Forum Wiki SponsorShop
26 June 2022, 19:42:14 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [All]   Go Down
  Print  
Author Topic: Caiway heeft enkele frequenties en EPG's aangepast  (Read 18078 times)
McMeller
Guest
« on: 16 May 2009, 09:57:26 »

Goedemorgen allemaal,

Caiway heeft afgelopen donderdag een aantal aanpassingen gedaan op het DTV-platform. In het HD pakket van Caiway zijn drie nieuwe zenders toegevoegd: MTVN HD, Fashion TV HD en Rush HD. Daarnaast is het Delight-pakket uitgebreid met Comedy Central Family en Dusk. Behalve het toevoegen van een aantal zenders is er ook een aantal aanpassingen gedaan in het oorspronkelijke aanbod; de frequenties voor Film1 en Sport1 zijn bijvoorbeeld gewijzigd, dit zal gevolgen hebben voor de transponderlijsten. Tot slot is Caiway gestopt met het doorgeven van EPG-informatie voor Discovery, Animal Planet, de themakanalen van Discovery en ook voor Film1 en Sport1. Helaas is het voor deze kanalen dus niet meer mogelijk de EPG-gegevens van de kabel te halen.

Hieronder de transponderlijst die op dit moment binnen het verzorgingspakket van Caiway ideaal is om mee te scannen binnen Windows Media Center.

Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\DigitalEverywhere\FireDTV\Transponder\Cable]
"498000"="222000, 6900"
"506000"="506000, 6900"
"514000"="514000, 6900"
"522000"="522000, 6900"
"530000"="530000, 6900"
"538000"="538000, 6900"
"546000"="546000, 6900"
"554000"="554000, 6900"
"562000"="562000, 6900"
"570000"="570000, 6900"
"578000"="578000, 6900"
"586000"="586000, 6900"
"594000"="594000, 6900"
"602000"="602000, 6900"
"610000"="610000, 6900"
"618000"="618000, 6900"
"626000"="626000, 6900"
"634000"="634000, 6900"
"642000"="642000, 6900"
"650000"="650000, 6900"
"658000"="658000, 6900"
"666000"="666000, 6900"
"674000"="674000, 6900"
"682000"="682000, 6900"
"690000"="690000, 6900"
"698000"="698000, 6900"
"706000"="706000, 6900"
"714000"="714000, 6900"
"722000"="722000, 6900"
"730000"="730000, 6900"
"738000"="738000, 6900"
"746000"="746000, 6900"
"754000"="754000, 6900"
"762000"="762000, 6900"
"770000"="770000, 6900"
"778000"="778000, 6900"
"786000"="786000, 6900"
"794000"="794000, 6900"
"802000"="802000, 6900"
"810000"="810000, 6900"
"818000"="818000, 6900"
"826000"="826000, 6900"
"834000"="834000, 6900"
"842000"="842000, 6900"
"850000"="850000, 6900"
« Last Edit: 16 May 2009, 10:43:44 by McMeller » Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #1 on: 19 June 2009, 10:34:34 »

Is deze lijst voor alle netwerk ids?
Logged
McMeller
Guest
« Reply #2 on: 19 June 2009, 10:37:43 »

Ja, dat frequenties en netwerk-ID's iets met elkaar te maken hebben is namelijk onzin... :-)
Logged
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #3 on: 19 June 2009, 10:45:51 »

Ik heb met deze lijst de scan uitgevoerd en vind inderdaad alle zenders, grote klasse!
Als CAIWAY in het vervolg het eea aanpast, hoe kan dan achter deze info komen? Hoe vogel jij dat bijvoorbeeld uit...
Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #4 on: 19 June 2009, 10:48:32 »


Als CAIWAY in het vervolg het eea aanpast, hoe kan dan achter deze info komen? Hoe vogel jij dat bijvoorbeeld uit...

eh......kijk eens onder z'n username.......

"McMeller
Caiway en Media Choice"

Hij heeft inside information zogezegd........
Logged
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #5 on: 19 June 2009, 10:50:45 »

aha smile
Zit jij overal ofzo?  specool
Logged
McMeller
Guest
« Reply #6 on: 19 June 2009, 10:59:14 »

Zo ongeveer. Ik werk bij een bedrijf dat een aantal televisiezenders maakt, waaronder die nieuwe zender Dusk en GoedTV.
Eigenlijk is Caiway het belangrijkste head-end (kabelkopstation) van Nederland. Er is namelijk bijna sprake van éénrichtings-
vekeer. Bij CAIW (zoals het bedrijf intern heet) staan de meeste satelliet-ontvangers, en dit signaal leveren zij weer aan de
andere kabelboeren. Ook dat gaat via allerlei transponderlijsten, DVB-S naar DVB-C. Ook de zenders die wij maken worden in
het headend van CAIW via een speler van ons uitgespeeld, en dit signaal wordt doorgestuurd naar de rest.

