Forum Wiki SponsorShop
18 November 2017, 20:24:20 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4  All   Go Down
  Print  
Author Topic: Orb met werkende gids, gratis TV op je smartphone!  (Read 19215 times)
Neomie
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« Reply #15 on: 14 July 2009, 21:23:27 »

En oja ik gebruik Vista !! Orb vind hij helemaal niks !!
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #16 on: 15 July 2009, 10:02:52 »

Rechtermuisknop op het Orb-icoon in je systeemvak:
Configuration > Setup TV signal and Provider, als je geen set-top box hebt klik je in het volgende scherm op Next, heb je er wel een, dan kies je op welke manier hij aangesloten zit.
Dan kies je je land en of je via een antenne ontvangt of via de kabel.
In het volgende scherm scan je alle kanalen af. Als Orb een kanaal vindt, geef je dat kanaal een naam als hij dat zelf nog niet gedaan heeft en klik je op Save Channel, dan weer op Find Next Channel enz.
Als je dat gedaan hebt zouden je tv-kanalen te vinden moeten zijn als je inlogd in Orb.
 
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
Neomie
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« Reply #17 on: 15 July 2009, 11:17:20 »

Ja dat heb ik gedaan maar het probleem is dat hij ze niet vind. In mediacenter kan ik gewoon tv kijken ! Maar in orb blijft het zoekscherm leeg !!
Logged
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #18 on: 15 July 2009, 11:36:05 »

Zoekscherm blijft bij mij ook leeg, maar hij vindt wel kanalen, dit is te zien aan het veld "Channel Name" waar bij een gevonden kanaal de kanaalnaam verschijnt.
Als je inlogd en je klikt op Settings - TV/Webcams - Devices zou je tuner daarbij moeten staan.
Er moeten vinkjes staan bij:
Tuner enabled in Orb
Mpeg2 tuner
Welk merk/type tuner heb je gekocht?
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
Neomie
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« Reply #19 on: 15 July 2009, 12:02:49 »

Een Pinnacle.

Maar waar staat dat dan precies die settning? gewoon op die site van orb als je je daar inlogd?

Logged
Neomie
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« Reply #20 on: 15 July 2009, 12:06:48 »

Ik heb die settings gevonden mpeg stond niet aangevinkt heb ik nu wel gedaan.
Als ik nu zenders zoek komt er nog steeds geen channel name te staan en zoek scherm blijft nog steeds leeg.
Als ik op zoek druk komt er te staan find next channel en zo gaat hij dus verder naar 2, 3, 4, maar zie er verder niks bij staan.
Logged
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #21 on: 15 July 2009, 12:20:15 »

Blijkbaar vindt hij dus wel kanalen, alleen krijgt hij geen namen door. Als je nu zelf namen opgeeft, bijvoorbeeld 1,2,3 enz. en klikt op "Save Channel" tot Orb aangeeft dat het scannen klaar is.
Handig is om de gevonden kanaalnummers en de bijbehorende frequenties op te schrijven, dit om later een werkende gids te creren. Ik weet dat het veel werk is, maar dat komt omdat Orb in Nederland geen gids ondersteund.
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
Neomie
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« Reply #22 on: 15 July 2009, 12:25:43 »

Oke maar volgens mij gaat hj tot over de 100 door klopt dat?

Dus even ter controle ik ga naar dat zoekscherm dan staat er een 1 dan druk ik op start en dan zegt hij find next channel voordat ik daar op druk moet ik een naam geven bijvoorbeeld ned 1 ? klopt dit en dan save en dan next channel?
en stopt hij dnan vanzelf als hij klaar is met scannen??
Logged
Neomie
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« Reply #23 on: 15 July 2009, 12:27:49 »

en bijhorende ferquenties? waar zie ik die?? of is dat die 1,2,3, etc?
Logged
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #24 on: 15 July 2009, 12:47:57 »

1. Klik op start.
Orb gaat nu scannen, als hij een kanaal vindt verschijnt er een nummer bij 4.
2. Vul een kanaalnummer in.
3. Klik op Save channel.
5. Klik op Find next channel.

Zo ga je door tot Orb aangeeft dat het scannen voltooid is.


* Orb.jpg (62.66 KB, 653x661 - viewed 557 times.)
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
Neomie
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« Reply #25 on: 15 July 2009, 12:50:46 »

nou top ga het meteen proberen. maar bij die naam kan ik daar bijv. gewoon 1 zetten als er daaronder ook 1 staat ? en als hij 2 vind de naam als 2 doen?
Logged
Neomie
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« Reply #26 on: 15 July 2009, 12:53:06 »

nog 1 kleine vraag lastig ben ik he haha..
maar k had net bv 3 dingen opgeslagen. ik zag dat later ook bij orb staat maar als k het wilde afspelen kreeg ik time out.
klopt dit ?
of komt dit omdat het scannen niet helemaal voltooid was?
Logged
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #27 on: 15 July 2009, 13:01:56 »

Yep, wat je daar invult is straks de naam in Orb. Voor nu is het het makkelijkst om gewoon de nummers in te geven die eronder staan, maar het mag ook text zijn. Later, als je weet welk kanaalnummer welke zender is, kun je nog een keer scannen en daar de juiste zendernaam ingeven.
Succes!
Dat van die time-out is waarschijnlijk een firewall issue, probeer het nog eens met je firewall uit. Misschien moeten er nog poorten open in je modem, dit kun je checken bij Configuration - Advanced, poort 80 en 554 moeten open.
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
Neomie
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« Reply #28 on: 15 July 2009, 15:02:02 »

ok nou zenders zoeken en opslaan is gelukt, kan ze alleen nog niet afspelen poort is geblokt ofzo :s firewall is wel uit. weet jij missn wat ik kan doen?
Logged
Borri
Guru
*****

Karma: 5
Offline Offline

Posts: 649


« Reply #29 on: 15 July 2009, 18:29:10 »

Dus als je die check doet geeft Orb aan dat die poorten niet open zijn?
Dan moet je inloggen op je modem en even die poorten toewijzen aan Orb. Hoe dat in z'n werk gaat verschilt per modem/internetprovider. Meestal is er op de site van je provider wel meer informatie over te vinden.
Logged

Antec NSK2480, Asus P5K-VM, Intel C2D E6750, 2 Gb DDR2, 160 Gb HDD, Club3D Theatron DTS, E30Plus + PVR-150MCE, Windows7 Ultimate 32bit,
Cordless Mediaboard Pro, Harmony One,
Xbox360, WHS.
Pages: 1 [2] 3 4  All   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!