Forum Wiki SponsorShop
30 June 2022, 08:44:37 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: "service is scrambled" bij alle kanalen behalve NPO1  (Read 5222 times)
All2Art
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« on: 21 October 2014, 20:12:27 »

Wie o wie heeft er nog tips voor het oplossen voor het volgende probleem:

Ik heb zelfs twee FireDTV/FloppyDTV kaarten in mijn pc zitten.
Met de scan vind ik meer dan 270 kanelen.
Echter werkt alleen NPO 1,
bij alle andere kanalen krijg ik de melding "service is scrambled".

De FireDTV tool heeft aan dat er een CI+ module gevonden is.

De pas heb ik in een televisie geprobeerd en daarin werkt deze.
Daar lijkt mij het probleem niet in te zitten.

In FireDTV Viewer is er een optie "Conditinal Access Module,
als ik deze open, krijg ik een soort van leeg scherm.

Overigens heb ik de FireDTV kaart gekocht met een IRDETO CAM,
welke volgens de verkoper heeft gewerkt.

Waar o waar zal het probleem zitten???
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #1 on: 21 October 2014, 20:18:49 »

Ok, dat moet wel op te lossen zijn.

Wat je dus nu ziet is dat je een correct werkende tuner kaart hebt. Alleen het decrypten gaat nog niet goed. NPO1 is namelijk Free To Air en (bijna) alle andere zenders zijn encypt

Je hebt dus in iedere tuner kaart een Alphacrypt CAM module zitten? Ik verwacht dat je op Ziggo zit als je NPO1 als FTA hebt; klopt dat?
Dan nog een ietwat domme vraag: weet je zeker dat je de Ziggo kaart correct in de CAM module hebt zitten?
Logged
All2Art
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #2 on: 21 October 2014, 20:25:32 »

Ik heb helaas maar een CAM,
maar ook al sluit ik maar een FireDTV kaart,
dan blijft het probleem.

Dat NPO 1 werkt, klopt inderdaad.
Was me al bekent dat het een FTA zender is.

De module die ik er in heb zitten is geen Alphacrypt,
maar eentje van Irdeto.
Maar volgende de verkoper moet dat ook werken,
althans hij beweerd dat het gewerkt heeft in zijn pc.

Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #3 on: 21 October 2014, 20:32:09 »

Als je n CAM hebt kun je op n tuner NPO1 ontvangen en op de andere kun je de overige zenders ontvangen.
Mr: bij mijn weten is de Alphacrypt kaart van Mascom de enige die gaat werken. Sterker nog: als je een kaart hebt die wl in je tv werkt is dat waarschijnlijk een CI+ CAM en die gaat niet werken in je Floppy DTV tuners.

Kijk voor de aardigheid ook even hier:
http://www.digitalekabeltelevisie.nl/decoder/alphacrypt/

Laat anders eens een foto zien van je CAM.
Logged
All2Art
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #4 on: 21 October 2014, 20:48:48 »

Ahh, dan denk ik toch dat het de CAM is.

ik heb een ouwe Irdeto Smit CAM nu ingebruik.
Die ik heb bijgevoegd aan deze post.

Ik had begrepen dat de Alphacrypt CAMs niet meer werkte,
maar kennelijk niet goed begrepen.


* IRDETO.jpg (4.34 KB, 200x115 - viewed 462 times.)
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #5 on: 21 October 2014, 20:55:43 »

Inderdaad die Irdeto Smit CI+ CAM gaat niet werken in zo'n Floppy DTV
De Alphacrypts juist wel. Heb je die er bij gekregen?
Logged
All2Art
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #6 on: 21 October 2014, 21:09:12 »

Nee, helaas heb ik die er niet bij gekregen.

dus word ff zoeken op marktplaats.

Wel jammer dat de verkoper aan gaf dat de Irdeto wel werkte,
maar weer wat geleerd.

Thanx !
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!