Forum Wiki SponsorShop
20 August 2022, 01:05:33 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [All]   Go Down
  Print  
Author Topic: Geen kanalen in MCE met Duoflex C/T icm Twin CI  (Read 11477 times)
Kater
Guest
« on: 13 May 2014, 00:48:11 »

Na een volledig weekend en een maandagavond frutselen moet ik bekennen dat ik er niet uitkom en heb dus hulp nodig.

Nieuwe HTPC gebouwd met Windows 8 Pro en meteen geupgrade naar 8.1 Pro. MCE gedownload en tuner-hardware geïnstalleerd. Drivers etc. gedownload en geïnstalleerd; so far so good, maar dan begint de ellende:

Conform instructies (ja 32x gelezen en gecheckt) in CineConfig tool alleen de DVB-C tuners geselecteerd (dus niet de MCE-tuners), netjes de tuners aan de juiste CI-modules gekoppeld, transponderlijst gedownload en omgezet; vervolgens geselecteerd en ingeladen in MCE.

Eveneens conform instructies DVB-Link ingesteld; bronnen gekozen en daar tuners op toegewezen; deze (allebei) met een netwerkscan naar de juiste frequentie (356000, 1111, etc., Limburg) en alle 332 kanalen worden keurig gevonden. EPG-scan ook prima gelukt, kanalen in dat rechtervak gezet en samengevoegd (zijn tenslotte 2 tuners); allemaal goed.

Dan naar MCE. Downloadgebeuren uitgezet (dat moest, anders zou transponderlijst overschreven worden), Tv-signaal ingesteld, keurig 8x DVB-link tuner herkend en dus toegevoegd en dan scannen maar... echter... op welke manier ik het ook probeer (en dat zijn inmiddels echt tig pogingen), hij springt binnen een paar seconden al naar 100% en vindt geen enkel kanaal; ga ik bij TV-instellingen in de gids kijken staat daar alleen kanaal 0 met dat DVB-Logic testkanaal (of zoiets), wat overigens niets doet. M'n haar was al grijs, maar nu is het inmiddels wit...

Heb ook een keer geprobeerd de op de fysieke tuners te scannen en daar vindt 'ie dan een aantal kanalen met rare nummering en geen benaming. Die lijken het ook te doen (heb ze niet allemaal uitgeprobeerd), maar uiteraard is het de bedoeling om die 8 DVB-Link tuners aan de praat te krijgen.

Wie helpt mij uit de brand? Ik kan écht niets anders meer bedenken. Bij voorbaat mijn oneindige dank.

Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Danee
Pro
****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 374


WWW
« Reply #1 on: 13 May 2014, 12:46:40 »

Conform instructies (ja 32x gelezen en gecheckt) in CineConfig tool alleen de DVB-C tuners geselecteerd (dus niet de MCE-tuners), netjes de tuners aan de juiste CI-modules gekoppeld, transponderlijst gedownload en omgezet; vervolgens geselecteerd en ingeladen in MCE.

Waarom heb je dit gedaan als je gebruik maakt van DVBLink? In principe gebruikt DVBLink de tuners exclusief en brengt die virtueel naar Media Center.
Werkt DVBLink goed? Kan je een kanaal bekijken met VLC, werkt de webclient (of eventueel een smartphone app)

Groeten,

Danee
Logged

Voor de laatste informatie over plugins voor je Media center: www.mcesoft.nl
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #2 on: 13 May 2014, 19:05:06 »

De transponderfile hoef je niet in te lezen/om te zetten met de DVBCine Config Tool want de networkscan van TVSource maakt een nieuwe lijst.

Het zou met deze handleiding moeten lukken:
http://www.windows-mediacenter.nl/tips-tricks/tips-over-de-hardware/digitale-tv-tuner-3/

Zoniet, laat ff weten, dan plannen we een TeamViewer sessie Wink

.Nico
« Last Edit: 13 May 2014, 19:07:38 by .Nico » Logged
Kater
Guest
« Reply #3 on: 13 May 2014, 20:43:35 »

Conform instructies (ja 32x gelezen en gecheckt) in CineConfig tool alleen de DVB-C tuners geselecteerd (dus niet de MCE-tuners), netjes de tuners aan de juiste CI-modules gekoppeld, transponderlijst gedownload en omgezet; vervolgens geselecteerd en ingeladen in MCE.

