Forum Wiki SponsorShop
2 December 2022, 10:47:12 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: hapert  (Read 7239 times)
Edwinakamosez
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 10


« on: 25 May 2009, 10:28:02 »

op dit moment ben ik een mediacenter aan het bouwen met 2 floppy-dtv dbv-c kaarten erin

nu eindelijk op allebei de tuners beeld maar nu loop ik tegen het volgende
als ik met 1 tuner aan het opnemen gaat en 1 tuner vervolgens wil gaan kijken

begint het beeld als een gek te haperen.
iemand een idee waar het aan kan liggen?

moederbord m2a-vm2 HDMI van asus
processor amd x2 5200+
geheugen 2gb
1 hd SATA 40 GB voor OS
200 GB ide hd voor de opnames
Antec fusion v2 system case
os Windows Vista Ultimate (geen tv pack)

*firmware tv kaarten geupdate
*laatste drivers gebruikt van de digital everywhere website

ik hoor het graag!
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #1 on: 25 May 2009, 12:11:57 »

Kijk eens naar je schijven. Je heb een relatief kleine OS schijf. Kan het niet zo zijn dat die bijna vol is of erg defragmenteert en dat daar de 'tijdelijke' bestanden op opgeslagen worden?
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #2 on: 25 May 2009, 12:24:40 »

Inderdaad...even naar je schijven kijken...

Als je het haperen merkt moet je even de task manager opstarten. Daar op de "Performance" tab op "Resource monitor" klikken. Je zult dan zien dat je je harde schijf een beetje in de gaten kunt houden.

Zelf heb ik ook 1 200GB IDE HDD in de MC zitten waarop mijn OS staat. daarnaast heb ik nog een 200 GB SATA HDD in het systeem zitten; daar neem ik alles op op. Als ik iets afspeel van de schijf waar ook mijn OS op staat gaat de boel ook hakkelen.
Logged
Edwinakamosez
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #3 on: 25 May 2009, 13:11:34 »

de 40 gb is alleen voor het OS
verder staat hier niets op even uit mijn hoofd ruim een 25 gb vrij. mag dus geen probleem zijn

De opnames worden op de IDE van 200 gb gedaan die ook helemaal leeg is...
eerder gebruikte ik 2 analoge avermedia tuners en hier waren helemaal geen problemen mee

het is direct als ik de 2e tuner card aanspreek...

ik lees op sommige plekken ook dat het de onboard firewire chip kan zijn (via) iemand ervaringen mee?
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #4 on: 25 May 2009, 13:26:08 »

Oeps...my bad...overheen gelezen.

De VIA chipsets willen wel eens wat problemen geven ja. Een Texas Instruments chipset schijnt beter te werken. Maar ook daarmee hebben mensen binnen Windows 7 wel hier en daar problemen.
Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #5 on: 25 May 2009, 13:54:55 »

Legacy drivers (built in) kiezen...........
Logged
Edwinakamosez
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #6 on: 25 May 2009, 15:22:58 »

ik weet dat dit speelt binnen windows 7 met die legacy drivers? ook voor Vista? helaas kreeg ik teveel last met windows 7 dus toch maar terug naar Vista

toch is het volgens mij HTPC land een veel voorkomend moederbord dus was eigenlijk benieuwd of andere mensen met dezelfde combinatie hier ook last van hebben gehad en hoe dit opgelost...

nou kan ik wel een andere firewire kaart gaan kopen maar dit moet toch eigenlijk niet nodig zijn?


Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #7 on: 25 May 2009, 15:26:11 »

Quote
nou kan ik wel een andere firewire kaart gaan kopen maar dit moet toch eigenlijk niet nodig zijn?
Helemaal mee eens! Maar stel nou dat het wel nodig is...wat doe je eraan? Wink
Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #8 on: 25 May 2009, 15:39:41 »

Ik zou gewoon eerst die (MS) legacy drivers eens proberen...........
Logged
Edwinakamosez
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #9 on: 25 May 2009, 16:20:51 »

naja bedoel eigenlijk dat veel mensen toch dit moederbord gebruiken en zeker deze chipset zonder problemen gebruiken

ik ga de driver zeker eens proberen wie weet, ik hoop dat dit de oplossing is!
Logged
Edwinakamosez
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #10 on: 25 May 2009, 19:47:28 »

als volgt opgelost

extra firewire kaart ingezet (lag nog op zolder gelukkig)

tevens signaal sterkte kwam niet boven 74 % haha dus ook dit even gefixt
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #11 on: 25 May 2009, 20:05:57 »

Wat voor chipset is die firewire kaart?
Logged
Edwinakamosez
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #12 on: 26 May 2009, 09:06:12 »

volgend mij een antio? het is een pinnacle kaart iig. 1 kaart op de onboard en 1 op de interne poort van de firewire kaart en hij gaat nu als een rakket.

ik denk dat het een combinatie is geweest van signaalsterkte en de firewire poort.
Logged
Humpf
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 14


« Reply #13 on: 22 June 2009, 21:47:07 »

Even een stomme vraag.

Wat zijn eigenlijk legacy drivers en waar kan ik die vinden?
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!