Forum Wiki SponsorShop
8 December 2019, 22:41:07 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 3 [All]   Go Down
  Print  
Author Topic: Zenders blijven verplaatsen  (Read 8931 times)
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« on: 13 June 2014, 11:20:30 »

Hallo allemaal!
long time no see.

Ik ben inmiddels jaren lang tevreden gebruiker.
Ondervind weinig tot geen problemen (voolal omdat ik heb ondervonden dat je niets moet repareren dat niet stuk is)
En als er eens iets is kan ik gelukkig altijd bij jullie terecht.
Met mijn config van 2 FireDTV en een dubbele analoge tuner gaat het al jaren prima.

Ik heb denk ik weer even jullie hulp nodig.

Om een of andere reden blijven een paar zenders (Ned1 HD, Ned2 HD, Rtl7, Belgie 1) niet op  het kanaal nummer staat waar ik ze (inmiddels regelmatig) heb gezet.
Ned1 "verhuist" dan van 1 naar 901
Ned2 van 2 naar 902
Rtl7 van 7 naat 907
Belg1 van 12 naar  915

Ik heb inmiddels al deze kanalen al eens gesplitst en dat heeft niets uitgehaald.begin er een beetje moe van te worden om soms meerdere malen per dag de boel te resetten.
Zie ik iets over het hoofd??

Kan iemand mij op weg helpen?

Alvast dank

Grt.E
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #1 on: 13 June 2014, 14:21:46 »

Hoi E.

idd, long time no see! Welcome back Wink

Gebruik je DVBLogic? Dan moet je het daar aanpassen anders zet ie 't gewoon weer terug...

grtzzzz,

.Nico

Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #2 on: 14 June 2014, 12:23:09 »

Hi Nico,

Nee, ik gebruik geen DVB-Logic.
Ik ben nog gewoon zo'n dinosaurus die blij is (was) met mijn standaard opstelling.
Gewoon 2 FireDTV kaarten en als backup voor de drukke momenten een dubbele analoge Nvidia tuner.
Ging jaren perfect!

ik wil eigenlijk dus weten waarom de kanaalkeuze van sommige zenders niet (meet) wordt onthouden.
En dan natuurlijk wat ik daar aan moet doen.

Inmiddels begint mijn HTPC een beetje brak te worden (na vele jaren trouwe dienst).
Ik wil momenteel daar even niet te gek in investeren.

Ik heb vernomen via de HDHomerun webshop dat er een HDHomerun multituner met CI+ aan zit te komen.
Dit zou dan de Homerun 4DC met CI+ moeten zijn
Deze zou dan gelijk alle decoding doen en streams op het netwerk zetten.
Volgens mailcontact  verwachten (hopen) ze dit jaar nog te kunnen leveren.

Nou ben ik hier wel eens eerder mensen tegen gekomen die door leveranciers mooie dingen werden "toegezegt"
Maar als deze klopt ga ik hier denk ik wel gelukkig van worden.

Maar tot die tijd hoop ik mijn huidige machientje aan de gang te houden.
En hopelijk lukt dan met een beetje hulp thumbsup

Grt.E
Logged
Perlian
Gemiddeld
***

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 144


« Reply #3 on: 16 June 2014, 07:46:57 »

Als er een HDHomerun 4DC tuner komt ga ik deze zeker aanschaffen. Eindelijk weer is een serieuze tuner-kandidaat erbij.
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #4 on: 16 June 2014, 10:47:31 »

Ja, zo'n HDHomerun 4DC tuner is voor mij één van de weinige opties om weer te gaan knutselen aan mijn mediacenter. Mijn broer heeft zo'n ding volgens mij, maar die moet nog een beetje knutselen met een losse card reader en card sharing. Ik zou het juist wel mooi vinden om te kunnen gaan naar één netwerk tuner en dan een kleine NUC o.i.d. als media center. Gewoon lekker compact.
Op CI+ CAM hoef je denk ik niet te hopen. Volgens mij is het een principe kwestie dat je een computer (en daar gaat het hier over) nooit CI+ gecertificeerd krijgt.

Beetje meer on topic: ik was ook van mening, dat je beter niet kunt knutselen aan iets wat gewoon werkt, maar ik kan DVB Logic van harte aanraden! Dat is de beste wijziging die ik aan mijn mediacenter heb gedaan sinds ik een mediacenter heb!
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #5 on: 16 June 2014, 14:02:05 »

Ik heb geen ervaring met de HDHomerun producten maar kan ook DVBLink van harte aanbevelen.

