Forum Wiki SponsorShop
26 October 2021, 09:45:23 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [All]   Go Down
  Print  
Author Topic: Transponderlist Ziggo 5555 (+preset)  (Read 11207 times)
.Nico
Dť Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« on: 22 May 2014, 22:42:15 »

In de bijlage vind je de transponderlijst voor Ziggo 5555 inclusief radiozenders en een preset list.
(met dank aan Herman van Eijk)

.Nico

* Ziggo5555-20140522.rar (5.97 KB - downloaded 298 times.)
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #1 on: 24 May 2014, 10:03:30 »

ik moet ook aan de slag met de zenderindeling van ziggo, hoe kan ik deze csv's gebruiken om te voorkomen dat ik alles weer opnieuw moet gaan zoeken en verplaatsen naar de juiste plek ?
En mijn tweede vraag is of de nieuwe indeling van ziggo ook een aangepaste transponderlijst behoeft.
Mooi dat er nog steeds actieve mce gebruikers zijn die info delen !
Logged
.Nico
Dť Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #2 on: 26 May 2014, 11:53:08 »

ik moet ook aan de slag met de zenderindeling van ziggo, hoe kan ik deze csv's gebruiken om te voorkomen dat ik alles weer opnieuw moet gaan zoeken en verplaatsen naar de juiste plek ?
En mijn tweede vraag is of de nieuwe indeling van ziggo ook een aangepaste transponderlijst behoeft.
Mooi dat er nog steeds actieve mce gebruikers zijn die info delen !

Je zult idd een nieuwe transponderfile moeten gaan gebruiken. Vandaar dat deze hier gepost worden... Wink
De indeling van de zenders kan via de PRESET-list die als bestand bij de transponderlist zit. Het instellen hiervan gebeurt via de DVBLink Config tool. Enige uitleg hierover vind je bv. hier

.Nico
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #3 on: 30 May 2014, 20:05:15 »

Ik heb het uiteindelijk weer op de old school manier gedaan, registry aanpassing op basis van de nieuwe transponder waarden, zoeken en vervolgens op volgorde zetten. Ik heb het registry bestand bijgevoegd, moest alleen txt als extensie toevoegen om het te kunnen uploaden, die moet je er weer afhalen. Met dank aan het topic van MrKoen:
http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,5728.0.html

* ziggo 5555 280514 1926.reg.txt (1.64 KB - downloaded 206 times.)
Logged
.Nico
Dť Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #4 on: 31 May 2014, 00:20:23 »

Ik heb het uiteindelijk weer op de old school manier gedaan, registry aanpassing op basis van de nieuwe transponder waarden, zoeken en vervolgens op volgorde zetten. Ik heb het registry bestand bijgevoegd, moest alleen txt als extensie toevoegen om het te kunnen uploaden, die moet je er weer afhalen. Met dank aan het topic van MrKoen:
http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,5728.0.html

Met je Digital Devices tuners?

.Nico
Logged
Wwaldo
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 31


« Reply #5 on: 31 May 2014, 07:23:17 »

Kuch.. ik heb inderdaad geen digital devices tuner, maar van digitaleverywhere, drie maal firedtv. ik zal vorig bericht in juist topic zetten blush
Logged
MCEFan
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #6 on: 4 June 2014, 19:36:56 »

Bijgevoegd een nieuwe transponderlijst + preset voor de standaard kanalen van Ziggo 5555.

Dit nav de frequentie en QAM wijzigingen van deze week.

NB: het is een zip, gerenamed naar .txt ivm de uploadrestrictie.

* Ziggo20140604 standaard.zip.txt (2.34 KB - downloaded 239 times.)
Logged
Kater
Guest
« Reply #7 on: 11 February 2015, 16:25:42 »

Iemand toevallig een verse lijst? Ziggo heeft alles weer 'ns op z'n kop gegooid.

thx.
Logged
MCEFan
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #8 on: 12 February 2015, 12:56:01 »

Inderdaad, als gevolg van het overgaan op het UPC netwerk zijn alle frequenties weer veranderd. Undecided

Bijgevoegd een transponderlist voor de meeste zenders in het Ziggo standaard pakket in de 5555 regio's.

NB: de overgang gaat heel geleidelijk. Deze list is alleen bruikbaar als de bewuste wijk waarin je woont al overgegaan is.

