken is er slechts 1 kanaal beschikbaar.

Omdat ik eens een andere weg in wilde slaan om zo het bewerkelijke met transponders en presets te voorkomen, heb ik DVBlink 5.0 vandaag geinstalleerd. De installatie heb ik zodanig uitgevoerd als door Nico(dank hiervoor) hier op het forum heeft aangegeven via
http://www.windows-mediacenter.nl/add-ons/dvblogic-tvsource/dvblink-versie-5-0/

Na het installeren van alle packages worden de kanalen(en EPG) gevonden op de TV server.(http://localhost:39876/c/server/channels/#
Als ik een kanaal vanuit  de groep "kanalen" aanklik en op "afspelen" klik dan zie ik bij de "monitor" dat de stream ook wordt afgespeeld, er is een bitrate waarde zichtbaar en er worden 'packets' verwerkt.

Het vreemde is echter dat tijdens het openen "windows mediaplayer" lijkt alsof deze het kanaal wil weergeven, echter er gebeurt helemaal niets.
Datzelfde geldt voor de TV client, na het aankiezen van een kanaal om deze af te spelen blijkt het venster "zwart" en zie je alleen onder enkele bolletjes op en neer lopen wat suggereert dat deze nog bezig is met laden / opstarten.

Als ik vervolgens alle 8 de virtuale DVB ontvangers in WMC toevoeg, dan worden alle kanalen van ziggo(radio en televisie) herkend zoals deze ook door Dvblink zijn opgehaald. Echter bij "live tv" krijg ik alleen maar zwart beeld te zien, wel loopt de tijd en kan ik de timeshift balk met slider bedienen. Het enige kanaal dat werkt is het FTA kanaal Nederland 1. Deze is ook zichtbaar in DVblink client.

Om nog wat meer inzicht te geven in mijn systeem v.w.b apparatuur en software(instellingen);

specificaties:
CPU          :Intel core I7-870
Mainboard : MSI P55-GD65
Geheugen  : 8GB corsair 1333Mhz
Harddisk    :hitachi(3TB) bootable met infinity setup
GPU           : Asus ENG GTX480
Geluidskaart: Asus Xonar Assence ST
Mediacenterbehuizing: Zalman HD503

OS: Windows 7 ultimate x64 NL
Gebruikte drivers bij de tuner:
DigitalDevices-DVB-Driver-2.3.0.47-x64 (deze heeft tot 2 maanden geleden altijd goed gewerkt)
Alphacrypt Classic : Versie 3.23

Wat heb ik zoal gedaan om de problemen te verhelpen

- Systeem met acronis naar een schone kale windows 7 x64 installatie teruggezet
- Altijd gewerkte driver van Digital Devices geinstalleerd - DigitalDevices-DVB-Driver-2.3.0.47-x64
- Nieuwste driver van Digital Devices geinstalleerd - v25.0.80x64.
- Met servicepack1 getest
- Met alle windows updates getest
- Alle mogelijk relevante browsergerelateerde zaken geupdate(java, flash, silverlight)

Na alle testen kan ik nog wel wat bijzonderheden vermelden;

- Op de oude wijze gebruiken van DD met transponder en preset, daarvoor moet ik in WMC frequentie 372 Mhz invullen icm 1111.
  Met de volgens Ziggo te gebruiken frequentie 356 Mhz  icm 1111 wordt er in WMC niets gevonden. Heel vreemd, ik kan dit niet verklaren.
- De nieuwste driver van DD gedraagt zich in Dvblink hetzelfde als de oude. Op zich een goed gegeven, voor direct gebruik in WMC echter niet.
  Ik heb een windows 64 installatie, mogelijk dat deze nieuwste driver icm met WMC daar problemen mee heeft.
- In DVBlink lijkt het soms alsof een geopende stream nog in de monitoring actief blijft, terwijl het programma WMC of mediaplayer al gestopt is.
- De tunerlog van DD geeft netjes aan dat de tuners goed worden aangesproken, en dat de signaalsterkte, kwaliteit in orde zijn en er
  geen packetloss is.
- Dvblink TV server geeft in de logging aan dat de CI "null" is met als vermelding dat deze niet aanwezig lijkt, ik wil hier nog nader
  naar kijken. bekabeling nalopen, eventueel nog wat omwisselen om te testen, maar dat is lastig, ik heb geen reserve onderdelen en
  er zijn  weinig DD gebruikers in de buurt Wink Daarbij is het spreekt dit de DD tunerlog tegen, dus mogelijk is het een dvblink
  probleem?
  