.Nico
Logged
Perlian
Gemiddeld
***

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 144


« Reply #6 on: 17 June 2014, 08:15:53 »

Hebben jullie je DVBLink licentie al omgezet naar versie 5? Ik hoorde over versie 5 maar aangezien je dan alles opnieuw moet installeren heb ik dat nog niet gedaan (van een werkend systeem afblijven). Misschien het verkeerde topic maar zijn er al mensen over naar versie 5? Ik las dat het nu mogelijk is om meerdere zenders tegelijk uit dezelfe transponder te halen. Wordt dit ook ondersteund door de Anysee tuners?

Ik zie nu ook dat het een Beta is:

http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,8510.0.html

Verder speel ik nog met de gedachte om ipv MCE als schil Mediaportal te gaan gebruiken. Dus niet de TVserver van Mediaportal maar gewoon TVSource gebruiken.
« Last Edit: 17 June 2014, 08:23:44 by Perlian » Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #7 on: 18 June 2014, 02:55:45 »

Goed om te zien dat er een aantal reacties zijn!
Jammer om te comstateren dat er (tot heden) weinig tussen zit waar ik iets mee kan.

Komt het steeds weer op 901 zetten van Ned1HD door (een bug van) media center zelf?
Is het afkomstig van Ziggo?
Of heb ik (en wellicht meedere) dit gewoon via een update van ms opgelopen?

Is er iemand met meer info?

alvast dank

Gr. E
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #8 on: 18 June 2014, 07:00:04 »

Het offtopic gaan komt denk ik omdat die 901 heel herkenbaar is van DVBLogic. Als je daar nieuwe zenders zoekt en er zit wat dubbel bij komt dat standaard op 901 en verder.

Dit is in ieder geval in een standaard setup niet een situatie die ik herken van mijn FloppyDTV's. Ik denk wel dat het haast in Windows (Mediacenter) moet zitten. Als Ziggo met de zenders gaat klooien raak je gewoon dingen kwijt. De zender blijft dan netjes op 1 staan in WMC, maar doet het niet meer.

Hoe vaak heb je dit? Ik lees meerdere malen per dag... Dan zou je misschien ook kunnen reproduceren na welke actie het gebeurt.

Kan het zijn dat de FireDTV tuners en de analoge tuner "pushen" welk kanaal ze gebruiken op het moment dat ze gebruikt worden? Heb je de situatie al eens getest met enkel de FireDTV tuners?
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #9 on: 18 June 2014, 13:46:05 »

NED1 HD op kanaal 901 is iets wat Ziggo doet.

Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #10 on: 18 June 2014, 13:53:30 »

Ook enig idee hoe het kan dat Ziggo bij hem de zendervolgorde beïnvloedt? Dat zou wellicht ook in kunnen houden, dat hij geen last heeft het verplaatsen van zenders als in: Ziggo geeft deze een andere frequentie.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #11 on: 18 June 2014, 15:51:09 »

Dat zijn twee verschillende dingen...
Een kanaalnummer, bijvoorbeeld kanaal 901, heeft niets te maken met de frequentie/transponder, bijvoorbeeld 388 KHz.Dus als Ziggo de frequentie wijzigt van een zender kunnen ze dat op hetzelfde kanaal laten staan, of op een ander kanaal. Ook kunnen ze de zender op een ander kanaal zetten terwijl er niets aan de frequentie veranderd is.

Heb je gebruik gemaakt van een tool om de kanaal-volgorde te wijzigen?

.Nico
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #12 on: 18 June 2014, 23:41:24 »

Ik heb onder de kanaal nummers de digitale en analoge tuners gekoppeld.
De eerste keuze(s) zijn digitaal.

Ik kan dus de opmerking over het pushen van analoog en digitaal best begrijpen.
Echter heb ik dit al proef ondervindelijk uitgesloten.
(Ook ná het weer opsplitsen van de zenders blijft het probleem)

Ik "herstel" de kanaal nummers gewoon in media center.
Gewoon edit channel en dan 901 veranderen in 1 en het menu verlaten via save.
Ik wist niet eens dat hier tools voor zijn.
Misschien kan dat juist de boel wel helpen.
Heb je suggesties voor een goeie tool?

Wederom alvast dank

Gr.E
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #13 on: 18 June 2014, 23:51:00 »

Kijk maar eens naar DVBLogic software.

