Forum Wiki SponsorShop
1 December 2020, 08:48:48 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 3 [4] 5  All   Go Down
  Print  
Author Topic: Anysee Transponderlist Tool  (Read 88613 times)
rondol1
Pro
****

Karma: 4
Offline Offline

Posts: 447


« Reply #45 on: 29 August 2011, 18:55:24 »

Ik heb over de driverversie die je gebruikt wel meer berichten gelezen over dit soort foutmeldingen.
De heersende opvatting is dat versie 1.29S en 1.29U de meest stabiele zijn. Ik ben in iedere geval weer teruggegaan naar de 1.29U en draai weer redlijk probleemloos.
Report to moderator   Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
kees43
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #46 on: 30 August 2011, 14:27:16 »

Ik heb de driver gedownload en geinstalleerd. Alles werkt nu goed, zowel de Anysee viewer, als ook de WMC. Het maken van opnames heb ik nog niet geprobeerd.
Bij de installatie van de driver bleek dit een andere versie te zijn, nl. 1.29K. Op de website geeft Anysee aan dat het om de versie 1.29U zou gaan. Is het de moeite waard om toch de U-versie te installeren, in plaats van de K-versie?
Report to moderator   Logged
rondol1
Pro
****

Karma: 4
Offline Offline

Posts: 447


« Reply #47 on: 30 August 2011, 20:05:19 »



dat was me nooit opgevallen, ik heb in ieder geval de meest goede ervaringen met wat Anysee op de site de 1.29U noemt. ik heb eerlijk gezegd bij de installatie niet opgelet hoe die dan genoemd wordt. Antwoord op je vraag: als het nu goed werkt, niets meer aan doen. k heb meer dan eens meegemaakt dat ik met herinstallatie een redelijk werkende configuratie op zeep hielp en dat een roll back dat niet meer verhielp. Een werkende Anysee installatie moet je koesteren...
Report to moderator   Logged
kees43
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #48 on: 31 August 2011, 10:00:20 »

Hartelijk dank voor je goede raad en advies.
Ik zal het systeem nu laten zoals het is.
Morgen komt Ziggo met een nieuwe kanaalindeling, waardoor ik opnieuw zal moeten scannen. Ik ben benieuwd wat dat voor problemen oplevert.
Report to moderator   Logged
rteekens
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 28



WWW
« Reply #49 on: 4 September 2011, 14:20:53 »

nou, 1 september heeft niet veel goeds gedaan. alle zenders zijn eraf gevallen. Heeft Ziggo ook de indeling veranderd? had altijd 5555, maar twijfel of dat nog werkt. Zenderscan levert 0 digitale kanalen.

wie heeft een werkende configuratie rondom Huizen?
Report to moderator   Logged

De toekomst beleef je nu met Media Center!

Media Center met 4 analoge tuners
Xbox 360 Extender
kbfifi
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #50 on: 4 September 2011, 15:52:01 »

Vandaag, weer eens alle zenders gescanned (CNO 1.3.3). Heb de laatste TPL opgehaald (Zie deze http://www.gratisprogrammas.nl/Extra/Tools/TransponderlistGenerator/) Ik woon zelf in Huizen (5555) en kan alle zenders vinden op (Ned3 HD na of zo) Een reboot was wel nodig. Eerste keer 0 zenders gevonden. Echter loop nu tegen "service is scrambled" aan. Wellicht even de smart card uitwisselen met die van de TV.

Update: Zojuist smartcard uitgewisseld => zenders doen het weer. Kan de Anysee uberhaupt over weg met zender wijzingen? Of duurt dit alleen langer?
« Last Edit: 4 September 2011, 16:24:52 by kbfifi » Report to moderator   Logged
Retort308
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3



« Reply #51 on: 16 March 2012, 14:05:54 »

Heb de transponderlist gebruikt bij mijn HTPC en een Anysee E30 C Plus, windows 7-64 in Ziggo gebied 8888.
Sinds maart rare verschijnselen, Ziggo is zijn modulatie op QAM 256 aan het omzetten dus, en dat botste.( uitval zenders etc......)

Nieuwe kabel aangeschaft, (zo'n dure, met gouden uiteinden) en de nieuwste drivers voor de CNO van anysee.( dit om zoveel mogelijk te voorkomen dat ik storing zou ondervinden, QAM 256 is daar veel gevoeliger voor).

Vervolgens het recept van die transpondertool gebruikt, en voilá, het is gepiept. Windows Media Center vindt nu weer alles.
Dat scheelt een hoop getob, en het was in één keer geslaagd.
In een huis vol met pubers scheelt mij dat een hoop gezeur, en kan ik ook weer eens "de wereld draait door"  bekijken.

