Forum Wiki SponsorShop
15 August 2022, 22:00:56 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [All]   Go Down
  Print  
Author Topic: Octopus NET  (Read 21288 times)
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« on: 30 August 2013, 16:32:21 »

De nieuwe netwerk-tuner van Digital Devices is de Octopus NET. Deze is er voor DVB-S2 en voor DVB-C/T. Beide types zijn leverbaar als dual-tuner of als quad-tuner.

Hoe deze netwerk-speler werkt met DVBLink TVSource voor o.a. Windows Media Center kun je hier lezen:
http://www.windows-mediacenter.nl/tips-tricks/tips-over-de-hardware/octopus-net/

.Nico
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
tonmce
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 150


« Reply #1 on: 31 August 2013, 14:19:39 »

Schitterend apparaat, DD blijft m.i. de enige partij die een geïntegreerde (en werkende) MCE/CI oplossing kan leveren.

Maar blijft jammer dat die DD dingen zo duur zijn, een 42" TV koop je al voor minder, een dual tuner/(maar wel 4-kanaals!) Humax PVR kost de helft en ook een US DVB dingetje kost bij Amazon veel minder, (maar helaas geen CI). 
Logged
Perlian
Gemiddeld
***

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 144


« Reply #2 on: 1 October 2013, 12:07:10 »

Heeft iemand al ervaring met de DVB-C/T versie van dit apparaat of is deze nog niet verkrijgbaar ?
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #3 on: 2 October 2013, 12:27:05 »

Heeft iemand al ervaring met de DVB-C/T versie van dit apparaat of is deze nog niet verkrijgbaar ?

Hij is al verkrijgbaar, zowel dual-tuner als quad-tuner (zoals ik in mijn eerste post al aangaf) maar het wachten is op een firmware update om de CI module aan te kunnen spreken voor de CAM module.
Dit geldt trouwens ook voor de DVB-S2 variant.

.Nico
« Last Edit: 2 October 2013, 12:29:48 by .Nico » Logged
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #4 on: 2 October 2013, 19:37:36 »

Of gebruik een softcam, is nog goedkoper ook en is per direct te gebruiken.
Waarom zou je willen wachten op een firmware update en afhankelijk willen zijn van een CAM.
Logged
rst
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #5 on: 15 December 2013, 12:42:28 »

Heeft iemand al ervaring met de DVB-C/T versie van dit apparaat of is deze nog niet verkrijgbaar ?

Hij is al verkrijgbaar, zowel dual-tuner als quad-tuner (zoals ik in mijn eerste post al aangaf) maar het wachten is op een firmware update om de CI module aan te kunnen spreken voor de CAM module.
Dit geldt trouwens ook voor de DVB-S2 variant.

.Nico

Heeft iemand al ervaring met het gebruik van een CAM module in de Octopus Net? De firmware update lijkt er te zijn.

Ruud
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #6 on: 16 December 2013, 16:48:56 »

Heeft iemand al ervaring met het gebruik van een CAM module in de Octopus Net? De firmware update lijkt er te zijn.

Ruud

De Octopus NET heeft inderdaad een firmware update waarmee één tuner de CI module kan gebruiken. Dit heeft te maken met rechten in Duitsland waar de software gemaakt wordt (Digital Devices), daar mag cardsharing niet op deze manier gebruikt worden en de software is momenteel hierop gebaseerd.
Daarnaast is er nog geen software beschikbaar die deze mogelijkheid van de tuner kan gebruiken. DVBLogic is momenteel bezig om dit in hun producten in te voeren maar dat is dus nog in ontwikkeling.

De werkende combinatie op dit moment voor gebruik van de Octopus NET is i.c.m. een dreambox met cardsharing.
In ieder geval tot er ondersteuning is van 4 tuners EN DVBLogic het ondersteund.

.Nico
« Last Edit: 16 December 2013, 16:52:38 by .Nico » Logged
rst
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #7 on: 17 December 2013, 12:14:02 »

.Nico,

bedankt voor deze update. Ik wacht nog maar even af.

