Forum Wiki SponsorShop
25 September 2020, 19:27:33 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [All]   Go Down
  Print  
Author Topic: iemand een nieuwe transpondelijst 5555 ziggo ?  (Read 17244 times)
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« on: 9 December 2014, 21:13:56 »

sinds 1 december ontvang ik geen npo 1,2,3 hd en rtl 4,5 HD meer, ziggo heeft weer eea aangepast. Iemand al een bijgewerkte transponderlijst  voor ziggo 5555 ?
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #1 on: 10 December 2014, 08:56:15 »

DVBLogic is 'the way to go'! Hiermee behoort de ellende met transponderfiles tot het verleden.

.Nico
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #2 on: 10 December 2014, 19:54:02 »

Nico, ik heb je advies ter harte genomen, dvblogic trial geïnstalleerd, (voordat ik de tuners kon zien in dvblogic eerst fire dtv mce drivers gedeinstalleerd, standaarddriver geïnstalleerd) in dbvlogic gezocht op zowel frequentie 474 als 372. Geen npo 123 hd ....en rtl45 hd.
heel bijzonder toch ?
Ziggo zelf heeft aangegeven dat de transportstromen niet gewijzigd zijn, alleen de frequentie van 372 naar 474.
blijft een tijdrovende hobby als het niet werkt zoals gewenst..
voor vanavond maar even sd ipv hd, maar:
Als er nog suggesties zijn, mensen in de 5555 ziggo regio die het wel voorlezer hebben of ook dit probleem hebben dan hoor ik het graag !
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #3 on: 10 December 2014, 22:57:40 »

Gek genoeg was ik vanavond bij iemand om de kanalen in te scannen, nada noppes, niet op 372 en niet op 474 MHz.
Thuisgekomen met deze hardware op mijn kabel aangesloten en gescanned, hopla, geen probleem, alle zenders gevonden op 474.

Blijkbaar is de sterkte van het signaal toch aangepast/gewijzigd? Ik ga het opnieuw testen door de gescande kanalen op te slaan en op de kabel van iemand anders proberen TV te ontvangen (dus zonder opnieuw te scannen)

wordt vervolgd...

.Nico
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #4 on: 12 December 2014, 07:10:34 »

Het zal je niet heel veel helpen, maar hier geen problemen met Ziggo. Ik zit in 9003 gebied.

Wel ben ik het met Nico eens: DVB Logic is echt the way to go. Ik heb lange tijd niet zoveel plezier en zo weinig gedoe met mijn mediacenter gehad! Het zal altijd nog wel beter kunnen, maar voor nu is dit echt de manier! En de € 45,- die ik aan een licentie betaald heb is het dik waard!

Veel succes en mocht ik vanuit mijn kant iets voor je kunnen testen of heb je vragen, dan moet je dat ook maar even aangeven.
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #5 on: 15 January 2015, 22:24:15 »

even een verlate update, inmiddels kan ik alle zenders weer vinden. En alles, behalve dit keer bbc 1 en 2 hd werken goed. voor nu alles weer onder controle. Ik heb voor de actuele frequenties de site http://www.dtvmonitor.com/nl/ gevonden.
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #6 on: 23 January 2015, 01:09:33 »

Voor de D E tuners werkt de NITscanner volgens mij nog steeds heel goed!

Wel heel even geduld na het scannen voor je zenders gaat zoeken.
Het laden van de gevonden tansponders kan enkele minuutjes duren.

Ik heb diverse malen gescand voor ik dit door had.


Succes


Gr. E
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #7 on: 16 February 2015, 10:52:43 »

'Gewoon in de kroeg' of wellicht iemand anders , die NIT scan tool kan ik niet meer vinden, waar kan ik die downloaden ?
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #8 on: 18 February 2015, 19:29:34 »

Ik heb de nit scan tool inmiddels geprobeerd.  ik krijg na het invoeren van de juiste code een foutmelding:
fout het systeem kan de opgegeven registersleutel of waarde niet vinden. Er wordt wel een regbestand weggeschreven op de plek waar het programma staat, maar die is helaas leeg.