* Ziggo20150210 standaard.txt (5.45 KB - downloaded 284 times.)
Logged
Kater
Guest
« Reply #9 on: 12 February 2015, 14:43:28 »

Super! Hartelijk dank! Ik ga er meteen mee aan de slag.
Logged
Kater
Guest
« Reply #10 on: 12 February 2015, 16:59:49 »

Hallo,

Ik mis toch nog wel een hoop zenders en weet ook niet zeker of ik hem goed heb geladen.

Ik heb de .txt file in Excel geÔmporteerd en vervolgens opgeslagen als .csv'
Vervolgens in de Cine-tool deze .csv file geselecteerd bij AA Cable All etc.; so far so good
Daarna "Create transponderlist for MediaCenter"
Daarna "Load transponderlist into MediaCenter"

Ik kreeg geen foutmeldingen; zag wel even een venstertje voorbij flitsen, maar kon niet zien wat daarin stond. Hoe kan ik nou zien of die .csv goed is omgezet en de transponderlijst goed wordt geladen?

Vervolgens in MCE volledige transponderscan gedaan en dan vindt 'ie inderdaad een aantal kanalen, maar veel ook niet (Film1, Sport1, vrijwel alle HD-zenders), maar hoe weet ik nu of 'ie deze lijst gebruikt heeft of de lijst die er nog inzat, waarin wellicht toevallig een paar goede transponders staan?

Als ik de lijst zelf moet vervolledigen: geen probleem, alleen waar haal ik de info vandaan? Alles wat ik her of der kan vinden is 5555 Enschede, 5555 Hengelo of wat ook, maar Venlo (regio waar ik zit) kom ik nergens tegen. Volgens de brief van Ziggo zit ik in 5555 (maar ja, daar zijn er dus meerdere van, blijkt nu) en op carrier frequency 474.000

Ik weet dat ik lastig ben, maar ik wil graag m'n Mediacenter weer aan de gang hebben en ben nog niet klaar voor iets anders (waar ik alles weer van voren af aan moet gaan leren).

Doos sigaren voor degene die me op weg helpt.

Update: Ben alweer Ūets wijzer. De transponderlijst is ůf niet goed ůf niet goed geladen (ik zal ergens iets verkeerd gedaan hebben; wat is me volstrekt onduidelijk). Heb setup opnieuw uitgevoerd (neem aan dat 'ie dan alle oude meuk wist) en vervolgens crasht MCE bij de transponderscan (gaf bij instellen TV-signaal ook al geen signaal).
« Last Edit: 12 February 2015, 17:45:54 by .Eric » Logged
MCEFan
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #11 on: 12 February 2015, 19:01:15 »

Hallo .Eric,

je kan het .txt bestand gewoon hernoemen naar .csv, het is verder al in het goede formaat.

In deze lijst zitten inderdaad alleen (de meeste) zenders van het standaard Ziggo pakket, dus geen zenders uit de plus of extra pakketten.

Je moet de lijst laden met de DD Control Center tool (voorheen cineconfig). En ja, het is nogal knullig dat je niet goed kan zien of de import lukt of niet. Als je goed oplet, zie je met een goed bestand dat de teller naar 100% loopt. Als dat niet het geval is, is er iets mis met het bestand (dat kan bijvoorbeeld een extra lege regel aan het eind van het bestand zijn...).

Eigenlijk zou je na het laden, en het opnieuw configureren van het Tv-signaal in MCE (niet vergeten eerst het downloaden van EPG gegevens uit te zetten, anders wordt de transponderlijst overschreven) niks meer hoeven te doen. Dat was in elk geval zo in de oude situatie: ik had dan gelijk, zonder scan, alle kanalen, op de gewenste plek. Om de een of andere reden is er iets anders sinds de overgang naar UPC, want nu moet ik een scan doen om de kanalen goed te krijgen, inclusief EPG data.

In elk geval als je nu na een scan kanalen vindt, dan moet de nieuwe lijst wel geladen zijn, want echt alle frequenties zijn anders, dus met de oude lijst vind je niks meer. Maar zoals gezegd, Film1 en zo zitten niet in deze lijst. De HD kanalen wel (veel meer zelfs dan voorheen bij Ziggo zelf), dus die moet je zeker wel krijgen.

