Forum Wiki SponsorShop
26 February 2020, 17:49:28 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Digital Devices / CI-CAM tip #1 - gelijktijdige opnames: soms half of niks  (Read 3287 times)
MCEFan
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11


« on: 11 December 2013, 14:37:04 »

De Digital Devices Cine/DuoFlex tuner kaarten ondersteunen "Multi Transponder Decrypting". Simpel gezegd: je kan met 1 smartcard meerdere versleutelde kanalen tegelijk bekijken.
Hartstikke mooi, je kan zelfs 4 tuners gebruiken met maar 1 CI/CAM/smartcard.

Inmiddels ben ik er, samen met de mensen van DD, achter dat er nog wel een beperkende factor in de CAM's zelf zit.
De AlphaCrypt CAM's kunnen op zich zelfs 8 kanalen tegelijk decrypten, maar... je moet wel weten dat elk kanaal uit meerdere "streams" bestaat (het beeld, het geluid, de ondertitels...).
En 1 AlphaCrypt CAM kan in totaal maximaal 14 van dit soort streams afhandelen (zie de kleine lettertjes in deze beschrijving van Mascom: https://www.mascom.de/fileadmin/user_upload/Dateien/Produktbeschreibungen/prod_beschr_alphacrypt.pdf).

En als je dan bedenkt dat sommige kanalen door de diverse soorten audio en meerdere talen ondertitels uit wel 6 streams bestaan, dan gaat het ineens hard.

Dat verklaart waarom mijn configuratie (1 Cine CT, 1 DuoFlex CT en 1 CI module) bij de 3e gelijktijdige opname soms halve opnames (dwz: wel geluid en geen beeld, of omgekeerd) maakte en soms helemaal weigerde. En waarom een 4e gelijktijdige opname eigenlijk altijd mislukte.

Nou zijn de DD spullen mooi modulair ontworpen en kan je deze beperking simpel (maar niet heel goedkoop...) oplossen door een 2e CI module aan het geheel toe te voegen.

Heb ik inmiddels gedaan, en nu kan ik inderdaad 4 kanalen tegelijk opnemen/bekijken.

Als ik dit vooraf had begrepen, dan had ik bij mijn 4-tuner configuratie gelijk een Twin CI module gekocht in plaats van dus nu 2 losse CI modules. In prijs maakt het niet eens zo veel uit, maar dat was wel eleganter geweest.
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382



« Reply #1 on: 11 December 2013, 23:10:48 »

Dank voor het delen van deze info..... dit zou vergelijkbare problemen die ik ook al eens had en niet kon plaatsen verklaren....
De vraag is nu of er ook gewoon iets te tweaken valt waardoor je niet al die streams opneemt en enkel diegenen die je zelf belangrijk vind (bv geen ondertitels, en enkel de primaire audio stream).
Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #2 on: 7 October 2014, 17:21:57 »

En, zijn we hier al uit?

Ik sta op het punt om 2 DD dual tuners te bestellen.
Daarbij zou dan (volgens mijn info) de PCI-e octo bridge moeten
Aangezien ik op de bride ook nog een CI module moet insteken.

En als ik dit inmiddels alweer bijna een jaar oude draadje zie is het dus verstandig te kiezen voor een dual CI module.
Echter kom ik in de sponsorshop alleen enkele CI modules tegen..........
Op de Duitse site staan wel dual CI modules.

Is het (technisch) nog steeds zo dat je voor 4 tuners het beste 2 cams kunt gebruiken?
Als dat zo is, waarom zijn die dan niet (via de sponsorshop) leverbaar?

Alvast dank voor het antwoorden.


GR. E

Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #3 on: 7 October 2014, 19:56:07 »

Als je 4 tuners gaat gebruiken is het inderdaad het beste om een dual ci modules te gebruiken. Ik had er eerst een single en kreeg vaak "service gecodeerd". De alphacrypt kan 14 streams tegelijk decoderen, maar zoals ze mij het uitlegde is dat elk Tv-beeld + geluid en/of ondertiteling gecodeerd is. En omdat sommige zenders meerdere geluiden en ondertitelingen meesturen kom je soms over de 14.

Zo is me dat uitgelegd toen ik het probleem voorlegde met digital devices zelf. Na het kopen van een dual ci-modules op hun site is dat probleem voor mij opgelost.
Je kan ze dus op hun site kopen en zij sturen het op.
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #4 on: 7 October 2014, 22:21:46 »

@ pip, dank voor je duidelijke antwoord.

Weet jij (of iemand anders) ook toevallig als ik onderstaande bestel of ik dan alles heb voor 4 tuners kabel ontvangst?
want ze weten er daar echt wel een puzzle van te maken.

