Forum Wiki SponsorShop
25 June 2018, 11:31:25 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [All]   Go Down
  Print  
Author Topic: NIT Scan Tool  (Read 26825 times)
meylof
Newbie
*

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 1


« on: 19 November 2008, 16:23:58 »

Iedereen de gebruikt maakt van Window Vista Mediacenter icm. een Floppydtv/C of FireDTV/C.
Heeft het wel eens voor zijn of haar kiezen gehad. De transponderlijst, voor sommigen onder ons nooit problemen mee gehad en de ander krijgt het maar niet goed.

Nu heb ik een simpel tooltje gemaakt om NIT (Network Information Table) te scannen en deze automatisch in het register te laten zetten. Zodat iedereen voor zijn of haar gebied beschikt over de juiste transponders.

Wel maakt deze tool gebruik van de laatste 5.2.N drivers die te vinden is op de digital-everywhere website.

Hij is uiteraard alleen geschikt voor DVB/C
Hij ondersteund de volgende kabel maatschappijen;

Ziggo
Caiway
Rekam
Kabel Noord
Veendam
Krimpen aan den Ijssel
Edam-Volendam
Delta
Kabeltex


Hij is vrij simpel en iedereen moet ermee uit de voeten kunnen.
Laat even een reactie achter in dit topic aub.

Veel succes ermee 

Klik hier om hem te downloaden.
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
tCC
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #1 on: 22 November 2008, 12:46:46 »

hoi,

heb de tool net even getest, misschien handig om even te vermelden dat de tool onder Vista als Administrator gedraaid moet worden omdat je anders een aantal foutmeldingen om de oren krijgt.

ik weet niet precies wat de tool doet (ook services verwijderen ?), niet in welke volgorde hij het doet en ook niet wanneer je hem precies nodig hebt (dus eerst Vista installeren, dan de dvb-c driver, dan de tool draaien en dan pas Vista configureren ? of moet Vista reeds een werkende config hebben ?)

* ik had FloppyDTV 4.5.N geinstalleerd, heb die gedeinstalleerd en 5.2.N Beta geinstalleerd op een draaiende Media Center.
* NIT Scanner gedraaid en optie 1001 gekozen (Register leegmaken)
* daarna optie 111 gekozen (Ziggo 9600)
* optie 1003 gekozen

wat me opvalt is dat de .reg file niet goed aangemaakt wordt, ik zie:

Windows Registry Editor Version 5.00
"473833" = ""
"474000" = ""
"481833" = ""
"482000" = ""
"489833" = ""
"490000" = ""
etc

maar volgens mij moet het onderstaande zijn:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\DigitalEverywhere\FireDTV\Transponder\Cable]
"473833" = ""
"474000" = ""
"481833" = ""
"482000" = ""
"489833" = ""
"490000" = ""
etc

anyway, ben nu services aan het scannen, zal me benieuwd in welke volgorde hij ze vindt (na met de hand de 9600.reg file te hebben aangepast).

en nog een bugje gevonden, als je de tool start en gewoon op ENTER mept doet hij ook iets smile
Logged
tCC
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #2 on: 22 November 2008, 13:17:55 »

nou, het ging zo te zien niet helemaal (lees, helemaal niet) goed.

het scannen duurde een eeuwigheid en er worden geen ongecodeerde kanalen meer gevonden.
toen ik bij "Edit Channels" keek stonden er 196 services met allemaal de juiste namen (ned1 t/m net5 netjes bovenin).
onder "Change Channel Order" stonden 198 "not configured" services Huh

de guide zegt dat ie geen channels bevat en vraagt me om een nieuwe scan uit te voeren.

ik hoop dat je vandaag nog even replied, dan kan ik het e.e.a. even weer testen.
Logged
yabbadabba
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #3 on: 2 December 2008, 21:00:47 »

 specool

Ik kan inmiddels degroeneknop wel dromen. Begonnen met een qmotion 200i c die problemen opleverde omdat ie veel te warm werd (cooling is niet goed voor elkaar bij qmotion, bekend probleem) en daarna een multi media pc (super machine met touchscreen) maar nog steeds instabiele MCE. Viel zomaar uit, kanalen zomaar weg en weer terug, (te) vaak blaauwe schermen dat er geen signaal was etc. Tot regelmatig een blue screen of death aan toe (onder Vista). Vrouw en kinderen regelmatig teleurgesteld en pappa maar updaten, herinstalleren, flashen etc. Alles geprobeerd wat je maar kunt vinden op de groeneknop en de engelse en australische evenknie. Werkte het even was het een paar dagen daarna hommeles en begon het feest opnieuw. En ja, ook de reg regelmatig aangepast met nieuwe transponderlijsten. Niks hielp. Tot deze tool. Afgelopen vrijdag geinstalleerd en machine is stabiel, snel en is niet meer uitgeweest. Ook de linksys extender blijft prima in de lucht, my movies pakt alles (ook download bluray met home theather). Helemaal blij. Ik heb inmiddels zo veel veranderd dat ik niet meer zeker weet om het aan dit tooltje ligt maar dit was het laatste wat ik heb veranderd en het maakt mij machine superstabiel. 1000*thanks
Logged
gjniewenhuijse
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 90