Heeft iemand nog tips of suggesties? Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat mijn alphacrypt kaart  met versie 3.23 niet recent genoeg is.
Zeker weten doe ik het niet, ik kan hier verder geen klachten / meldingen over vinden wat zou in kunnen houden dat deze versie nog goed genoeg is voor gebruik icm met ziggo.

Ik heb DVBlink nu in trail om te proberen, mocht ik het tijdig werkend krijgen dan kan ik tot een aankoop overgaan  Cool
Anders moet ik het op de oude tour voor elkaar gaan krijgen, en met de (nieuwe) functies in DVBlink zou ik dat erg jammer vinden.

Met vriendelijke groet,

Endy
« Last Edit: 11 June 2014, 19:02:51 by endy » Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #1 on: 11 June 2014, 19:38:40 »

Endy,

In de Cine/DuoFlex tool van DD zijn een aantal opties voor de tuner (onderste optie geloof ik)
DVB-C is voor gebruik met DVBLogic, die moet je dus aanvinken en daarna de PC restarten.
DVB-C MCE is voor het gebruik zonder DVBLogic, zoals je het eerst had dus?

.Nico
Logged
endy
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 17


« Reply #2 on: 11 June 2014, 19:48:40 »

Hallo Nico,

Dat klopt inderdaad, de onderste optie  smile
Dat was ik vergeten te vermelden, ik had voor Dvblink inderdaad de instelling in de DD setup gewijzigd naar DVB-C.
Voor WMC met gebruik van alleen DD moet de setting in de DD setup DVB-MCE zijn.

Met vriendelijke groet,

Endy
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #3 on: 11 June 2014, 21:19:04 »

en nog steeds zwart beeld?

ook na een volledige herstart?
Logged
endy
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 17


« Reply #4 on: 11 June 2014, 21:58:34 »

Ook na een herstart blijft het beeld dan zwart  Sad
Ik denk dat ik dit weekend even de hardware controleer, dan zal ik een schone windows 7 installatie uitvoeren.

M.i wordt er niet veel windows 7 (ultimate) x64 gebruikt i.c.m. met deze tuner, heb je een vergelijkbare setup
wel eens draaiend gehad (evt icm dvblink)?

Misschien kan je me vertellen welke driver versie je toen voor de digital devices tuner hebt gebruikt?
voor mij zal de eerste DD driver als test de driver zijn die door mij bijna over de gehele duur zonder problemen is gebruikt
Dat is dan de versie "DigitalDevices-DVB-Driver-2.3.0.47-x64"

Alvast bedankt voor het meedenken  Cool


Logged
Kater
Guest
« Reply #5 on: 14 June 2014, 16:09:09 »

In die Cine-tool moet ook aangegeven worden welke CI-module bij welke tuner hoort; wellicht dat daar iets niet klopt? Omdat ik ergens las dat hij CI=NULL aangaf en alleen FTA-kanalen het doen. Duidt erop dat de ontsleuteling niet of niet lekker werkt.
Logged
endy
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 17


« Reply #6 on: 20 June 2014, 00:03:52 »

Bedankt voor het meedenken Kater  smile

Ik heb afgelopen weekend (tot zojuist) de mediacenter geheel nieuw geinstalleerd.
Een nieuwe windows 7 installatie in combinatie met DVB link 5.0.0

Het draait nu allemaal prima, het probleem met geen werkende kanalen is nu opgelost.
Ik moet echter nog wel even kijken naar het aantal channels wat ik gevonden heb.

Dit zijn er nu zo'n 150 via DVB link icm regio limburg 1111 / 356 Mhz. Ik heb het vermoeden dat dit iets met de scan en het koppelen te maken heeft. Van het weekend ga ik hier even verder mee en hoop ik de nog ontbrekende kanalen(oa SBS6, discovery etc) nog toe te kunnen voegen.

Mvg,

Endy
Logged
Kater
Guest
« Reply #7 on: 20 June 2014, 20:06:28 »

Dat moeten er sowieso meer zijn. Ik heb 332 kanalen (incl. radio) en zit in exact dezelfde regio (hallo buurman!  specool)

Met die fastscan in DVBLink vond 'ie ze bij mij allemaal feilloos. Je hebt het over het koppelen: koppelen van wat? Met alleen een tuner (dus zonder CI/CAM) zou 'ie de kanalen ook gewoon moeten vinden, alleen kun je ze dan niet bekijken ivm de versleuteling.
Logged
endy
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 17


« Reply #8 on: 20 June 2014, 22:14:53 »

Hallo Buurman  biggrin

Ik heb altijd die aantallen die je aangeeft gehad, alleen een dikke maand geleden werd in windows mediacenter ineens geen enkel kanaal meer gevonden. Ziggo is rond die tijd, en nu nog druk aan het wijzigen en voorheen kon ik met transponders die gepost werden altijd de kanalenlijst updaten.