Product no.: 191021
2x DuoFlex CT2 & Octopus Twin CI (Set) - 4 Tuner DVB-CT2 + 2x CI Slot for PCIe

Als ik het goed begrepen heb werken mijn huidige Alphacript's zonder FW-update niet.
De FW updaten schijnt een drama te zijn.
Dus handig om er 2 cams bij te bestellen?
Zo ja, welke?

CI CAM Mascom AlphaCrypt Light
Product no.: 095003      € 59,-

CI CAM Mascom Cryptoworks
Product no.: 095008      € 59,-

CI CAM Mascom AlphaCrypt Classic
Product no.: 095007      € 97,95

Gelijk een mooie gelegenheid om te vragen wat de classic meer kan dan de andere 2 die ongeveer de helft kosten.

Ik hoop weer op spoedig antwoord.
Kan ik lekker snel bestellen en weer wat knutselen. smile

Alvast dank

Gr. E


Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #5 on: 7 October 2014, 23:51:58 »

De Alphacrypt Classic is de enige CAM die gaat werken met de DVB-C tuners via een (of twee in een dual) CI Module.
Deze CAM werd gemaakt door Mascom en van de nodige software voorzien maar de productie van deze CAM is inmiddels gestaakt.
Tijdelijk biedt Mascom een PanAccess CAM aan waarop ze de Alphacrypt Classic firmware plaatsen zodat deze zich gedraagt als een Alphacrypt Classic.
Maar.... Mascom heeft aangegeven per 31 december 2014 helemaal te stoppen met de bedrijfsvoering en de CAM modules zullen na deze datum dus niet meer geleverd kunnen worden. Einde van het decoderen van DVB-C signalen. Althans, als de voorraad bij de dealers op is.... (ik heb er nog één)
Ik heb ze gevraagd of de software (firmware) door mij geleverd kan gaan worden maar door de licenties die erop zitten willen ze daar niets van weten helaas.

.Nico
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #6 on: 8 October 2014, 10:36:00 »

.Nico,
Dank voor je snelle en duidelijke antwoord betreffende de CAM module.

Iemand voor de rest van de vragen??

Gr. E



Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #7 on: 8 October 2014, 21:46:58 »

Ik heb zelf een DD Octopus Twin CI - Double CI Slot with 2 Expansionports los gekocht http://shop.digital-devices.de/epages/62357162.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/62357162/Products/092023 en 2 maal een DD DuoFlex C/C2/T/T2 Expansion (V3) - Twin Tuner Expansion-modul DVB-C/T/T2   http://shop.digital-devices.de/epages/62357162.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/62357162/Products/091407 Deze kan DVB-C2 aan. Maar een DD DuoFlex C/T/T2 Expansion (V3) - Twin Tuner Expansion-modul DVB-C/T/T2 http://shop.digital-devices.de/epages/62357162.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/62357162/Products/091307 werkt ook goed met Ziggo. Kost ook 20 euro goedkoper. Vergeet niet 2 maal alphacrypt classics. Zoals . Nico al aangaf werkt alleen deze met het decoderen van Ziggo.
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #8 on: 8 October 2014, 23:51:25 »

Dank je pip,

Heb een mailtje naar DD gedaan omdat de AlphaCrypt classic via de webshop niet (meer) is te bestellen.

Of is er hier iemand die mijn huidige AlpaCrypts (tegen vergoeding) wil /kan upgraden??

En kan iemand mij het verschil tussen DVB-C en DVB-C2 uitleggen?
Het kan wel zijn dat het € 20 per kaart scheelt, maar de C/C2 T/T2 is niet in een set te koop!
En dan is het verschil opeens € 98,-

Misschien heb ik te lang onder een steen gelegen, maar die 2 zegt mij niets...........
Maar wellicht is die (toekomst gericht) het prijsverschil zeker waard.
Ik hoor/lees het graag.


Wederom alvast dank,

Gr. E

Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #9 on: 9 October 2014, 21:31:04 »

Bij ons in Tilburg is een satelliet shop die de alphacrypt classic kan upgraden tegen 15 euro betaling. Ze zetten een losse DVB-S tuner met CAM-slot op ORF ( Oostenrijkse publieke omroep) en plaatsen de Alphacrypt in deze tuner. Deze kan het signaal niet decoderen, maar dat hoeft ook niet. Bij deze zender wordt de update meegestuurd voor de Alphacrypt. Hoe lang dat nog werkt, omdat Mascom stopt met alphacrypt, weet ik niet.

Ziggo maakt gewoon gebruik van DVB-C, dus is DVB-C2 onzin. Maar ik keek naar de toekomst voor als ze misschien overgaan naar DVB-C2. Maar de vraag is misschien eerder of alles blijft werken. Omdat alphacrypt geen ondersteuning meer gaat krijgt, kan het zijn Ziggo misschien het signaal veranderen, waardoor het niet meer gedecodeerd kan worden. Maar misschien kijk ik te ver vooruit.

Het verschil tussen DVB-C en DVB-C2 kan je googlen.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!