Forum Wiki SponsorShop
15 December 2019, 09:59:56 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 22   Go Down
  Print  
Author Topic: Anysee E30 Multi-Tuner How-To voor TV-Source 3.x en 4.x met ACAMD 6.20.  (Read 124501 times)
GuiltyNL
Guru
*****

Karma: 8
Offline Offline

Posts: 571


« on: 30 December 2010, 13:05:59 »

De how-to om succesvol een multi-tuner setup te maken binnen Windows Media Center met Anysee E30 adapters, DVB-Logic TV-Source (3.2+ en 4.0+) en ACAMD 6.20 voor alle Ziggo regio's. Deze How-To beschrijft hoe je ACAMD moet configureren binnen TV Source van DVB Logic.

TV-Source
TV-Source is een softwarepakket dat het mogelijk maakt om digitale (kabel)televisie, te gebruiken in Windows Media Center. Dit is standaard niet mogelijk in Windows Media Center. In deze How-To ga ik er vanuit dat je weet hoe je TV-Source installeert, wat het doet en hoe het werkt. Wil je weten hoe je TV Source installeert? Loop dan de installatiehandleiding eerst door:


ACAMD versus Splug.dll
ACAMD is het alternatief voor Splug.dll en wordt gebruikt om gecodeerde TV zenders te decoderen. Splug.dll is makkelijker in gebruik (plug and play, alleen in de 'plugins' map van TV-Source zetten en klaar, verdere configuratie is niet nodig), maar zapt minder snel dan ACAMD, kent problemen met de kaartactivatie (ECM/EMM expiratie) en vanuit de praktijk blijkt Splug minder stabiel te draaien in een multi-tuner-omgeving dan ACAMD.

ACAMD is sneller dan Splug, kent 'channel caching' en zapt daardoor een stuk sneller. Ook gaat ACAMD efficiënter om met de rekenkracht van de processor en is het een bewezen stabiele oplossing om samen met TV-Source een goede multi-tuneromgeving te maken.

Basisconfiguratie ACAMD voor de plugins-folder van TV Source
In je Plugins map voor je 1e Anysee moet je hebben staan:
 
Acamd.dll
Acamd.ini
 
Code: (Acamd.ini voor je eerste tuner)
[Acamd]
ANYSEE0=1
MonLog=1

AcamdMonitor.exe
Cardclient.conf (gooi deze helemaal leeg en sla hem op, je hebt deze niet nodig!)
MDAPIFilter.ax
Smartcard.conf
 
Code: (smartcard.conf)

;irdeto [acs]
irdeto: [0005] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69
irdeto: [0605] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69
irdeto: [0606] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69
irdeto: [0607] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69
irdeto: [0608] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69
irdeto: [0609] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69

 
Verder moet er helemaal NIETS in die map staan, Splug.DLL al helemaal niet.
 
Voor je 2e Anysee moet je in in die map zetten:
 
Acamd.dll
Acamd.ini
 
Code: (acamd.ini voor je tweede tuner)
[Acamd]
ANYSEE1=1
MonLog=1
 

AcamdMonitor
Cardclient.conf (gooi deze helemaal leeg en sla hem op, je hebt deze niet nodig!)
MDAPIFilter.ax
Smartcard.conf

Code: (smartcard.conf)

;irdeto [acs]
irdeto: [0005] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69
irdeto: [0605] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69
irdeto: [0606] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69
irdeto: [0607] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69
irdeto: [0608] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69
irdeto: [0609] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69


3e en 4e Tuner
Heb je een 3e Anysee tuner dan gebruik je in die pluginsmap van je 3e tuner de ANYSEE2=1 optie in de acamd.ini. Voor je 4e Anysee tuner gebruik je ANYSEE3=1.

