Forum Wiki SponsorShop
20 August 2022, 01:27:20 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Verschil DuoFlex CT en Cine CT  (Read 7172 times)
frankx
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 2


« on: 3 September 2012, 16:17:07 »

Ik gebruik op dit moemt zeer ontevreden de Anysee tuners en ben me aan het oriënteren op een alternatief.

Kan iemand me aangeven wat het verschil is tussen de DuoFlex CT en de Cine CT?

Ik wil die gebruiken met 3 tuners en een smartcard van Ziggo. Kan dat met beide en is de Cine CT gewoon de nieuwere versie?

Bedankt voor de input alvast.
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #1 on: 3 September 2012, 21:41:28 »

Daar zit geen verschil in alleen de manier van montage is anders 3 tuners kan niet het zijn dual tuners dus 4 tuners een ci interface kan wel op de Cine CT en ook op de dua flex octa op de gewone kunnen maar 2 tuners of een dual tuner en een ci module
Logged
hveijk
DGK sysbuilder
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 691



WWW
« Reply #2 on: 3 September 2012, 21:54:41 »

Kan iemand me aangeven wat het verschil is tussen de DuoFlex CT en de Cine CT?

Bij oplossingen van Digital Devices zijn opgebouwd uit een aantal basiscomponenten.

-   Een dubbele tuner (en dan in een DVB-S of DVB-C/T variant)
-   Een Common Interface (CI) om een CAM te kunnen gebruiken voor de decodering.
-   Een bridge, dit is de interface waarmee de componenten verbonden worden met de PCI-e bus.

Om het nog onoverzichtelijker te maken heeft Digital Devices een aantal van deze basiscomponenten gecombineerd tot een apparaat.

Zo is de Cine CT V6 een combinatie van een bridge en een dubbele tuner en de DD Octopus Single CI een combinatie van een bridge en een Common Interface.

Je kunt op meerdere manieren tot een combinatie komen met alle benodigde componenten.
Welke combinatie je moet hebben hangt allereerst af van welke inbouw ruimte je hebt, eventuele toekomstplannen en natuurlijk wat het gaat kosten.

In jouw geval is dat bijvoorbeeld:

1 x Octopus Single CI
2 x DuoFlex CT

Of

1 x CineCT V6
1x DuoFlex CT
1x DD CI Erweiterungsmodul

Of

1x Cine CT V6 & DuoFlex CT (SET)
1x DD CI Erweiterungsmodul

Om het compleet te maken kun je slotplaatjes bestellen waarmee meerdere kaarten te combineren zijn. Als je een kast heb waar je volledige hoogte kaarten in kunt zetten dan is de laatste optie misschien wel de gunstigste omdat hier de juiste slotplaat al bijzit.

Daarnaast moet je in ieder geval ook nog een AlphaCrypt Classic hebben (geen light!). Met een AlphaCrypt kun je tot 4 tuners decoderen.
Logged

Slick Solutions (subforum) - MCE Standby Tool, LEDSdriver, Slick Radio
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #3 on: 4 September 2012, 11:46:10 »

Er is een kant-en-klare set voor 4 tuners met CI module: 2x DuoFlex CT & Octopus Twin CI (Set) - 4 Tuner DVB-C/T + 2x CI Slot for PCIe

Nu nog een AlphaCrypt CAM erbij en je bent er!

.Nico

P.S. slotplaatsjes voor high en low profile worden standaard meegeleverd met de SETs.
« Last Edit: 30 August 2013, 17:19:10 by .Nico » Logged
martinisoft
Pro
****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 314


« Reply #4 on: 4 September 2012, 15:08:52 »

Ik heb een hele tijd gedraaid met TV-Source en twee Anysee E30TC tuners.
De smartcard afhandeling laat ik doen door een dreambox dm500c.
Nadat ik veel last van artefacts in het beeld had gekregen heb ik een Cine C/T besteld met als idee de anysee's te vervangen en de rest van de setup (incl dreambox) het zelfde te laten.
Met volle overtuiging dat alle problemen opgelost zouden zijn de anysee's los gekoppeld en de Cine C/T ingebouwd, TV-Source config aangepast. En wat denk je.... Artefacts....
Toen heb ik met Herman's hulp toch een slecht component in mijn DVB-C bekabeling gevonden en verholpen en meteen was het probleem opgelost.
Dus nu heb ik TV-Source draaien met 1x Cine C/T en 2x Anysee E30TC (in totaal 4 tuners dus) waarbij de smartcard afhandeling wordt geregeld door de DM500c.
Dit alles draait al weer een hele tijd zonder enig probleem.
Het vergt wel iets meer tijd in de vorm van uitzoekwerk om deze setup aan het draaien te krijgen, maar ik wil m toch even meegeven, zo kun je misschien klein beginnen en je Digital Devices setup uitbreiden als je problemen hiermee zeker verholpen blijken te zijn.

ps
Als zaken als TV-Source, Dreambox CCCam enz. je allemaal niets zegt, vergeet mijn verhaal dan heel snel en ga voor de eerder aangedragen oplossingen.
Naar mijn mening moet je hier alleen voor gaan als je hier wat affiniteit mee hebt of wilt krijgen.

greetzz

Martijn.
Logged

A
ronsuanet
Gemiddeld
***

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 141


« Reply #5 on: 5 September 2012, 11:39:09 »

Even een zijdraadje voor Martijn (Martinisoft):  Over welke slechte component heb je het?  Artifacts zijn ook voor mij regelmatig een issue....

Gr,
Ron.
Logged
martinisoft
Pro
****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 314


« Reply #6 on: 5 September 2012, 12:55:41 »

Ik heb de hele installatie zelf aangelegd, en dacht alleen gebruik gemaakt te hebben van hirschmann materiaal.
Nu gebruik je een f-connector (schroefconnector) om zaken aan te sluiten op een hirschmann splitter.
Ik heb gedacht er goed aan te doen om originele (aangegoten) kabels te gebruiken tussen mijn tuner en de splitter (dus aan één kant f connector de andere kant gewone antenne stekker)
Achteraf bleken deze kabels niet van hirschmann te zijn en mijn signaalkwaliteit gewoon met de helft te verslechteren (ongelofelijk voor kabeltjes van nog geen meter lang).
Ik heb nu zelf deze kabels gemaakt uit losse componenten en mijn signaalsterkte is nu weer helemaal prima..

Logged

A
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #7 on: 5 September 2012, 16:38:15 »

Ligt ook aan de weerstand van de kabel.
Dat is een van de reden waarom "gamma" kabels ook echt troep zijn daar deze vaak dunner zijn te flexibel en niet voldoende zijn afgeschermd.
Dit geld overigens ook voor een satelliet opstelling voor binnenwerk heb je minimaal een Coax 12 kabel nodig maar beter nog een Belden H125 of Koka799 van Hirschmann let daarbij ook goed op het aansnijden van de kabel en het aanzetten van een F-Connector.
Een goede Coax kabel is essentieel in een goede settup.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!