Over het uitvinden van de frequenties... ik kon zelf niet beter bedenken dan een dummy-transponderlijst te maken met daarin letterlijk alle frequenties van 100 tot 999 en vervolgens een full scan te doen. Die scan duurt (natuurlijk) heel lang, maar dan heb je ook alle zenders, en die ben ik afgelopen en gekeken op welke freq ze zaten... Nou heb ik zelf geen Film1 en zo, dus die heb ik vrees ik overgeslagen. Bijgevoegd zo'n dummy-lijst, daarmee kan je zelf die procedure nadoen. Gewoon deze lijst hernoemen naar .csv, laden met de DDtool,  het Tv-signaal opnieuw instellen en een full scan doen.

Succes, laat maar weten of het lukt of dat je nog vragen hebt.

* Ziggo5555 dummy.txt (50.63 KB - downloaded 233 times.)
Logged
Kater
Guest
« Reply #12 on: 12 February 2015, 20:33:13 »

Dank voor alle genomen moeite! Ik ga ermee aan de slag.
Logged
Kater
Guest
« Reply #13 on: 12 February 2015, 22:49:48 »

Ben ik weer.

Dummy transponderlijst gerenamed en geselecteerd en geladen in MCE; so far so good.

Scannen duurde inderdaad aanzienlijk langer dan normaal, maar dat vind ik niet zo'n probleem (je hoeft 't tenslotte niet iedere dag te doen). Wat ik wel raar vond is dat hij bij ca. 45% (waar hij dus lang over deed) ineens naar 99% sprong.

322 kanalen gevonden, waarvan een aantal in de gids niet actief waren gezet; dit handmatig gedaan en ze doen het gewoon; was wel een reboot voor nodig.

Alleen mis ik nog steeds een aantal kanalen, waaronder NPO 1, 2 en 3 (en die wil ik best graag hebben smile) en bijna alle HD-kanalen. Zouden die in die 55% zitten die hij bij de scan heeft overgeslagen? Ik heb nogmaals gescand, maar toen gebeurde exact hetzelfde. Of zouden ze ergens tussen die 899 Zxxx-kanalen zitten die hij er heeft ingezet? Ik heb er steekproefsgewijs een aantal geprobeerd, maar geen van allen deed het. De "echte" kanalen is 'ie gewoon vanaf 900 gaan neerzetten.
Logged
MCEFan
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #14 on: 13 February 2015, 08:43:12 »

Nou, dat is apart... Met de dummy lijst moet je echt *alle* kanalen vinden. Ik zelf vind dan bijvoorbeeld ook diverse 'technische' kanalen voor het downloaden van firmware updates en zo.

Wat ik wel meen te merken is dat de ontvangst kritischer is geworden sinds de overgang naar het UPC netwerk. Terwijl ik bij Ziggo alle kanalen zo kon configureren, heb ik toch nog maar eens de hele kabel van waar hij het huis inkomt tot aan de tv gecontroleerd (en 1 verbinding opnieuw gemaakt). Sindsdien lukt het hier om alle kanalen te krijgen.

De SD versies van NPO 1,2 en 3 zitten op freq 346, dus je kan om te beginnen specifiek die transponder scannen. Als dat niks oplevert, lijkt het er op dat de ontvangst niet goed genoeg is.
Logged
Kater
Guest
« Reply #15 on: 13 February 2015, 09:49:44 »

Hmm... Er wordt wel het nodige gesplitst bij mij, dus zou kunnen. Zal vanmiddag eens direct op de hoofdaansluiting aansluiten.

Dacht even dat MCE misschien zo'n grote transponderlijst niet aankon (vanwege dat ineens naar 99% verspringen), maar dat is volgens jou dus niet het geval.

Ik hobby ff verder en laat wat weten. Dank weer!
Logged
Kater
Guest
« Reply #16 on: 13 February 2015, 15:46:34 »

Nou... veel opschieten doe ik niet.

