Forum Wiki SponsorShop
20 August 2022, 02:14:27 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]  All   Go Down
  Print  
Author Topic: Geen kanalen in MCE met Duoflex C/T icm Twin CI  (Read 11479 times)
Kater
Guest
« Reply #15 on: 31 May 2014, 21:28:22 »


Klopt bijna helemaal, maar er staat dat het iets van IE is, maar dat klopt niet, want ik gebruik Chrome en één keer refreshen was bij mij écht niet voldoende (ok, 25 was ook weer iets overdreven smile).

Maar ik snap nog steeds niet waarom ik maar op 2 tuners kan opnemen ipv 8.

Edit:

Prachtige en duidelijke handleiding trouwens .Nico!

Eigenlijk werkt alles nu prima, behalve dat ik nog steeds beperkt ben tot 2 tuners in MCE, waar het TV kijken en tegelijkertijd opnemen betreft, terwijl ik ze wel netjes alle 8 heb geïnstalleerd. Als ik bij de bronnen kijk in de kanaalinstellingen, staan daar ook maar 2 bronnen vermeld: DVBtuner #6 en DVBtuner #8. Waar zijn dan tuner 1 t/m 4 en 7 gebleven? Het zal ongetwijfeld iets doms zijn wat ik over het hoofd heb gezien, maar ik durf eigenlijk (nu het allemaal zo'n beetje werkt) niet zomaar wat rond te gaan frutselen. Ik vond op Internet iets over "TunerSalad", waarmee je het maximaal aantal tuners dat MCE herkent kan opschalen, maar ik weet niet of dat hier van toepassing is, omdat hij bij het installeren wel netjes alle 8 tuners ziet, daarbij, MCE zou begrensd zijn op 4, dus waarom werken er dan slechts 2 (en niet 4).

Een doos sigaren voor degene die me de juiste kant uit wijst smile
« Last Edit: 1 June 2014, 08:33:12 by Kater » Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #16 on: 1 June 2014, 15:55:31 »

Kater,

DVBLink client installeert 8 virtuele tuners zodat als je op een later moment fysieke tuners in je DVBLink Server toevoegt, je de client niet hoeft te wijzigen. Vòòr versie 4.5 werden er standaard 4 virtuele tuners geïnstalleerd en het heeft volgens mij te maken met de ondersteuning van het aantal tuners in de DVBLink server.

Mocht je maar 2 of misschien 4 tuners hebben, dan kun je gerust het aantal virtuele tuners verminderen door ze in de device manager te verwijderen. Je moet dan echter wel het bestand C:\ProgramData\DVBLogic\dvblink\customizations.xml aanpassen en het aantal tuners dat staat aangegeven in  <tuner_number>-1</tuner_number> waarbij het getal aan dient te geven hoeveel tuners je nog in gebruik hebt op je client, overeenkomstig het aantal in de device manager (Sound, video & game controllers)

Je bespaart hiermee 2Gb aan diskruimte per tuner , maar voor het overige zie ik eigenlijk geen reden om het aan te passen en ik zou het gewoon standaard op 8 laten staan...

.Nico
Logged
Kater
Guest
« Reply #17 on: 2 June 2014, 21:33:57 »

Dank voor de info .Nico, ik heb dus gewoon niet goed gelezen op de site van DD (lekker lomp van mij). Ik begreep uit de teksten aldaar dat je met een Duoflex CT dualtuner icm een twin-CI zou beschikken over 4 tuners (dat elke CI het signaal nog eens zou splitsen in 2 signalen ofzo). Dat blijkt dus niet het geval en zal ik, als ik 4 tuners wil (8 vond ik sowieso wat overdreven), nog een dualtuner erbij moeten plakken.

Voor alle zekerheid: die tweede dualtuner kan ik wel gewoon met die flatcable in die twin-CI module steken, toch? (kan het ding natuurlijk weer open schroeven, maar ik meen me te herinneren dat er een tweede flatcable-slot op zat)

In ieder geval nogmaals dank voor alle hulp bij deze onderneming smile
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #18 on: 2 June 2014, 22:33:02 »

Ja, de twin-CI module beschikt over 2 poorten voor 2 dual-tuner-kaarten waardoor je de beschikking krijgt over 4 tuners. Kwestie van een extra Duoflex C/T eraan koppelen dus.