.Nico
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #14 on: 19 June 2014, 12:05:44 »

Nico,

Dank voor je antwoord.
Heb even naar (de site van) DVB Logic gekeken.
En natuurlijk ook even naar je Windows Media Center site.
Zoals je zelf op je site al aangeeft werkt DVD Logic met de digitale tuners.
In mijn geval worden de analoge tuners ook regelmatig gebruikt.
Uiteraard zoek ik naar een zo optimaal mogelijke oplossing (kan natuurlijk ook deze blijken te zjn)


Verder blijf ik vooral ook nieuwsgierig naar het waarom de kanaalnummers blijven veranderen.........

Gr. E
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #15 on: 19 June 2014, 13:07:25 »

Oeps! Helemaal voorbij gegaan aan het feit dat het natuurlijk enkel voor digitale tuners is!

On topic: Ik denk dat dit gedrag echt van de analoge  tuners komt. Is het een optie om te proberen deze er (tijdelijk) tussenuit te halen?
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #16 on: 19 June 2014, 15:42:54 »

Nico,

Dank voor je antwoord.
Heb even naar (de site van) DVB Logic gekeken.
En natuurlijk ook even naar je Windows Media Center site.
Zoals je zelf op je site al aangeeft werkt DVD Logic met de digitale tuners.
In mijn geval worden de analoge tuners ook regelmatig gebruikt.
Uiteraard zoek ik naar een zo optimaal mogelijke oplossing (kan natuurlijk ook deze blijken te zjn)


Verder blijf ik vooral ook nieuwsgierig naar het waarom de kanaalnummers blijven veranderen.........

Gr. E

DVBLogic heeft ook een product voor analoge tuners, DVBLink Analog TV

.Nico
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #17 on: 19 June 2014, 23:27:55 »

@ Nico,

Weet je dan ook toevallig of dat deze twee producten netjes naast elkaar werken?
Met andere woorden; kan ik dus op 1 machine de digitale en de analoge versie draaien?
en dan werkt het "gewoon"  naast elkaar?
En als de 2 digitale tuners bezet zijn pakt ie dan automatisch een analogetuner?

Alvast dank voor je antwoord

Gr. E
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #18 on: 20 June 2014, 01:08:49 »

@ Plantje,

Is het voldoende om de analoge tuner in de divece manager (aparaatbeheer) te "disable-en"? (ik denk dat dat uitzetten is in de nl-versie)
Of moet de tuner echt fysiek uit de machine?

Alvast dank.

Gr. E
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #19 on: 20 June 2014, 07:30:54 »

Ja, dat lijkt me zeker afdoende. Als WMC er maar even niets mee doet.

Met betrekking tot het combineren van tuners in die dvb logic software denk ik dat dat wel goed zit. Waarschijnlijk is dat analoge gewoon een losse module die je er bij kunt zetten. Ik heb me vaak verbaasd over hoe goed die software in elkaar steekt! (Of het bedienen van tuners is gewoon veel simpeler dan wij denken)
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #20 on: 20 June 2014, 12:51:08 »

Helaas, dat is m dus niet.

Analoge tuner uitgezet
PC opnieuw opgestart
In MC kanaalnummers op 1,2,7 terug gezet
Binnen het uur stond de boel weer op 901, 902 907.

Er staat mij (uit mijn vista beginperiode) bij dat er ergens in het register een ehome bestandje staat met de scan gegevens van de tuners.
Misschien handig om dat eens te wissen en een MC een nieuwe scan laten doen?
Gelukkig weet ik niet meer waar dat ehome bestandje staat in het register (als het vaker nodig zou hebbeh gehad zou toch minder blij zijn geweest Wink)

Lijkt mij iig het  proberen waard.

Weet een van jullie "toevallig" waar ik moet zoeken?

Wederom alvast dank

Gr.E
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #21 on: 20 June 2014, 13:42:06 »

Hmmm...balen man!

Is het niet je transponderlijst die je zoekt? Anyway... ik verwacht dat zo'n ehome ding niet in je registry staat. Ik zou hier eens kijken: C:\ProgramData\Microsoft\eHome
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #22 on: 23 June 2014, 08:38:43 »

@ Nico,

Weet je dan ook toevallig of dat deze twee producten netjes naast elkaar werken?
Met andere woorden; kan ik dus op 1 machine de digitale en de analoge versie draaien?
en dan werkt het "gewoon"  naast elkaar?
En als de 2 digitale tuners bezet zijn pakt ie dan automatisch een analogetuner?

