Forum Wiki SponsorShop
19 May 2022, 16:52:00 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Floppy DTV tuners geven even beeld en vallen dan uit  (Read 4482 times)
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« on: 27 February 2013, 21:43:32 »

Paar weken geleden een leuke nieuwe tv aangeschaft. Toen een paar keer de nodige problemen met Mediacenter gehad. Regelmatig uitvallen enz. Wellicht lag het aan Windows 8 of een specifieke app. Windows 8 opnieuw ge´nstalleerd, Windows 7 er weer op gezet. Het mocht allemaal niet baten.

Vandaag alle bekabeling maar even nagelopen en het lijkt nu wat beter te zijn. Echter, de tuners geven even beeld en vallen dan uit met de melding dat er geen signaal zou zijn. Erg vervelend! Iemand een idee wat er mis zou kunnen zijn? De FireDTV tool geeft inderdaad even een dipje, maar is al snel weer op 100%. Toch kan het uren zo staan zonder dat er nog beeld komt.
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
.Nico
DÚ Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #1 on: 28 February 2013, 00:05:33 »

Heb je de oude TV nog? probeer die nog eens dan...

.Nico
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #2 on: 28 February 2013, 07:48:24 »

Ik had even een samenvatting geplaatst om te voorkomen, dat het een te lang verhaal zou worden smile

Tijdens de crashes die ik telkens had heb ik het volgende geprobeerd:
-de oude tv terug gezet
-Win8controller app (om Windows 8 via mijn GSM te bedienen) uninstalled
-Mediamonkey app uninstalled
-Windows 8 opnieuw ge´nstalleerd
-Bekabeling enigszins gecontroleerd en ÚÚn schijf op een ander SATA poort gezet
-Windows 7 ge´nstalleerd met versie 5.7 van de FireDTV drivers

Windows 7 is ook nog een enkele keer gecrashed, maar was lang niet zo erg als met Windows 8. Maar verder is gedurende alle stappen het crashen door blijven gaan. Windows 7 leek voorlopig even de oplossing. Maar nu zat ik met het probleem, dat ik na enkele minuten of soms binnen een minuut (leek ook steeds sneller te gaan) de melding kreeg, dat er zwak signaal was, tuners niet beschikbaar waren, de zender niet beschikbaar was enz. De TV (waar een CI+ CAM in zit) heeft nergens last van.
Dus ook geprobeerd om de extra splitter en kabel die er sinds de nieuwe tv tussen zat eruit te halen, zodat ik weer op de oude situatie zat. Dat hielp ook niet.
Tuners uit device manager gegooid en versie 5.6 van de FireDTV drivers ge´nstalleerd. Hielp ook niet. Maar er stond me bij, dat die drivers zich niet gemakkelijk volledig laten verwijderen om een oudere versie opnieuw te installeren.

Daarom:
-Bekabeling helemaal nagelopen en alle voedingskabels opnieuw aangesloten. Het was een beetje een wirwar en dat is er nu uit.
-Paar harde schijven weer op originele SATA poorten gezet
-Windows 8 opnieuw ge´nstalleerd nu met versie 5.6 van de FireDTV drivers.

Die laatste stappen heb ik gisteravond gedaan. Windows 8 draait nu de hele nacht zonder crashes. TV kijken en radio luisteren via de tuners lukt vooralsnog ook zonder problemen. Het is dus weer eens een vaag probleem!

Weet je toevallig of er iets mis was met de 5.7 drivers? Ik weet niet meer wat ik hiervoor ge´nstalleerd had.

Op het moment draaien er 30 updates. Ik hoop dat het systeem daarna nog een beetje soepel loopt. Als dat zo is hebben we genoeg om tv te kijken en op te nemen. Ook de libraries zijn weer juist ingesteld. Ik denk dat ik maar even telkens een week aankijk voordat ik een nieuwe app installeer en updates even kritisch bekijk. Ik heb in ieder geval de automatische installatie van updates even uit gezet.
Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #3 on: 28 February 2013, 09:09:17 »

Kan het zijn dat je de 1394 controller driver in windows 7 op "legacy" driver moet zetten? Onder de nederlandse versie heet dat de "oude versie". Ik kan me nog herinneren dat vanaf vista naar windows 7 de firewiredrivers waren aangepakt, maar gelukkig werd met windows 7 de oude drivers nog meegeleverd werden. Dat is jammer genoeg niet het geval bij windows 8, wat op mijn andere PC met ook een floppydtv ook problemen geeft. Gelukkig geen blauwe scherm, maar problemen met sommige zenders als ik overschakel. Dus ik ben bang dat dat niet gaat werken met windows 8 bij mij. Of het moet zijn dat het toch iemand is gelukt?
« Last Edit: 28 February 2013, 16:57:32 by pip » Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #4 on: 4 March 2013, 07:17:31 »

Die 1394 controller daar heb ik eigenlijk sinds Windows 7 (als ik me niet vergis) al niets meer mee gedaan. Dat was volgens mij echt een Vista ding. De laatste paar installaties heb ik daar in ieder geval niets mee gedaan en eigenlijk nooit last van gehad.

Het ziet er naar uit, dat alles nu wel weer redelijk werkt. Gisterochtend even de melding dat de boel scrambled was en alleen free to air zenders waren te bekijken, maar een reboot loste dat op.

En onlangs nog een keer een zwart scherm gehad, maar dat is volgens mij een combinatie van Windows 8 en de nieuwe tv. Wanneer ik de tv aan zet (mediacenter blijft sowieso altijd aan staan) hoor ik duidelijk het "nieuwe hardware" geluidje van Windows dat me vertelt dat er iets is aangesloten. Wanneer ik de media center applicatie aan laat staan lijkt er niets aan de hand. Als ik hem bijvoorbeeld op het Windows 8 start scherm laat staan heeft ie schijnbaar niets om door te geven aan het scherm en blijft het beeld zwart.

Windows 8 an sich had ik al een hele tijd naar tevredenheid draaien met de Floppy DTV's. Daar op zich gelukkig geen problemen eigenlijk.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!