Forum Wiki SponsorShop
18 September 2018, 20:05:30 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Afstandbediening  (Read 4295 times)
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« on: 12 March 2009, 11:59:39 »

Sinds vorige week doet het favoriete (zap)knopje van de afstandbediening van m'n Samsung LCD-tv het niet meer(vervangen kost +- 50 euro).
Ik heb besloten om dan maar een universele A.B. aan te schaffen die mijn 3 huidige afstandsbedieningen vervangt. Het gaat om m'n Samsung tv, m'n Pioneer versterker en natuurlijk m'n VMC-bak. Wat belangrijk is, is de functionaliteit van de originele Microsoft RC6, en het switchen tussen TV en PC.

Ik kwam op internet een Philips SRM7500 tegen met groene knop maar zonder RecordedTv, Guide, LiveTv of DVD Menu knop, heeft iemand hier ervaringen mee?

Zijn er universele remotes die gebaseerd zijn op Media Center?(inclusief RecordedTv, Guide, LiveTv of DVD Menu knoppen)
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #1 on: 12 March 2009, 12:23:16 »

Ik zou absoluut en alleen maar voor een Logitech Harmony gaan!
Ik wil niets anders meer.........

Die werkt (ook) feilloos icm MCE, mits je bij je MCE-pc wel een IR ontvanger hebt, maar daar gaan we vanuit toch?
(en werkt dus ook feilloos met alle andere IR apparaten in de hele wereld)

Zie hier ook een uitgebreide draad hierover..........
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #2 on: 12 March 2009, 12:36:52 »

Sinds vorige week doet het favoriete (zap)knopje van de afstandbediening van m'n Samsung LCD-tv het niet meer(vervangen kost +- 50 euro).
Ik heb besloten om dan maar een universele A.B. aan te schaffen die mijn 3 huidige afstandsbedieningen vervangt. Het gaat om m'n Samsung tv, m'n Pioneer versterker en natuurlijk m'n VMC-bak. Wat belangrijk is, is de functionaliteit van de originele Microsoft RC6, en het switchen tussen TV en PC.

Ik kwam op internet een Philips SRM7500 tegen met groene knop maar zonder RecordedTv, Guide, LiveTv of DVD Menu knop, heeft iemand hier ervaringen mee?

Zijn er universele remotes die gebaseerd zijn op Media Center?(inclusief RecordedTv, Guide, LiveTv of DVD Menu knoppen)

http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,5273.0.html

Resumee: je ab van je TV is stuk maar je hebt er 3, waaronder die van je VMC-bak. Dan gebruik je die toch? Is dat de RC6 waar je het over hebt? Dan kan je toch de TV aan/uit programmeren en de volumekknoppen van je Pioneer. Als je dan alle functies van Media Center gebruikt hoeft je TV nooit meer op een ander kanaal en je pioneer alleen maar harder/zachter. Dan ben je er toch?

 biggrin

.Nico
Logged
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #3 on: 12 March 2009, 12:50:17 »

@Nokkie
Ik vind live-tv kijken via VMC niet zo heel prettig(beeldkwaliteit minder en trage zapsnelheid) en vrouwlief kijkt alleen maar live-tv op de TV zelf. Zappen is niet te programmeren op de RC6, dus vandaar. Ik wist trouwens niet dat je de knoppen van de Microsoft remote kon programmeren(heb een overleden Microsoft mce keyboard in de kast liggen waarbij dat wel kon, gaat het met de Microsoft remote op dezelfde manier?)

@Kaajee ik heb inderdaad een IR-ontvanger dus misschien is Logitech Harmony een optie.
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #4 on: 12 March 2009, 17:37:31 »

Ik wist trouwens niet dat je de knoppen van de Microsoft remote kon programmeren(heb een overleden Microsoft mce keyboard in de kast liggen waarbij dat wel kon, gaat het met de Microsoft remote op dezelfde manier?)

http://www.windows-mediacenter.nl/pdf/MCE_Remote_Manual.pdf

.NIco
Logged
Rick-Online
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 21


« Reply #5 on: 13 March 2009, 09:04:55 »

Ik zou absoluut en alleen maar voor een Logitech Harmony gaan!

Ik ben het hier voor 100% mee eens! Logitech Harmony FTW!

(FTW = For the Win. Bekende afkorting onder gamers :-))
Logged
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #6 on: 13 March 2009, 12:29:32 »

@Nokkie Bedankt voor de link naar dat PDFje, maar helaas op mijn Remote geen leerfunctie en zelfs geen TV knop. Ik denk dat mijn (5 jaar) oude remote deze functionaliteit nog niet heeft meegekregen bij zijn geboorte. 't is eigenlijk een wonder dat hij het nog doet na al die cola en chips!

Naar aanleiding van het enthousiasme over die Harmony remotes duik ik daar maar eens even in, bedankt!
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #7 on: 22 March 2009, 19:00:21 »

Inmiddels de Logitech Harmony One specool in huis gehaald en ik moet zeggen dat Kaajee helemaal gelijk had, thanks!!! Een uurtje of twee kloten om alles in te stellen en activities aan te maken, maar dat kan dan ook helemaal naar mijn wensen.(en da's best bijzonder, want ik ben nogal een zeikerd biggrin) Tot nog toe geen problemen tegen gekomen, kortom een aanrader.
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
Rogier12345
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 47



« Reply #8 on: 24 March 2009, 10:40:38 »

En welke harmony gebruiken jullie allen?

De One of is de 525 ook voldoende?
Logged

Antec Fusion Remote
FloppyDVT DVB-C
Gigabyte NVIDIA
Intel Core 2 Duo E7400 2.8Ghz Boxed
Western digital Green 1 TB
Scythe Ninja Mini
Kingston 2GB 800MHz DDR2
Logitech Cordless MediaBoard Pro
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #9 on: 24 March 2009, 11:51:49 »

Erg veel informatie over de verschillende types is te vinden op:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1233253///harmony
en op:
http://www.harmony-forum.nl/portal.php
Wat ik daar wel een beetje mis is extra info over de harmonies icm media center, misschien een ideetje voor iemand die al langer een harmony bezit
om een topic te starten en al zijn ervaringen en tips te verzamelen.
Mijn Harmony One functioneert inmiddels als een volwaardige MCE afstandsbediening, alle functies werken naar behoren als je selecteert op:
Apparaat toevoegen-->Computer-->Microsoft-->Windows Vista Media Center Edition
Dit werkt volgens mij bij iedere Harmony op die manier, alleen het touchscreen van de One is natuurlijk wel een heel mooi extraatje!
Ook het pianoglans zwart vindt ik mooi en past erg goed bij m'n Samsung LCD en m'n Logitech Playstation toetsenbordje.
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!