Forum Wiki SponsorShop
22 January 2018, 13:32:49 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2  All   Go Down
  Print  
Author Topic: Win7 MCE loopt vast, zwart beeld o.a.  (Read 13831 times)
stefan
Mijn MCE (VMC)
Pro
****

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 205


WWW
« on: 18 January 2010, 21:01:51 »

Ik heb een Windows 7 Media Center 32 bits NL. 2GB RAM, 750GB WD harddisk S-ATA.
PC Is voorzien van een Dual Core AMD 4850e op 2.5GHz
Het moederbord is van Gigabyte GA-MA69GM-S2H met onboard graphics en aangesloten middels Y/C op een CRT TV van Philips.
PVR500 & PVR150 tuner & S-ATA brander.

Met deze config hebben we lange tijd op Vista SP1 32 bits NL gedraaid totdat er heel veel problemen kwamen. Patchen en updaten hielp niet, daarom maar de stap naar W7 gewaagd.

Dat leek goed te gaan totdat ik steeds vaker klachten kreeg (van mijn vrouw o.a.) dat dat ding weer raar deed. Een paar keer de favoriete soap gemist etc.

Inmiddels gebeurd het bijna dagelijks. Gister heb ik nog eens de nieuwste drivers voor de onboard graphics geinstalleerd en een Windows Update gedraaid. Ook heb ik de MST log gewist zodat ik een schone log kreeg.

Gisteren heb ik ook een MEMTEST laten lopen, en na 6 volledige PASS heb ik deze uitgezet.

Vandaag was het weer raak. Het symptoom is dat als je de MCE uit standby haalt hij niet meer reageert. Soms zie je een muiscursor, soms niet. Als je dan even wacht gebeurd er niets. Ook de groene knop geeft geen reactie. Soms werkt opnieuw in standby zetten wel, maar bij het terug uit standby halen krijg ik hetzelfde. Het enige wat helpt is een druk op de RESET knop.

Soms gebeurd ook dat hij wel uit standby komt, maar dan spontaan reset.

Ik gebruik MST v0.9.098 wat voor zover ik kan zien de laatste versie is.

Ik heb de volledige log toegevoegd als bijlage, maar een knip hier om aan te geven waar het probleem zin.

Als iemand een goede suggestie heeft hoor ik het graag.


:KNIP:

Op de regel van de ---- tekens is de reset knop gebruikt.

ma 18 jan 2010 15:40:03.107 - Number of active recordings: 1
ma 18 jan 2010 16:30:01.520 - Number of active recordings: 0
ma 18 jan 2010 16:30:31.941 - 'Media Center is running and idle' idle period detected
ma 18 jan 2010 16:30:31.941 - Entering Standby
ma 18 jan 2010 16:30:31.942 - cSuspendInitiator - Resumed
ma 18 jan 2010 16:30:32.043 - cSuspendInitiator - Sleep done
ma 18 jan 2010 16:30:32.069 - cSuspendInitiator - EnterStandby()
ma 18 jan 2010 16:30:32.737 - PBT_POWERSETTINGCHANGE - MONITOR_POWER_ON: 0
ma 18 jan 2010 16:30:32.782 - PBT_APMSUSPEND (Suspend from user interaction)
ma 18 jan 2010 16:30:32.789 - Delaying suspend for 1000 milliseconds.
                              ---------------------------------------------------
ma 18 jan 2010 16:38:24.477 - Starting MCE Standby Tool
                              MST Version         : 0.9.098
                              Build               : Jul 15 2009, 21:07:40
ma 18 jan 2010 16:38:24.477 - PBT_POWERSETTINGCHANGE - MONITOR_POWER_ON: 1
ma 18 jan 2010 16:38:24.492 - Initialisation done
ma 18 jan 2010 16:38:24.492 - eHome ResumeStart()
ma 18 jan 2010 16:38:24.492 - Delaying eHome start for 1000 milliseconds.