Ruud
Logged
Armand
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #8 on: 18 December 2013, 15:23:31 »

Ik heb de Octopus NET DVB-C/T Dual Tuner met fw 1.0.17 nu draaien icm met een AlphaCrypt Classic op het netwerk van Ziggo (5555).
Het had even wat voeten in de aarde maar ik gebruik het nu met MediaPortal TV Server (DVBIP mode). Het is inderdaad nog niet mogelijk om met deze combinatie meer dan één tuner tegelijk van de cam gebruik te laten maken.
Ik heb dit tevergeefs op verschillende manieren geprobeerd. Verder werkt het dual tunen van één encrypted en een FTA kanaal wel gewoon netjes uiteraard (ook getest).

Door een beetje te spelen met het, licht aangepaste, SAT>IP protocol wat ze implementeren is het ook prima gelukt minder bandbreedte te verstoken bij het streamen over het netwerk.
Dit is op een intern netwerk op 1000mbit sowieso geen probleem maar mocht je wat minder intern netwerk hebben kan dit wel handig zijn. Hiervoor gebruik je de &pids parameter om de stream vanaf de Octopus al te filteren.
De &x_pmt=(PMT) parameter wordt gebruikt om de cam te activeren. De Octopus CAST tool die ze leveren zal de m3u keurig voor je kunnen generen als je het een channel list export voert vanuit DVBViewer.
Ik had helaas geen Pro versie dus heb het handmatig (en met een beetje programmeerwerk) zelf moeten doen maar heeft me wel een goed inzicht gegeven in de werking van het apparaat.

In de attachment mijn eigen gegenereerde m3u voor Ziggo West met de optie &pids=all maar hij kan dus nog specifieker. Ook even het IP in de urls aanpassen uiteraard.

* Ziggo.m3u.txt (12.97 KB - downloaded 910 times.)
Logged
Double T
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #9 on: 9 January 2014, 20:47:54 »

Heeft iemand al ervaring met het gebruik van een CAM module in de Octopus Net? De firmware update lijkt er te zijn.

Ruud

De Octopus NET heeft inderdaad een firmware update waarmee één tuner de CI module kan gebruiken. Dit heeft te maken met rechten in Duitsland waar de software gemaakt wordt (Digital Devices), daar mag cardsharing niet op deze manier gebruikt worden en de software is momenteel hierop gebaseerd.
Daarnaast is er nog geen software beschikbaar die deze mogelijkheid van de tuner kan gebruiken. DVBLogic is momenteel bezig om dit in hun producten in te voeren maar dat is dus nog in ontwikkeling.

De werkende combinatie op dit moment voor gebruik van de Octopus NET is i.c.m. een dreambox met cardsharing.
In ieder geval tot er ondersteuning is van 4 tuners EN DVBLogic het ondersteund.

.Nico


Nico, is toch wel jammer van zo'n veel belovend product... Toch maar eens navraag gedaan bij DD... En daar geven ze aan dat het niet om wetgeving gaat, maar eerder om een probleem in de SW... Zie onderstaande conversatie:


Quote
Op 9 jan. 2014 om 14:47 heeft Digital Devices - Support <support@digital-devices.de> het volgende geschreven:

Hi,
 
currently is it of software technical reasons not possible.
 
Mit freundlichem Gruß
Regards
 
Digital Devices – Support
 
Sent: Tuesday, January 07, 2014 4:34 PM
To: Digital Devices - Support
Subject: Re: Ihre Nachricht an uns
 
Hello,
 
Thank you for providing the fast response..
But I do not completely understand the response...
 
With the separate DD TV cards it is possible to decrypt multiple transponders at the same time...
Why is this not possible with the Octopus NET? Which is utilizing the same TV card hardware..
 
Is this than related to specific German laws and might this be differentiated for other countries?
 
Mir freundlichem Gruss,
 
Ted

Op 7 jan. 2014 om 15:27 heeft "Digital Devices - Support" <support@digital-devices.de> het volgende geschreven:

Hi,
 
it’s correct that currently only one Tuner can be used for the CI function. Unfortunately I can also not say, whether it will a possibility to add a Multi Transponder decryption or not, so we have currently also no beta projects in this way. We hope that we can add this features in the future, but currently it is still not possible.
 