Let op!
  • In je Acamd.ini is het heel belangrijk dat de [Acamd] toevoeging erboven staat, let hier dus op.
  • Met de ANYSEEx=1 optie wijs je de betreffende DLL een smartcard toe. Je vult op de plek van de 'x' je tunernummer in, de telling begint bij 0. Dus je eerste tuner is 0, je tweede tuner is 1 enzovoorts. De tweede optie, dus achter het '=' teken heeft niets te maken met een tunernummer, maar of deze tuner wel of niet een smartcard moet gebruiken: =1 houdt in 'inschakelen / gebruiken' en =0 zou theoretisch betekenen 'uitschakelen / niet gebruiken'
  • Met de MONLOG=1 optie, zorg je ervoor dat er per dll netjes een logfile wordt aangemaakt, handig om eventuele problemen op te sporen. Als alles goed werkt kan je deze optie verwijderen of op 0 zetten om resources te besparen.

Anysee's eigen CNO
Er bestaat veel verwarring over Anysee's eigen CNO programma (CNO.exe). CNO heb je als je TV-Source gebruikt niet meer nodig en kun je het beste uitschakelen, zo voorkom je eventuele problemen. Standaard wordt CNO.exe geladen als je je PC start.

CNO.exe heeft niets met de stuurprogramma's van je Anysee adapters zelf te maken. CNO emuleert virtuele tuners (met ingebouwde decoderfunctionaliteit) om Media Center te laten foppen en te denken dat het hier om DVB-S adapters gaat (terwijl het DVB-C adapters zijn). TV-Source neemt deze taak over, je gebruikt in Media Center dus de virtuele tuners van TV-Source en daarom heb je CNO.exe niet meer nodig. En TV Source gebruikt ACAMD weer als plugin om de decoderfunctionaliteit te activeren.

In je registry kun je met regedit de regel waar CNO.exe wordt opgestart verwijderen, uit mijn hoofd staat hij bij de volgende registry-sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Cardclient
Zoals  bij de uitleg van de basisconfiguratie al vermeld, heb je de Cardclient configuratie niet nodig. Het bestand cardclient.conf kun je het best leeghalen, dan probeert ACAMD niet zonder succes verbinding te maken met externe servers. Dit bestand dus lekker leeg laten.

Cardclient.conf is alleen bedoeld voor configuraties waar gebruik gemaakt wordt van internetservers waar een kaartemulator op draait. Je kunt dan zonder zelf een smartcard te kopen (en dus ook zonder een abonnement af te sluiten bij je TV-provider) toch zenders decoderen waar je normaal gesproken voor moet betalen. Dit topic gaat er vanuit dat je wél je eigen Ziggo-smartcards gebruikt en daarom heb je cardclient.conf niet nodig.

Het delen van de smartcard(s) met meedere tuners
De nieuwe versie van ACAMD (versie 6.20) heeft ondersteuning voor maximaal 4 tuners. Officieël heeft de huidige versie van ACAMD geen ondersteuning voor het delen van een smartcard, maar kan eventueel experimenteel gebruikt worden om smartcards te delen. In de praktijk kan dit stabiliteitsproblemen opleveren, maar er zijn ook meldingen gemaakt dat het delen van één kaart voor meedere tuners succesvol is ingezet.

2 Tuners, 1 kaart
Stel je hebt 2 Tuners en één smartcard en deze smartcard is geplaatst in je eerste tuner, je configuratie zou dan als volgt moeten zijn:

In de acamd.ini van je eerste Anysee adapter (dat is dus adapter 0):

ANYSEE0=1

De acamd.ini van je tweede Anysee adapter (dat is dus adapter 1):

ANYSEE0=1

Je laat hiermee ACAMD zoeken naar een smartcard die in de eerste tuner zit. Dus je verwijst bij zowel de eerste als de tweede tuner naar één smartcard.

