Forum Wiki SponsorShop
19 May 2022, 17:31:49 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Geen beeld wel geluid oa...  (Read 9096 times)
ANP
Het is maar een hobby....
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« on: 8 January 2012, 20:37:24 »

Hallo,

Eerste topic..... Geen beeld, ben ook een leek op dit gebied.
Als probeersel begonnen, een satelliet kaart in een pc zetten en daarop tv kijken. Voor de kids wat films op harddisk gezet en via WMC afspelen. specool
Hierover werd ik zo enthousiast dat ik een systeem heb aangeschaft voor de woonkamer:

O.a. een Silverstone gd01mxr
Asus p8h67 rev 3.0
Intel i5 2400s
2x4gb
club 3d geforce gtx550ti 1536 mb ddr3
Diital devices: Duoflex S2, CI common Interface en Octopus PCIe Bridge.
Windows 7 home premium 64 bit

Probleem:
TV live werkt niet; geen beeld maar wel geluid. Angry
Van alles geprobeerd. CAM 1 aan en CAM 2 uit. DIVX driver gedownload. Alle mogelijke opties in WMC aan/uit gezet.
Start ik eerst WMC op en ga een film bekijken dan heb ik beeld. GA ik eerst proberen TV via satelliet te kijken dan heb ik geen beeld. Daarna ook niet meer via film.

DVBviewer gedownload. Alleen de vrije kanalen heb ik beeld maar niet de CI+ kanalen. 1 satelliet uitgezet of een CAM maakt geen verschil behalve dat je op een gegeven moment helemaal geen beeld meer hebt..
Wordt er gek van, de rest van de familie ook ...... Gelukkig nog een stand alone reciever. dry

Op DD site gekeken en daar iets gelezen over nieuwste nVidia driver met als gevolg geen beeld. Oplossing niet helder  wacko

Verder als ik beeld heb, hoe krijg ik de NL canal + kanalen toegevoegd ?

En misschien een rare vraag; kan ik met mijn DUO LNB een aansluiting maken op mijn sat kaart ? Of moet ik daar een aparte LNB voor aanschaffen.
Voorheen ging dat wel op mijn stand alone recievers maar ik krijg de indruk dat ik op kanaal 1 bv astra 19,2 moet aansluiten en op kanaal 2 astra 23,5. Een aparte LNB of een Unicable.

Elk beetje hulp is welkom ! thumbsup
 Roll Eyes
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #1 on: 8 January 2012, 21:17:10 »

Ja je hebt behoorlijk veel hulp nodig zeker omdat je diverse dingen door elkaar haalt.
Op elke ingang van de tuner moet een eigen kabel komen die van de duo LNB afkomt dus op tuner 1 zit Astra 1 en 3 en op tuner 2 ook.
Doorlussen kan niet met een satelliet alleen als je binnen dezelfde transponder blijft kan je doorlussen.

Welke CAM gebruik je? Als het de MediaGuard CAM van Canal Digitaal is dan heb je een probleem die werkt niet goed je zult een Aston moeten gebruiken.

DVIX drivers hebben niets met LiveTV te maken voor TV kijken heb je geen extra decoder nodig officieel.

En wat bedoel je met Canal Digitaal toegevoegd je zult deze wel eerst moeten scannen en aan de zenderlijst van indernet zelf de zenders moeten selecteren die Canal Digitaal in je pakket heeft zitten.
Wil je het een en ander beter werkend hebben kijk dan even naar TVSource op ww.dvblogic.com daar kan je wel het zenderpakket van Canal Digitaal in een keer erin zetten en alleen de zenders eruit halen waar je niet naar kijken.
Logged
ANP
Het is maar een hobby....
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #2 on: 9 January 2012, 20:15:34 »

Bedankt Pascal voor je antwoord.

Ja het waren een hoop vragen in 1 keer wat meestel niet handig is maar ik dacht, gooi het er gelijk uit... biggrin

Over het doorlussen: laat ik even liggen. Laat ik eerst op 1 kanaal goed beeld krijgen.
Alleen als ik de kabel op 1 ingang aansluit heb ik bij WMC alleen signaalindicatie op ASTRA 1 en niet op 3.
Ook niet bij DBVviewer. Hier kan je hardware matig een ingang uitzetten maar dat had ook geen succes. Ook hier geldt voor, laat even rusten; eerst eerst op 1 kanaal goed beeld krijgen.