Alvast dank voor je antwoord

Gr. E

Zo werkt het inderdaad, indien de kanalen in dezelfde groep worden 'gemerged'...

.NIco
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #23 on: 27 June 2014, 11:05:54 »

Ik heb (voorlopig) "gewoon" al mijn zenders op kanaalnummers vanaf 901 gezet.
En alles wat daar voor stond verplasatst.
Staan de zenders toch bovenaan in de gids.

Ik wil gewoon eerst weten WAAROM de boel blijft verplaatsen.
En daar loop ik vast wel een keer toevallig tegen aan.
Dus als iemand nog ideeen heeft graag.........

@plantje
In een van je postst las ik dat je dat CI+ verhaaltje niet ziet gebeuren.
Nou weet ik natuurlijk niet of je je daar gelijk in hebt, maar er zijn wel veranderingen bezig.
Er zijn tegenwoordig (Ziggo CI+ gecertificeerde) TV's te koop met dual tuner EN opname mogelijkheid!!
(heb er net een besteld)
Voor die opname mogelijkheid moet je er dan wel nog een USB 3.0 externe HDD aan knopen.
En op het moment dat je die dan weer aan je netwerk koppeld.........

Gr. E


 
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #24 on: 27 June 2014, 12:52:51 »

Klopt, maar in een computer daar hebben de content providers om de één of andere reden moeite mee. "Want dan kun je het op internet zetten!"

Een DVB-C CI+ tuner zie ik (voorlopig) echt niet gebeuren! Sterker nog: met het groeiende aantal settop boxen met hard disk recorder, TV's met CI+ CAM met harddisk recorder zullen steeds minder mensen gaan kijken naar de mogelijkheid om een Windows Media Center te gaan gebruiken.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #25 on: 27 June 2014, 13:12:01 »

En op het moment dat je die dan weer aan je netwerk koppeld.........

...kun je de TV als smartTV gebruiken maar ik denk dat de opgenomen TV-programma's uitsluitend met deze TV te bekijken zijn.

.Nico
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #26 on: 27 June 2014, 15:05:08 »

Dat is dan ook weer niet helemaal waar...
Ik heb een Humax decoder en de tv uitzendingen die daar in full hd op opgenomen zijn kan ik downloaden naar mijn mediacenter (het is een ftp server) en daar afspelen. Ik moet alleen nog een manier vinden om die ftp site als netwerkdrive te mappen, maar dat is een ander verhaal.

Maar het is dus allemaal een beetje dubbel.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #27 on: 27 June 2014, 15:07:46 »

Het  ging toch om een smartTV waarop een harddisk gekoppeld wordt aan de USB poort?
En dan een smartcard in de TV en uitzendingen opnemen op de aangesloten harddisk?
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #28 on: 27 June 2014, 18:50:59 »

@ Nico, klopt.

Ik laat binnenkort weten of het werkt en hoe.

Gr. E
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #29 on: 27 June 2014, 19:44:04 »

Ik heb vernomen via de HDHomerun webshop dat er een HDHomerun multituner met CI+ aan zit te komen.
Dit zou dan de Homerun 4DC met CI+ moeten zijn
Deze zou dan gelijk alle decoding doen en streams op het netwerk zetten.
Volgens mailcontact  verwachten (hopen) ze dit jaar nog te kunnen leveren.
Hier wordt voor het eerst CI+ genoemd en dat gaat dan over tuners in een WMC. En dat is ook mijn hele punt: CI+ wordt in allerlei apparaten toegestaan. En het wordt ook toegestaan in apparaten waar je mee kunt opnemen. Mijn Humax werkt weliswaar niet op CI+, maar daar kan ik wel mee opnemen en die bestanden kan ik zelfs via internet delen. Toch wordt daar niet moeilijk over gedaan.
Als het gaat over tuners in een WMC is het ineens onmogelijk om een CI+ tuner te krijgen, want "oooooeeeehooeee...dat kan opgenomen worden en op het grote boze internet gedeeld worden!" Kijk daarvoor maar eens naar de diverse discussie die op het Ziggo gebruikersforum zijn gevoerd over het eventueel blokkeren van Alphacrypt CI CAM's. Daar zitten zelfs filmpjes bij van die woordvoerder van Ziggo die uitlegt dat Alphacrypt eigenlijk niet mag, maar niet actief geblokkeerd zal worden. Echter, als het op enig moment ineens niet meer werkt kun je niet bij Ziggo aankloppen.