Verder doet Media Choice Local-Ad-Insertion. We sturen één reclamespot (meestal die van UPC) naar de zenders, en die
wordt landelijk uitgezonden. Met die spot word een trigger (een seintje) meegestuurd. De spelers die in de andere headends
staan, zetten dan een andere spot over die originele heen. Zo regelen wij dus dat we in het Caiway-gebied geen UPC, maar
een Caiway-spotje zien. Ook doen we veel aan homeshopping: wat nu op SBS draait sturen wij vanuit Media Choice aan, via
de speler bij CAIW. 't Geeft best een vreemd idee dat ik die video nu via een commando op de computer stil kan zetten...

Al met al ben ik dus constant in aanraking met alle kabel-headends in het land, en dan vooral met dat van CAIW. Tot slot
werk ik naast mijn baan bij Media Choice bij Caiway op de helpdesk, maar dat heeft meer financiële redenen... Wink

Beetje off-topic post, maar kennelijk willen jullie graag weten hoe ik aan deze informatie kom.
« Last Edit: 19 June 2009, 11:06:12 by McMeller » Logged
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #7 on: 19 June 2009, 11:09:27 »

Offtopic of niet, intressante info toch! leuk om te weten.
Media Chioce doet ook regio reclame op Discovery toch? (DOSIGN engeneering reclame).
De kwaliteit van deze reclames is vaak wel erg slecht  blink
« Last Edit: 19 June 2009, 11:11:31 by enveekaa » Logged
McMeller
Guest
« Reply #8 on: 19 June 2009, 11:15:44 »

Klopt, vaak (of eigenlijk altijd, want dat is doel van ons werk) gaat het om lokale aanbieders van producten en diensten.
Die hebben vaak weinig te besteden waardoor de spotjes nou eenmaal niet van topkwaliteit zijn.

De inserts die jij aankaart zijn weer net iets anders dan ik omschreef.
We doen losse spots inserten op de landelijke zenders (Nederland 1/2/3, RTL 4/5/7/8, SBS 6, Net 5, Veronica).
We zenden hele reclameblokken uit op de themazenders (Eurosport, Discovery, Animal Planet, NGC, CNN, en binnenkort Mezzo).
We zenden programma's uit, zoals nu die homeshopping op 6; we nemen voor enkele uren de zender over.
We maken en beheren een aantal zenders. Daarin kun je weer onderscheid maken tussen onze eigen zenders en zenders die
wij voor andere partijen beheren qua apperatuur.

Ook wel leuk, aangezien je net gescand hebt op ALLE frequenties, moet je ook een Mezzo (Test Media Choice) gevonden hebben.
Dit is een testzender van ons waarop we de inserts aan het testen zijn. Die zender zit in een andere netwerk-ID, dit beantwoord
eigenlijk jouw eerste vraag! :-)
Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #9 on: 19 June 2009, 11:41:59 »

En wanneer ga jij er voor zorgen dat die 'triggers' door MCE herkend worden zodat er ingesteld kan worden dat de 'inserts' niet opgenomen worden?  biggrin  Tongue biggrin
« Last Edit: 19 June 2009, 13:11:58 by McMeller » Logged
McMeller
Guest
« Reply #10 on: 19 June 2009, 13:12:05 »

Dan mis je hooguit één reclameblokje! ;-)
En zoals je verwacht speelt dat hele verhaal zich af, voordat het het DTV-platform opgaat...
Logged
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #11 on: 19 June 2009, 15:11:35 »

Idd, ik het het Mezzo test kanaal ook.
Maar de EPG van Discovery krijg ik wel gewoon hoor.. kan dat kloppen?
Logged
McMeller
Guest
« Reply #12 on: 19 June 2009, 16:24:49 »

Kan kloppen, we staan bekend om aanpassingen per minuut... ;-)
Hij haalt het of alsnog van de kabel of van internet. Windows 7?
« Last Edit: 19 June 2009, 16:46:51 by McMeller » Logged
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #13 on: 24 June 2009, 21:49:45 »

Ook nog tips om EPG aan de bak te krijgen? smile
Logged
mvtje89
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #14 on: 26 June 2009, 00:49:59 »

Hey allereerst bedankt voor je transponderlijst maar hoe voer ik deze in het register in, ik heb al wat lopen aanklooien maar kom er niet echt uit.

