Forum Wiki SponsorShop
26 June 2022, 19:30:06 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 3 [All]   Go Down
  Print  
Author Topic: 1dtv signaal 1 niet  (Read 12611 times)
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« on: 15 March 2009, 18:46:07 »

Hallo allemaal mijn naam is frank en ik ben nieuw op dit forum
En begin uiteraard gelijk met een probleem.
Ik heb een mediacenter gebouwd;
-antec kast
-asus m3a78-em moederbord
-amd dualcore  5050e 2,6ghz processor
-4 gig intern geheugen
-onboard vide-onboard audio
-twee floppydtv kaarten met alphacrypt classic en ziggo kaarten

mijn probleem is dat ik op de ene kaart wel ontvangst heb en op de andere kaart niet
-------------------------------------------------------------------------------
Digital Everywhere Support Report: v1.1 (2279-0)
-------------------------------------------------------------------------------
Generated on (Y/M/d): 2009.03.15

FireDTV / FloppyDTV devices:
-------------------------------------------------------------------------------
devices found: 2

Status for device 1
    Model : FloppyDTV C/CI
    GUID : 0x0012872602010DA9
    HW Ver.: 01.26.02
    FW Ver.: 2.4.4 Build 61030
    Driver : 5.0M (5311-1000)

    Frontend Status:
    Frequency.: 0 kHz, Sig.Str.: 0%, BER: 16160
    Locked   : NO

    CAM Module: AlphaCrypt

Status for device 2
    Model : FloppyDTV C/CI
    GUID : 0x0012872602010DB7
    HW Ver.: 01.26.02
    FW Ver.: 2.4.4 Build 61030
    Driver : 5.0M (5311-1000)

    Frontend Status:
    Frequency.: 0 kHz, Sig.Str.: 0%, BER: 16160
    Locked   : NO

    CAM Module: AlphaCrypt

Windows System Information:
-------------------------------------------------------------------------------
OS Path: C:\Windows

OS Version:
  Microsoft Windows Vista, Service Pack 1 (Build: 6001)

OHCI Controller:
  Manufacturer: Fabrikant van IEEE 1394 OHCI Compliant Host Controller
  Description: OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller

MCE Plugin:
-------------------------------------------------------------------------------
Plugin Version 2.0.0.0
Service started!

FireDTV Transponder List:
-------------------------------------------------------------------------------
Transponder List found:
Cable

FireDTV Tools:
-------------------------------------------------------------------------------
No running FireDTV tools found

de antenne is doorgelust aan de achterzijde
ik heb al de antenne rechtstreeks erop gezet dit maakte geen verschil
ook heb ik de alphacrypts verwisseld dit maakte ook geen verschil
de kaarten zijn voorzien van de laatste firmware en drivers
heeft iemand het zelfde probleem gehad of een idee ??
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #1 on: 15 March 2009, 18:51:20 »

Hoe weet je dat de één wel signaal heeft en de ander niet? Uit je rapportje kan ik het niet afleiden.

Probeer anders eens het volgende: start een FireDTV viewer op en stem af op een zender. Je zult dan zien dat als je met de support tool een report draait één van beide tuners 100% signaal heeft.
Als je dan tegelijk nog een FireDTV viewer opstart en op een zender afstemt en je refreshed je support tool denk ik dat ze allebei 100% signaal geven.

Ik ben hier net het hele weekend mee aan het klooien geweest. (En heb ze in Windows Media Center nog niet werkend, maar met FireDTV viewers wel.)
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #2 on: 15 March 2009, 18:58:54 »

ik heb de antenne kabel in de kaart gestoken die geen vermelding gaf (en uit de andere kaart)
------------------------------------------------------------------------------
Digital Everywhere Support Report: v1.1 (2279-0)
-------------------------------------------------------------------------------
Generated on (Y/M/d): 2009.03.15

FireDTV / FloppyDTV devices:
-------------------------------------------------------------------------------
devices found: 2

Status for device 1
    Model : FloppyDTV C/CI
    GUID : 0x0012872602010DA9
    HW Ver.: 01.26.02
    FW Ver.: 2.4.4 Build 61030
    Driver : 5.0M (5311-1000)

    Frontend Status:
    Frequency.: 0 kHz, Sig.Str.: 0%, BER: 16160
    Locked   : NO

    CAM Module: AlphaCrypt

Status for device 2
    Model : FloppyDTV C/CI
    GUID : 0x0012872602010DB7
    HW Ver.: 01.26.02
    FW Ver.: 2.4.4 Build 61030
    Driver : 5.0M (5311-1000)

    Frontend Status:
    Frequency.: 0 kHz, Sig.Str.: 0%, BER: 16160
    Locked   : NO

    CAM Module: AlphaCrypt

Windows System Information:
-------------------------------------------------------------------------------
OS Path: C:\Windows

OS Version:
  Microsoft Windows Vista, Service Pack 1 (Build: 6001)

OHCI Controller:
  Manufacturer: Fabrikant van IEEE 1394 OHCI Compliant Host Controller
  Description: OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller

MCE Plugin:
-------------------------------------------------------------------------------
Plugin Version 2.0.0.0
Service started!

