Forum Wiki SponsorShop
15 August 2022, 21:43:38 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Automatisch kiezen tussen geluidsuitgangen  (Read 4709 times)
bartholomeos
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 13


« on: 19 November 2011, 14:30:24 »

Beste mede groene knoppers,

Ik heb een media center pc (W7MC), separate versterker  en uiteraard flatscreen. Ik heb zowel de mogelijkheid het geluid rechtstreeks van media center naar TV te laten verlopen via de HDMI of via een optische verbinding met de versterker. Geluid over TV is natuurlijk stereo, geluid over versterker is surround (6 speakers). Nu wil ik mijn mediacenter zo instellen dat het volgende automatisch gebeurd binnen W7MC:
- overschakelen naar Live TV > audio via TV, eventueel handmatig te corrigeren naar versterker
- overschakelen naar Radio, Muziek, Films, DVD > audio via versterker

Bovenstaande zou erg prettig werken omdat wanneer ik radio luister alleen de versterker aan wil laten staan, maar wanneer ik TV kijk juist alleen de TV aan wil laten staan.

Heeft iemand een idee of dit kan en hoe?

Groet
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #1 on: 19 November 2011, 19:30:16 »

Succes dit gaat niet lukken je zult het altijd met de hand moeten doen.
Een HTPC is net als een DVD speler een output device ook je DVD speler schakeld niet vanzelf van uitgang A naar uitgang B.

Wat je zou kunnen doen als je TV het toelaat is een optical kabel gebruiken van je TV terug naar je versterker.
Dat is ook een reden waarom we AV verstekers hebben met HDMI in.

Er is wel een tool om met je remote van audio bron te wisselen maar dan heb je nog wel het probleem dat als je het systeem op stereo hebt ingesteld je niet ineens DD5.1 krijgt omdat het systeem niet beter weet als dat je 2 boxen gebruikt.
« Last Edit: 2 January 2012, 16:21:36 by Pascal- » Logged
bartholomeos
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 13


« Reply #2 on: 2 January 2012, 13:57:22 »

Pascal,

Ik heb een tijdje geleden een optical kabel gekocht en tussen TV en versterker gezet. Helaas is dat ook geen oplossing voor mijn wens. De TV lust het signaal namelijk niet door als deze uitstaat. Dat betekent dus als je muziek luistert, alsnog de TV aan moet staan om het geluid naar de versterker te krijgen.

Conclusie met deze opstelling: het geluid van Live TV, DVDs en films gaan goed maar Muziek en Radio dus nog steeds niet.

Weet jij (of iemand anders) nog een andere oplossing?

Bart
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #3 on: 2 January 2012, 14:15:08 »

Al andersom geprobeerd? HDMI op je AV versterker en de HDMI uitgang van je AV versterker naar de TV?
Ik heb geen idee of je AV-versterker het signaal 'doorlust' op het moment dat deze uit staat, maar er maar één manier om daar achter te komen...

Zelf heb ik een soortgelijke configuratie, maar mijn Harmony afstandsbediening zet de versterker, TV, Media center aan en uit op de momenten dat het nodig is. Als ik bv. radio wil luisteren dan druk op de AB op 'Radio' en de muziek komt uit de speakers van de AV-receiver. Daar hoeft de TV dus niet voor aan. Als ik kies voor 'TV' dan gaat de AV-receiver aan en op de juiste ingang voor de media center, etc... je snapt 'm denk ik wel....

.Nico
Logged
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #4 on: 2 January 2012, 16:23:07 »

Ik haal uit zijn verhaal ook zo niet welke versterker hij gebruikt en of deze uberhaupt een HDMI in uit gang heeft.
Maar als ie dat wel heeft is de oplossing al vanaf dat ie hem heeft aanwezig dus denk niet dat het kan in zijn situatie.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!