Bedankt, en anderen, succes ermee, want Ziggo schijnt nog tot eind mei aan het sleutelen te zijn om zoveel als mogelijk zenders op QAM 256 te krijgen.

grtz, Frans

PS, ik gebruikte wel de oude anysee viewer nog.
« Last Edit: 16 March 2012, 14:09:24 by Retort308 » Report to moderator   Logged
PieterPan
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 53


« Reply #52 on: 17 May 2012, 10:40:20 »

Situatie: Ziggo 5555, 2x anysee met DVBLink, windows 7 x64

Bugje in de Transponder List Tool. Ik heb vandaag met Anysee Viewer een succesvolle scan gedaan, vond alles (ook de QAM256 transponders). Transponder List Tool maakt hier een .INI bestand van voor DVBLogic, in beide Sources/transponders mappen geplaatst. Maar de QAM256 kanalen werden niet herkend. Gelukkig vond ik dit topic: http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,8121.0.html

De omschrijving van het transpondersoort is verkeerd: 256QAM werkt niet, had QAM256 moeten zijn. Nu scant hij ze wel allemaal. Misschien kan dat in een update van de transponder list tool verwerkt worden, nu Ziggo over aan het gaan is op QAM265.

Bedankt voor de tool, het maakt het een stuk makkelijker smile
Report to moderator   Logged

Antec Fusion, Gigabyte ga-ma78gm-s2h, ATI 3200HD (onboard), AMD X2 240, 4GB Mem, 750GB HDD, Windows 7 Pro, Anysee E30TC+, Ziggo 5555, (Hauppauge PVR150 nonactief).
-- You should reboot a computer.
jdejonge
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #53 on: 18 May 2012, 17:24:43 »

Ik lees dat de transponderlist tool niet meer onderhouden wordt. Hij werkt iig NIET met de Anysee viewer die ik heb (2.3.4). Met welke Anysee viewer werkt hij nog wel? En waar is die dan te vinden? Heeft iemand suggesties hoe je anders aan je ontbrekende transponders kunt komen in DVBLink TVSource? Ik ben er sinds gisteren mee aan het experimenteren, maar krijg niet alle transponders (Ziggo gebied 9001). Netwerk zoeken werkt ook niet, helaas. Wie heeft een suggestie? Als iemand een recente transponderlijst (.ini) voor Ziggo 9001 kan posten, ben ik ook al blij  biggrin
« Last Edit: 18 May 2012, 17:45:29 by jdejonge » Report to moderator   Logged
TheMook
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11



« Reply #54 on: 18 May 2012, 18:20:03 »

Als iemand kan laten zien hoe het ini bestand van de anysee word opgebouwd kan ik er misschien wel wat voor maken.
Ik heb voor DVBviewer ook 1 gemaakt vandaag.
« Last Edit: 18 May 2012, 18:21:48 by TheMook » Report to moderator   Logged
jdejonge
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #55 on: 18 May 2012, 21:34:57 »

De standaard transponderlijst uit TVSource voor Ziggo 9001 heet '5111.ini' en ziet er zo uit:
Code:
[SATTYPE]
1=5111
2=Ziggo Twente 9001

[DVB]
0=27
1=650000,V,6875,,QAM64
2=730000,V,6875,,QAM64
3=554000,V,6875,,QAM64
4=666000,V,6875,,QAM64
5=818000,V,6875,,QAM64
6=738000,V,6875,,QAM64
7=810000,V,6875,,QAM64
8=626000,V,6875,,QAM64
9=762000,V,6875,,QAM64
10=618000,V,6875,,QAM64
11=610000,V,6875,,QAM64
12=842000,V,6875,,QAM64
13=714000,V,6875,,QAM64
14=385000,V,6875,,QAM64
15=393000,V,6875,,QAM64
16=401000,V,6875,,QAM64
17=369000,V,6875,,QAM64
18=634000,V,6875,,QAM64
19=377000,V,6875,,QAM64
20=754000,V,6875,,QAM64
21=562000,V,6875,,QAM64
22=578000,V,6875,,QAM64
23=538000,V,6875,,QAM64
24=409000,V,6875,,QAM64
25=794000,V,6875,,QAM64
26=425000,V,6875,,QAM64
27=417000,V,6875,,QAM64
Het ziet er redelijk rechttoe rechtaan uit.
1=bestandsnaam
2=omschrijving in de lijst
0=aantal transponders
1 tm X = transponders
Het eerste getal is de frequentie, waar de 'V' voor staat weet ik niet, maar is constant, dan symbolrate, dan 2 komma's en dan de QAM rate. Is wellicht ook vrij makkelijk handmatig te completeren als ik ergens een courant overzicht van de gegevens van de transponders kan vinden.
Report to moderator   Logged
TheMook
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11



