Forum Wiki SponsorShop
26 June 2022, 19:37:15 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2  All   Go Down
  Print  
Author Topic: Caiway heeft enkele frequenties en EPG's aangepast  (Read 18077 times)
McMeller
Guest
« on: 16 May 2009, 09:57:26 »

Goedemorgen allemaal,

Caiway heeft afgelopen donderdag een aantal aanpassingen gedaan op het DTV-platform. In het HD pakket van Caiway zijn drie nieuwe zenders toegevoegd: MTVN HD, Fashion TV HD en Rush HD. Daarnaast is het Delight-pakket uitgebreid met Comedy Central Family en Dusk. Behalve het toevoegen van een aantal zenders is er ook een aantal aanpassingen gedaan in het oorspronkelijke aanbod; de frequenties voor Film1 en Sport1 zijn bijvoorbeeld gewijzigd, dit zal gevolgen hebben voor de transponderlijsten. Tot slot is Caiway gestopt met het doorgeven van EPG-informatie voor Discovery, Animal Planet, de themakanalen van Discovery en ook voor Film1 en Sport1. Helaas is het voor deze kanalen dus niet meer mogelijk de EPG-gegevens van de kabel te halen.

Hieronder de transponderlijst die op dit moment binnen het verzorgingspakket van Caiway ideaal is om mee te scannen binnen Windows Media Center.

Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\DigitalEverywhere\FireDTV\Transponder\Cable]
"498000"="222000, 6900"
"506000"="506000, 6900"
"514000"="514000, 6900"
"522000"="522000, 6900"
"530000"="530000, 6900"
"538000"="538000, 6900"
"546000"="546000, 6900"
"554000"="554000, 6900"
"562000"="562000, 6900"
"570000"="570000, 6900"
"578000"="578000, 6900"
"586000"="586000, 6900"
"594000"="594000, 6900"
"602000"="602000, 6900"
"610000"="610000, 6900"
"618000"="618000, 6900"
"626000"="626000, 6900"
"634000"="634000, 6900"
"642000"="642000, 6900"
"650000"="650000, 6900"
"658000"="658000, 6900"
"666000"="666000, 6900"
"674000"="674000, 6900"
"682000"="682000, 6900"
"690000"="690000, 6900"
"698000"="698000, 6900"
"706000"="706000, 6900"
"714000"="714000, 6900"
"722000"="722000, 6900"
"730000"="730000, 6900"
"738000"="738000, 6900"
"746000"="746000, 6900"
"754000"="754000, 6900"
"762000"="762000, 6900"
"770000"="770000, 6900"
"778000"="778000, 6900"
"786000"="786000, 6900"
"794000"="794000, 6900"
"802000"="802000, 6900"
"810000"="810000, 6900"
"818000"="818000, 6900"
"826000"="826000, 6900"
"834000"="834000, 6900"
"842000"="842000, 6900"
"850000"="850000, 6900"
« Last Edit: 16 May 2009, 10:43:44 by McMeller » Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #1 on: 19 June 2009, 10:34:34 »

Is deze lijst voor alle netwerk ids?
Logged
McMeller
Guest
« Reply #2 on: 19 June 2009, 10:37:43 »

Ja, dat frequenties en netwerk-ID's iets met elkaar te maken hebben is namelijk onzin... :-)
Logged
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #3 on: 19 June 2009, 10:45:51 »

Ik heb met deze lijst de scan uitgevoerd en vind inderdaad alle zenders, grote klasse!
Als CAIWAY in het vervolg het eea aanpast, hoe kan dan achter deze info komen? Hoe vogel jij dat bijvoorbeeld uit...
Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #4 on: 19 June 2009, 10:48:32 »


Als CAIWAY in het vervolg het eea aanpast, hoe kan dan achter deze info komen? Hoe vogel jij dat bijvoorbeeld uit...

eh......kijk eens onder z'n username.......

"McMeller
Caiway en Media Choice"

Hij heeft inside information zogezegd........
Logged
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #5 on: 19 June 2009, 10:50:45 »

aha smile
Zit jij overal ofzo?  specool
Logged
McMeller
Guest
« Reply #6 on: 19 June 2009, 10:59:14 »

Zo ongeveer. Ik werk bij een bedrijf dat een aantal televisiezenders maakt, waaronder die nieuwe zender Dusk en GoedTV.
Eigenlijk is Caiway het belangrijkste head-end (kabelkopstation) van Nederland. Er is namelijk bijna sprake van éénrichtings-
vekeer. Bij CAIW (zoals het bedrijf intern heet) staan de meeste satelliet-ontvangers, en dit signaal leveren zij weer aan de
andere kabelboeren. Ook dat gaat via allerlei transponderlijsten, DVB-S naar DVB-C. Ook de zenders die wij maken worden in
het headend van CAIW via een speler van ons uitgespeeld, en dit signaal wordt doorgestuurd naar de rest.

