Forum Wiki SponsorShop
26 February 2020, 17:47:00 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [All]   Go Down
  Print  
Author Topic: Cine S2 + ci module decodeert niet  (Read 8217 times)
Kevig
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 18


« on: 2 August 2013, 18:52:07 »

Hallo.

Ik heb sinds kort een DD Cine S2 v6.5, ci module en powercam pro 5.0 met de oranje canaldigitaal kaart.
na de installatie vind de kaart alle benodigde zenders, echter hij decodeerd geen van de nl zenders.
bevindingen tot zover:

de smartcard decodeert zeker 3 zenders(tuners) tegelijkertijd.
De power cam/smartcard werkt gewoon indien rechtstreeks in de tv gestoken.
Via de dd-tool l4m-dvbviewer, zie ik gewoon de powercam en de smartcard, gekoppeld aan de tuner(s).
1 of 2 tuners inschakelen via de dd configuratietool heeft geen invloed.(alle 3 de mogelijkheden)
de tuner en ci module zijn door DD gecontroleerd en zijn goed (goede service btw).
Computer is compleet opnieuw geinstaleerd (schone installatie)

Het lijk net of alles werkt, maar gewoon niet gedecodeerd wordt.
Daar er nu al enige dagen werk in zit, en de waf ver beneden het vriespunt is beland, en ik nu maar weer de anysee heb teruggezet (met het wederom alle zenders instellen- ken de frequenties bijna van buiten), en ik als volgende gereedschap al naar een hamer sta te kijken:
HELP! iemand?

Henk

systeemsamestelling:
Win 7 ultimate MCE 64x
AMD Athlon II x2 245e 2,90
moederbord M4A785G HTPC
4 GB
120 GB SSD
500 GB HD
Flirc

Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #1 on: 3 August 2013, 12:19:40 »

Is het een CI cam module, of een CI+ cam module?
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #2 on: 3 August 2013, 16:07:11 »

Het lijk net of alles werkt, maar gewoon niet gedecodeerd wordt.

Om de werking van de overige componenten uit te sluiten, BVN doet het dus wel?

.Nico
Logged
Kevig
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 18


« Reply #3 on: 3 August 2013, 19:38:52 »

@Nico
Ja, BVN en alle andere free to air werken gewoon.

@Pip
http://www.digitaldevices.de/Common_Interface.html
Dit apparaat
Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #4 on: 3 August 2013, 21:42:08 »

Dat is de common interface die ik zie.

De powercam pro 5.0 is de cam module.  Ik weet niet of de powercam pro 5.0 een CI of CI+ module is. Om TV met DVB-tuners extra te beveiligen kwam er een opvolger van de CI uit, de CI+. Dit werd voor ziggo en sommige andere kabelexploitanten verplicht om te gebruiken bij digitale TV's om die te decoderen. Maar alle DVB tuners voor de computer kunnen hier niet mee werken. Je kan er naar googlen voor vragen en antwoorden over CI en CI+.

Als powercam pro 5.0 geen CI+ module is, maar een CI module, zou het moeten werken.
Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #5 on: 3 August 2013, 21:46:14 »

Zijn alle zenders in de gids aangevinkt. Meestal zijn alleen de FTA aangevinkt.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #6 on: 4 August 2013, 00:39:34 »

@pip: Waar jij aan refereert is voor digitale kabel. Het gaat hier om satelliet, DVB-S2

.Nico
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #7 on: 4 August 2013, 00:43:10 »

Henk,

Misschien een rare vraag, maar zit de smartcard niet gewoon verkeerd om in de CAM module?
Met de CineDVBTool kun je ook je smartcard uitlezen, lukt dat en zie je het nummer van je smartcard? Inclusief een nog geldige datum?
Anders ff opnieuw activeren via canaldigitaal.nl terwijl je de media center op SBS6 hebt staan.

.Nico
Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #8 on: 4 August 2013, 10:15:21 »

@Nico. Sorry. Dat klopt.   smile
Logged
Kevig
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 18


« Reply #9 on: 5 August 2013, 19:22:10 »

@nico

Smartcard tezamen met de powercam (dus met card erin) in de tv (heeft zijn eigen S2 tuner met ci interface) gestoken en daar het werkt feilloos.
en ja via de dd dvb tool kan ik gewoon de smartcard zien en hij is geldig, bleek ook al door het werken in de tv

henk
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #10 on: 5 August 2013, 21:43:38 »

Je gaf aan dat DD de tuner en CI-module getest hebben. Was dat inclusief jouw Powercam?
Voor mij blijft er niets over dan de powercam namelijk. Is die voorzien van recente firmware?

.Nico
Logged
Kevig
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 18


« Reply #11 on: 6 August 2013, 16:30:03 »

@ nico
nee, ze hebben alleen de cine s2 en ci module getest.
maar daar staat tegenover dat de powercam (v5) compleet gewoon werkt in de tv.

wel ben ik iets tegen gekomen over een 785 moederboard en een amd processor welke problemen (geen idee welke, stond er niet bij) konden geven, en iets over het pci 1x en 16x keer slot wat iets zou kunnen uitmaken.
nu heb ik het eerst in alle aanwezige (pci-e natuurlijk) sloten geprobeerd, maar na dat ik een bios update heb gedaan alleen nog maar in het pci-e 1x slot
iets bekend hierover?
ik ga nu proberen in het 16x slot (zodra de vrouw haar serie's heeft gezien natuurlijk Wink )

grtz
henk
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #12 on: 6 August 2013, 16:44:11 »

Je geeft in je eerste post aan dat je een Cine S2 v6.5 hebt, daar zit dus de PCIe x1 interface aan, niet aan de CI-module, die gaat met een flatcable naar de Cine S2 kaart. Deze combi dus getest en OK, blijft m.i. nog steeds de powercam over, tenzij er iets niet goed is aangesloten.

just my 2 cents...,

.Nico



Logged
Kevig
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 18


« Reply #13 on: 7 August 2013, 21:48:05 »

@Nico
sorry ik geloof dat ik niet duidelijk genoeg geweest ben.