Waarom heb je dit gedaan als je gebruik maakt van DVBLink? In principe gebruikt DVBLink de tuners exclusief en brengt die virtueel naar Media Center.
Werkt DVBLink goed? Kan je een kanaal bekijken met VLC, werkt de webclient (of eventueel een smartphone app)

Dank voor de reactie.

Nou... Ik installeer twee apparaten, dus dan leek het me ook logisch dat ik voor beide apparaten het nodige moest instellen; daar zit die uitleg van DD ook voor bij. Ik heb nergens zien staan dat ik het ene wel en het andere niet moest doen.

DVB-Link werkt goed; heb VLC gedownload (met Windows Mediaplayer lukte het niet) kan ik gewoon een (onversleuteld, want m'n CAM moet nog geupgrade worden) kanaal bekijken.
Logged
Kater
Guest
« Reply #4 on: 13 May 2014, 21:24:25 »

De transponderfile hoef je niet in te lezen/om te zetten met de DVBCine Config Tool want de networkscan van TVSource maakt een nieuwe lijst.

Het zou met deze handleiding moeten lukken:
http://www.windows-mediacenter.nl/tips-tricks/tips-over-de-hardware/digitale-tv-tuner-3/

Zoniet, laat ff weten, dan plannen we een TeamViewer sessie Wink

.Nico

Dank voor je reactie, Nico. Hier kom ik al wat afwijkende zaken tegen; ten eerste heb ik een andere versie van DVBLink, t.w. 4.5 en in de handleiding staat 4.6. Deze (4.5) heb ik volgens de instructies bij de hardware gedownload; er zat een of andere couponcode bij, waarmee ik DD CI4ALL gratis kon installeren. Die laatste kom ik dan in de handleiding weer nergens tegen. In de handleiding komt op een gegeven moment ook DVB Connect Server tegen en die heb ik dus helemaal niet (http://localhost:8080 wordt dus ook niet gevonden); vreemd. Voor mijn gevoel zou ik Connect ook niet nodig moeten hebben (behalve als je buiten MCE iets wil gaan doen), maar dat weet ik dus niet zeker. Ik heb dus alleen DVBLink Server en CI4ALL. Volgens de documentatie van DD zou dat voldoende moeten zijn, maar de praktijk (en jouw info) wijst dus anders uit.

De instelling in MCE heb ik eigenlijk exact zo gedaan als in de handleiding wordt weergegeven, met als enige verschil het resultaat; hij rondt het zoeken in 5 seconden af en vindt 0,0 kanalen.

Wat is nu wijsheid? De informatie van DD (die bij de hardware zat) gewoon negeren en die versie 4.6 gaan downloaden (moet ik natuurlijk wel weer extra gaan betalen voor die Connectserver, maar á la) en dan nog eens proberen? Denk dat ik dat maar 'ns ga doen.

Een TeamViewer-sessie is natuurlijk als laatste redmiddel een prima idee. Zal het in ieder geval alvast installeren op de kist.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #5 on: 13 May 2014, 21:50:16 »

Kater,

Probeer het eens met 4.6 je kunt het gratis proberen voor 20 dagen.
Gebruik dan TV Server en TV Source, niet CI4All.
(volgens mij is CI4All een tool die je nodig hebt om de CI module te gebruiken met niet-Digital-Devices-tuners)
En idd, Connect heb je niet nodig als je uitlsuitend mce gebruikt.

.Nico
Logged
Kater
Guest
« Reply #6 on: 13 May 2014, 22:08:54 »

Kater,

Probeer het eens met 4.6 je kunt het gratis proberen voor 20 dagen.
Gebruik dan TV Server en TV Source, niet CI4All.
(volgens mij is CI4All een tool die je nodig hebt om de CI module te gebruiken met niet-Digital-Devices-tuners)
En idd, Connect heb je niet nodig als je uitlsuitend mce gebruikt.