Kabel direct aangesloten op hoofdaansluiting (mťt signaalversterker; ook zonder geprobeerd). Moet wel splitsen om beide tuners "prik" te geven anders geeft 'ie geen signaal. Hoe dan ook: het hele spulleke maar weer eerst schoongemaakt voor de zekerheid, TV-signaal opnieuw ingesteld en na tunerdetectie gaf 'ie keurig 6 groene blokjes (de max) bij signaalsterkte (gisteren wiebelde hij tussen 3 en 4). Dusss... vol goede moed nieuwe scan gemaakt en wederom doet 'ie best lang over de eerste 43% (heb er deze keer de hele tijd naar zitten turen; best vermoeiend smile) doet 'ie best lang en vindt dan iets van 300 kanalen, maar dan springt 'ie naar 99% en dat was 't dan. Paar kanalen meer dan gisteren, dat wel, maar mis nog steeds een hoop HD-kanalen en mis NPO 1, 2 en 3 helemaal. Bijkomend euvel is dat ik Film1 (en nog wat andere versleutelde kanalen) zelfs na een reboot niet meer aan de praat krijg (deed 'ie gisteren nog wel), dus 't lijkt een beetje one step forward and two steps back.

Ideetje: als ik die dummytransponderlijst nu 'ns in tweeŽn knip? Dan eerst de eerste laden en scannen, vervolgens hetzelfde met de tweede? Zou dat werken of ben ik dan de kanalen die hij met de eerste scan heb gevonden weer kwijt (of zet 'ie ze er gewoon achter)? Ik doe ook maar een gooi, want anders weet ik 't ook niet. Volgens m'n setopboxjes is het signaal prima, dus daar zou het niet aan moeten kunnen liggen. Bovendien heb ik met de setopbox gewoon alle kanalen in m'n pakket (ook Film1). Maar ik wil ze uiteraard in MCE.

Nog andere ideeŽn? Oh, PS: transponder 346 scannen werkte niet (ook 364, 436 etc. geprobeerd voor 't geval je je vertypt had smile). Vermoed toch dat ik in mijn regio een andere transponder moet hebben.
Logged
harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382



« Reply #17 on: 14 February 2015, 03:50:13 »

probeer het eens zonder versterker..... die verzorgen vaak ook oversturing...
hope it helps
my 2 cents.... biggrin
Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
Kater
Guest
« Reply #18 on: 14 February 2015, 09:08:04 »

Progress!!!

Onder het motto "baat 't niet, dan schaadt 't niet" heb ik de dummy lijst in tweeŽn geknipt en eerst de eerste lijst geladen in MCE en daarmee gescand. Toen had 'ie al 302 kanalen te pakken. Sprong wel bij 89% weer ineens naar 99%, dus ik vermoed dat er nog meer zitten in die laatste 10%. Vervolgens de tweede lijst geladen, NIET het TV-signaal opnieuw ingesteld maar meteen transponders gescand (lijst wordt tenslotte onder dezelfde titel ("Cable All nog wat") geladen en guess what... binnen no time vond 'ie nog 'ns zo'n 200 kanalen die hij netjes achter de eerder gevonden kanalen had geplaatst! Sterker nog, ze doen 't ook gewoon!

Deze methode werkt dus (voor mij) blijkbaar raakt MCE een beetje in de stress als je meer dan 400 (mogelijke) transponders in een lijst zet. Aangezien de oorspronkelijke lijst 900 transponders had, waarbij MCE bij 43% naar 99% sprong en na het knippen (dus nog 450 transponders) bij 89% is de logische conclusie dat MCE zo ongeveer 400 transponders per lijst aankan. Misschien bestaat er wel een registersleutel die een maximaal aantal te scannen transponders bepaalt, maar dat weet ik dus niet en daar ga ik ook niet naar zoeken, omdat dit vrij weinig moeite kost en ook tot het gewenste resultaat leidt.

Wat ik dus nu nog ga doen is de oorspronkelijke lijst in drieŽn knippen; 3x 300 transponders en die achtereenvolgens scannen. Met dat aantal zit ik aan de (zeer) veilige kant (wiskundig gezien) en moet ik dus Šlle kanalen vinden. Heb ze nu al bijna allemaal; alleen nog een paar HD-kanalen (SBS6, RTL7) niet.

…ťn vraag nog: In de lijst zie ik allemaal transpondernummers afgerond op 3 nullen (bijv. 346000). Op DTVmonitor zie ik echter ook transponders in het bereik van bijv. xxx750 etc. Moeten die ook niet in de lijst worden gezet (wordt 'ie wel behoorlijk groter van, maar met de knipmethode maakt dat niet uit; slechts wat meer werk) of volstaat het scannen van de op 000 afgeronde transponders en scant MCE vanzelf de tussenliggende?

Kamp nog wel met het thema dat Film1 en Sport1 als versleuteld worden weergegeven (ja, de rekening is betaald), maar dat is al eens opgelost en dat zal vast nog wel een keer lukken.