Canal+ kanalen; laat maar even rusten. Eerst de standaard kanalen beeld krijgen, zucht.

Dus nogmaals, ik heb wel geluid bij de standaard kanalen die via WMC komen maar geen beeld.
Naar mij idee een driver conflict. Waarom ? Als je bv een film afkijkt via WMC dan heb ik beeld. Ga je naar satelliet dan ben je geen beeld. Om vervolgens weer naar de film te gaan en dan heb ik geen beeld....
DIVX gedownload omdat DVBviewer erom vroeg. Helaas geen succes bij WMC.

Welke CAM gebruik ik: PowerCam Pro. Deze was het beste voor de Topfield.
Maakt volgens mij in eerste instantie ook niet uit want de FTA zenders geven ook geen beeld.

Wie weet iets een conflict met de nVidia driver ?

Alvast bedankt,
Peter
Logged
dvangeld
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #3 on: 9 January 2012, 22:29:17 »

Ook ik heb dit probleem sinds begin van vorige week. Moest her installeren en ook ik krijg bij LiveTV wel geluid, maar geen beeld.

Mijn probleem heb ik opgelost door een oudere driver van mijn ATI Radeon te installeren (meen 10.1 uit mijn hoofd). En zie hier, geluid EN beeld.
Misschien moet je dat ook eens proberen

Ik word gek van die drivers.

 Angry
Logged
ANP
Het is maar een hobby....
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #4 on: 13 January 2012, 17:16:12 »

De familie weg vanmiddag dus ik heb ff tijd om te stoeien.

Eerlijk gezegd had ik een hard hoofd in dat het zou gaan werken.
Van de week iets gelezen over MediaPortal. Leek mij interessant maar na installatie krijg ik alleen maar een installatie scherm te zien....
Ik dacht dat ik handig was met computers maar ik krijg het idee dat ik wat gemist heb  wacko

Alleen nu heb ik op sommige kanalen bij WMC beeld en geluid !!!
Er is blijkbaar een driver geinstalleerd die ik miste. Helaas geen idee welke.

Moet ik er wel bij vertellen dat ik 1 kanaal heb geselecteerd met 1 satelliet.
Vraag is nu hoe krijg ik de canal digitaal zenders in WMC voor astra 19,2 ?
Want de meeste nl zenders heb ik niet.

Ik zal ook op het forum zoeken.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #5 on: 13 January 2012, 18:33:56 »

Door de juiste transponders te selecteren voor de Nederlandse zenders. Daar komt bij dat de HD zenders niet op 19.2 zitten maar op 23.5 dus die mis je iig als je alleen maar 19.2 scanned.
Op 19.2 zitten de meest populaire zenders op:
12344,
12515,
12722 en
12547.

Op 23.5 wordt dat:
11739,
11856,
11914,
12129 en
12187.

suc6,

.Nico

P.S. mocht dat nog niet lukken, PM me dan ff, wellicht kan ik je een handje helpen met de install.

Logged
ANP
Het is maar een hobby....
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #6 on: 14 January 2012, 12:04:58 »

Canal+ kanalen erin kunnen zetten  specool
Was dus door handmatig te scannen.

Maar het toeval wil dat ik helemaal geen beeld meer had. Ben maar gestopt en heb een biertje gepakt gisteren  laugh bier

Vanmorgen verder gegaan. Via DVBviewer geprobeerd en ook daar geen beeld. Ook niet op de FTA...
Heldere ingeving; ik begin bij de basis en dus zonder CAM.
En ja hoor alle FTA's werken weer en vlot. Ook onder WMC  specool

Alle problemen komen dus van mijn PowerCam Pro.

Zo naar de winkel een andere halen en hopelijk kan ik dan alles lekker goed gaan instellen
Wordt vervolgd  Wink
« Last Edit: 14 January 2012, 13:08:26 by ANP » Logged
ANP
Het is maar een hobby....
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #7 on: 16 January 2012, 11:30:57 »

Uiteindelijk een Aston CAM gekocht en alles werkt. jump
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!