3 Tuners, 1 kaart
In dit voorbeeld zitten de kaart in adapter 0:

Adapter 0: ANYSEE0=1
Adapter 1: ANYSEE0=1
Adapter 2: ANYSEE0=1

3 Tuners, 2 kaarten
In dit voorbeeld zitten de kaarten in adapter 0 en adapter 1:

Adapter 0: ANYSEE0=1
Adapter 1: ANYSEE1=1
Adapter 2: ANYSEE0=1

4 Tuners, 2 kaarten
In dit voorbeeld zitten de kaarten in adapter 0 en adapter 1:

Adapter 0: ANYSEE0=1
Adapter 1: ANYSEE1=1
Adapter 2: ANYSEE0=1
Adapter 3: ANYSEE1=1


Testen en diagnose
Na een restart / reboot, zou hij in de logfiles in ieder geval je Anysees moeten zien, dat is even stap 1. Probeer dan te kijken of NED1 werkt, neem even een stukje op en zap daarna naar een ander FTA kanaal (Ziggo info kanaal) en neem ook daar even 2 minuten van op. Zo starten we beide DLL’s op en wordt de log gevuld.

Quote from: ANYSEE herkend in logfile
22:42:16.901: ANYSEE0: open serial port
22:42:16.901: Anysee Version: 3145728
22:42:16.939: Anysee Number Of Devices: 1
22:42:17.017: smartcards: added serial port ANYSEE0 as port 0 (normal CD, normal RESET, CLOCK 3571200)
22:42:17.020:
22:42:17.286: 0: new card inserted
22:42:17.286: 0: reseting card

Kaartcode en regiocode herkennen in de logfile.
In de log kom je ook je kaartcode en je regiocode tegen:

Quote
23:18:36.811: ACS Version 0605, CAID 0602, CoCo NLD

Probeer nu te zappen naar gecodeerde kanalen, ook als je service gecodeerd krijgt, even een minuutje erop laten staan en dan doorzappen naar het volgende kanaal. En mocht het niet werken, even de logfiles in dit topic plaatsen.

Onbekende ACS code toevoegen aan je smartcard.conf
Komt er in je logfile een ACS code voorbij die niet in je smartcard.conf staat, voeg deze dan toe aan je smartcard.conf, stel hij geeft aan 'ACS Version 0007' dan voeg je toe aan je smarcard.conf:

Code:
irdeto: [0007] camkey 0102030405060708 8D826BA96BD7578E99700913FF578A572EA05BEE8FC5F41127C04518DD1116CBCF09700D4E53C0EC37C77C1E3A5B2D735DC1B893410634168D2B5E2340896B69


Foutmeldingen
Als je de log uitleest en je komt de volgende items tegen, dan zijn dat foutmeldingen waar je je géén zorgen om moet maken:

Quote
09:34:20.279: PMT: ACamd_PMT.txt, search, not found PMT=xxxx (AND SID=xxxx)

Er wordt gezocht naar bovenstaand bestand, maar dat heeft ACAMD niet nodig om succesvol te decoderen.

en

Quote
09:37:06.442: 0: Wrong signature (status: 7c 00)

Bovenstaande melding krijg je als een pakketje wordt aangeboden dat al behandeld is en wordt dus genegeerd / weggegooid. Je hoeft je geen zorgen te maken als je deze melding ziet, iedereen heeft deze melding!

Kan ik nog FFDeCSA.DLL gebruiken?
In de recente versies van TV-Source is FFDeCSA.DLL ingebouwd en kan en hoeft dus niet meer los gebruikt worden, de methodiek van deze DLL wordt nu standaard door TV Source gebruikt. Voorheen kon deze DLL los en optioneel in de plugins map gezet worden, TV Source controleerde op de aanwezigheid van deze DLL en activeerde hem automatisch. Dit kan en hoeft nu dus niet meer. FFDeCSA.DLL was verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en hielp om sneller te decoderen met minder processorbelasting. Vooral ATOM en andere langzamere systemen profiteerden hier flink van. FFDeCSA stelde ATOM machines instaat om HD zenders te draaien.