Cine S2 v6.5 + Ci module = getest door DD en werkt
Indien de powercam met canaaldigitaal smartcard in deze combinatie wordt geplaatst is zowel de powercam als de smart card zichtbaar.
tevens is het menu van de powercam gewoon te bereiken en in te stellen, alleen decodeerd hij niet.
niet in het windows mediacenter en niet in de eerder genoemde DD tool.

mijn tv heeft intern ook een ci-module met een S2 ontvanger.
Indien ik de Powercam Pro met Canaaldigitaal smartcard in de TV plaats werkt de combinatie wel, en decodeerd de de powercam gewoon zoals het moet.

het zou kunnen dat de combinatie powercampro en digtal devices niet werkt, echter vanuit meerdere bronnen (waaronder in dit forum) heb ik begrepen dat dit gewoon werkt.

zou de powercam dan defect zijn is het wel een heel selectief defect zijn, namelijk een defect dat alleen optreed indien in een digital devices ci-module, en dan ook nog alleen op het decoderen.

het verhaal over de pcie 1x of 16x gaat over in welk slot de cine s2 geplaats wordt, op een duitstalig forum vond ik iets over een probleem bij het plaatsen in het 1x slot op een 785 moederboard, het advies dat zij daar gaven was om de kaart in het 16x slot te plaatsen.
dit heb ik nog niet geprobeerd, ik was benieuwd of jij hier iets over gehoord had.

grtz
henk
Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #14 on: 8 August 2013, 00:25:57 »

Heb je de nieuwste firmware geprobeerd? Misschien tot het ook helpt als je dan ook voor een andere bitrate kiest om te communiceren tussen de CI cam module en de CI slot. Dat kan met de laatste firmware bij de digitale devices tool.

http://shop.digital-devices.de/epages/62357162.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/62357162/Categories/Downloads/Firmware_Updates

Gebruik je al de laatste driver?

http://shop.digital-devices.de/epages/62357162.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/62357162/Categories/Downloads/TV_Karten_DD
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #15 on: 8 August 2013, 11:44:14 »

Je gaf aan dat DD de tuner en CI-module getest hebben. Was dat inclusief jouw Powercam?
Voor mij blijft er niets over dan de powercam namelijk. Is die voorzien van recente firmware?

.Nico

Zoals ik dus al zei... niet dat ie defect is, maar of de laatste firmware er op zit...

.Nico
Logged
Kevig
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 18


« Reply #16 on: 9 August 2013, 09:36:00 »

@PIP en @Nico

Ik zal zeker de firmware van de cine S2 nakijken, daar had ik inderdaad nog niet aan gedacht, ging er van uit dat die de nieuwste firmware had (nieuwe kaart), maar heb daar niet naar gekeken.
De driver is wel de nieuwste, rechtstreeks van de site.
de Firmware van de powercam is wel up to date, speciaal op gelet bij aanschaf ivm met het (wegens ontbreken van hotbird bij mij) moeilijk updaten.

Ik ga nu een moment zoeken om het spul weer in te bouwen, waarschijnlijk in een andere computer daar weer een aantal gemiste afleveringen van de kardashians mij niet echt een populariteitsprijs gaan opleveren.
Ik laat jullie hier weten of het gelukt is of nog steeds niet.

zeker bedankt voor de hulp, wordt zeer gewaardeerd.

grtz
Henk 
Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #17 on: 9 August 2013, 11:07:11 »

Succes, Henk.

Hopelijk lost het de problemen op.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #18 on: 9 August 2013, 16:49:16 »

Henk,

Suc6... mocht het uiteindelijk toch niet het gewenste resultaat opleveren, ik kan wel een keer afspreken om met een Aston CAM te testen, weet je iig of het aan de combinatie ligt.
Tenzij je in een uithoek van Nederland woont... Wink Maar dan kun je  misschien een keer naar mij toe komen... (Maarssen)

.Nico
Logged
Kevig
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 18


« Reply #19 on: 17 November 2013, 14:11:19 »

eenieder,

Na eindeloze speurtochten en ombouwprojecten is het zover
mijn combinatie powercam pro 5.0 met dd s2 werkt!!!!

de oplossing is eigenlijk vreselijk knullig.
ik kwam erop doordat in de beschrijving van de driver een feature stond on de bitrate aan te passen
na veel zoeken en experimenteren bleek dit de oplossing

De CI/CAM bitrate in de DVBCine (options) config moet worden ingesteld op 62500000 (standaard op 67500000)
(63000000 werkt nog wel 64000000 geeft artifacts)
NB
Dit werkt bij mij, geen idee of dit ook voor andere geld

Henk
Logged
Pages: 1 2 [All]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!