Was ik al mee begonnen; TV-source had ik er inderdaad ook niet bij staan. Geupdate naar 4.6, TV-source en connect erbij gezet. Alle kanalen stonden er nog netjes in (behalve de EPG). MCE gestart en setup opnieuw uitgevoerd en jawel hoor! Binnen een paar seconden had 'ie alle kanalen gevonden! Zonder CAM kan ik natuurlijk alleen de onversleutelde bekijken (zoals ned. 1), maar ik heb beeld! Zodra ik m'n CAMs terug heb van Hascom (heb ik opgestuurd voor de firmware upgrade) ben ik ready to go.

Ik ga nu nog ff proberen die EPG data erin te krijgen, maar er is in ieder geval weer hoop. Hartelijk bedankt voor de hulp!

PS: Wel slecht hoor van Digital Devices, dat je het met de meegeleverde instructies en software dus gewoon niet voor elkaar krijgt omdat het incompleet is.
Logged
Kater
Guest
« Reply #7 on: 14 May 2014, 23:00:40 »

Toch nog wat tegenslag; heb nu alle zenders netjes in MCE, maar de EPG wil nog steeds niet lukken. Heb alles (ook qua EPG) netjes volgens de door .Nico geposte handleiding gedaan en in DVBLink wordt ook alles netjes gevonden, maar MCE wil er blijkbaar nog niet aan.

Ideeën?

Wederom edit: Ook dit probleem heeft zich op magische wijze vanzelf opgelost; blijkbaar een nachtje aan laten staan "does the trick"... schiet mij maar lek, maar ondertussen ben ik blij.
« Last Edit: 15 May 2014, 20:21:27 by Kater » Logged
Kater
Guest
« Reply #8 on: 14 May 2014, 23:11:29 »

Ja, wat nu dan weer? Alles stond er zo netjes in (in DVBLink). Nu open ik hem opnieuw om nog 'ns naar die EPG te kijken en nu ziet m'n bronnenpagina er ineens heel anders uit (nee, ben nergens aan geweest).

Bovenaan staat ineens "Device not present" en aan de rechterkant "TV-source 1" (die ik eerder had aangemaakt op tuner 1) met zo'n driehoekje met uitroepteken erachter.

Daaronder staat dan tuner 2 met TV-source 2; dat is correct.

En daaronder staat dan ineens tuner 1 met aan de rechterkant "Device is not used".

Hoe kan dit ineens en, belangrijker, moet ik nu weer overnieuw beginnen?

Edit: Na wat heen en weer geklik door het programma staan ze even plotseling nu ineens weer goed; vage bedoening hoor.
« Last Edit: 14 May 2014, 23:14:58 by Kater » Logged
Barkman
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 34


« Reply #9 on: 29 May 2014, 15:40:35 »

@ .Nico: ongelofelijk bedankt voor de DVBLogic handleiding! Nadat Ziggo de boel weer eens heeft omgegooid probeerde ik weer kanalen te vinden met m'n Digital Devices, 17 stuks... Hopeloos, meestal betekent dit een middag k*tten in de hoop dat iets lukt. Daarom DVBLogic geprobeerd en dat werkt fantastisch. Kids door het dolle omdat ze op iPad hun eigen programma's kunnen kijken door het huis, super!

Klein dingetje: je handleiding moet iets herzien worden, de interne server heeft als poort 8100 i.p.v. 8080 en de EPG werkt anders. Er is naast het tabblad TV Sources nu ook EPG Sources waar je de EPG kan instellen. Maar dan werkt het ook perfect.

Nogmaals dank!

Wiebe
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #10 on: 30 May 2014, 10:25:31 »

@ .Nico: ongelofelijk bedankt voor de DVBLogic handleiding! Nadat Ziggo de boel weer eens heeft omgegooid probeerde ik weer kanalen te vinden met m'n Digital Devices, 17 stuks... Hopeloos, meestal betekent dit een middag k*tten in de hoop dat iets lukt. Daarom DVBLogic geprobeerd en dat werkt fantastisch. Kids door het dolle omdat ze op iPad hun eigen programma's kunnen kijken door het huis, super!