Mit freundlichem Gruß
 
Digital Devices – Support

Gesendet: Montag, 6. Januar 2014 11:09
An: shop@digital-devices.de
Betreff: Ihre Nachricht an uns

Betreff: Octopus NET with 4 tuner CAM support

Ihre Nachricht an uns: LS.

I am currently planning to replace my current FireDTV TV cards with new TV cards.
Recently I noticed the release of the Octopus NET, which would perfectly match my requirements.

I still read that the Octupus NET still has the restriction that with the latest release of Firmware, only 1 tuner is able to simultaneously use the CAM module to decrypt signals. Since the majority of my HD channels at home (Ziggo, the Netherlands) are encrypted, I'm not able to fully use the Octopus NET...

When is Digital devices planning to release a FW update to enable 4 tuner decrypting on the Octopus NET?
If BETA testers are needed to test this option, I'm more then willing to support Digital Devices.

With kind regards,

Ted
Logged
Double T
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #10 on: 2 April 2014, 11:00:31 »

@Armand, Nico,

Hebben jullie nog feedback gehad mbt de mogelijkheid om meerdere transponders te decoderen met de Octopus Net?
Ik zie dat er wel een nieuwe FW (v1.0.21) gereleased is, maar niet wat deze oplost....

Vanuit DD zelf heb ik geen update meer gehad; nogmaals gevraagd...
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #11 on: 2 April 2014, 17:25:56 »

Tot nu toe hebben wij nog (steeds) geen update gehad om meerdere tuners te ondersteunen met de CI.

.Nico
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #12 on: 8 April 2014, 08:42:28 »

Heb hier ook met DD contact over gehad, maar ze lijken ook niet veel haast te hebben met het bieden van deze ondersteuning....vreemd... mellow
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #13 on: 9 April 2014, 00:58:39 »

Het heeft alles te maken met de wetgeving vwb. Cardsharing in Duitsland.
Aangezien dat daar niet is toegestaan hebben ze een probleem met het vrijgeven van deze functionaliteit in de Octopus NET devices.

.Nico
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #14 on: 9 April 2014, 07:49:16 »

Maar het is ook niet enkel een kwestie van "even aan zetten" toch?
Logged
kippie
Standaard
**

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 20


« Reply #15 on: 22 April 2014, 19:50:03 »

Is er dan al een goed alternatief? Heb nu twee Anysee E30 Combo plus, maar ben daar absoluut niet tevreden over. De Octopus leek me een goed alternatief, maar ik wil wel graag een Dual tuner.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #16 on: 25 April 2014, 22:28:19 »

Is er dan al een goed alternatief? Heb nu twee Anysee E30 Combo plus, maar ben daar absoluut niet tevreden over. De Octopus leek me een goed alternatief, maar ik wil wel graag een Dual tuner.

Het alternatief is momenteel de Digital Devices tuners die dan in een mediacenter of server geplaatst moeten worden.

.Nico
Logged
rst
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #17 on: 2 May 2014, 16:58:45 »

Desgevraagd heeft Digital Devices laten weten dat deze ondersteuning er niet gaat komen:

Quote
Hi,
 
thanks for your message. The Octopus Net will not receive a MTD support. Our products are MTD compatible with Windows OS.

with best regards / Mit freundlichen Grüßen
Udo Sachansky


Eerder in deze draad werd de Octopus Net i.c.m. Dreambox en cardsharing optie genoemd. Naar aanleiding van deze opmerking hoop ik dat er ook een oplossing is op basis van een Linux machine als tussenstap voor het decoderen. Ik hoop op een oplossing waar ik met DVBLink software de kanalen kan benaderen vanaf een Windows Mediacenter. Welke software moet ik op het Linux systeem aan elkaar knopen om als virtuele tuner te dienen of is dit een onbegaanbaar pad?