Kaartactivatie - periodieke 'Service gecodeerd' problemen
De CNO van Anysee zelf heeft, net als Splug.dll, vaak problemen met het actief houden van de kaart (ECM/EMM expiratie), waardoor je periodiek de melding  'Service gecodeerd' zal krijgen. De kaart moet dan in een officiële DVB-C Tuner weer geactiveerd worden en soms moet je zelfs de Ziggo helpdesk bellen om het probleem te verhelpen.

ACAMD 6.20 houdt in combinatie met TV-Source je kaarten automatisch actief en kent dus geen problemen met de ECM/EMM expiratie. Hiervoor hoef je in de huidige versies van TV-Source niets meer voor te configureren.

Gebruik je een nieuwe kaart? Dan kan het zijn dat voor het eerste gebruik de kaart eenmalig in een door Ziggo ondersteunde decoder geplaatst moet worden, waarna je de online (of telefonische) activatie bij Ziggo moet doorlopen.

* ACamd_0620.rar (495.94 KB - downloaded 2227 times.)
« Last Edit: 30 November 2011, 15:49:00 by GuiltyNL » Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Danee
Pro
****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 374


WWW
« Reply #1 on: 30 December 2010, 15:51:00 »

Super, wil 'm graag gaan gebruiken!

Groeten,

Danee
Logged

Voor de laatste informatie over plugins voor je Media center: www.mcesoft.nl
seatrips
Gemiddeld
***

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 55


« Reply #2 on: 30 December 2010, 16:51:26 »

helemaal te gek, super aalemaal blije families !!!!!!!!!!
Logged
GuiltyNL
Guru
*****

Karma: 8
Offline Offline

Posts: 571


« Reply #3 on: 30 December 2010, 17:24:03 »

Ik wil iedereen vragen om een donatie te doen aan de ontwikkelaar, Appie, als ACAMD Final straks naar tevredenheid wordt gebruikt samen met de Anysee adapters. Appie ontwikkelt ACAMD hobbymatig en steekt er veel tijd in, een leuke donatie (zelf in te vullen uiteraard) is dan naar mijn mening op zijn plaats.

Ook wil ik Clark bedanken voor het beschikbaar stellen van een Anysee adapter aan Appie, zodat Appie kon ontwikkelen.
Logged
Danee
Pro
****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 374


WWW
« Reply #4 on: 30 December 2010, 19:52:22 »

Helemaal mee eens! Ik weet hoe het is om veel tijd in het schrijven van software te stoppen en er niets voor terug te krijgen  Sad
Ik neem aan dat bij de release hieraan aandacht besteed wordt en Appie een donatieknop o.i.d. heeft.

Groeten,

Danee
Logged

Voor de laatste informatie over plugins voor je Media center: www.mcesoft.nl
seatrips
Gemiddeld
***

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 55


« Reply #5 on: 30 December 2010, 20:57:14 »

ik doe een donatie, hoeveel!?
Logged
seatrips
Gemiddeld
***

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 55


« Reply #6 on: 30 December 2010, 20:59:00 »

laat appie me maar vertellen waar donatie heen moet, maar dan wel voor maandag tim
Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #7 on: 30 December 2010, 22:18:18 »

Ik ben superblij om te horen dat de final release er komt en vind dan ook de donatie op zijn plaats.
 Zijn er nog veranderingen mee met de final release? Ik ben er altijd nieuwsgierig naar.

groeten: Pieter.
Logged
bart de ruijter
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 15


« Reply #8 on: 31 December 2010, 02:20:02 »

werkt deze versie van acamd met een multi tuner setup met slechts 1 smartcard?

en is het mogelijk je smartcard geactiveerd te houden met acamd of moet ie om de zoveel tijd opnieuw in de decoder?
Logged
pip
Pro
****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 261


« Reply #9 on: 31 December 2010, 02:35:07 »

We kijken met z'n allen erg uit naar de acamd, omdat dit de eerste is dat in samenwerking met de TVSource de smartcard geactiveerd houdt. Dit in tegenstelling met de SPLUG.DLL die je naar ongeveer 1 a 2 weken weer moest aktiveren.