« Reply #56 on: 18 May 2012, 21:40:49 »

De standaard transponderlijst uit TVSource voor Ziggo 9001 heet '5111.ini' en ziet er zo uit:
Code:
[SATTYPE]
1=5111
2=Ziggo Twente 9001

[DVB]
0=27
1=650000,V,6875,,QAM64
2=730000,V,6875,,QAM64
3=554000,V,6875,,QAM64
4=666000,V,6875,,QAM64
5=818000,V,6875,,QAM64
6=738000,V,6875,,QAM64
7=810000,V,6875,,QAM64
8=626000,V,6875,,QAM64
9=762000,V,6875,,QAM64
10=618000,V,6875,,QAM64
11=610000,V,6875,,QAM64
12=842000,V,6875,,QAM64
13=714000,V,6875,,QAM64
14=385000,V,6875,,QAM64
15=393000,V,6875,,QAM64
16=401000,V,6875,,QAM64
17=369000,V,6875,,QAM64
18=634000,V,6875,,QAM64
19=377000,V,6875,,QAM64
20=754000,V,6875,,QAM64
21=562000,V,6875,,QAM64
22=578000,V,6875,,QAM64
23=538000,V,6875,,QAM64
24=409000,V,6875,,QAM64
25=794000,V,6875,,QAM64
26=425000,V,6875,,QAM64
27=417000,V,6875,,QAM64
Het ziet er redelijk rechttoe rechtaan uit.
1=bestandsnaam
2=omschrijving in de lijst
0=aantal transponders
1 tm X = transponders
Het eerste getal is de frequentie, waar de 'V' voor staat weet ik niet, maar is constant, dan symbolrate, dan 2 komma's en dan de QAM rate. Is wellicht ook vrij makkelijk handmatig te completeren als ik ergens een courant overzicht van de gegevens van de transponders kan vinden.

Dit ziet er inderdaad bijna het zelfde als voor DVBviewer. Dus dat moet wel lukken. Ik zal hier morgen een hulp programmatje voor posten.
Report to moderator   Logged
TheMook
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11



« Reply #57 on: 19 May 2012, 10:14:18 »

Dit moet dan de transponderlijst zijn voor Anysee (TVsource) met als provider Ziggo en Netwerk ID 9001 (Twente)

Code:
[SATTYPE]
1=4000
2=Ziggo 9001 Twente

0=32
1=425000,V,6875,,QAM256
2=730000,V,6875,,QAM64
3=554000,V,6875,,QAM64
4=666000,V,6875,,QAM64
5=417000,V,6875,,QAM256
6=738000,V,6875,,QAM64
7=682000,V,6875,,QAM64
8=401000,V,6875,,QAM256
9=762000,V,6875,,QAM64
10=618000,V,6875,,QAM64
11=610000,V,6875,,QAM64
12=842000,V,6875,,QAM64
13=474000,V,6875,,QAM256
14=810000,V,6875,,QAM64
15=570000,V,6875,,QAM64
16=650000,V,6875,,QAM64
17=369000,V,6875,,QAM64
18=498000,V,6875,,QAM256
19=514000,V,6875,,QAM64
20=754000,V,6875,,QAM64
21=562000,V,6875,,QAM64
22=578000,V,6875,,QAM64
23=538000,V,6875,,QAM64
24=409000,V,6875,,QAM256
25=530000,V,6875,,QAM64
26=794000,V,6875,,QAM64
27=164000,V,6875,,QAM64
28=714000,V,6875,,QAM64
29=634000,V,6875,,QAM64
30=818000,V,6875,,QAM64
31=626000,V,6875,,QAM64
32=546000,V,6875,,QAM64
« Last Edit: 15 December 2012, 14:28:39 by TheMook » Report to moderator   Logged
TheMook
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11



« Reply #58 on: 19 May 2012, 16:22:05 »

IS het met die lijst gelukt jdejonge?
Report to moderator   Logged
TheMook
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11



« Reply #59 on: 31 July 2012, 20:56:02 »

Weinig reactie meer op dit topic. Nou weet ik dus niet of ik het programmaatje nog moet aanpassen.
Report to moderator   Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5  All   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!