« Reply #4 on: 3 December 2008, 15:32:30 »

specool

Ik kan inmiddels degroeneknop wel dromen. Begonnen met een qmotion 200i c die problemen opleverde omdat ie veel te warm werd (cooling is niet goed voor elkaar bij qmotion, bekend probleem) en daarna een multi media pc (super machine met touchscreen) maar nog steeds instabiele MCE. Viel zomaar uit, kanalen zomaar weg en weer terug, (te) vaak blaauwe schermen dat er geen signaal was etc. Tot regelmatig een blue screen of death aan toe (onder Vista). Vrouw en kinderen regelmatig teleurgesteld en pappa maar updaten, herinstalleren, flashen etc. Alles geprobeerd wat je maar kunt vinden op de groeneknop en de engelse en australische evenknie. Werkte het even was het een paar dagen daarna hommeles en begon het feest opnieuw. En ja, ook de reg regelmatig aangepast met nieuwe transponderlijsten. Niks hielp. Tot deze tool. Afgelopen vrijdag geinstalleerd en machine is stabiel, snel en is niet meer uitgeweest. Ook de linksys extender blijft prima in de lucht, my movies pakt alles (ook download bluray met home theather). Helemaal blij. Ik heb inmiddels zo veel veranderd dat ik niet meer zeker weet om het aan dit tooltje ligt maar dit was het laatste wat ik heb veranderd en het maakt mij machine superstabiel. 1000*thanks

ja en het gras in de tuin groei ook ineens harder zeker smile

wat ik hiermee wil zeggen is dat dit niet allemaal aan het tooltje kan liggen hoor.
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #5 on: 14 March 2009, 10:05:35 »

Meylof,

Als ik in FireDTV viewer wel zenders vind en kan bekijken en in Windows 7 niet...kan dat inhouden dat ik de NIT niet (goed) gebruikt heb? Ik heb hier inmiddels diverse draadjes lopen over mijn Floppy DTV, maar ik krijg ze maar niet aan de praat! (http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,5296.0.html en http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,5285.0.html)

Bij de standaard QMotion software hoeft je zelf geen zenders te zoeken en transponderlijsten te updaten. Dus het is heel goed mogelijk dat ik daar iets fout doe. Is er een stappenplannetje of iets dergelijks te doorlopen? Of kan ik bepaalde dingen checken om te zien hoe het komt dat de FireDTV viewer wel beeld geeft en de media center niet?

Alvast bedankt!

Logged
Jeroen1980
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 59


« Reply #6 on: 14 March 2009, 14:19:35 »

Ik heb de NIT scanner ook gebruikt. De standaard Qmotion software gebruik ik niet. De NIT scanner vindt alle zenders en goed beeld.
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #7 on: 14 March 2009, 14:29:21 »

Ik heb net mijn tweede CAM binnen! Eens zien of dat wat wil werken.
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #8 on: 14 March 2009, 14:30:38 »

Mocht ik Windows weer een beetje geïnstalleerd krijgen... Kan iemand dan de stappen die ik uitvoer even checken? Ik zal ze dan op één van de draadjes even doornemen
Logged
Mr.K.
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 195


« Reply #9 on: 5 June 2009, 09:57:30 »

Hé, fantastische tool!  specool Zou mooi wezen als DigitalEverywhere dit gaat aanbieden. Dat zal een hoop mensen een hoop frustratie schelen.
Kunnen we de sources ook ergens vinden?

Logged

A
sweep
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #10 on: 4 July 2009, 14:48:56 »

zojuist ook de nieuwste drivers (5.3.N (Beta)) geinstalleerd en vervolgens de NIT scanner geprobeerd.
Kiezen voor optie 101 (Ziggo Network Id 5555)  of een willekeurige ander Network Id geeft direct de foutmelding:
"Error connecting network provider - tuner"

Iemand enig idee wat er mis zou kunnen zijn ?
Of waar meer informatie te vinden is ?

thx
Logged
.Nico
Dé Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #11 on: 4 July 2009, 15:30:49 »

zojuist ook de nieuwste drivers (5.3.N (Beta)) geinstalleerd en vervolgens de NIT scanner geprobeerd.
Kiezen voor optie 101 (Ziggo Network Id 5555)  of een willekeurige ander Network Id geeft direct de foutmelding:
"Error connecting network provider - tuner"

Iemand enig idee wat er mis zou kunnen zijn ?
Of waar meer informatie te vinden is ?

thx


Ik heb de 5.3N software geïnstalleerd en heb Media Center meteen laten scannen naar kanalen, zonder gebruik te maken van de NIT scanner. Volgens mij heb ik alle zenders kunnen vinden (ook Ziggo) en heb tot nu toe niet de noodzaak om NIT te gebruiken.