Verder doet Media Choice Local-Ad-Insertion. We sturen één reclamespot (meestal die van UPC) naar de zenders, en die
wordt landelijk uitgezonden. Met die spot word een trigger (een seintje) meegestuurd. De spelers die in de andere headends
staan, zetten dan een andere spot over die originele heen. Zo regelen wij dus dat we in het Caiway-gebied geen UPC, maar
een Caiway-spotje zien. Ook doen we veel aan homeshopping: wat nu op SBS draait sturen wij vanuit Media Choice aan, via
de speler bij CAIW. 't Geeft best een vreemd idee dat ik die video nu via een commando op de computer stil kan zetten...

Al met al ben ik dus constant in aanraking met alle kabel-headends in het land, en dan vooral met dat van CAIW. Tot slot
werk ik naast mijn baan bij Media Choice bij Caiway op de helpdesk, maar dat heeft meer financiële redenen... Wink

Beetje off-topic post, maar kennelijk willen jullie graag weten hoe ik aan deze informatie kom.
« Last Edit: 19 June 2009, 11:06:12 by McMeller » Logged
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #7 on: 19 June 2009, 11:09:27 »

Offtopic of niet, intressante info toch! leuk om te weten.
Media Chioce doet ook regio reclame op Discovery toch? (DOSIGN engeneering reclame).
De kwaliteit van deze reclames is vaak wel erg slecht  blink
« Last Edit: 19 June 2009, 11:11:31 by enveekaa » Logged
McMeller
Guest
« Reply #8 on: 19 June 2009, 11:15:44 »

Klopt, vaak (of eigenlijk altijd, want dat is doel van ons werk) gaat het om lokale aanbieders van producten en diensten.
Die hebben vaak weinig te besteden waardoor de spotjes nou eenmaal niet van topkwaliteit zijn.

De inserts die jij aankaart zijn weer net iets anders dan ik omschreef.
We doen losse spots inserten op de landelijke zenders (Nederland 1/2/3, RTL 4/5/7/8, SBS 6, Net 5, Veronica).
We zenden hele reclameblokken uit op de themazenders (Eurosport, Discovery, Animal Planet, NGC, CNN, en binnenkort Mezzo).
We zenden programma's uit, zoals nu die homeshopping op 6; we nemen voor enkele uren de zender over.
We maken en beheren een aantal zenders. Daarin kun je weer onderscheid maken tussen onze eigen zenders en zenders die
wij voor andere partijen beheren qua apperatuur.

Ook wel leuk, aangezien je net gescand hebt op ALLE frequenties, moet je ook een Mezzo (Test Media Choice) gevonden hebben.
Dit is een testzender van ons waarop we de inserts aan het testen zijn. Die zender zit in een andere netwerk-ID, dit beantwoord
eigenlijk jouw eerste vraag! :-)
Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #9 on: 19 June 2009, 11:41:59 »

En wanneer ga jij er voor zorgen dat die 'triggers' door MCE herkend worden zodat er ingesteld kan worden dat de 'inserts' niet opgenomen worden?  biggrin  Tongue biggrin
« Last Edit: 19 June 2009, 13:11:58 by McMeller » Logged
McMeller
Guest
« Reply #10 on: 19 June 2009, 13:12:05 »

Dan mis je hooguit één reclameblokje! ;-)
En zoals je verwacht speelt dat hele verhaal zich af, voordat het het DTV-platform opgaat...
Logged
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #11 on: 19 June 2009, 15:11:35 »

Idd, ik het het Mezzo test kanaal ook.
Maar de EPG van Discovery krijg ik wel gewoon hoor.. kan dat kloppen?
Logged
McMeller
Guest
« Reply #12 on: 19 June 2009, 16:24:49 »

Kan kloppen, we staan bekend om aanpassingen per minuut... ;-)
Hij haalt het of alsnog van de kabel of van internet. Windows 7?
« Last Edit: 19 June 2009, 16:46:51 by McMeller » Logged
enveekaa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #13 on: 24 June 2009, 21:49:45 »

Ook nog tips om EPG aan de bak te krijgen? smile
Logged
mvtje89
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #14 on: 26 June 2009, 00:49:59 »

Hey allereerst bedankt voor je transponderlijst maar hoe voer ik deze in het register in, ik heb al wat lopen aanklooien maar kom er niet echt uit.

Kan je mij hier misschien wat meer uitleg over geven. Ik weet google is je beste vriend Tongue Ik gebruik ook een floppyDTV met FireDTV Viewer. Daar zitten wat tools bij ook die transponder tool, maar ik begrijp er echt niks van.

pls Tongue Sad

*edit het is me gelukt om de transponderlijst in het register te plaatsen.

Nu even verder kijken

*update

NAdat ik ze heb ingevoerd heb ik vista mce opgestart. Ik moest hierna het tv signaal opnieuw instellen. Ik heb digitale terrestrial nog niet in kaart gebracht gekozen. Als het goed is moet hij dan toch meteen zenders vinden want hij gebruikt de transponder list toch? of misschien heb ik het verkeerd geintepreteerd hoor :O ik weet niet Wink
« Last Edit: 26 June 2009, 01:15:02 by mvtje89 » Logged

Windows Vista Ultimate SP1 x64
Thermaltake DH101
GigaByte ep45-ds3l
Intel Core 2 Quad Q9400
Kingston Hyper-X 2x2GB 1066
FloppyDTV, DVB-C, Caiway DTV
Samsung LE40A856
Pages: [1] 2  All   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!