Forum Wiki SponsorShop
15 August 2022, 20:24:58 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Problemen afspelen films/muziek WMP icm WHS2011  (Read 6306 times)
sparowk
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 6


« on: 30 January 2012, 12:04:18 »

Het lijkt momenteel een beetje stil op dit forum, maar graag vraag ik jullie hulp. Ik heb namelijk het volgende probleem:

Tijdens het afspelen van films (ook SD) en muziek vanaf een WHS 2011 heb ik behoorlijk last van haperingen. Een film is hierdoor niet te kijken en muziekluisteren geeft irritante stotters. Het vreemde is, dat het alleen voorkomt als ik afspeel met Windows Media Player (en dus Mediacenter).

Alles op een rijtje:

- Het probleem is sinds ik op de Acer easystore H340 WHS geupgrade heb naar WHS 2011. Op WHS1 had ik geen problemen.
- Alleen last van met WMP, als ik een andere player gebruik, loopt het wel soepel (bijv Total Home Theatre). Ik heb overigens Windows 7 op een HTPC en een laptop. Op beide machines het probleem.
- Een lokaal bestand afspelen met WMP gaat wel goed.
- Geen gekke dingen met cpu en geheugen gebruik op clients en WHS
- Alles is bedraad (behalve laptop via Wifi), als ik de switches er tussen uithaal (en zoveel mogelijk bedrading), blijft het probleem. Vervangen kabels maakt ook niet uit.

Ik weet van meer mensen die hetzelfde probleem hebben, ook op internet lees ik vergelijkbare verhalen, maar geen oplossing. Het lijkt echt de combinatie van WMP en WHS 2011 te zijn.

Wie kan mij helpen, wie heeft er een idee?
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
michel242
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 116


« Reply #1 on: 30 January 2012, 12:20:59 »

ik heb het opgelost door de gestreamde films allemaal apart op een schijf te zetten....kan nu dus ook probleemloos een backup maken en film kijken.
Logged
GuiltyNL
Guru
*****

Karma: 8
Offline Offline

Posts: 571


« Reply #2 on: 31 January 2012, 11:16:24 »

Ik verwacht niet dat dat het oplost, hij heeft het ook bij muziek.

Ik heb het ook bij muziek, ik heb de afspeelbuffer al aangepast, maar toch eens in de zoveel tijd hickups.

Bij mij is het na de herinstalltie gekomen van W7 32 bits naar W7 64 bits.
Logged
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #3 on: 31 January 2012, 14:46:40 »

Wat voor een switch en netwerkkaarten gebruiken jullie dan.
Ik heb zelf overal intel Gbit lan kaarten in zitten met een Cisco 24 poort Switch en het loopt altijd stotter vrij.
Nu heb ik al vaak bij klanten gezien dat die een switch model van een Sweex etc hebben staan en die lopen niet zo lekker.
Meestal even de hand erop legen om te kijken of ie warm of heet wordt zegt al genoeg.

Daarnaast als er gebruik van WiFi gemaakt wordt en je hebt de magnetron of babyfoon aan wil het ook al niet al te best streamen.
Sinds WHS2011 er is is het streamen ook een stuk beter geworden op de oude WHS V1 had ik dit wel vaak nu nooit meer.
Logged
rondol1
Pro
****

Karma: 4
Offline Offline

Posts: 447


« Reply #4 on: 31 January 2012, 19:51:47 »

Nu we toch een beetje een bredere discussie voeren: is het normaal dat de mediabibliotheek maar een zeer beperkt aantal formaten indexeert? Als ik mijn gedeelde map "Speelfilms" opneem in de mediabibliotheek komen slects de AVI's en BRay rip's bovendrijven.
Logged
sparowk
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 6


« Reply #5 on: 4 February 2012, 12:51:47 »

Wat voor een switch en netwerkkaarten gebruiken jullie dan.

Ik heb er normaal twee switches tussen staan, inderdeed sweex. Maar als test had ik alle switches er tussenuit gehaald, zodat alleen m'n laptop en WHS op de adsl modem zaten. En het probleem bleef...
Logged
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #6 on: 4 February 2012, 13:26:43 »

Ja maar dan wordt je ADSL modem de router en daar staan ze nu niet om bekend dat het goede dingen zijn.
Zeker ook dat een ADSL modem zelf maar 100mbit is en geen Gbit
Logged
sparowk
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 6


« Reply #7 on: 4 February 2012, 14:06:47 »

Maar ik geloof niet echt dat daar het probleem in zit: ik heb nooit problemen gehad. En nu met WHS2011 zou het netwerk niet eens meer een beetje muziek trekken..?
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #8 on: 19 September 2012, 13:06:50 »

Je zou eens kunnen kijken naar de drivers van je ethernetpoort op de WHS. Tevens de instellingen van de flowcontrol op deze zelfde ethernet adapoter en ervoor zorgen dat die overal in je netwerk hetzelfde is. En automatische instellingen zegt hierbij dus niet zo heel veel...

.Nico
Logged
martinisoft
Pro
****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 314


« Reply #9 on: 19 September 2012, 14:35:19 »

Ik heb mijn Acer H340 ook pas geleden geupgrade naar WHS2011.
Dit is te kort geleden om uigebreide ervaring te hebben met streamen van Films en muziek naar mijn Mediacenter.
Wel kan ik zeggen dat de NIC driver die standaard geïnstalleerd wordt als je WHS 2011 er op zet waardeloos is.
Deze zorgde er zelfs voor dat RDP sessies naar de WHS server met de regelmaat van de klok gewoon gedropt werden.
Ik heb in apparaatbeheer gekeken om welke NIC het ging en deze toen zelf gedownload en geinstalleerd (komt niet met microsoft update mee).
Daarna heb ik in iedergeval geen RDP drops meer gehad..
Mogelijk dat dit bij jullie ook het probleem is?

Uit mijn hoofd weet ik even niet meer wat het merk en type van de NIC is, mocht je dit niet zelf kunnen vinden laat het dan even weten, zoek ik de driver vanavond even op..

greetzz

Martijn.

edit: woeps, wel een oud topic zie ik nu...
« Last Edit: 19 September 2012, 14:38:15 by martinisoft » Logged

A
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!