.Nico
« Last Edit: 2 June 2014, 22:35:01 by .Nico » Logged
Kater
Guest
« Reply #19 on: 4 June 2014, 06:53:04 »

Dank je! De extra module is besteld en onderweg.
Logged
Kater
Guest
« Reply #20 on: 6 June 2014, 09:37:07 »

En daar zijn we weer; het lijkt wel of er helemaal niets in één keer goed kan werken; zal wel aan mij liggen.

Tweede dual tuner zonder problemen geïnstalleerd, gekoppeld aan twin CI, wordt netjes herkend, ook in DVBLink server. Tuners 3 en 4 toegevoegd aan TV-source 1 (waar de eerste twee tuners ook al onder vielen); gaat prima. Kan met DVBLink software nu ook meer dan 2 programma's tegelijk opnemen, dus daar werkt het goed.

Alleen heeft MCE het blijkbaar nog niet begrepen; die geeft bij het derde programma nog steeds "opnameconflict". Dat zou toch niet moeten gebeuren lijkt me als die virtuele tuners geïnstalleerd waren om ervoor te zorgen dat ik het niet nog een keer zou moeten doen?

Andere vraag (voor ik van alles ga uitproberen): Als ik in DVBLink kanalen heb verwijderd, moet ik dan in MCE een nieuwe kanaalscan uitvoeren of volstaat "Kanalen synchroniseren" (kan nu al zeggen dat laatstgenoemde niet werkt; kanalen blijven er gewoon in staan).

Edit:

Ongeduldig als ik nu eenmaal ben heb ik toch maar eens een nieuwe kanaalscan gedaan in MCE (eerst alle kanalen verwijderd), vervolgens gesynchroniseerd en nu "weet" MCE ook dat ik 4 tuners heb; fijn!

Alleen blijven die kanalen die ik in DVBLink verwijderd had (die PVR-update kanalen etc. en nog een aantal kanalen die ik toch niet kan zien, zoals HBO en Fox) gewoon terugkomen in MCE. Hoe krijg ik die weg (anders dan ze 1 voor 1 in MCE uit te schakelen)?
« Last Edit: 6 June 2014, 09:54:01 by Kater » Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #21 on: 7 June 2014, 11:07:24 »

Hoi Kater,

1. Heb je wel in de Cine/FlexDVB-Tool de nieuwe tuner aangevinkt als DVB-C tuners?
2. MCE 'weet' niet dat je 4 tuners hebt, MCE installeerd 8 virtuele tuners en 'vraagt' aan DVBLink Server of er (nog) een stream beschikbaar is.
3. Heb je echt als enige tuners de virtuele DVBLink tuners gebruikt of is er nog een andere tuner binnen de configuratie van MCE?
    De kanalen van DVBLink zouden de enige kanalen moeten zijn.

.Nico
Logged
Kater
Guest
« Reply #22 on: 7 June 2014, 12:02:14 »

Hoi .Nico,

1. Ja
2. Duidelijk, maar zoals geschreven onder de "edit" werkt dat nu naar behoren (na een nieuwe channel scan)
3. Ja, ik heb alleen de DVBLink-tuners gebruikt. MCE begint nu soms wel te mekkeren (bij opstarten) dat er een nieuwe tuner is gevonden, maar dat negeer ik.

Dat de kanalen van DVBLink de enige zouden moeten zijn dacht ik ook ja. Misschien ben ik niet helemaal volledig geweest: Eerst heb ik ALLE gevonden kanalen in DVBLink erin laten staan en toen MCE-setup uitgevoerd. Dus staan alle kanalen in MCE (incl. die obscure update-kanalen). NADIEN ben ik uit DVBLink kanalen gaan verwijderen in de (tot nog toe ijdele) hoop dat ze dan uit MCE ook verwijderd zouden worden, maar dat gebeurt dus niet. Gek genoeg komen ze zelfs weer terug als ik alle kanalen (in MCE) verwijder en een nieuwe scan doe.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #23 on: 7 June 2014, 14:37:25 »

vage sh** Wink

Wat ik zelf doe voor de kanalen die ik niet wil of kan ontvangen: ik haal ze weg bij de TVSource. Zodoende komen ze ook niet in de Channels en (bij mij) ook niet in MCE.
Ff Synchronizen in DVBLink (Extra's) en eventueel in de TV Wizard 'scannen naar meer kanalen'...

.Nico
Logged
Pages: 1 [2]  All   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!