Forum Wiki SponsorShop
14 December 2017, 21:59:51 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Hoe gebruik je Windows Media Center in Windows 10  (Read 5544 times)
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« on: 6 October 2015, 15:11:05 »

Standaard is WMC niet aanwezig in Windows 10 maar een aantal nerds hebben er een los pakket van gemaakt dat te installeren is op de volgende manier:
op de 64-bits versie van Windows 10 en Windows 10 Pro, NIET de Home of Enterprise editie!

  • Download (ca. 54MB) WindowsMediaCenter van deze link: WindowsMediaCenter_10.0.10134.0.zip
  • Maak in de Download directory de directory MCE-WIN10 aan en extract daarin dit bestand
  • Muis klik-rechts op _TestRights.cmd en kies ‘Als administrator uitvoeren’ (Run as administrator’)
  • Herstart de PC/notebook/tablet
  • Muis klik-rechts op Installer.cmd en kies ‘Als administrator uitvoeren’ (Run as administrator’)
  • Nadat ‘Installer.cmd’ gereed is, klik op een willekeurige plek om de installatie te verlaten.

De MCE-shortcut wordt geplaatst in ‘Alle apps’ -> Accessoires en kan met klik-rechts op het Startscherm en/of de taakbalk geplaatst worden. Het enige nadeel voor sommigen kan zijn dat dit een Engelstalige versie is…



have fun...

.Nico
« Last Edit: 31 December 2015, 15:06:22 by .Nico » Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Jefvanleeuwen
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #1 on: 20 October 2015, 15:57:12 »

Zojuist geïnstalleerd op een 64 bits W10 versie, alles oké.

Echter op een soortgelijk 32 bits HP systeem komt de melding, bij de eerste stap (_TestRigths.cmd) gaat het al fout.
Foutmelding: "Deze versie van ....runasasystem.exe is niet compatibel met de Windows-versie die wordt uitgevoerd,
Controleer de systeeminformatie van uw computer en neem vervolgens contact op met de uitgever van de software"

 

Is dit op te lossen door voor naar een 32 bits MCE versie te zoeken of is er een andere oorzaak voor deze foutmelding bekend ?

Jef van Leeuwen
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #2 on: 20 October 2015, 22:36:55 »

je zou het kunnen proberen met de 32-bits versie van runassystem.exe en runfromtoken.exe die je dan in de bin folder moet plaatsen van de update.

.Nico
Logged
teejoo
Gemiddeld
***

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 94


« Reply #3 on: 20 October 2015, 23:30:19 »

Er is inmiddels ook al een versie die installeert in de taal van Windows 10.

https://mega.nz/#!q9URlKoJ!Z_lYn0VzGGa23Vsw8FPHIFU6vfqZkC0k9wXeJmj6CmE - is de 64bit versie

https://mega.nz/#!KV9kFDaA!2WBAs7B0dWwTvnBUIhXzXdu2hVtPMjmwyzKXwlWEJYQ - is de 32bit versie
Logged
penhvangurp
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #4 on: 9 January 2016, 16:38:10 »

Heb windows media center werken in windows 10, hiervoor bedankt.
gezocht naar alternatieven, maar geen betere kunnen vinden, zeker geen waarmee tv opname kunnen worden opgenomen.
nogmaals bedankt  smile

Ik heb wel een probleempje deze wmc haalt mijn pc niet uit mijn hybride slaapstand. weet iemand waar ik dit kan aanpassen zodat dit ook weer werkt.
Logged
teejoo
Gemiddeld
***

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 94


« Reply #5 on: 11 January 2016, 20:12:15 »

Ik gebruik MCE standby Tool van Herman van EIjk (Slick Solutions)
Dit is de link naar de installer. http://slicksolutions.eu/
Bij mij werkt het op meerdere pc's met Windows 10 Pro.
Logged
tonmce
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 150


« Reply #6 on: 7 July 2016, 19:50:34 »

Heeft iemand nog een goede installable/zip-file?