Kan je mij hier misschien wat meer uitleg over geven. Ik weet google is je beste vriend Tongue Ik gebruik ook een floppyDTV met FireDTV Viewer. Daar zitten wat tools bij ook die transponder tool, maar ik begrijp er echt niks van.

pls Tongue Sad

*edit het is me gelukt om de transponderlijst in het register te plaatsen.

Nu even verder kijken

*update

NAdat ik ze heb ingevoerd heb ik vista mce opgestart. Ik moest hierna het tv signaal opnieuw instellen. Ik heb digitale terrestrial nog niet in kaart gebracht gekozen. Als het goed is moet hij dan toch meteen zenders vinden want hij gebruikt de transponder list toch? of misschien heb ik het verkeerd geintepreteerd hoor :O ik weet niet Wink
« Last Edit: 26 June 2009, 01:15:02 by mvtje89 » Logged

Windows Vista Ultimate SP1 x64
Thermaltake DH101
GigaByte ep45-ds3l
Intel Core 2 Quad Q9400
Kingston Hyper-X 2x2GB 1066
FloppyDTV, DVB-C, Caiway DTV
Samsung LE40A856
mvtje89
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #15 on: 26 June 2009, 01:34:49 »

hmhm sbs6, rtl8 en nog een paar zenders worden niet gevonden... Sad ( p.s. bedankt mod )
« Last Edit: 27 June 2009, 18:46:00 by mvtje89 » Logged

Windows Vista Ultimate SP1 x64
Thermaltake DH101
GigaByte ep45-ds3l
Intel Core 2 Quad Q9400
Kingston Hyper-X 2x2GB 1066
FloppyDTV, DVB-C, Caiway DTV
Samsung LE40A856
McMeller
Guest
« Reply #16 on: 5 July 2009, 20:20:04 »

Caiway heeft als eerste, en voorlopig enige, Nederland 1, 2 en 3 in HD opgenomen in het pakket.
En dat in het basic-pakket. Je hebt dus geen HD-abonnement (of überhaupt een smartcard) nodig
om deze kanalen te kunnen ontvangen. Alleen het basic-pakket en een HD-ontvanger, zoals de
FloppyDTV of FireDTV.

Nederland 1 HD zit op 770.00 Mhz. Nederland 2 en 3 HD op 850.00 MHz.
Deze frequenties staan al in de door mij aanbevolen frequentielijst (zie hierboven).
Door een additionele kanaalscan te doen in Media Center moet je deze zenders dus kunnen vinden.
Dit is dus de reden waarom ik de gewoonte heb om op de originele frequentie te zoeken.

Tip: springen ze bij het zoeken niet in de lijst? Dan moet je ze na het zoeken even aanvinken.
« Last Edit: 5 July 2009, 20:23:54 by McMeller » Logged
pvdspek
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #17 on: 24 July 2009, 11:49:44 »

De frequenties zijn echter niet binnen alle Caiway regio's gelijk. Voor mij werkte McMeller's frequentlijst dus helaas niet, aangezien ik in de Caiway regio Hollands Midden woon.
Ik heb echter op http://www.atoomnet.net/dvb-c-nl-caiw.php een complete en goed bijgewerkte lijst met alle regio frequenties gevonden.
Hiermee heb ik vervolgens 2 nieuwe .reg frequentiebestanden gemaakt: eentje met de frequenties in de Caiway regio Hollands Midden en eentje met werkelijk alle voorkomende frequenties binnen alle regio's.

Voor degenen die zich nog afvroegen hoe je de frequentielijsten die in de verschillende fora worden gepost in MediaCenter werkend krijgt:

1. kopieer de frequentie informatie (dus niet alleen de frequenties):
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\DigitalEverywhere\FireDTV\Transponder\Cable]
"473833"="50500, 6875"
etc.