Klein dingetje: je handleiding moet iets herzien worden, de interne server heeft als poort 8100 i.p.v. 8080 en de EPG werkt anders. Er is naast het tabblad TV Sources nu ook EPG Sources waar je de EPG kan instellen. Maar dan werkt het ook perfect.

Nogmaals dank!

Wiebe

De aanpassing in de handleiding wil ik doen zodra versie 5 definitief is. Ik dacht namelijk dat de TCP poort en EPG gewijzigd is in versie 5 maar die is nog in beta?

.Nico
Logged
Kater
Guest
« Reply #11 on: 31 May 2014, 15:31:01 »

Jongens, jongens, jongens toch... OF ík ben een enorme prutser (dacht ik toch niet), OF de mannen van DVB Logic zijn het!

Ik update m'n DVB Link Server naar versie 5 en ik KOOP TV Sources en Connect Server. Alleen met geen mogelijkheid dat ze te installeren zijn! Ik krijg als ik de Link Server start dat er een issue is met de installatie, omdat er nog geen producten zijn geïnstalleerd... Nee duh! Die kan ik pas installeren als ik de server heb geïnstalleerd. Maar als ik op de knop "Install/Update" klik gebeurt er dus helemaal niks, nada, noppes! Wat doe ik nu weer verkeerd en waarom zijn die mannen niet in staat een stukje software te ontwerpen dat wel direct werkt zonder allerhande rare kunstgrepen???

Ik begin ernstig snel m'n geduld te verliezen met deze rommel. Heb alles alweer tig keer gedeïnstalleerd en opnieuw geïnstalleerd, maar mooi niks dus. Ben nu al weken bezig om een Mediacentertje in elkaar te flansen, maar het enige resultaat is meer frustratie!

Voor iedere hulp van de deskundigen hier ben ik zeer erkentelijk.

Update: Goh! Soms helpt boos worden wel eens. Na 25x kwaad op de "refresh"-toets te rammen kwam ik wonder boven wonder ineens in het update-menu en kon ik de onderdelen installeren. Nu verder knoeien... Ik blijf het zeer rommelig vinden.

Nu nog een nieuwe refresh-toets...
« Last Edit: 31 May 2014, 15:51:42 by Kater » Logged
Kater
Guest
« Reply #12 on: 31 May 2014, 17:14:04 »

Goed, het volgende probleem: Alles netjes ingesteld, kanalen gevonden, EPG ook, alleen wordt deze nog niet in MCE overgenomen, maar ik weet inmiddels uit ervaring dat dat even duurt, dus dat zal wel goed komen.

Nu zou ik dus (volgens MCE) moeten beschikken over 8 tuners. Waarom kan ik dan nog steeds maar 2 programma's tegelijkertijd opnemen?

Edit: In de Connect van DVBLink lukt het ook niet, dus ergens ben ik nog een stap vergeten, maar ik heb de handleiding (naar beste eer en geweten) tot de letter opgevolgd.
« Last Edit: 31 May 2014, 17:18:06 by Kater » Logged
Toon
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 100


« Reply #13 on: 31 May 2014, 17:15:49 »

Ja had ik ook, scherm vernieuwen was de oplossing. Ook later tijdens zenders selecteren trouwens een keer nodig.
Nu alles weer als een zonnetje.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #14 on: 31 May 2014, 18:12:12 »

Ik heb het zo gedaan:
http://www.windows-mediacenter.nl/add-ons/dvblogic-tvsource/dvblink-versie-5-0/

.Nico
Logged
Kater
Guest
« Reply #15 on: 31 May 2014, 21:28:22 »


Klopt bijna helemaal, maar er staat dat het iets van IE is, maar dat klopt niet, want ik gebruik Chrome en één keer refreshen was bij mij écht niet voldoende (ok, 25 was ook weer iets overdreven smile).

Maar ik snap nog steeds niet waarom ik maar op 2 tuners kan opnemen ipv 8.

