Forum Wiki SponsorShop
17 January 2021, 06:39:48 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: upc digitaal op je mediacenter  (Read 11243 times)
bbv8
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 4


« on: 27 March 2011, 23:14:34 »

ik heb sinds kort upc digitaal (geen HD) en wil dit rechtstreeks aansluiten op mijn mediacenter, helaas krijg ik het niet voor elkaar ik heb nl geen scart aansluiting en geen hdmi ingang op mijn pc, heeft er iemand een idee hoe ik dit gerealiseerd kan krijgen, ik had namelijk de hoop dat ik digitaal kon opnemen en op een andere zender digitaal kon tv kijken met mijn dual tv tuner die er in zit .....
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #1 on: 28 March 2011, 09:58:27 »

Dit is onmogelijk dus bespaar je de moeite.
Het kan alleen als je een analoge tuner in je PC hebt zitten met een SVHS  ingang erop.
Deze zul je middels een scart naar SVHS kabel moeten aansluiten op de analoge uitgang van je decoder.
Je neemt dan dus niet meer digitaal op maar analoog en HD kan al helemaal niet.
Verder zul je een video kanaal moeten maken binnen MCE zeg maar kanaal 0.

Via HDMI is het zeker niet mogelijk er betaan geen HDMI capture kaarten met MCE drivers en als ze er zijn gaat het nog niet werken daar er op de UPC box HDCP gebruikt wordt wat als bescherming dient voor het kopieren van digitale signalen.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #2 on: 28 March 2011, 14:09:13 »

Volgens mijn bescheiden mening zendt UPC ook het TV-signaal analoog uit via de kabel dus kun je UPC TV kijken met een analoge tuner in je mediacenter.
Dit is dan eenvoudiger dan het signaal van je topbox aktappen via SCART en SVHS ...

Digitale TV via UPC zal niet werken omdat zij als encrypte-methode het Nagravision gebruiken en er uitsluitend digitale (DVB) tuners zijn voor Windows Mediacenter die Irdeto(2) kunnen decrypten.

.Nico
Logged
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #3 on: 28 March 2011, 19:11:49 »

Kleine aanvulling tuners verwerken geen decodering Conditional Access Modules doen dat.
Er bestaan wel Nagravion CAMs maar je kunt het Boxid van UPC niet clonen of uitlezen daar zit het probleem.
Elke tuner en CAM zou prima met UPC kunnen werken als ze je de optie zouden geven voor het clonen of het gebruiken van een eigen Boxid.

DVB tuners zijn er in meerdere smaken en coderingen ook.
Helaas is UPC de meeste stugge van allemaal.
« Last Edit: 22 July 2011, 08:41:55 by Pascal- » Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #4 on: 29 March 2011, 10:24:51 »

Kleine aanvulling tuners verwerken geen decodering Conditional Access Modules doen dat.
Er betaan wel Nagravion CAMs maar je het Boxid van UPC niet clonen of uitlezen daar zit het probleem.
Elke tuner en CAM zou prima met UPC kunnen werken als ze je de optie zouden geven voor het clonen of het gebruiken van een eigen Boxid.

DVB tuners zijn er in meerdere smaken en coderingen ook.
Helaas is UPC de meeste stugge van allemaal.

Jaja, 't is hier geen wedstrijd in technische kennis hoor.... daar heeft TS ook niets aan Wink
Feit is dat UPC gewoon analoog uitzend en je dat signaal met een analoge tuner kunt oppakken zodat dat gekl@@t met S-Video niet hoeft.

.Nico
Logged
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #5 on: 29 March 2011, 13:00:01 »

Ik denk dat de TS er wel wat aan heeft puur omdat ie aangeeft digitaal te willen opnemen.
Daar wij beide niet weten wat zijn kennis niveau is staat er het er nu op 2 manieren.
Het is zeker geen wedstrijd het is voor mij eerder me dagelijkse werk.

ik denk dat de TS ook niet echt aanwezig is daar er nog geen reactie van is gekomen.
En zeg nu zelf wie wil er nog analoog opnemen als je het kan vergelijken met digitaal.
Ik kom ze alleen maar tegen die het er juist uit willen zeker icm met een LCD of Plasma en al helemaal als je een lekker groot model hebt hangen.
Logged
martinisoft
Pro
****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 314


« Reply #6 on: 30 March 2011, 09:29:10 »

ik heb sinds kort upc digitaal (geen HD) en wil dit rechtstreeks aansluiten op mijn mediacenter, helaas krijg ik het niet voor elkaar ik heb nl geen scart aansluiting en geen hdmi ingang op mijn pc, heeft er iemand een idee hoe ik dit gerealiseerd kan krijgen, ik had namelijk de hoop dat ik digitaal kon opnemen en op een andere zender digitaal kon tv kijken met mijn dual tv tuner die er in zit .....
Zou je kunnen nagaan welke setopbox van UPC je hebt? heeft deze box Component uitgangen? dan zou je namelijk eventueel nog gebruik kunnen maken van de "analog loophole" door de inzet van een hauppauge HD PVR of een andere Component Capture box al dan niet in combinatie met DVBSource en 1geek1tool.
Mocht dit niet het geval zijn kijk dan of de scartbus op je UPC box Svideo kan uitsturen, dit is dan namelijk het best haalbare (dit kan zonder gebruik te maken van DVBSource en 1geek1tool).

