Forum Wiki SponsorShop
25 July 2017, 06:32:26 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5  All   Go Down
  Print  
Author Topic: Anysee Transponderlist Tool  (Read 69481 times)
rapunzel
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 53


« Reply #15 on: 17 March 2010, 00:14:26 »

Ik heb pas een Anysee E30S Plus aangeschaft (sateliet dus) en probeer via de transponder tool de transponderlist te exporteren naar MCE.
Ik gebruik namelijk nog MCE2005 en die heeft geen sateliet ondersteuning maar werkt net als bij DVB-C met DVB-T en een transponderlist.

In anysee viewer alle kanalen gevonden, maar de transponderlist tool zegt dat anysee viewer niet geinstalleerd is of dat er geen scan is gemaakt.
Werkt deze tool dan niet voor DVB-S?
Zou ik wel erg jammer vinden, want het lijkt me net als MST, een supertool!

Report to moderator   Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
dirk1964
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 12


« Reply #16 on: 11 April 2010, 14:02:10 »

ik weet niet of ik hier  goed zit maar  heb de mediacenter  van windows  7 gestart procedure  gestart  zoals hier  beschreven maar werkt niet heb wel zender  gewoon met  ANYSYEE ALLEEN met  een scan heb ik geen halmark  en syfi  vreemd  wie  weet   een oplossing
heb ook de  tool gebruikt  of moet ik weer  een scan in  anysee weer  opnieuw doen met het gebruik  na de tool

Report to moderator   Logged
hveijk
Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 691



WWW
« Reply #17 on: 11 May 2010, 12:48:58 »

Ik heb de tool ge-update naar V1.01.
Nieuw is de ondersteuning voor transponderlijsten voor DVBLink.
Report to moderator   Logged

Slick Solutions (subforum) - MCE Standby Tool, LEDSdriver, Slick Radio
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #18 on: 19 May 2010, 21:58:47 »

Wat bedoel je precies met "Schakel de CNO naar een ander netwerk en weer terug om de nieuwe lijst te laden" ?
En moet de Anysee tuner uiteindelijk op DVB-C blijven staan?

Wat ik nu geprobeerd heb:
- Kanalen automatisch zoeken met the Anysee Viewer op DVB-C, deze vindt alle digitale kanelen incl de HD
- Ik sluit de Anysee Viewer af
- Start de Transponderlist Tool op en selecteer het juiste netwerk (er staat 1 unknown en 1 CAIW, die CAIW is het)
- Deze sla ik op in de tpl dir met de juiste netwerk code
- Nu ga ik scannen in Media Center, geen channels helaas.. smile

Mis ik iets?


« Last Edit: 20 May 2010, 10:04:46 by enveekaa » Report to moderator   Logged
mimic82
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #19 on: 2 June 2010, 08:47:21 »

Wanneer komt de site weer online smile

ik heb de tool wellicht nodig.
Report to moderator   Logged
Joppnl
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 95


« Reply #20 on: 29 June 2010, 14:45:36 »

tip voor het werken met een nwe TransPonderLijst:

je kan een nwe TPL lijst genereren op http://www.gratisprogrammas.nl/Extra/Tools/TransponderlistGenerator/

zet deze lijst in C:\programfiles\anysee\driver\transponders\cable  (zelf gooi ik eerst alle files die hier staan weg)

in de Anysee driver: setting -> selecteer een willekeurige ander nummer bij Cable (tpl hoeft niet aanwezig te zijn

druk op OK

open de driver nu opnieuw en vul nu bij Cable de regio in waarvoor je eerder de TPL gedownload hebt

druk op OK

in MCE: laat m  'scannen naar meer kanalen', zelf haal ik eerst de lijst even weg

Klaar.  Zo hoef je dus niet iedere keer je PC te rebooten bij een andere TPL.
Report to moderator   Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #21 on: 29 June 2010, 17:11:09 »

tip voor het werken met een nwe TransPonderLijst:

je kan een nwe TPL lijst genereren op http://www.gratisprogrammas.nl/Extra/Tools/TransponderlistGenerator/

zet deze lijst in C:\programfiles\anysee\driver\transponders\cable  (zelf gooi ik eerst alle files die hier staan weg)

in de Anysee driver: setting -> selecteer een willekeurige ander nummer bij Cable (tpl hoeft niet aanwezig te zijn

druk op OK

open de driver nu opnieuw en vul nu bij Cable de regio in waarvoor je eerder de TPL gedownload hebt

druk op OK

in MCE: laat m  'scannen naar meer kanalen', zelf haal ik eerst de lijst even weg

Klaar.  Zo hoef je dus niet iedere keer je PC te rebooten bij een andere TPL.

En wat heeft dit dan te maken met de Anysee Transponderlist Tool van Herman? Of mis ik een link hier ergens...?  unsure

.Nico
Report to moderator   Logged
Joppnl
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 95


« Reply #22 on: 29 June 2010, 17:36:51 »

nou....als je een TPL lijst maakt dan staat hier hoe je m ook werkend krijgt binnen anysee/CNO/MCE....

maar wat mij betreft mag ie ook ergens anders heen verplaatst worden, t leek mij een positieve bijdrage voor én het begrip hoe het werkt met de TPL én om problemen met half of niet werkende TVzenders te voorkomen (spreek helaas de komende dagen uit ervaring....)
Report to moderator   Logged
hveijk
Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 691



WWW
« Reply #23 on: 29 June 2010, 18:01:03 »

Als je een transponderlijst (.TPL) maakt met mijn tool dan hoef je hier niets aan te doen, deze wordt automatisch gekopieerd en geactiveerd.
Je kunt gelijk mediacenter starten en met een scan beginnen.

