Forum Wiki SponsorShop
15 August 2022, 21:39:37 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: MCE als high end lossless muziek speler  (Read 6368 times)
MackDuc
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 15« on: 11 January 2011, 23:20:45 »

Na even wat gezocht te hebben op het forum, kom ik erg weinig tegen tot niets over het gebruik van MCE als High End speler voor. Als muziek enthousiasteling heb ik mij wat verdiept in de materie en zou het leuk vinden om met wat anderen ervaringen te delen. Mijn huidige conclusie is dat de MCE interface zich niet helemaal leent voor dit doel. Maar mogelijk dat er oplossingen zijn.

Waar de CD met een 16 bit en sampling frequentie van 48Khz stopt biedt de muziek industrie steeds vaker een nog hogere kwaliteit aan van 24 bits en sampling frequenties van 96Khz of zelfs 192Khz, vaak als FLAC bestand. Dit soort waarden komen we ook tegen op SACD en Blueray geluid. Op een beetje installatie is dat een hoorbare verbetering in dynamiek, klank en transparantie van de muziek. Eigenlijk begrijp je niet dat iemand bereid is ieder keer € 0,99 per MP3 track te betalen. MP3 is leuk als achtergrond muziekje, maar een beetje muziekliefhebber moet er van gruwelen...

In deze ontwikkeling staat de PC of Mac als speler centraal. Maar als MCE broeders lopen we als snel tegen de limiet aan die Microsoft heeft ingebouwd, de kernel mixer. Maar die kun je omzeilen door direct de audio kaart op de momo aan te spreken. En als je voldoende centjes op tafel legt kun je ook naar een betere geluidskaart. Sommige bieden ook kernel streaming aan zoals de M2Tech HiFace. Maar Microsoft biedt zelf ook een direct audio interfaces aan via WASAPI en diverse fabrikanten bieden via ASIO drivers op XP mogelijkheden. Veel muziekliefhebbers gebruiken het pen source programma Foobar2000. Deze heeft voor veel zaken wel een plugin. Maar Foobar is een normale applicatie en laat zicht niet zo lekker bedienen als MCE. Maar dan knoop je toch WMP aan dit soort interfaces? Bingo, dat gaat dus niet zomaar. Mijn zoektocht op internet laat één applicatie zien die iets kan betekenen voor WMP, Re-Clock. Daar wil ik nog even naar kijken.

Een heel verhaal...ik ben op zoek naar audio enthousiatelingen die een oplossing hebben. Dan hebben we de mooiste Hi End muziek server onder de groene knop. Roll Eyes
Logged

MSI Media Live
Windows 7 MCE
Linksys DMA2100
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
MackDuc
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 15« Reply #1 on: 11 January 2011, 23:29:07 »

Voor de liefhebbers, bijgaand nog een link naar een leuke white paper van M2Tech over dit onderwerp.
Let wel, voor velen zal een 24bits/96Khz voldoende zijn. http://www.m2tech.biz/public/pdf/White%20Paper%20on%20hiFace.pdf

Logged

MSI Media Live
Windows 7 MCE
Linksys DMA2100
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #2 on: 12 January 2011, 02:31:29 »

Beste MackDuc,

Heb je het hier over DirectShow filters? Sinds vista/w7 willen we eigenlijk liever de windows media foundation gebruiken.
Ik ben het helemaal met je eens dat je MP3 beter in de lift in het warenhuis kunt afspelen dan thuis op je high-end audioset. Maar het begint toch allemaal met de bron. Als je zorgt voor lossless materiaal kun je heel goed Windows Mediacenter gebruiken als interface om deze te selecteren, zelfs flac met wat aanpassingen.

Vervolgens zorg je dan voor een goede, liefst jitter-vrije (bestaat dat op een PC?) uitgang en dan houdt het qua pc op. De koppeling naar m2tech is leuk, maar we moeten hier geen commercieel verhaal maken!

Ervan uitgaande dat de pc het signaal nu afgeleverd heeft, komt de DAC aan de beurt. Deze is niet weg te denken in digitale hifi, en daarna is je versterker aan de beurt om te eindigen bij je luidsprekers. Voor deze laatste alinea zijn andere fora op internet te vinden, zoals bv. Hifi.nl, dus daar hoeven we het hier niet over te hebben, wij zijn degroeneknop en niet een high end audio forum.

Dus graag willen we weten hoe je e.e.a. in je pc hebt aangepast om met Windows Mediacenter het beste uit je audio-bronnen te halen! En ook is het leuk om te weten hoe jij je lossless audio maakt. Ben erg benieuwd.

EDIT: Ik gebruik zelf een DAC die de muziek opwaardeert naar 24/192. Ik heb net als KRK ook het grootste deel van mijn collectie in WMA lossless staan. Een aantal FLAC albums zijn er ook, maar die zijn op één hand te tellen.
Als je het hele verhaal wilt weten: www.windows-mediacenter.nl/mijnmce.htm

.Nico
« Last Edit: 12 January 2011, 16:53:32 by .Nico » Logged
KRK
Gemiddeld
***

Karma: 4
Offline Offline

Posts: 140


« Reply #3 on: 12 January 2011, 13:38:29 »

Nou, oké dan.....

Ik gebruik MCE al jaren als high-end afspeler. Voordelen: iedereen in ons huis kan er mee overweg, de bediening is erg eenvoudig, maar dat weten we hier allemaal wel.

Mijn gehele bibliotheek voor MCE staat in WMA lossless. Ik heb zowel 16/44.1 als 24/96 muziekfiles.

Voor een high-end AudioPC heb je volgens mij maar 2 goede opties:
1. Een Audiofiele geluidskaart (zoals bijv een Asus Xonas Essence ST(X)) Let op: de PCI versie klinkt echt beter tov de PCI-X versie. Dat is echt heel aardig goed. Wil je echt naar high-end dan:
2. Of kies voor een hele goede USB of Firewire DAC, opties genoeg. Maar dan moet je ook een high-end installatie hebben....

En zorg natuurlijk altijd er voor dat je muziekfiles goed geript zijn....

Met een USB /firewire dac heb je als voordeel  dat de computer niks meer te vertellen heeft qua clocking maar alles wordt extern geregeld. Dan heb je geen Re-Clock meer nodig.

En zelfs met 16/44.1 kun je een waanzinnige dynamiek, klank en transparantie krijgen.
Logged
MackDuc
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 15« Reply #4 on: 12 January 2011, 22:57:30 »

Bedankt voor jullie reactie. Ik heb nergens aandelen in, dus niet aan het promoten... blush

Maar ik ga de Asus eens bekijken. Punt is dat je vanuit MCE direct de audio kaart moet kunnen aanspreken.
Dan omzeil je de invloed van de Direct Sound laag. Voor goed en zuiver geluid moet ieder origineel bitje bij de DAC terecht komen natuurlijk.

Er is inderdaad veel te vinden op internet over HiFi en het is zeker niet de bedoeling op dit forum daarover te twisten.
Toch lijkt me het gebruik van MCE met directe aansturing van de sound card een goed topic toch?

Voor de betere rip is Exact Audio Copy een aanrader (freeware), maar ook dBPoweramp en vergelijkbare tools doen het prima.
Logged

MSI Media Live
Windows 7 MCE
Linksys DMA2100
KRK
Gemiddeld
***

Karma: 4
Offline Offline

Posts: 140


« Reply #5 on: 13 January 2011, 06:21:52 »

of een goede ripservice  Roll Eyes
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!