FireDTV Transponder List:
-------------------------------------------------------------------------------
Transponder List found:
Cable

FireDTV Tools:
-------------------------------------------------------------------------------
No running FireDTV tools found

nu heb ik op beide kaarten geen signaal
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #3 on: 15 March 2009, 19:07:48 »

Dus je start je media center op, opent de fireDTV support tool en dan zie je de gegevens die je hier gepaste hebt?

Heb je ook al gekeken in media center of je daar zenders kunt ontvangen?

Volg anders de handleiding op deze locatie eens:
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=TTZuc0x6Q0M5bEJFQlE9PQ

Deze heb ik vandaag gemaakt. Ik heb er ook diverse rapportjes bij gedaan. Je zult zien dat bij mij ook 0% en BER 16600 (oid) staat...TOTDAT er zenders gezocht en gevonden worden en daar op afgestemd wordt.
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #4 on: 15 March 2009, 19:11:43 »

ik krijg op mce geen beeld ik zal even naar die link kijken
frank
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #5 on: 15 March 2009, 19:18:26 »

Nou, voordat je die hele zwik doorgaat is het misschien wel handig even de FireDTV viewer op te starten.

Daar moet je dan eerst op o drukken. Even checken of de MPEG2 codecs aanwezig zijn. (En er moeten nog wat dingetjes goed staan... tunertype moet terestrial zijn, has CI module moet aangevinkt staan.)
Daarna even op c drukken om channels te zoeken. Transponder list even FireDTV (MCE) selecteren en dan "Scan range". Als je dan na het hele zoeken nog geen beeld hebt op welke zender dan ook heb je denk ik een ander probleem te pakken.

Maar op zich staat dit ook in de handleiding die ik je gaf.
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #6 on: 15 March 2009, 19:18:56 »

ik heb nog geen word hier op staan dus krijg het document niet open  icon9
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #7 on: 15 March 2009, 19:20:15 »

ik heb via de andere kaart wel tv in mce
ik probeer die andere wel even
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #8 on: 15 March 2009, 19:20:27 »

Hmmm...lastiger...

Ik kan hem als rtf opslaan, maar dan wordt ie enorm groot. Misschien heb je genoeg aan mijn vorige bericht.
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #9 on: 15 March 2009, 19:28:36 »

ik ben aan het scannen heb wel de codecs
instellingen stonden goed
denk zelf dat de kaart kaduk is.....
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #10 on: 15 March 2009, 19:29:53 »

hij scand nu kaart twee (degene met ontvangst)
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #11 on: 15 March 2009, 19:34:41 »

Mijn ervaring is, dat de FireDTV viewer "scant" niet in het bijzonder kaart 1 of kaart 2.
En het is maar net hoeveel kaarten je hebt hoeveel FireDTV viewers je kunt openen om tv te kijken.
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #12 on: 15 March 2009, 19:36:41 »

in de viewer staat met welke kaart hij scant (idd met t )  laugh
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #13 on: 15 March 2009, 19:37:51 »

staat dan "current device tuner 2"
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #14 on: 15 March 2009, 19:43:36 »

ik heb nu wel een vermelding maar geen signaalsterkte
Digital Everywhere Support Report: v1.1 (2279-0)
-------------------------------------------------------------------------------
Generated on (Y/M/d): 2009.03.15

FireDTV / FloppyDTV devices:
-------------------------------------------------------------------------------
devices found: 2

Status for device 1
    Model : Error
    GUID : 0x0012872602010DA9
    HW Ver.: 01.26.02
    FW Ver.: 2.4.4 Build 61030
    Driver : 5.0M (5311-1000)

    Frontend Status:
    Frequency.: 155552 kHz, Sig.Str.: 0%, BER: 14000
    Locked   : NO

    CAM Module: AlphaCrypt

Status for device 2
    Model : FloppyDTV C/CI
    GUID : 0x0012872602010DB7
    HW Ver.: 01.26.02
    FW Ver.: 2.4.4 Build 61030
    Driver : 5.0M (5311-1000)

    Frontend Status:
    Frequency.: 236496 kHz, Sig.Str.: 0%, BER: 16160
    Locked   : NO

    CAM Module: AlphaCrypt

Windows System Information:
-------------------------------------------------------------------------------
OS Path: C:\Windows

OS Version:
  Microsoft Windows Vista, Service Pack 1 (Build: 6001)

OHCI Controller:
  Manufacturer: Fabrikant van IEEE 1394 OHCI Compliant Host Controller
  Description: OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller

MCE Plugin:
-------------------------------------------------------------------------------
Plugin Version 2.0.0.0
Service started!