* MST Log (2).txt (21.57 KB - downloaded 335 times.)
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382



« Reply #1 on: 18 January 2010, 22:17:27 »

Het probleem zit mogelijk in de driver voor grafische kaart.
Probeer eens een oudere (of nieuwere) versie.
De standaard met moederbord meegeleverde versie is niet altijd een goede....
Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
stefan
Mijn MCE (VMC)
Pro
****

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 205


WWW
« Reply #2 on: 18 January 2010, 22:45:52 »

Ik heb gister de nieuwste beschikbare geinstalleerd. Er stond denk ik de default van Win7 op. Deze kaart wordt officieel niet ondersteund in W7, maar het is een standaard ATI onboard kaart.

Waar haal jij uit dat het aan de videokaart ligt, uit de log of uit mijn verhaal?
Logged
peterh
Standaard
**

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 40


« Reply #3 on: 19 January 2010, 18:32:08 »

Gelukkig... ik ben niet de enige met dat probleem. Ik heb eigenlijk precies hetzelfde probleem zoals Stefan dat omschrijft.
Ik heb het erg druk vanavond, maar ik zal eens kijken of ik een momentje heb om te kijken welke kaart en driver er in mijn MCE zitten. Het is in elk geval een onboard ATI...

Logged
PieterPan
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 53


« Reply #4 on: 19 January 2010, 20:44:45 »

Huh, dat heb ik ook en paar keer voorbij zien komen. Een keertje had ik wat meer geduld en ging hij gewoon door. Als hij bezig is met opnemen o.i.d. maakt hij dat wel netjes af. Heb nu catalist 9.12, heb het nog niet gezien maar hij staat er ook nog maar 1 dag op. Ik zal er nog wat meer op letten.
Logged

Antec Fusion, Gigabyte ga-ma78gm-s2h, ATI 3200HD (onboard), AMD X2 240, 4GB Mem, 750GB HDD, Windows 7 Pro, Anysee E30TC+, Ziggo 5555, (Hauppauge PVR150 nonactief).
-- You should reboot a computer.
peterh
Standaard
**

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 40


« Reply #5 on: 19 January 2010, 21:57:30 »

Gelukkig... ik ben niet de enige met dat probleem. Ik heb eigenlijk precies hetzelfde probleem zoals Stefan dat omschrijft.
Ik heb het erg druk vanavond, maar ik zal eens kijken of ik een momentje heb om te kijken welke kaart en driver er in mijn MCE zitten. Het is in elk geval een onboard ATI...

Kaart: ATI Radeon 4200
Driver: 8.632.1.2000 d.d. 17-08-2009

Bijwerken van de drivers levert geen nieuwere driver op.

Ik heb vanavond een experimentje gedaan: de standbytool restart nu eHome bij het uit de slaapstand komen. Dat levert in die zin niks op dat ik een startknop had en verder niks.
Op de tijd dat ik de opname programmeerde en daarna het systeem met de rode knop in de slaapstand schopte, zie ik in mijn application event log een foutmelding van ATMKDIAG:
CPLIB:: General - Invalid parameter (event ID: 52236).
Daar zal ik eens wat nader onderzoek naar doen...

peter

Logged
hveijk
Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 691



WWW
« Reply #6 on: 19 January 2010, 22:07:21 »

ALLE Catalyst drivers na 9.8 geven problemen met mediacenter na stand-by (op een 780/785 bord), ook die via de automatische update komt.

Ga terug naar 9.8 (als dat lukt) en je problemen zijn waarschijnlijk de wereld uit.
Logged

Slick Solutions (subforum) - MCE Standby Tool, LEDSdriver, Slick Radio
peterh
Standaard
**

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 40


« Reply #7 on: 19 January 2010, 23:22:31 »

De Catalyst 9.8 kit bevat driver versie 8.64. Mijn driver is 8.632, en evenals 9.8, van augustus 2009.

In de release notes van de 9.8 kit staat een sectie "Known problems". Daaronder staat onder andere de onheilspellende zinsnede:
"Display may go blank after resuming from hibernation during SD DVD playback in Windows Media Center Edition (MCE)". Dat lijkt op het probleem dat ik heb.