Een van de bronnen die ik hierbij ook nog wel eens raadpleegde was bv die van digitalekabeltelevisie.nl. Nu wordt dat niet meer gedaan omdat het te bewerkelijk is en Ziggo ook nog aanpassingen per deelgebied / plaats uitvoert v.w.b frequenties.Ik had de insteek om met DVB link aan de slag te gaan. Met een fast scan of normal scan, het maakt niet uit, ik krijg telkens 193 kanalen, waarvan ik er 151 heb als zijnde TV kanaal. En dat op Freq 356 Mhz ensymbol 6875  (1111)

Hierbij zitten dan bv wel de DVB-C HD kanalen ned 1 t/m3, rtl4 en net5, de overige ontbreken echter. Ik kan echt niet verklaren waar dit probleem in zit. Ik moet ook zeggen dat DVBlink met wijzigingen, dus bv een nieuwe scan uitvoeren op mijn systeem nogal vervelend reageert. Met name het EPG stukje, waarbij ik de optie "by name" nu niet kan gebruiken om de EPG benaming mee aan te laten vullen. Ik heb het kunnen selecteren, maar om de een of andere reden is deze nu "grijs" terwijl alle kanalen wel default vermeld worden.

Met het koppelen bedoelde ik dus de EPG, als ik met de TV client in internet explorer kijk naar de programmering zie ik nu na diverse aanpassingen niets, en lijkt het er op dat het ontbreken van deze EPG dan ook inhoudt dat ik niets kan afspelen.

Ik ga nog even kijken of ik met mn usb anysee DVB-C wel meer gegevens vindt, anders wil ik met de Anysee eens de data van de streams ophalen en bekijken wat hier allemaal in zit. Mogelijk dat ik hier mee dan een zelfgemaakte transponder kan maken.

Verder kan ik nog vermelden dat ik hier in het noordelijkste stukje limburg zit pal tegen de duitse grens, en hier in het verleden al eens vreemde wijzigingen met de frequenties plaats hebben gevonden. Ik heb in het verleden ook wel eens (postcode 6599)andere frequenties gebruikt (369 Mhz) als tijdelijke oplossing (zie https://www.stv.nl/upload/netwerknummers%20en%20frequenties.pdf)

Ik ga er in ieder geval dit weekend mee verder, mocht je in de buurt zijn dan kom maar ff kijken  smile
Grtn,

Endy
« Last Edit: 20 June 2014, 22:17:15 by endy » Logged
Kater
Guest
« Reply #9 on: 21 June 2014, 07:10:29 »

Vaag hoor. Ben niet zo'n expert als sommigen (lees: de meesten smile) hier, maar het lijkt mij dat als je in dezelfde area zit en dezelfde handelingen uitvoert je gewoon dezelfde kanalen zou moeten vinden.
Logged
endy
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 17


« Reply #10 on: 21 June 2014, 10:49:34 »

Het is ook allemaal erg vreemd, ik weet hier toch best wel het e.a van af,daarnaast weet ik heel veel van PC's, reparatie en installatie.
In ieder geval ben ik vanochtend nog eens bezig geweest en nu in eens vindt ie 332 kanalen met precies dezelfde handelingen die ik al diverse keren er voor heb gedaan.

De EPG is er nu ook, en alles werkt in WMC naar behoren. Ook via de client kan ik nu tv kijken local op eigen htpc dan wel op andere clients in het netwerk. Wat het is weet ik niet,ik heb Dvblink versie 5.0, eind mei is deze officieel gereleased, ik kan niet vaststellen hoe dit zich t.o.v versie 4 verhoudt. Ik heb in ieder geval precies gedaan wat overal beschreven is v.w.b handleiding en installatie.

In ieder geval bedankt voor het meehelpen allemaal het probleem is opgelost.
Mvg,

Endy
Logged
Kater
Guest
« Reply #11 on: 22 June 2014, 00:04:46 »

Het is het resultaat dat telt...  Cool
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!