Forum Wiki SponsorShop
14 December 2017, 21:59:38 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Melding "schijf is vol" bij TV kijken  (Read 9528 times)
.Eric
Pro
****

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 155


« on: 21 May 2009, 08:24:38 »

Ik heb weer eens wat. Bij TV kijken krijg ik ineens de melding dat de schijf vol is, terwijl ik daar zeker nog ruimte op heb. Er is ook voldoende ruimte gereserveerd voor opnamen en live-tv-buffer.

Desondanks ruimte voor opnamen vergroot, maar dat hielp niet. TV deed het weer een paar minuten en toen hetzelfde probleem. Een aantal opnamen verwijderd: zelfde resultaat. Met de verwijderde opnamen alleen al zou ik weer een uur of 8 moeten kunnen opnemen, dus dat de schijf echt vol is is niet aan de orde.

Iemand ideeën?
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #1 on: 21 May 2009, 15:04:39 »

Al eens een reboot van je systeem geprobeerd?

Ik heb dit ook een keer gehad. En uiteindelijk is me nog onduidelijk geweest wat het probleem nu veroorzaakt heeft.
Logged
.Eric
Pro
****

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 155


« Reply #2 on: 8 June 2014, 11:29:51 »

Da's tenminste een vlot antwoord smile

Ja, rebooten helpt; heb inmiddels een nieuw W8.1 systeem en had weer eens hetzelfde probleem; reboot hielp wederom.

Nog steeds geen idee hoe dit wordt veroorzaakt? Kan me toch nauwelijks voorstellen dat ik de enige ben waarbij dit wel eens voorkomt?
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #3 on: 8 June 2014, 11:37:38 »

Haha! Vooral mooi dat het geholpen heeft!

Ik heb het eigenlijk nooit meer gehad. Heb je een aparte schijf voor TV opnamen? Misschien dat dat op de c:\ drive staat en dat ie dan even wat swap ruimte nodig heeft.
Logged
.Eric
Pro
****

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 155


« Reply #4 on: 8 June 2014, 11:51:53 »

Dat is nog even een thema. Momenteel gooit 'ie de opnamen op C: en daar heb ik nú nog wel wat ruimte op, maar niet overdreven veel.

Mijn bedoeling was eigenlijk om de TV-opnamen op een netwerklocatie op te slaan; ik gebruik daar nu mijn oude HTPC voor die nu in de kelder staat. Daar zit voldoende schijfruimte in. Vooralsnog krijg ik dat echter niet voor elkaar. Ten eerste wilde MCE het niet accepteren (gaf alleen C: als mogelijkheid voor opslag voor recordings). Toen heb ik een netwerkdrive (R:) aangemaakt die verwees naar de netwerkschijf waar ik de opnamen naartoe wilde hebben; ook die kon ik niet selecteren. Na wat zoeken op internet vond ik de registersleutel hiervoor en heb daar R: ingesteld als opslaglocatie en jawel, als ik MCE opende en naar instellingen ging stond inderdaad R: daar aangegeven als opslag voor recordings. Echterrrr als ik daadwerkelijk iets wilde gaan opnemen bleef MCE mekkeren dat de schijf niet beschikbaar was (terwijl 'ie dat wel degelijk was). Ik had al ergens iets gezien over rechten, dus heb op die "schijf" alle rechten die je maar kon verzinnen toegekend aan mijn HTPC, maar hij trapt er vooralsnog niet in.

Omgekeerd lukt het wel; de TV-opnamen die ik op die locatie heb opgeslagen (R:) kan ik gewoon zien en bekijken vanaf die locatie; kon R: ook gewoon toevoegen in de bibliotheek. Blijkbaar vindt MCE het wel nodig om soms (dus niet altijd) TV-opnamen die op R: staan dubbel weer te geven bij "TV-opnamen"; beetje vaag.
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #5 on: 8 June 2014, 13:57:22 »

Om een netwerkschijf te kunnen gebruiken voor TV opnames dien je een iSCSI target te selecteren in je Windows iSCSI initiator. Op deze iSCSI target moet je dan eerst een LUN aanmaken, kan een Windows (Home) Server zijn of een NAS. De target wordt dan namelijk als lokale schijf beschouwd.

.Nico
« Last Edit: 8 June 2014, 13:59:07 by .Nico » Logged
.Eric
Pro
****

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 155


« Reply #6 on: 16 June 2014, 23:11:40 »

Om een netwerkschijf te kunnen gebruiken voor TV opnames dien je een iSCSI target te selecteren in je Windows iSCSI initiator. Op deze iSCSI target moet je dan eerst een LUN aanmaken, kan een Windows (Home) Server zijn of een NAS. De target wordt dan namelijk als lokale schijf beschouwd.

.Nico

Een LUN? (*dom gezicht opzet*) Wat is een LUN?  Embarrassed
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #7 on: 17 June 2014, 12:11:31 »

http://en.wikipedia.org/wiki/ISCSI
Logged
.Eric
Pro
****

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 155


« Reply #8 on: 17 June 2014, 18:02:48 »

Ok, nu weet ik in grote lijnen wat iSCSI inhoudt en begrijp zelfs wat een LUN is (dank voor de info). Nu heb ik geen Home Server (ik gebruik m'n oude HTPC (W7) als een soort van server), maar ik heb wel een NAS in de vorm van een WD MyBook World. Maar daarop heb ik vooralsnog geen manier kunnen vinden om een iSCSI target te installeren; van internet word ik ook niet veel wijzer in deze. Op sommige sites gaan ze dusdanig los met technische terminologie dat het zo'n beetje Grieks voor me wordt. Is daar een (enigszins eenvoudige, door normale stervelingen te gebruiken) tool voor?
Logged
.Eric
Pro
****

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 155


« Reply #9 on: 19 June 2014, 22:09:03 »

Nou... laat maar; heb het anders opgelost.

Gewoon op HTPC een VHD aangemaakt met als locatie de oude HTPC. VHD geselecteerd als "schijf" voor recording en voilá. Kost natuurlijk wel wat bandbreedte als je iets gaat kijken terwijl het nog aan het opnemen is (dubbel dataverkeer), maar dat zou met dat iSCSI-gebeuren ook het geval zijn geweest. Moet e.e.a. nog bekabelen, maar zelfs via wifi werkt het!

Wellicht ook een optie voor anderen met dit thema.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!