De eerste link geeft een zipfile waarbij mediacenter.wim niet kan worden geopend. De verdere links zijn verwijderd.

Dank! (al was het alleen maar om mijn bibliotheek met .wtvs te kunnen afspelen)

Ton
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #7 on: 11 July 2016, 10:46:43 »

Hallo trouwe medegebruikers,

Hopelijk kan een van jullie mij een stapje verder helpen.
Dit draadje begint (bijna) met de tekst op de 64-bits versie van Windows 10 en Windows 10 Pro, NIET de Home of Enterprise editie!
Je raad het al, ik heb dus wel de 64-bits ome versie.

Ik kom allerlei versies van W10 tegen (Home, Education, Pro, enz.) maar niet een zonder toevoeging.
Upgrade naar Pro kost $ 199,-, en dat is mij ff te gek.

Vandaar mijn vraag, is er inmiddels wellicht een WMC versie voor W10 Home?
Of is er een andere mogelijkheid?

Ik hoor/lees het graag!
Alvast dank

Gr.E
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #8 on: 13 July 2016, 15:03:14 »

Hallo allemaal,

Toch even geprobeerd om deze versie op een W10 Home PC te zetten.
Dat werkt idd niet.
Jammer.

Géén andere opties??

Alvast dank.

Gr. E
Logged
tonmce
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 150


« Reply #9 on: 14 July 2016, 15:46:29 »

Er is tot 29 juli nog een workaround...

Ik geloof dat Microsoft nog steeds toestaat dat non genuine Windows-7/8 geupgrade worden naar windows 10, zie ook:
http://computerworld.nl/software/85687-microsoft-beloont-piraten-met-gratis-windows-10---update

Oplossing is dan om een Win7 install pack met torrent te downloaden, een W7 ultimate te installeren, alle updates te draaien (inclusief NL language pack) en dan de Win10 upgrade te draaien...

Niet de meest charmante methode, maar de beslissing van MS om MCE te laten vervallen is ook niet de meest charmante...

Ton
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #10 on: 16 July 2016, 04:21:59 »

Hallo Ton,

Dank voor je antwoord.

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat het van MS niet de charmantste stap is.

Uit je antwoord maak ik een beetje op dat je denkt dat ik geen officiële Windows versie zou hebben.
Ik kan je gerust stellen, mijn versie van Windows7 Home is volledig legaal.

Helaas laat MS het niet meer toe om de W7 Home versie (betaald) te upgraden naar Pro.
(volgens mij koste dat een paar tientjes)
Om dan vervolgens de W7 Pro te upgraden naar W10(Pro)

Een W10 Home upgraden naar W10 Pro kost $199,-

Vandaar mijn vraag.


Gr. E


Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #11 on: 18 July 2016, 12:40:18 »

Hallo Nico en andere raadgevers,

Helaas toch nog een vraagje;
Heb een PC gevonden die ik kon upgraden naar W10 Pro.
Dat is netjes verlopen.

Heb het bestand uit je link gedownload.
En je beschrijving stapsgewijs uitgevoerd.
Dus map aangemaakt (jou naampje erin gekopieerd)
Vervolgens wil ik met WINRAR de .zip uitpakken in deze map.
Daar gaat het fout, ik krijgg de volgende melding;

!   C:\Users\HT\Downloads\WindowsMediaCenter_10.0.10134.0.zip: CRC failed in bin\MediaCenter.wim. The file is corrupt

Wat gaat er/doe ik fout??


Gr. E

Logged
tonmce
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 150


« Reply #12 on: 20 July 2016, 18:39:17 »

Gewoon in de kroeg,

Uit je antwoord leidde  af dat je een legale Home-versie had. Dit zou voldoende moeten zijn om ook in W10 MCE te kunnen gebruiken. MS forceert ons een minder elegante weg te kiezen.

Ik zie dat je nog problemen hebt met de file. Succes!
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #13 on: 22 July 2016, 08:45:35 »

Hallo Ton,

Ik krijg bij zowel de W10 Home Als bij de W10 Pro dezelfde foutmelding.

Gr.E
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!