Forum Wiki SponsorShop
15 December 2019, 08:48:14 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: GA-MA78GM-S2H verliest na 5-10 minuten DVI / HDMI beeld ...  (Read 5946 times)
ZzemutaHh
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 24


« on: 8 January 2009, 16:51:00 »

Hoi !

Mijn HTPC met GA-MA78GM-S2H mobo aangesloten op een Sony KDL-40W4000 via zowel HDMI-uit als DVI-uit (geconverteerd naar HDMI) verliest na een minuut of 10 het beeld op de TV. Dus: beeld op zwart maar geluid (SPDIF) loopt gewoon door via de AV-receiver. Alles weer uit, 10 minuten wachten en dan doet ie het weer eventjes. CMOS resetten, zelfde verhaal: geen durende oplossing.

Mobo is BIOS F5, gebruik laatste Catalyst dirvers, gisteren alles opnieuwe geinstalleerd, maar helaas.

Hoe kan dat nou? Ik heb alles in de trant van screensavers e.d. uitgezet dus dat is het niet (aangesloten op een VGA monitor bleeft het beeld wel gewoon staan). Ik heb er ook een losse HD3450 ingezet en daarop aangesloten blijft het beeld gewoon staan. Dat ding geeft alleen erg veel hitte af waardoor ik plotseling mijn ventilatoren weer zie (en HOOR!!) draaien. Die HD3450 moet er dus weer uit anders heb ik weer een WAF-probleem....

Moet ik misschien in de TV iets instellen met de HDMI-instellingen Huh

Trouwens, als ik de HDMI of DVI kabel uit de PC trek merk ik dat er spanning op de buitenkant van de connector staat. Dat lijkt me, ehrm, toch niet zoals het hoort ...

Enig idee wat hier aan de hand kan zijn ??
« Last Edit: 8 January 2009, 17:44:27 by ZzemutaHh » Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
ZzemutaHh
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 24


« Reply #1 on: 16 January 2009, 11:52:25 »

Guys ! Come on !


NO ANSWERS Huh


Please Huh!!!!
Logged
doornjoostje
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 514


« Reply #2 on: 16 January 2009, 12:20:04 »

Wordt je CPU niet gewoon te warm?
Logged

D
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #3 on: 16 January 2009, 12:32:40 »

Die zou dan alleen te warm worden als ie de HDMI gebruikt, want op een 'gewone computer monitor' (middels VGA) heeft ie geen problemen, lijkt me niet dus!

Ik zou het eerder in je TV zoeken.
De Sony heeft een 'HDMI-instellingen' menu, kijk/speel eens naar die settings......(p.27 manual)
Hij heef ook onder 'Kenmerken'; Power Settings opties, kijk daar ook eens naar. (p.24 manual)

Probeer ook/anders eens de andere HDMI ingang, (er staat iets over een HDMI PC ingang (HDMI2)......)
Logged
doornjoostje
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 514


« Reply #4 on: 16 January 2009, 14:08:06 »

Die zou dan alleen te warm worden als ie de HDMI gebruikt, want op een 'gewone computer monitor' (middels VGA) heeft ie geen problemen, lijkt me niet dus!

Ik zou het eerder in je TV zoeken.
De Sony heeft een 'HDMI-instellingen' menu, kijk/speel eens naar die settings......(p.27 manual)
Hij heef ook onder 'Kenmerken'; Power Settings opties, kijk daar ook eens naar. (p.24 manual)

Probeer ook/anders eens de andere HDMI ingang, (er staat iets over een HDMI PC ingang (HDMI2)......)

Verhaal maar half gelezen....
Logged

D
ZzemutaHh
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 24


« Reply #5 on: 19 January 2009, 13:13:31 »

Mn CPU is niet te warm, 37 graadjes celsius is prima.

Als ik de PC op standby zet en daarna weer aan komt er weer beeld. Dus het lijkt idd op 'iets van communicatie' tussen PC en TV. Heb al veel gespeeld met de TV instellingen maar levert niks op.

Logged
ZzemutaHh
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 24


« Reply #6 on: 23 January 2009, 19:57:43 »

Nou, ik ben eruit. Heel veel zoeken leverde o.a. HDMION op dat het probleem niet bleek op te lossen maar dat ik hier de groeneknoip nog niet tegenkwam, wel op avsforum.com.

De oplossing (nou, ja oplossing) : ik heb nu zowel een DVI als HDMI kabel naar de TV lopen. Of ik in de BIOS nou sub/dvi of sub/hdmi kies: het beeld blijft gewoon altijd staan.

hehehe


enne, bedagt voor de, ehr, hulp !!
Logged
doornjoostje
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 514


« Reply #7 on: 23 January 2009, 20:57:10 »

 specool

Leuk om te horen, dat je het werkend hebt gekregen.
Logged

D
Tyball
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #8 on: 20 May 2009, 09:18:03 »

Ik heb sinds kort ook dit probleem met hetzelfde moderbord en een Sony 46w4500 tv. Het gekke is dat het alleen gebeurd bij het afspelen van SD materiaal via MediaPortal of Media Player. Via Media Center is er niks aan de hand en gaat het wel goed. Via VGA blijft het beeld gewoon doorlopen.

Hoe heb jij je tv nu aangesloten? Via hdmi en dvi? Allebei op andere hdmi-ingangen van de tv? Ik dacht dat het moederbord niet tegelijkertijd via beide digitale uitgangen beeld kon uitsturen...
Logged
ZzemutaHh
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 24


« Reply #9 on: 16 June 2009, 10:33:47 »

uiteindelijk kwam mijn probleem weer terug .... ik heb de moed opgegeven en het moederbord omgeruild (ook omdat ik altijd een leuke optater kreeg als ik aan de hdmi kabel kwam, dat leek me niet goed, voor hetzelfde geld is er iets doorgebrand of zo).

mn nieuwe moederbord is overigens weer een GA-MA78GM-S2H en guess what ... zelfde probleem ... ook weer spanning op de dvi en hdmi uitgangen ...

ik laat nu gewoon mn HD3450 erin hangen, ondergeclockt doet ie het prima en blijft de hitte binnen de perken ... maar het blijft raar....
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #10 on: 16 June 2009, 11:09:52 »

uiteindelijk kwam mijn probleem weer terug .... ik heb de moed opgegeven en het moederbord omgeruild (ook omdat ik altijd een leuke optater kreeg als ik aan de hdmi kabel kwam, dat leek me niet goed, voor hetzelfde geld is er iets doorgebrand of zo).

mn nieuwe moederbord is overigens weer een GA-MA78GM-S2H en guess what ... zelfde probleem ... ook weer spanning op de dvi en hdmi uitgangen ...

ik laat nu gewoon mn HD3450 erin hangen, ondergeclockt doet ie het prima en blijft de hitte binnen de perken ... maar het blijft raar....

Ik heb hetzelfde board en geen probleem zoals jij omschrijft. Heb je wel de mediacenter op een geaard stopcontact??

.Nico
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!