En dat allemaal omdat de content providers ("Hollywood" zeg maar) daar moeite mee zouden hebben.
Logged
tonmce
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 150


« Reply #30 on: 29 June 2014, 07:53:20 »

Citaat van gewoon in de kroeg:
Er zijn tegenwoordig (Ziggo CI+ gecertificeerde) TV's te koop met dual tuner EN opname mogelijkheid!!
(heb er net een besteld)

Loewe levert deze al langer. Dit werkte prima, alleen met 1 decoder, waarbij 's-avonds een opgenomen programma gedecodeerd moest worden. Toen Ziggo plotseling met dynamische sleutels ging werken, is deze dual tuner waardeloos geworden (je kunt alleen nog NED1 FTA opnemen, of het Ziggo kanaal...).

Wat een verschil met UPC. Hele basispakket FTA, niet meer voor iedere TV een CI+ nodig, de dual tuners doen het gewoon en wil je meer, dan hang je een Homerun in je netwerk,
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #31 on: 29 June 2014, 08:15:42 »

Wie had gedacht dat er hier nog ooit gezegd zou worden dat het zo fijn is om UPC te hebben! Wink
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #32 on: 30 June 2014, 01:21:38 »

Wie had gedacht dat er hier nog ooit gezegd zou worden dat het zo fijn is om UPC te hebben! Wink

UPC met digitale tuners voor gebruik in Windows Media Center:
30 zenders waarvan alleen NED 1,2 en 3 in HD? Vind ik niet fijn hoor!

.Nico
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #33 on: 30 June 2014, 02:03:00 »

De 4K TV is binnen;

Nou ik kan jullie verzekeren dat het beeld van zo'n 4K TV waanzinnig mooi is!!

Maar dat gezegt hebbende  stop daar dan ook het feest.
Dual tuner werkt voor de PIP (ja ja is weer terug), maar niet voor gelijktijdig gecodeerde zenders kijken en opnemen.

En de opnamen kan je (volgens de gebruiksaanwijzing) alleen op de tv afspelen. (en dat is geen straf)

Voorlopig is het me nog niet gelukt om mijn MC op het scherm te krijgen.
Op een of andere manier "ziet" de PC het scherm wel (naam en instellingen zijn zichtbaar in configuratiescherm van mijn Nvidia Geforce 9600GT).
Maar het scherm is van mening dat er "geen signaal" is.
Ik heb verschillende DVI > HDMI kabels getest.

Met een HDMI > HDMI vanaf mijn laptop krijg ik wel beeld.
Dus moet het volgens mij een instelling van de Geforce 9600GT zijn die roet in het eten gooit.

Iemand ideeen welke instelling(en)??

Gr.E
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #34 on: 30 June 2014, 09:14:30 »

Wie had gedacht dat er hier nog ooit gezegd zou worden dat het zo fijn is om UPC te hebben! Wink

UPC met digitale tuners voor gebruik in Windows Media Center:
30 zenders waarvan alleen NED 1,2 en 3 in HD? Vind ik niet fijn hoor!

.Nico

Klopt Nico, het is absoluut niet bijzonder te noemen. Maar hier op het forum is het altijd geweest:"Zit je bij UPC? Dat is mooi balen! Bij Ziggo kun je tenminste wat met DVB-C!" Ik vind het bij lange na niet spannend, maar gewoon wel grappig dat iemand nu blij is UPC te hebben smile

De 4K TV is binnen;

Nou ik kan jullie verzekeren dat het beeld van zo'n 4K TV waanzinnig mooi is!!

Maar dat gezegt hebbende  stop daar dan ook het feest.
Dual tuner werkt voor de PIP (ja ja is weer terug), maar niet voor gelijktijdig gecodeerde zenders kijken en opnemen.

En de opnamen kan je (volgens de gebruiksaanwijzing) alleen op de tv afspelen. (en dat is geen straf)

Voorlopig is het me nog niet gelukt om mijn MC op het scherm te krijgen.
Op een of andere manier "ziet" de PC het scherm wel (naam en instellingen zijn zichtbaar in configuratiescherm van mijn Nvidia Geforce 9600GT).
Maar het scherm is van mening dat er "geen signaal" is.
Ik heb verschillende DVI > HDMI kabels getest.