2. open een teksteditor programma (bijvoorbeeld kladblok/notepad, maar bij voorkeur geen Word i.v.m. opmaak problemen)
3. plak de gekopieerde informatie in een leeg tekst bestand.
4. sla het tekst bestand met de frequentie informatie op als cable_kieseennaam.reg
5. kopieer dit bestand in de map c:\program files\DigitalEverywhere\FireDTV\MCE Settings\Cable
6. ga naar c:\program files\DigitalEverywhere\FireDTV\MCE Settings en open het bestand Config.ini met een teksteditor programma (bijvoorbeeld kladblok/notepad, maar bij voorkeur geen Word i.v.m. opmaak problemen)
7. vervang het nummer bovenaan bij "NumConfigs=" met een getal dat het aantal .reg bestanden aangeeft in de de mappen cable en sat. Als je er een nieuwe bijgezet hebt verhoog je dit getal dus gewoon met 1.
8. kopieer het eerste blokje ([Config1] tot en met .reg) en plak het helemaal onderin de lijst.
9. vervang bij dit nieuwe blok onderin het getal van [Config1] zodat het door loopt (dit wordt dus meestal hetzelfde getal als bij stap 7 genoemd).
10. verzin bij "Name" en "Description" een nieuwe en voor jezelf duidelijke naam en omschrijving van je nieuwe frequentielijst.
11. vul bij "File" de naam van het nieuwe .reg bestand in dat je bij stap 4 hebt gemaakt (dus bijvoorbeeld Cable\cable_kieseennaam.reg)
12. sla het tekstbestand Config.ini op en sluit deze.
13. zorg dat het Mediacenter programma is afgesloten, open de transponder tool en klik op 'open'.
14. selecteer het Config.ini bestand en open deze.
15. open nu de selectielijst boven het venster (door op het pijltje aan de rechter kant te klikken) en selecteer je zelf gemaakte lijst, die helemaal onderaan zal staan.
16. klik op de knop 'bijwerken' (even uit m'n hoofd, want ik heb de tool nu niet voor me) en sluit de tool weer.
17. open  Mediacenter en ga naar de TV instellingen waar je kunt scannen naar kanalen (aangezien ik nu even geen MCE machine bij de hand heb kan ik de precieze locatie niet geven).
18. kies 'kanalen wissen' en bevestig.
19. kies 'scan kanalen'. het scannen gaat nu beginnen en kan even duren.
20. kies als hij klaar is nog een keer scan kanalen, aangezien het mijn ervaring is dat de 2e (of zelfs 3e keer) er weer nieuwe kanalen worden gevonden.
21. sla de gevonden kanalen op en ga naar de plek waar je de gevonden kanalen de gewenste volgorde geeft (aangezien ik nu even geen MCE machine bij de hand heb kan ik de precieze locatie niet geven).
22. klaar :-)


Logged
McMeller
Guest
« Reply #18 on: 24 July 2009, 11:53:47 »

Deze lijst zou wel degelijk moeten werken in Caiway Midden-Holland. Alle frequenties die Caiway
voert, staan namelijk in deze lijst (ik heb dit zojuist nog even gecheckt aan de hand van de spreadsheet
die ik van de netbeheerder heb ontvangen). Daarbij, hoe kom je bij een symbol rate van 6875?

Misschien vind je niets doordat alles achter de smartcard zit, je moet de kanalen na het zoeken nog even
aanvinken. Stem je niet per ongeluk af op de REKAM, zonder smartcard?
Logged
pvdspek
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #19 on: 24 July 2009, 11:54:34 »

Hierbij nog even de 2 nieuwe .reg frequentiebestanden die ik heb gemaakt: eentje met de frequenties in de Caiway regio Midden Holland en eentje met werkelijk alle voorkomende frequenties binnen alle regio's.

Caiway regio Midden Holland:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\DigitalEverywhere\FireDTV\Transponder\Cable]
"498000"="306000, 6900"
"506000"="506000, 6900"
"514000"="530000, 6900"
"522000"="538000, 6900"
"530000"="546000, 6900"
"538000"="570000, 6900"
"546000"="578000, 6900"
"554000"="594000, 6900"
"562000"="602000, 6900"
"570000"="610000, 6900"
"578000"="618000, 6900"
"586000"="626000, 6900"
"594000"="634000, 6900"
"602000"="642000, 6900"
"610000"="650000, 6900"
"618000"="658000, 6900"
"626000"="666000, 6900"
"634000"="682000, 6900"
"642000"="690000, 6900"
"650000"="714000, 6900"
"658000"="730000, 6900"
"666000"="738000, 6900"
"674000"="746000, 6900"
"682000"="754000, 6900"
"690000"="770000, 6900"
"698000"="786000, 6900"
"706000"="794000, 6900"
"714000"="802000, 6900"
"722000"="810000, 6900"
"730000"="826000, 6900"
"738000"="842000, 6900"
"746000"="850000, 6900"
"754000"="858000, 6900"