FireDTV Transponder List:
-------------------------------------------------------------------------------
Transponder List found:
Cable

FireDTV Tools:
-------------------------------------------------------------------------------
No running FireDTV tools found
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #15 on: 15 March 2009, 19:46:39 »

in de viewer staat met welke kaart hij scant (idd met t )  laugh


Weer wat bijgeleerd smile
Was niet mijn bedoeling te zeer te vallen over die d/t fout. De aanhalings tekens bedoelde ik meer om aan te geven dat "scannen" zijn ding is, los van kaart 1 of 2. En dat is dus ook nog eens onjuist Wink

En je hebt nu twee vermeldingen in de Support tool. En in de FireDTV viewer geen beeld?
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #16 on: 15 March 2009, 20:14:06 »

wel twee vermeldingen maar geen signaal
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #17 on: 15 March 2009, 20:39:33 »

Sorry, dat ik er over doorzeur..
wel twee vermeldingen maar geen signaal
Hij geeft in de FireDTV support tool inderdaad signal 0%

Maar houdt dat ook in, dat wanneer je de FireDTV viewer opstart en daar afstemt op een zender je ook geen beeld hebt? En stel dat je dan wel beeld hebt en je refresht je FireDTV support tool, staat er dan nog bij beide signal 0%?
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #18 on: 15 March 2009, 20:49:58 »

maakt niet uit  biggrin maar als ik de kabel uit de rechter (nummer2) haal dan heb ik geen tv meer
ik moet nog even de videodriver updaten ,zit nu m'n laptop en heb je bestand hierop even binnengehaald
heb de installatie het zelfde gedaan moet alleen nog even de nit tool draaien voor de transponderlijst
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #19 on: 15 March 2009, 20:54:50 »

Ik heb overigens het idee dat die NIT tool mij niet de transponderlijst geeft die ik moet hebben...
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #20 on: 15 March 2009, 21:03:01 »

volgens mij wel maar je moet ze aanvinken omdat je zenders welke gecodeerd zijn niet in je standaard lijst verschijnen
instellingen-gids-en dan volgens mij kanalen toevoegen daar staan ze dan bij
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #21 on: 15 March 2009, 21:18:22 »

Euh...moeten ze niet gewoon bij het scannen naar zenders in WMC naar voren komen? Haha! Zou wel zot zijn als DAT hetgeen is wat ik verkeerd gedaan heb! smile
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #22 on: 15 March 2009, 21:23:45 »

staat overal beschreven ook in de handleiding van de dtv
komt omdat het geen gratis kanalen zijn en de een decoder nodig hebt
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #23 on: 15 March 2009, 21:27:22 »

Je hebt gelijk! Ik heb de handleiding er nog eens op nageslagen en ik heb daar volledig overheen gelezen!

Ik ben op het moment Windows 7 opnieuw aan het installeren, dus ik zal eens kijken!
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #24 on: 15 March 2009, 21:35:10 »

succes  biggrin
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #25 on: 15 March 2009, 23:13:28 »

Toch maar weer Vista erop zetten...

Windows 7 gaf na het scannen helemaal 0 resultaat.

FireDTV viewer gaf wel weer beeld...
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #26 on: 15 March 2009, 23:22:04 »

ik ga morgen weer verder
mzzl
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #27 on: 16 March 2009, 00:19:37 »

Dat was het inderdaad wel voor mij. Thanks!
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #28 on: 16 March 2009, 20:25:49 »

ik heb op aanraden van een vriend van mij de ene kaart die beeld gaf even afgekoppeld en daarna weer opgestart ....geen beeld
even naar gids kanalen bewerken stonden alle kanalen uit alles aan gezet en toen beeld dus kaart niet kapot
nu alles weer aangesloten zenders laten zoeken en nu even proberen of ze alle twee werken

Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #29 on: 16 March 2009, 21:01:49 »

Dat is inderdaad wellicht een goede manier!
Logged
frank beuker
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 27


« Reply #30 on: 16 March 2009, 22:22:30 »

 biggrin biggrin biggrin
Ze doen het
Heb ook bijna alle zenders (heb 1 nieuwe kaart dus ook bijna alle abo zenders)
Nu nog even alle zenders op volgorde zetten  blink

Logged
Pages: 1 2 3 [All]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!