Ruud

Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #18 on: 2 May 2014, 21:26:34 »

Erg jammer dit!
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #19 on: 10 May 2014, 16:30:44 »

Jammer is dat Digital Devices een worst voorhoudt waar je nooit bij kunt. Een Octopus NET met 2 of 4 tuners op de markt brengen die niet bij de ingebouwde CI module kunnen...

Wat je dan nodig hebt om dit werkend te krijgen is een Dreambox 500 (of ander system) met cardsharing software zoals AcamD.

.Nico 
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #20 on: 12 May 2014, 11:51:41 »

Nou, één tuner kan wel bij de ingebouwde CI module. En als je maar weinig versleutelde zenders hebt is dat geen probleem.

Met alle andere oplossingen ben je weer aan het knutselen. Terwijl het juist zo mooi zou zijn als het gewoon één werkend apparaatje is! Gewoon: inpluggen, even afstemmen op je kabel aanbieder en gaan! (Zoals een settop box)
Logged
Danee
Pro
****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 374


WWW
« Reply #21 on: 12 May 2014, 12:26:15 »

Desgevraagd heeft Digital Devices laten weten dat deze ondersteuning er niet gaat komen:

Quote
Hi,
 
thanks for your message. The Octopus Net will not receive a MTD support. Our products are MTD compatible with Windows OS.

with best regards / Mit freundlichen Grüßen
Udo Sachansky


Eerder in deze draad werd de Octopus Net i.c.m. Dreambox en cardsharing optie genoemd. Naar aanleiding van deze opmerking hoop ik dat er ook een oplossing is op basis van een Linux machine als tussenstap voor het decoderen. Ik hoop op een oplossing waar ik met DVBLink software de kanalen kan benaderen vanaf een Windows Mediacenter. Welke software moet ik op het Linux systeem aan elkaar knopen om als virtuele tuner te dienen of is dit een onbegaanbaar pad?

Ruud


Je kan in DVBlink een plugin laden dus waarom de extra Linux machine, of wil je DVBlink op Linux draaien? Voor DVBlink op Windows is op dit forum genoeg informatie te vinden: https://www.google.nl/#q=de+groene+knop+acamd
Logged

Voor de laatste informatie over plugins voor je Media center: www.mcesoft.nl
Daneron
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 18


« Reply #22 on: 30 November 2014, 06:18:52 »

Is er ondertussen al wat verbeterd wat betreft de drivers=

Alvorens ik een quad-setje aan ga schaffen wil ik wel zeker weten dat het gaat werken. 
Logged
tonmce
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 150


« Reply #23 on: 30 November 2014, 07:56:02 »

Wat bedoel je? Als je hardmatige CI zoekt, dan is het een DD octopus insteekkaart met CI, één slot kan (met een Alphacrypt) 4 tuners afhandelen.

Als je in UPC gebied zit of Telfort DVB-C hebt (en dus geen CI nodig hebt) dan kun je een leuke netwerkoplossing maken. Dit kan met een octopus net, maar lijkt een quad HDHomerun een logischer (en veel goedkopere) optie.

Als je moet cardsharen val een belangrijk voordeel van de netwerkoplossingen weg. HD Homerun werkt ook dan, ben je goedkoper weg dan met de Octopus Net.
Logged
yrref
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #24 on: 13 August 2015, 12:01:42 »

Hoi allemaal,

Ik heb de aanwijzingen van Armand gevolgd en met behulp van DVBViewer een kanalenscan gemaakt en dee geexporteerd (*.csv) Deze ingeladen met het meegeleverde programma octopus Cast.
Als ik een kanaal aanklik in Cast krijg je een rstp link te zien, deze kan ik afspelen met VLC player. Alles werkt lijkt het... maar alleen de FTA zenders werken. Ik heb in de ci sloten van de octopus net 2 alphacrypt ci modules zitten met een smartcard ... waarom werken de FTA kanalen wel en de encrypted niet??? (als je lang genoeg wacht zie je wat scrabmled beeld en af en toe een halve seconde geluid)

Alvast bedankt voor de hulp
Logged
Pages: 1 2 [All]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!