Edit:

Prachtige en duidelijke handleiding trouwens .Nico!

Eigenlijk werkt alles nu prima, behalve dat ik nog steeds beperkt ben tot 2 tuners in MCE, waar het TV kijken en tegelijkertijd opnemen betreft, terwijl ik ze wel netjes alle 8 heb geïnstalleerd. Als ik bij de bronnen kijk in de kanaalinstellingen, staan daar ook maar 2 bronnen vermeld: DVBtuner #6 en DVBtuner #8. Waar zijn dan tuner 1 t/m 4 en 7 gebleven? Het zal ongetwijfeld iets doms zijn wat ik over het hoofd heb gezien, maar ik durf eigenlijk (nu het allemaal zo'n beetje werkt) niet zomaar wat rond te gaan frutselen. Ik vond op Internet iets over "TunerSalad", waarmee je het maximaal aantal tuners dat MCE herkent kan opschalen, maar ik weet niet of dat hier van toepassing is, omdat hij bij het installeren wel netjes alle 8 tuners ziet, daarbij, MCE zou begrensd zijn op 4, dus waarom werken er dan slechts 2 (en niet 4).

Een doos sigaren voor degene die me de juiste kant uit wijst smile
« Last Edit: 1 June 2014, 08:33:12 by Kater » Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #16 on: 1 June 2014, 15:55:31 »

Kater,

DVBLink client installeert 8 virtuele tuners zodat als je op een later moment fysieke tuners in je DVBLink Server toevoegt, je de client niet hoeft te wijzigen. Vòòr versie 4.5 werden er standaard 4 virtuele tuners geïnstalleerd en het heeft volgens mij te maken met de ondersteuning van het aantal tuners in de DVBLink server.

Mocht je maar 2 of misschien 4 tuners hebben, dan kun je gerust het aantal virtuele tuners verminderen door ze in de device manager te verwijderen. Je moet dan echter wel het bestand C:\ProgramData\DVBLogic\dvblink\customizations.xml aanpassen en het aantal tuners dat staat aangegeven in  <tuner_number>-1</tuner_number> waarbij het getal aan dient te geven hoeveel tuners je nog in gebruik hebt op je client, overeenkomstig het aantal in de device manager (Sound, video & game controllers)

Je bespaart hiermee 2Gb aan diskruimte per tuner , maar voor het overige zie ik eigenlijk geen reden om het aan te passen en ik zou het gewoon standaard op 8 laten staan...

.Nico
Logged
Kater
Guest
« Reply #17 on: 2 June 2014, 21:33:57 »

Dank voor de info .Nico, ik heb dus gewoon niet goed gelezen op de site van DD (lekker lomp van mij). Ik begreep uit de teksten aldaar dat je met een Duoflex CT dualtuner icm een twin-CI zou beschikken over 4 tuners (dat elke CI het signaal nog eens zou splitsen in 2 signalen ofzo). Dat blijkt dus niet het geval en zal ik, als ik 4 tuners wil (8 vond ik sowieso wat overdreven), nog een dualtuner erbij moeten plakken.

Voor alle zekerheid: die tweede dualtuner kan ik wel gewoon met die flatcable in die twin-CI module steken, toch? (kan het ding natuurlijk weer open schroeven, maar ik meen me te herinneren dat er een tweede flatcable-slot op zat)

In ieder geval nogmaals dank voor alle hulp bij deze onderneming smile
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #18 on: 2 June 2014, 22:33:02 »

Ja, de twin-CI module beschikt over 2 poorten voor 2 dual-tuner-kaarten waardoor je de beschikking krijgt over 4 tuners. Kwestie van een extra Duoflex C/T eraan koppelen dus.

.Nico
« Last Edit: 2 June 2014, 22:35:01 by .Nico » Logged
Kater
Guest
« Reply #19 on: 4 June 2014, 06:53:04 »

Dank je! De extra module is besteld en onderweg.
Logged
Kater
Guest
« Reply #20 on: 6 June 2014, 09:37:07 »

En daar zijn we weer; het lijkt wel of er helemaal niets in één keer goed kan werken; zal wel aan mij liggen.