Bovenstaande setups maken gebruik van de IR blasters die bij de mediacenter afstandsbediening ontvanger zitten om de setopbox(xen) van kanaal te wijzigen.
Je mediacenter geeft het signaal door dat via de tuner/capture card binnen komt op de Component of SVideo ingang. De tuner functionaliteit van je tvkaart wordt dus niet gebruikt. Deze methode wordt door veel forumleden als "houtje touwtje" omschreven, maar ik weet uit ervaring dat wanneer dit eenmaal goed ingeregeld is het helemaal niet verkeerd werkt.

Heb je ook geen SVideo out, dan blijft er niets over dan gebruik te maken van het composiet signaal of analoge TV, als je dan een wat grotere plasma of LCD hebt is dit geen pretje en zul je in mijn ogen moeten overwegen om van provider te switchen of TV via MCE aan de wilgen te hangen.

greetzz

Martijn.
« Last Edit: 30 March 2011, 09:53:10 by martinisoft » Logged

A
martinisoft
Pro
****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 314


« Reply #7 on: 30 March 2011, 09:51:15 »

Ben nog een beetje gaan zoeken voor je en kwam de AVerMedia AVerTV CaptureHD tegen.
Deze kaart heeft een HDMI ingang, en zou mediacenter geschikt moeten zijn voor zover ik het kan zien.
Nu neem ik aan dat UPC z'n content voorzien heeft van DRM waardoor deze kaart niet zal werken, maar zeker weten doe ik dit niet.
Heeft iemand dit al eens geprobeerd?

greetzz

Martijn.
« Last Edit: 30 March 2011, 09:54:15 by martinisoft » Logged

A
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #8 on: 30 March 2011, 16:33:00 »

Die kaart gaat zeker niet werken.
Dat het een Windows 7 driver heeft zegt niets over de werking binnen MCE.
Daar media center geen capture manier in de software heeft zitten.

En het klopt UPC signalen hebben DRM erop helaas dus ook die manier werkt niet.

De HD PVR manier zou kunnen werken mits je idd de oude UPC decoder hebt maar er bestaat ook nog een scart RGB naar component oplossing alleen weet ik niet of de UPC box een beetje een normaal beeld geeft over de scart (heb het ook niet zo op UPC eigenlijk dus overstappen is in mijn ogen de beste optie)
Logged
rondol1
Pro
****

Karma: 4
Offline Offline

Posts: 447


« Reply #9 on: 30 March 2011, 17:51:45 »

Maar dan loop je tegen de vraag: overstappen naar wie?
Logged
martinisoft
Pro
****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 314


« Reply #10 on: 30 March 2011, 19:51:57 »

Hm, volgens Microsoft is deze kaart wel mediacenter geschikt (zie link), maar hoe dan ook als alle content DRM bevat heb je er zowieso niets aan.
http://www.microsoft.com/Windows/compatibility/windows-7/en-us/Details.aspx?type=Hardware&p=Avermedia%20AVer3D%20CaptureHD%20TV%20Tuner%20Card&v=Avermedia&uid=H727%203D&l=en-US&pf=1&pi=2&c=TV%20Devices&sc=Windows%20Media%20Center%20TV%20Tuners&os=64-bit

Dan blijft (als je box component heeft) de "analog loophole" over.

Mocht je voor een andere provider gaan zijn je enige echte opties Digitenne of CanalDigitaal (DVB-T of DVB-S) waarvan de laatste voor de beste beeldkwaliteit zal zorgen.

greetzz

Martijn.
Logged

A
MartinT
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #11 on: 21 July 2011, 21:56:23 »

Nu UPC ook een CI+ module biedt, zijn er dan wel mogelijkheden om MCE te gebruiken?

Martin
Logged
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #12 on: 22 July 2011, 08:44:09 »

Nee er bestaan geen CI+ gecertificeerd tuners en een CI+ CAM MOET in een CI+ tuner.
Logged
martinisoft
Pro
****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 314


« Reply #13 on: 22 July 2011, 08:58:57 »

Nu UPC ook een CI+ module biedt, zijn er dan wel mogelijkheden om MCE te gebruiken?

Martin

Je enige kans is nog de eerder in deze post besproken "analog loophole".
is dit geen optie voor je dan zou je van content provider moeten switchen (kanaal digitaal of digitenne)
Logged

A
bbv8
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #14 on: 9 September 2011, 15:45:03 »

beste reageerders, ik ben deze topic gestart en heb bij de aanschaf van digitale tv duidelijk gevraagd of het moglijk was om mijn mce aan te sluiten ipv een tv om digitaal singnaal te kunnen ontvangen en zodoende dus digitaal te kunnen kijken en te kunnen opnemen.
Nadat me dit te moeilijk i of onmogelijk is gebleken heb ik korting bedongen bij upc en was voor mij de kous af, nu ik weer een ander nieuw probleem tegenkwam zag ik dat ik op mijn eerste probleem nog geen reactie gegeven had, bij deze mijn excuses hiervoor.

Ik heb jullie reacties aandachtig bekeken maar moet er over kwijt dat ik in kundigheid erg tekort schiet, wat ik bij mijn huidige probleem ga doen is windows 7 erop installeren, hopelijk gaat dat goed komen en anders gooi ik mijn silverstone de deur uit (nadat ik er nog wel iets voor gebeurt heb)
nogmaals bedankt !! (en nu nog ff kijken of er een oplossing is voor mijn huidige trammelant.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!