Forum Wiki SponsorShop
20 August 2022, 02:10:47 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Toch weer terug: maar één tuner herkend in Mediacenter  (Read 2610 times)
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« on: 24 December 2013, 00:02:23 »

Vandaag zag ik ineens, dat een opname niet gelukt was, omdat er geen tuner beschikbaar was.

Maar eens gekeken of ik de aloude legacy drivers voor de firewire controller kan installeren, maar deze zijn niet meer beschikbaar in Windows 8.1 64 bit.

Nu heb ik onlangs naast de twee lopende tuners een derde tuner bijgeschakeld, maar deze kreeg ik nog niet zover dat er iets anders dan Nederland 1 gekeken kon worden. Dus het decrypten van gecodeerde zenders werkte niet. Maar toen lukte het nog wel om 2 zenders en Nederland 1 te kijken. Nu ineens zie ik die twee andere tuners niet meer in Windows Media Center.

In DVB Logic en in Windows apparaatbeheer zie ik ze dus wel.

Enige hulp is zeer welkom!

Edit: Zojuist in DVB Logic die derde tuner ook maar even aan gezet. Nou, ik kan dus nu wel weer met 1 tuner opnemen en met de ander tv kijken. Maar die andere tuner dat is dan de derde tuner en daarmee kan ik enkel Nederland 1 kijken, omdat dat niet gecodeerd is.
En ik heb dus ook even de zenders opnieuw laten zoeken in Windows Media Center waardoor een hoop zenders er weer dubbel in staan! Grrrrr. Dat mergen in DVB Logic wil maar niet opschieten, want daar zie ik ze dus ook dubbel!

Edit 2: Ik had gelukkig nog een backup van de DVB Link configuratie van voordat ik drie tuners had. Alles lijkt nu weer te werken. Twee tuners die gewoon gecodeerd signaal kunnen weergeven. Wel heb ik weer even in Windows Media Center opnieuw de zenders moeten zoeken om daar de puinzooi weer op te lossen. Wellicht werkt drie tuners alleen als ik ze in het systeem heb zitten bij het configureren van DVB Link.
« Last Edit: 24 December 2013, 01:17:10 by Plantje » Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!