Ik wordt inmiddels wel wanhopig.. Met de zelfgemaakte transponderlijst op basis van http://www.dtvmonitor.com/nl/ vind ik maar 8 zenders. (zie bijlage) Deze hobby kost me nu even te veel tijd dan me lief is. Overigens werkt de firedtv icm mac en eyetv wel.

Is er al iemand die het in de 5555 ziggo regio die ' over'  is floppy dtv/firedtv al aan de gang met mce ?

Volgens is een goede transponderlijst de essentie.. Maar wie kan die goed samenstellen ?
Experts, heeeel gaag jullie input !!


* ziggo 5555 090215.txt (1.63 KB - downloaded 136 times.)
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #9 on: 18 February 2015, 20:17:38 »

Ik heb Floppy dtv's en ik ben over en heb mijn mce inmiddels soepel draaien. Maaaaaar, ik heb wel DVBLogic draaien.
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #10 on: 18 February 2015, 20:24:56 »

plantje, zit je ook in 5555 ziggo? Dvblogic heb ik licentie van inmiddels, heb het nu echter niet werkend gekregen. Ik geef het  zo nog n kans. Moet ik de mce de drivers dan deinstalleren?
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #11 on: 18 February 2015, 20:33:41 »

Nu zit ik wel in 5555  closedeyes

Geef me in een pb even je mailadres, dan stuur ik je mijn eigen handleiding. Er zijn er wel meer, maar misschien dat je hier iets aan hebt.
Logged
tonmce
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 150


« Reply #12 on: 18 February 2015, 22:59:32 »

Ik zit in 5555, en zat in 5555, maar ook met hetzelfde netwerknummer is alles anders (frequentie van 37xxxxx naar 474000, etc). Dus let op, een transponderlijst alleen is het nog niet...
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #13 on: 18 February 2015, 23:31:34 »

en Ton, hoe heb jij eea aan de praat gekregen ? DVBlogic of met een klassieke transponderlijst in de reg ?
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #14 on: 19 February 2015, 23:41:27 »

ben even een weekje weg, mentaal voorbereiden om eea weer aan de praat te krijgen. Duurt dus even voordat ik weer terugrapporteer ; ) Alvast dank voor het meedenken !!
Logged
tonmce
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 150


« Reply #15 on: 20 February 2015, 08:40:18 »

@wwaldo,

Ik gebruik dvblogic en ben hierover zeer tevreden. Zonder veel problemen aan de praat gekregen. DD Octopus geinstalleerd, DVB-C en CI aangezet, MCE drivers uitgezet, DVBLogic server/client geinstalleerd, 1 tuners toegevoegd, scannen, instellingen naar 2/3/4 gekopieerd en gekeken of de gescande kanalen zichtbaar zijn. In MCE zijn de 8 tuners direct zichtbaar.

De Ziggo-change gaf wel problemen, met een herscan in DVBLogic verdubbelde het aantal kanalen, ik heb de oude gegevens zowel in DVBLogic als in MCE weggegooid en de configuratiestappen opnieuw doorlopen.
Logged
Veng
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #16 on: 20 February 2015, 20:09:40 »

Ik ben nieuw op dit forum en weet dus niet wat er allemaal al gemeld is. Er bestaat een site waar je een transponderlist kunt samenstellen. Ik weet zo snel niet of ik hier links mag plaatsen. Zoek op "transponderlist" "generator".
Of het werkt weet ik niet, want in mijn regio is Ziggo nog niet over en kan ik nog uit de voeten met de bijgeleverde list van AnySee.
Logged
jaapn
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #17 on: 26 February 2015, 22:14:22 »

Als Ziggo nog niet over is, dan geeft de Transponderlist Generator een goede lijst.