Als je een eerder gemaakte lijst gebruikt of een lijst download (bijvoorbeeld hier van het forum of van de genoemde TransponderlistGenerator pagina dan zul je wel een dergelijk ritueel moeten volgen.

Mijn Transponderlist Tool is misschien wat omslachtiger, maar het is de enige manier die 100% garantie geeft dat je een kloppende lijst hebt, in de andere gevallen bestaat de kans dat hij verouderd is.

In geval van twijfel loont het dus zeker om deze moeite te nemen.
Report to moderator   Logged

Slick Solutions (subforum) - MCE Standby Tool, LEDSdriver, Slick Radio
WebMaster
Administrator
Gemiddeld
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 116


« Reply #24 on: 1 July 2010, 19:23:40 »

tip voor het werken met een nwe TransPonderLijst:

je kan een nwe TPL lijst genereren op http://www.gratisprogrammas.nl/Extra/Tools/TransponderlistGenerator/

zet deze lijst in C:\programfiles\anysee\driver\transponders\cable  (zelf gooi ik eerst alle files die hier staan weg)

in de Anysee driver: setting -> selecteer een willekeurige ander nummer bij Cable (tpl hoeft niet aanwezig te zijn

druk op OK

open de driver nu opnieuw en vul nu bij Cable de regio in waarvoor je eerder de TPL gedownload hebt

druk op OK

in MCE: laat m  'scannen naar meer kanalen', zelf haal ik eerst de lijst even weg

Klaar.  Zo hoef je dus niet iedere keer je PC te rebooten bij een andere TPL.

En wat heeft dit dan te maken met de Anysee Transponderlist Tool van Herman? Of mis ik een link hier ergens...?  unsure

.Nico

Nou misschien dat de beide tools samen in combinatie met een degroeneknop.nl server service een automatische en altijd up-to-date transponderlist server te maken is.  Een idee dat al een tijdje leeft voor een eventueel DGKcommunity yststeem met digitale tuners (zoals je zou moeten weten Wink ).
Report to moderator   Logged
hveijk
Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 691



WWW
« Reply #25 on: 5 October 2010, 12:37:01 »

Vandaag versie 1.02 vrijgegeven.

Deze is compatible met versie 1.2.7N (en nieuwer) van de Anysee CNO.
Report to moderator   Logged

Slick Solutions (subforum) - MCE Standby Tool, LEDSdriver, Slick Radio
mgrandia
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #26 on: 14 December 2010, 10:43:17 »

Wat is zo verschrikkelijk jammer vind is dat 99,9% altijd gericht is op nét een andere situatie als bij mij. Ik gebruik hier een dubbele sateliet-configuratie met in totaal 8 LNB's. (2x4). De transponderlisttool zegt gewoon dat anysee viewer niet geinstalleerd is of dat er geen kanaal-configuratie is geinstalleerd.

Nu wil ik graag mijn dvb-s anysee kanaal-lijst geexporteerd hebben naar mediacenter, alleen de anysee kabel-software staat dus ws. ergens anders, en dan zegt de software gelijk dat de boel niet geinstalleerd is.

Kan er ook een transponderlisttool komen voor de sateliet-versie van anysee??
Report to moderator   Logged
pipo666
Gemiddeld
***

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 117


« Reply #27 on: 8 March 2011, 21:11:24 »

sjah, dat herken ik wel...  smile

Ik vroeg mij af of deze tool de oplossins is voor mijn situatie. Floppy DTV S2. Zodat NED 2HD en SBS6HD bekeken kan worden in W7MC zonder gebruik te moeten maken van DVBlink (want die heb ik wel, maar geeft weer ander problemen. cq is niet stabiel).

En per 1 maart 2011 zijn er frequentiewijzigingen bij cd, waardoor de zenders SBS6, NET5 en Veronica/Disney XD op een nieuwe frequentie en transponder uitzenden. Die echter bij het scannen binnen w7mc niet worden gevonden.

dus.... als V1.02 (5-10-2010) ook hiervoor werkt wordt ik erg blij.  biggrin
Report to moderator   Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #28 on: 8 March 2011, 23:05:19 »

En per 1 maart 2011 zijn er frequentiewijzigingen bij cd, waardoor de zenders SBS6, NET5 en Veronica/Disney XD op een nieuwe frequentie en transponder uitzenden. Die echter bij het scannen binnen w7mc niet worden gevonden.

Bij mij wel, maar ik heb een Digital Everywhere tuner Wink

.Nico
Report to moderator   Logged
Tom-
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 38


« Reply #29 on: 25 August 2011, 21:16:20 »

Zou iemand mij kunnen helpen?
Quote
The Anysee viewer is not installed or no channel scan was made yet.

Helaas is die melding niet gelijk aan de waarheid. Wordt C:\Program Files (x86)\anysee\anysee-TCSeries\data\ChData uitgelezen? Want dat bestand bestaat, en is leesbaar. Heb het voor de zekerheid nog een keer gewist en daarna de volledige scan opnieuw uitgevoerd, maar dat helpt helaas niet.
De viewer heb ik uiteraard ook al een keer opnieuw geïnstalleerd.

Hulp wordt op prijs gesteld: MCE vindt niet alle kanalen, en in sommige gevallen kloppen de kanaalnummers ook niet (is dat gerelateerd?)

Report to moderator   Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5  All   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!