Of je een multitunercombinatie kan gebruiken met 1 smartcard weet ik niet met deze final release. Ik had in iedergeval begrepen dat dat niet zou werken,maar ik had ergens gelezen dat het sommige mensen wel is gelukt. Dat moet je even opzoeken.

Succes.
Logged
GuiltyNL
Guru
*****

Karma: 8
Offline Offline

Posts: 571


« Reply #10 on: 31 December 2010, 10:04:04 »

werkt deze versie van acamd met een multi tuner setup met slechts 1 smartcard?

en is het mogelijk je smartcard geactiveerd te houden met acamd of moet ie om de zoveel tijd opnieuw in de decoder?

Volgens mij heb je je nog niet zo goed ingelezen. Wink

Een aantal beta-testers heeft succesvol meerdere Anysee adapters gekoppeld aan 1 smartcard via ACAMD. Maar officieel wordt het niet ondersteund.

Kaarten blijven netjes geactiveerd in de setup. De betatestperiode loopt inmiddels een aantal maanden en bij alle testers werkt de kaart nog. Soms lijkt alleen de adapter zelf roet in het eten te gooien, de kaart kan dan niet meer gelezen worden. Even de kaart eruit en erin lost het meestal meteen op.

Bovendien is de zapsnelheid van ACAMD erg snel en samen met een goede FFDeCSA is de CPU-belasting op je systeem ook nog eens minimaal.
Logged
bart de ruijter
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 15


« Reply #11 on: 31 December 2010, 14:55:29 »

heb me inderdaad nog niet zo goed ingelezen over acamd.
gebruik op dit moment de splug met een single tuner. en kaart blijft inderdaad niet geactiveerd.
daarom vroeg ik het me af of dit met acamd wel het geval was.

+ dat ik binnenkort tuners wil gaan toevoegen, wel niet van anysee, maar op pci of pcie, deze wil ik met dezelfde smartcard laten samenwerken omdat ik geen extra smartcard bij mijn abbo kan krijgen bij delta.
Logged
harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382



« Reply #12 on: 31 December 2010, 15:28:00 »

Dat is goed nieuws.
Eindelijk een mooie oplossing voor de Anysee tuners.  Roll Eyes

Ik heb met veel interesse de voortgang gevolgd.
Wellicht zou appie op de degroeneknop subforums van Anysee EN DVBLogic een how-to willen posten, en ik kan als hij wil ook wel een apart ACAMD subforum op degroeneknop.nl voor hem aanmaken zodat hij daar zelf verder terugkoppeling kan geven of ontvangen en natuurlijk kunnen eindgebruikers onderling ervaringen en tips uitwisselen.

Voor zover ik weet is "appie" nog niet actief op degroeneknop.nl en ik zou hem langs deze weg van harte willen uitnodigen!  biggrin

Ik hem een heel leuk expiriment in gedachten met een paar Anysee tuners icm DVBLink en WHS en..... dat verklap ik later nog wel een (hoop ik, als ik plek vindt in drukke agenda  cry)
Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382



« Reply #13 on: 31 December 2010, 16:25:52 »

Bovendien is de zapsnelheid van ACAMD erg snel en samen met een goede FFDeCSA is de CPU-belasting op je systeem ook nog eens minimaal.

Kun iemand aangeven die ervaring heeft met combinatie Atom (model xyz) en 2 a 3 (of liefst 4 Wink ) Anysee tuners?
Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
gbondt
Gemiddeld
***

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 104


« Reply #14 on: 1 January 2011, 11:47:15 »

@GuiltyNL

Dat is uitstekend nieuws! Ga je de final release als download aanbieden op deze site?

Keep up the good news.
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 22   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!