Hier (Velsen/IJmond) is Ziggo deze dinsdag overgegaan, en ik ben dus op zoek naar een bijgewerkte.
Logged
send2alex
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #18 on: 4 March 2015, 21:02:14 »

Heeft hier iemand al een transponderlijst voor een FloppyDTV voor elkaar kunnen krijgen? Ik volg dit topic al een poosje aangezien ik nu geen signaal heb. Heb zelf wel zitten zoeken en ook wat resultaten gepost op https://community.ziggo.nl/ziggo-algemeen-23/transponderlijst-voor-firedtv-2046/index2.html#post21748 (admins, Geen idee of ik deze link niet mag posten: excuses en kunnen jullie dit dan aangeven/verwijderen?)
Ik wil als ik meer tijd heb nog eens gaan stoeien met DVBLogic. In het verleden wel eens mee aan de slag geweest. Maar omdat toen alles goed werkte had ik geen zin om settings mogelijk in de war te schoppen. Aangezien ik nu niks draaiende krijg met de reguliere route met transponderlijsten en Windows 7 Media center, wil ik nog wel eens een poging wagen met DVB Logic. Baat het niet, dan schaadt het niet.
In het andere forum waar ik naar refereerde schreef ik ook al dat ik twijfelde of het aan de QAM zou kunnen liggen. Is dat mogelijk? Voor wat ik zo in eerste instantie zie twijfel ik of ik geen QAM 256 kanalen kan vinden.
Gr, Alex
P.s. ik zit (en zat) in voormalig ziggo 5555 gebied.
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #19 on: 4 March 2015, 21:20:58 »

Dag allen, inmiddels heb ik de firedtv's weer aan de gang, met dank voor alle hulp. Het is mij niet gelukt om het op de ' old school'  wijze, met transponderlijsten in de reg te regelen, maar heb DVB logic gebruikt.
@ send2alex, bij mijn weten is het niemand gelukt in 5555 om het op de oude manier voorelkaar te krijgen. Ik draai mce nu al jaren, en moest nu echt met dvb logic aan de slag om het weer werkend te krijgen.
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #20 on: 4 March 2015, 22:29:51 »

Alex doe me in een PB even een mailadres. Ik heb wel een handleiding voor je waar je misschien handig mee uit de voeten kunt. Zo is het Wwaldo ook gelukt.
Logged
jaapn
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #21 on: 5 March 2015, 18:55:48 »

Ik heb intussen zelf maar een transponderlist gemaakt met het draadje van MrKoen en informatie van www.dtvmonitor.com.
Die list werkt prima, dus dat betekent dat de transponderlistgenerator op www.gratisprogrammas.nl niet actueel is. In tegenstelling tot wat er op die site wordt beweerd.

Maar goed, ik ben al weer blij dat ik beeld heb van mijn FloppyDTV kaarten.

Voor de liefhebber heb ik de transponderlist (als txt-bestand) bijgevoegd.
Ziggo west 5555 (Heemskerk).

* transponderlistZiggo5555.reg.txt (2.51 KB - downloaded 291 times.)
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #22 on: 5 March 2015, 21:11:35 »

Jaapn, nu ik goed kijk heb ik zelf al die tijd zitten slapen en de 6900 ipv de 6875 over het hoofd gezien. Hoe dom. Ik had mezelf wat kunnen besparen. Goed dat je dit nog even rechtzet aangeeft dat het zeker wel gaat met de klassieke transponderlijst !
Logged
send2alex
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #23 on: 5 March 2015, 22:14:57 »

Hoi Allemaal,
Ziet er goed allemaal. Net een kanalenscan gedaan en resultaat is beste wat ik tot nu toe gezien heb. specool Nog niet alle (HD) zenders zitten erin. Maar groot deel wel.
Ik had wel zitten stoeien om zelf een transponderlijst te maken. Maar heel succesvol was dat dus niet  unsure
Ik merkte inderdaad wel dat lijsten met 6900 betere/meer resultaten opleveren als 6875.
Gr., Alex
Logged
weeweewee
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #24 on: 23 March 2015, 11:22:27 »

waar kan ik dit txt downloaden
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #25 on: 25 March 2015, 10:30:43 »

@send2alex
Had ik ook.
Is een kwestie van toch niet de juiste regio.
Na in DVBLogic de minst automatische zoekfunctie (sorry weet de naam niet meer ) met de juiste Ziggo gegevens te hebben ingevuld is bij mij alles 100%.

Succes,

Gr.E
Logged
Pages: 1 2 [All]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!