Met een HDMI > HDMI vanaf mijn laptop krijg ik wel beeld.
Dus moet het volgens mij een instelling van de Geforce 9600GT zijn die roet in het eten gooit.

Iemand ideeen welke instelling(en)??

Gr.E

Ja, euh... wat was dat ook al weer? Ik heb ook een Geforce kaart gehad geloof ik. Eén ding weet ik wel: mediacenter ging nooit op stand by hier. Want als ik dat wel deed kreeg ik geen beeld meer over de DVI --> HDMI lijn. Precies wat jij ook had. Als mijn vriendin of dochtertje toch per ongeluk mediacenter op stand by had gezet moest ie helemaal uit en weer aan wilde ik weer beeld krijgen. Ondertussen bleef eigenlijk alles gewoon werken, behalve dat beeld naar de TV. Misschien is dat een richting waar je naar kunt zoeken. Maar ik verwacht dat je het apparaat al helemaal uit hebt gehad.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #35 on: 30 June 2014, 10:50:34 »

het zou kunnen dat dit te maken heeft met de EDID informatie in het HDMI signaal.
Ik heb dat bij mijn TV ook en heb het opgelost door er een Gefen HDMI Detective tussen te zetten. Nu kan de MC weer op standby en terug geeft gewoon weer beeld.

.Nico

EDIT: De softwarematige oplossing bestaat uit een tooltje genaamd HDMIYO. Maar werkt niet op alle TV's.
zie ook http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php?topic=8081.0
« Last Edit: 30 June 2014, 11:00:00 by .Nico » Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #36 on: 3 July 2014, 12:15:56 »

Wederom met dank!

Ga binnenkort aan de knutsel.
Laat het dan natuurlijk hier even weten wat de bevindingen zijn.

Gr. E
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #37 on: 10 July 2014, 11:08:01 »

Zo, weer terug in Nederland.

Gelijk even HDMIYO getest.
Helaas......

Ik had al een vermoeden.
Het herinitialiseerd de HDMI, van geen beeld naar geen beeld.
Dus dit is niet de oplossing.

Ook voor de zekerheid (nogmaals) het systeem spanningsvrij gemaakt.
(spanning eraf gehaald en zonder stroom erop het systeem aangezet, verrassend dat de fans dan toch even beginnen te draaien, dus alles is dan volledig spanningsvrij)

Het vreemde aan het verhaaltje vind ik dat de PC wel het (4K)scherm "ziet"
en de maximale resolutie (3840x2160) van de Geforce 9600GT automatisch instelt.

Helaas blijft de Samsung vinden dat er "geen signaal" is.

TOT IK de resolutie op 1920x1080 zet.
Dan heb ik nu opeens wel beeld.
Maar (nog) niet scherm vullend.
Dus het ziet er naar uit dat de TV "gewoon" de maximale resoplutie van de vieokaart niet herkent.

Het werkt (grotendeels) dus blijf ik er nu even van af.

.nico/plantje mijn dank.


Ik zal binnenkort eens gaan kijken met een andere grafischekaart die ik nog wel ergens moet hebben liggen.

tegen die tijd zal ik hier weer mijn bevindingen doen.


Gr. E


Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #38 on: 10 July 2014, 12:26:29 »

Of dat je grafische kaart die resolutie toch niet kan leveren...
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #39 on: 12 July 2014, 10:23:18 »

@ Plantje,
Volgens de gegevens vav de laatste driver-update zou er ondersteuning moeten zijn.
En volgens mij verbergt Windows automatisch resotuties die niet worden ondersteunt.

Maar voorlopig nieuwe "uitdaging" na verloop van tijd gaan beeld en geluid niet echt meer syngroon met elkaar om.
ik herrinner me dat daar al zat over staat op ons mooie forum.
Dus ga ik even spitten.


Gr. E
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #40 on: 12 July 2014, 17:55:05 »

Moet ook gewoon werken!

Ik heb hier ook de tv op HDMI en stereo op de geluidskaart, maar gelukkig geen problemen met synchronisatie!
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #41 on: 16 July 2014, 18:25:19 »

Het zieter naar uit dat door een nwe install alle "problemen" als sneeuw voor de zon zijn opgelost.


Allemaal dank voor het meedenken!!

Gr. E
Logged
Pages: 1 2 3 [All]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!