Het heeft er dus alle schijn van dat 9.8 (als ik 'm al zou kunnen vinden) mijn probleem niet zou oplossen.
Ik denk dat ik, eigenwijs als ik ben, toch maar eens versie 9.12 ga proberen. Die is nog geen maand oud, dus wie weet?

Ik laat van me horen!
« Last Edit: 19 January 2010, 23:25:34 by peterh » Logged
stefan
Mijn MCE (VMC)
Pro
****

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 205


WWW
« Reply #8 on: 20 January 2010, 09:09:34 »

Wat erg vreemd is dat ik op mijn W7 MCE geen driver had geinstalleerd, en in de poging het probleem op te lossen de laatste afgelopen zondag heb gedownload. De site geeft alleen een driver voor Vista en niet voor 7.

De driver die ik al die tijd gebruikt heb, en waar ik ook het probleem me had is de standaard driver ingebakken in W7.

Ik zal de versie nummers nog eens opzoeken.
Logged
peterh
Standaard
**

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 40


« Reply #9 on: 20 January 2010, 18:30:21 »

Ik ben wel benieuwd of dat dezelfde driver is als die ik had. Onee, heb - ik moet de update nog uitvoeren.

Als je een ATI Catalyst hebt, vind je de drivers voor Windows 7 hiero:
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Gewoon Windows 7 kiezen, dan je kaartreeks (als je kaart op het main board zit, dan kiezen voor Integrated/Motherboard, daar stond mijn 4200 ook), en dan het type.

Ik ga 'm straks proberen, en meld me dan hier weer met de resultaten.
Logged
peterh
Standaard
**

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 40


« Reply #10 on: 20 January 2010, 19:45:16 »

Daarnet Catalyst v9.12 geïnstalleerd, een programma uit de EPG in de opnamestand gezet, en nog steeds hetzelfde verschijnsel.

Ik heb nu twee vragen:
1. Wat moet ik doen cq loggen om iemand te helpen om mij te helpen de oorzaak van het probleem te vinden?
2. Heeft iemand die Catalyst 9.8 drivers beschikbaar?

groet,
peter
Logged
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #11 on: 21 January 2010, 09:55:47 »

Je zou kunnen proberen om de drivers voor je grafische kaart opnieuw te laden na iedere S3.
Kijk even hier:
http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,3717.0.html
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
peterh
Standaard
**

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 40


« Reply #12 on: 22 January 2010, 17:16:05 »

Gaaf! Daar ga ik zeker naar kijken!

Intussen heb ik de 9.8 driver bemachtigd. Indachtig de opmerking van Herman ga ik die toch eventjes proberen.
Logged
PieterPan
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 53


« Reply #13 on: 22 January 2010, 17:31:28 »

Ik had gisteren ook weer hetzelfde probleem, ik ga ook maar terug naar de 9.8 versie. Kan het niet aan mijn vriendin verkopen dat ze (na het uit standby halen van de htpc met afstandsbediening) op moet staan, computer moet resetten en dan weer moet wachten. Dan gaat ze al snel weer analoog zappen (eww). Hopelijk is het met de 9.8 weer opgelost, en is dan zijn nog de enige minpuntjes het tragere zappen en Discovery HD geluid.
Logged

Antec Fusion, Gigabyte ga-ma78gm-s2h, ATI 3200HD (onboard), AMD X2 240, 4GB Mem, 750GB HDD, Windows 7 Pro, Anysee E30TC+, Ziggo 5555, (Hauppauge PVR150 nonactief).
-- You should reboot a computer.
rondol1
Pro
****

Karma: 4
Offline Offline

Posts: 447


« Reply #14 on: 22 January 2010, 19:12:26 »

de afkorting "eww" ken ik (nog) niet.... benieuwd!
« Last Edit: 22 January 2010, 19:49:21 by rondol1 » Logged
Pages: [1] 2  All   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!