Tweede dual tuner zonder problemen geïnstalleerd, gekoppeld aan twin CI, wordt netjes herkend, ook in DVBLink server. Tuners 3 en 4 toegevoegd aan TV-source 1 (waar de eerste twee tuners ook al onder vielen); gaat prima. Kan met DVBLink software nu ook meer dan 2 programma's tegelijk opnemen, dus daar werkt het goed.

Alleen heeft MCE het blijkbaar nog niet begrepen; die geeft bij het derde programma nog steeds "opnameconflict". Dat zou toch niet moeten gebeuren lijkt me als die virtuele tuners geïnstalleerd waren om ervoor te zorgen dat ik het niet nog een keer zou moeten doen?

Andere vraag (voor ik van alles ga uitproberen): Als ik in DVBLink kanalen heb verwijderd, moet ik dan in MCE een nieuwe kanaalscan uitvoeren of volstaat "Kanalen synchroniseren" (kan nu al zeggen dat laatstgenoemde niet werkt; kanalen blijven er gewoon in staan).

Edit:

Ongeduldig als ik nu eenmaal ben heb ik toch maar eens een nieuwe kanaalscan gedaan in MCE (eerst alle kanalen verwijderd), vervolgens gesynchroniseerd en nu "weet" MCE ook dat ik 4 tuners heb; fijn!

Alleen blijven die kanalen die ik in DVBLink verwijderd had (die PVR-update kanalen etc. en nog een aantal kanalen die ik toch niet kan zien, zoals HBO en Fox) gewoon terugkomen in MCE. Hoe krijg ik die weg (anders dan ze 1 voor 1 in MCE uit te schakelen)?
« Last Edit: 6 June 2014, 09:54:01 by Kater » Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #21 on: 7 June 2014, 11:07:24 »

Hoi Kater,

1. Heb je wel in de Cine/FlexDVB-Tool de nieuwe tuner aangevinkt als DVB-C tuners?
2. MCE 'weet' niet dat je 4 tuners hebt, MCE installeerd 8 virtuele tuners en 'vraagt' aan DVBLink Server of er (nog) een stream beschikbaar is.
3. Heb je echt als enige tuners de virtuele DVBLink tuners gebruikt of is er nog een andere tuner binnen de configuratie van MCE?
    De kanalen van DVBLink zouden de enige kanalen moeten zijn.

.Nico
Logged
Kater
Guest
« Reply #22 on: 7 June 2014, 12:02:14 »

Hoi .Nico,

1. Ja
2. Duidelijk, maar zoals geschreven onder de "edit" werkt dat nu naar behoren (na een nieuwe channel scan)
3. Ja, ik heb alleen de DVBLink-tuners gebruikt. MCE begint nu soms wel te mekkeren (bij opstarten) dat er een nieuwe tuner is gevonden, maar dat negeer ik.

Dat de kanalen van DVBLink de enige zouden moeten zijn dacht ik ook ja. Misschien ben ik niet helemaal volledig geweest: Eerst heb ik ALLE gevonden kanalen in DVBLink erin laten staan en toen MCE-setup uitgevoerd. Dus staan alle kanalen in MCE (incl. die obscure update-kanalen). NADIEN ben ik uit DVBLink kanalen gaan verwijderen in de (tot nog toe ijdele) hoop dat ze dan uit MCE ook verwijderd zouden worden, maar dat gebeurt dus niet. Gek genoeg komen ze zelfs weer terug als ik alle kanalen (in MCE) verwijder en een nieuwe scan doe.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #23 on: 7 June 2014, 14:37:25 »

vage sh** Wink

Wat ik zelf doe voor de kanalen die ik niet wil of kan ontvangen: ik haal ze weg bij de TVSource. Zodoende komen ze ook niet in de Channels en (bij mij) ook niet in MCE.
Ff Synchronizen in DVBLink (Extra's) en eventueel in de TV Wizard 'scannen naar meer kanalen'...

.Nico
Logged
Pages: 1 2 [All]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!