Forum Wiki SponsorShop
8 December 2019, 23:02:26 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2  All   Go Down
  Print  
Author Topic: nauwkeurigheid volumeregeling / vergroten aantal volumestappen van 25 naar 200?  (Read 8972 times)
BarryH
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 23


« on: 21 December 2008, 15:36:47 »

Bij mijn mediacenter vindt ik het verstellen van het volume in te grote stappen gaan.
Er zijn totaal 25 stapjes waarin versteld wordt.

Op dit moment heb ik een losse versterker eraan gekoppeld. Daarop stel ik nu het volume globaal in en vervolgens gebruik ik de MCE regeling voor de fijnregeling.

Echter ik wil overstappen naar actieve boxen en moet dan een groter bereik aan volumeregeling hebben. Hoe kan ik dat realiseren? (andere geluidskaart?, externe geluidskaart met volumeknop?)

Uit wat informatie over de registry maak ik op dat je de volumetable (in de registry kan uitbreiden naar 200 entries. ik heb dit ook uitgevoerd (zie www.microsoft.com/whdc/device/audio/voltable.mspx), maar de volume control in MCE blijft maar 25 stappen tonen. Hoe kan dit??

« Last Edit: 22 December 2008, 23:53:24 by BarryH » Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Adskie78
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 95


« Reply #1 on: 21 December 2008, 16:03:50 »

Er is een registersleutel waarmee je de volume-stapjes kunt veranderen. Werkt goed, moet je even Googlen op "linear volume MCE" of zo..
Logged
BarryH
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #2 on: 21 December 2008, 16:08:37 »

Er is een registersleutel waarmee je de volume-stapjes kunt veranderen. Werkt goed, moet je even Googlen op "linear volume MCE" of zo..

ja die gaat over de soort schaal (lineair versus logaritmisch). Maar ik wil eigenlijk het aantal stapjes vergroten (bv. naar 100-200) of 2 volumeregelingen in serie hebben staan...
Logged
Adskie78
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 95


« Reply #3 on: 21 December 2008, 16:14:40 »

Klopt, die kende je dus al. Dan kan ik je niet verder helpen Sad
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #4 on: 22 December 2008, 10:38:36 »

Bij mijn mediacenter vindt ik het verstellen van het volume in te grote stappen gaan.
Er zijn totaal 25 stapjes waarin versteld wordt.

Op dit moment heb ik een losse versterker eraan gekoppeld. Daarop stel ik nu het volume globaal in en vervolgens gebruik ik de MCE regeling voor de fijnregeling.

Echter ik wil overstappen naar actieve boxen en moet dan een groter bereik aan volumeregeling hebben. Hoe kan ik dat realiseren? (andere geluidskaart?, externe geluidskaart met volumeknop?)

Uit wat informatie over de registry maak ik op dat je de volumetable (in de registry kan uitbreiden naar 200 entries. Hoe moet dat?

Barry,

Het kan ook andersom: stel je volume van je Media Center in op een vaste waarde, ergen op 80% oid. en programmeer dan je afstandsbediening om het volume van je versterker te sturen ipv je Media Center.

just my 2 cents...

.Nico
Logged
BarryH
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #5 on: 22 December 2008, 19:26:33 »

Bij mijn mediacenter vindt ik het verstellen van het volume in te grote stappen gaan.
Er zijn totaal 25 stapjes waarin versteld wordt.

Op dit moment heb ik een losse versterker eraan gekoppeld. Daarop stel ik nu het volume globaal in en vervolgens gebruik ik de MCE regeling voor de fijnregeling.

Echter ik wil overstappen naar actieve boxen en moet dan een groter bereik aan volumeregeling hebben. Hoe kan ik dat realiseren? (andere geluidskaart?, externe geluidskaart met volumeknop?)

Uit wat informatie over de registry maak ik op dat je de volumetable (in de registry kan uitbreiden naar 200 entries. Hoe moet dat?

Barry,

Het kan ook andersom: stel je volume van je Media Center in op een vaste waarde, ergen op 80% oid. en programmeer dan je afstandsbediening om het volume van je versterker te sturen ipv je Media Center.

just my 2 cents...

.Nico

Nico,

ik wil juist naar actieve boxen... dan is die versterker er dus niet meer.....
Logged
RayMan69
Gemiddeld
***

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 84



« Reply #6 on: 23 December 2008, 12:03:09 »

Beste Barry,
 heb dit probleem ook al eens  aan de kaak gesteld zie http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,3116.0.html en daar kwam gen reactie op. Ik heb nu een actief systeem  al 2 jaar draaien en ben over gestapt op vista. Het grote voordeel vind ik in vista dat de volume van 0 tot 50 loopt en dit is toerijkend genoeg al vind ik wel dat die wel wat zachter zou kunnen, als je b.v. een boekje aan het lezen ben en het volume staat op 1 dan moet ik de de actieve sub wel eens wat zachter zetten om het volume te verlagen voor de rest werkt het goed. Ik heb trouwens de  Creative Gigaworks S750 7.1 met een creative geluidskaart.
Logged

A Dirty Mind Is A Joy Forever ;-))
Chillout
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 83


« Reply #7 on: 24 December 2008, 09:56:38 »

Als je het register aanpast, zorg dan dat je alle draaiende processen van MCE hebt gestopt...
Logged
BarryH
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #8 on: 24 December 2008, 19:37:53 »

Als je het register aanpast, zorg dan dat je alle draaiende processen van MCE hebt gestopt...

dus een reboot daarna helpt niet?
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #9 on: 24 December 2008, 20:44:02 »

Als je het register aanpast, zorg dan dat je alle draaiende processen van MCE hebt gestopt...

dus een reboot daarna helpt niet?

LOL  specool

.Nico
Logged
BarryH
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #10 on: 24 December 2008, 20:55:16 »

oke oke, ik ga het proberen

hoe kan ik trouwens alle MCE processen afsluiten (door mn draadloze toetsenbord kan ik nl niet bij het opstarten op F8 drukken om de veilige modus te selectern.....
« Last Edit: 24 December 2008, 21:35:55 by BarryH » Logged
Chillout
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 83


« Reply #11 on: 26 December 2008, 12:15:49 »

Taakbeheer starten en dan alle MCE processen stoppen.
Als je ze laat draaien, schijnt het dat de register-waarden weer gereset kunnen worden(tenminste, dat las ik in het MCE Reg hacker topic op australische mce community...)
Logged
BarryH
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #12 on: 26 December 2008, 21:11:02 »

@chillout: hoe herken ik een MCE proces? (domme vraag, ik weet het)
Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #13 on: 26 December 2008, 22:23:35 »

beginnen in de regel met eh (dus eh*.*)......

en anders ff googlen...........
Logged
BarryH
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #14 on: 30 December 2008, 20:10:55 »

ik ben blijkbaar te dom. Krijg de MCE processen niet allemaal uitgeschakeld (eentje start zichzelf weer op..)

tegelijkertijd is de registry wijziging verwerkt maar zie ik nog geen 200 stapjes in de volume slider...
Logged
Pages: [1] 2  All   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!