Alle voorkomende frequenties binnen alle regio's:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\DigitalEverywhere\FireDTV\Transponder\Cable]
"473833"="50500, 6900"
"474000"="57500, 6900"
"474167"="64500, 6900"
"481833"="113000, 6900"
"482000"="121000, 6900"
"482167"="177500, 6900"
"489833"="184500, 6900"
"490000"="191500, 6900"
"490167"="198500, 6900"
"497833"="205500, 6900"
"498000"="212500, 6900"
"498167"="219500, 6900"
"505833"="226500, 6900"
"506000"="233500, 6900"
"506167"="240500, 6900"
"513833"="247500, 6900"
"514000"="254500, 6900"
"514167"="261500, 6900"
"521833"="268500, 6900"
"522000"="275500, 6900"
"522167"="282500, 6900"
"529833"="289500, 6900"
"530000"="296500, 6900"
"530167"="306000, 6900"
"537833"="314000, 6900"
"538000"="322000, 6900"
"538167"="330000, 6900"
"545833"="338000, 6900"
"546000"="346000, 6900"
"546167"="354000, 6900"
"553833"="362000, 6900"
"554000"="370000, 6900"
"554167"="378000, 6900"
"561833"="386000, 6900"
"562000"="394000, 6900"
"562167"="402000, 6900"
"569833"="410000, 6900"
"570000"="418000, 6900"
"570167"="426000, 6900"
"577833"="434000, 6900"
"578000"="442000, 6900"
"578167"="450000, 6900"
"585833"="458000, 6900"
"586000"="466000, 6900"
"586167"="474000, 6900"
"593833"="482000, 6900"
"594000"="490000, 6900"
"594167"="498000, 6900"
"601833"="506000, 6900"
"602000"="514000, 6900"
"602167"="522000, 6900"
"609833"="530000, 6900"
"610000"="538000, 6900"
"610167"="546000, 6900"
"617833"="554000, 6900"
"618000"="562000, 6900"
"618167"="570000, 6900"
"625833"="578000, 6900"
"626000"="586000, 6900"
"626167"="594000, 6900"
"633833"="602000, 6900"
"634000"="610000, 6900"
"634167"="618000, 6900"
"641833"="626000, 6900"
"642000"="634000, 6900"
"642167"="642000, 6900"
"649833"="650000, 6900"
"650000"="658000, 6900"
"650167"="666000, 6900"
"657833"="674000, 6900"
"658000"="682000, 6900"
"658167"="698000, 6900"
"665833"="706000, 6900"
"666000"="714000, 6900"
"666167"="722000, 6900"
"673833"="730000, 6900"
"674000"="738000, 6900"
"674167"="746000, 6900"
"681833"="754000, 6900"
"682000"="762000, 6900"
"682167"="770000, 6900"
"689833"="778000, 6900"
"690000"="786000, 6900"
"690167"="794000, 6900"
"697833"="802000, 6900"
"698000"="810000, 6900"
"698167"="818000, 6900"
"705833"="826000, 6900"
"706000"="834000, 6900"
"706167"="842000, 6900"
"713833"="850000, 6900"
"714000"="858000, 6900"
"714167"="866000, 6900"
"721833"="170000, 6900"
"722000"="162000, 6900"
"722167"="690000, 6900"
"729833"="222000, 6900"
"730000"="224000, 6900"
"730167"="244000, 6900"
"737833"="308000, 6900"
"738000"="316000, 6900"
"738167"="324000, 6900"
"745833"="340000, 6900"
"746000"="356000, 6900
"746167"="364000, 6900"
"753833"="372000, 6900"
"754000"="380000, 6900"
"754167"="404000, 6900"
"761833"="436000, 6900"
"762000"="444000, 6900"
"762167"="456000, 6900"
Logged
pvdspek
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #20 on: 24 July 2009, 11:59:45 »

Deze lijst zou wel degelijk moeten werken in Caiway Midden-Holland. Alle frequenties die Caiway
voert, staan namelijk in deze lijst (ik heb dit zojuist nog even gecheckt aan de hand van de spreadsheet
die ik van de netbeheerder heb ontvangen). Daarbij, hoe kom je bij een symbol rate van 6875?

Misschien vind je niets doordat alles achter de smartcard zit, je moet de kanalen na het zoeken nog even
aanvinken. Stem je niet per ongeluk af op de REKAM, zonder smartcard?

Ik heb een aantal keren gescand en miste nog een aantal kanalen. Voor Caiway Midden-Holland mist o.a. "498000"="306000, 6900" in je lijst, welke gebruikt wordt door Nederland 2HD en Nederland 3HD.

Die symbol rate van 6875 was een tiepfout van mij, moet natuurlijk 6900 zijn.

Zoals ik al zei was het probleem dat na het scannen wel veel, maar niet alles gevonden werd.
REKAM heeft toch geen digitale kanalen? Zonder smartcard zou wel alles gevonden moeten worden, je kunt (op Nederland 2 na) alleen niets bekijken aangezien de rest allemaal gecodeerd is.
« Last Edit: 24 July 2009, 12:06:47 by pvdspek » Logged
Pages: 1 2 [All]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!