Ik knutsel rustig verder; met moed beleid en trouw (en een hoop geduld) kom je een heel eind. En niet te vergeten met de hulp van de kanjers hier op DGK!
Logged
Kater
Guest
« Reply #19 on: 14 February 2015, 09:11:48 »

probeer het eens zonder versterker..... die verzorgen vaak ook oversturing...
hope it helps
my 2 cents.... biggrin

Dank harryd! Maar zoals je in mijn andere reply kunt lezen lag het blijkbaar toch niet aan het signaal. Die versterker die ik heb heb ik wel nodig, want tevens een splitser en ik wil natuurlijk ook TV in de slaapkamer.
Logged
Kater
Guest
« Reply #20 on: 14 February 2015, 09:12:36 »

Oh, MCEfan... waar kan ik de sigaren naartoe sturen?  Wink
Logged
Kater
Guest
« Reply #21 on: 14 February 2015, 12:37:35 »

Succes! Na het in drieŽn knippen van de grote lijst en die 3 lijsten achtereenvolgens scannen heb ik alle kanalen gevonden! Dat is er dus een die ik moet onthouden voor het geval Ziggo weer 'ns de frequenties op z'n kop gooit.

Enige probleem waar ik nog mee kamp is het feit dat 'ie een aantal kanalen als versleuteld weergeeft, terwijl ik die toch echt in m'n pakket heb. Na een aantal keren proberen pakt 'ie 'm dan ineens weer wel, maar niet lang daarna weer niet. Uitermate irritant. Iemand enig idee waar dat mee te maken zou kunnen hebben? Voorheen zei 'ie ook wel 'ns "kanaal versleuteld", maar als ik dan een paar seconden wachtte veranderde hij vanzelf van gedachten en kwam de zender toch door. Nu dus niet. Ik moet 'm echt een x aantal keren starten en stoppen (bij de ene meer dan bij de andere) voor 'ie 't doet.

Het gebeurt vooral bij de "speciale" kanalen, zoals Film1, Sport1, SyFy, Discovery Science en World (gewoon Discovery doet 't wel meteen). Zo op 't eerste gezicht lijkt 't pakketgerelateerd.

IdeeŽn?

Update: Definitief pakketgerelateerd! Zenders van TV Plus en TV Extra vertonen dit problemen; TV Standaard zenders doen 't allemaal meteen.

Update2: *kuch* De smartcard er goed instoppen scheelt een slok op een borrel......  blush

2 smartcards in de CI-module; 1 zat niet goed. Blijkbaar pakt 'ie soms de ene tuner en dan weer de andere (want af en toe deed 'ie 't wel). Opgelost!
« Last Edit: 14 February 2015, 14:44:31 by .Eric » Logged
harrynaccy
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #22 on: 14 February 2015, 17:53:10 »

Voor mij de eerste keer dat ik iets post op deze site, dus excuses als ik het niet correct doe.
Na de fusie tussen Ziggo en UPC werkt mijn firedtv transponder ook niet meer. Logisch, maar tot nu toe ook geen werkend .reg bestand kunnen vinden/maken, terwijl dit normaal erg makkelijk te vinden was.
Ik woon in Twente. Wie heeft voor mij een werkende transponderlijst?

Gr.
Logged
Kater
Guest
« Reply #23 on: 14 February 2015, 20:35:13 »

Voor mij de eerste keer dat ik iets post op deze site, dus excuses als ik het niet correct doe.
Na de fusie tussen Ziggo en UPC werkt mijn firedtv transponder ook niet meer. Logisch, maar tot nu toe ook geen werkend .reg bestand kunnen vinden/maken, terwijl dit normaal erg makkelijk te vinden was.
Ik woon in Twente. Wie heeft voor mij een werkende transponderlijst?

Gr.

Volgens mij moet je dan op het Digital Everywhere forum zijn; dit is het forum voor Digital Devices.

Maar dat terzijde. Wellicht kun je dezelfde truc uithalen met de FireDTV transponderlijst; baat 't niet, schaadt 't niet.

Of misschien vind je hier wat je nodig hebt: http://www.gratisprogrammas.nl/extra/tools/transponderlistgenerator/

Succes!
« Last Edit: 16 February 2015, 01:45:15 by harryd » Logged
Pages: 1 2 [All]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!