Kun je het niet eerst eens zonder NIT proberen?

.Nico
Logged
sweep
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #12 on: 5 July 2009, 16:44:01 »

Kun je het niet eerst eens zonder NIT proberen?
Als Mediacenter software gebruik ik MediaPortal, deze vindt  inderdaad diverse (zo niet alle) zenders (gebruik makend van een bijgewerkte transponderlijst).
Vreemde is echter dat alle gevonden zenders op Network Id = 500 worden gevonden. Volgens mij zou dat 5555 (oud casema) moeten zijn, maar krijg dat niet geforceerd/ingesteld.
Ik was benieuwd wat de NIT scanner daarmee zou doen.
Logged
SexyBeast
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 26


« Reply #13 on: 24 August 2009, 21:04:12 »

vanwege problemen binnen vista heb ik windows 7 32 bit geinstalleerd, nit tool als admin gebruikt maar die geeft voor 101, 5555, ziggo, een lege transponderlijs.
Michel
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #14 on: 24 August 2009, 21:39:01 »

Zou je een deel van of de gehele transponderlijst hier eens kunnen pasten? Ik neem aan, dat de reg file in ieder geval wel aangemaakt wordt...
Logged
keesvanbemmel
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 14


« Reply #15 on: 27 August 2009, 18:18:29 »

Bij werkt ie ook niet --> lege lijst op netwerk ID 1111 van Ziggo

Ik heb een fresh install van Win7 32 bit gedaan.

Bijgevoegd zijn de .reg en .xml bestanden die hij gemaakt heeft.

Weet iemand hoe ik op een andere manier aan een recente transponderlijst kom?

Groeten,

Kees

* 1111.reg.txt (2.23 KB - downloaded 333 times.)
* 1111.xml.txt (0.03 KB - downloaded 253 times.)
Logged
nolensvolens
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 6


« Reply #16 on: 10 December 2009, 15:02:13 »

Hallo,

Momenteel heeft Caiway weer een groot aantal HD-kanalen toegevoegd.
Ik heb de NIT scan Tool gebruikt, maar kan ze niet ontdekken. Zou dat
wel moeten lukken? Of is de huidige versie van de Tool niet geschikt?
« Last Edit: 10 December 2009, 17:47:58 by nolensvolens » Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #17 on: 10 December 2009, 19:07:31 »

Wat is je windows versie?
Logged
nolensvolens
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 6


« Reply #18 on: 10 December 2009, 20:04:32 »

Vista met SP1
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #19 on: 13 December 2009, 02:47:49 »

hmmm, zou moeten werken.

start je de nit op als admin?
gebruik je de 3 cijferige code voor je gebied?

Gr. E
Logged
nolensvolens
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 6


« Reply #20 on: 13 December 2009, 14:53:54 »

Bedankt, soms staar je je ergens blind op, had de 4-cijferige code ingevoerd.
Heb de hele riedel van NIT, MCE en FIREDTV scan herhaald en heb nu alle
HD-kanalen in FIREDTV; NIT is een prachtige Tool!
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #21 on: 14 December 2009, 02:53:38 »

Quote
had de 4-cijferige code ingevoerd.

Dacht ik al.

Gr. E
Logged
Omega74
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #22 on: 19 December 2009, 14:46:11 »

Hoi,

Ik heb een vraagje mbt de NIT scan tool

Gisteren heb ik succesvol Win7 geïnstalleerd. Hierna FireDTV setup 5.7 gedraaid. Ten slotte de scan gedaan in MCE. Hij vond (network ID 1111) dik 150 kanalen (tv en radio). Hierop heb ik besloten de NIT scan tool te draaien. Echter gaat het hier volgens mij niet helemaal goed.

Wanneer ik kies om de tool te starten (als administrator), verschijnt er heel kort (zelfs te kort om te zien wat er in staat) een dos schermpje wat binnen een seconde weer weg is. Er gebeurd voor de rest helemaal niets. Wat doe ik verkeerd of hoe los ik dit op???

Daarnaast keek ik met regedit in de reg van digitaleverywhere om te zien wat voor transponderlijst er in staat, echter is deze 'map' geheel leeg. Hoe kan dit en hoe vul ik deze (heeft iemand een recente lijst voor 1111/ziggo)?

Ik hoop dat iemand mij snel kan helpen met dit euvel.

Groet,

Omega74
Logged
nolensvolens
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 6


« Reply #23 on: 19 December 2009, 21:17:15 »

Hallo Omega74,

Wat is de volgorde waarin je e.e.a. uitgevoerd hebt?
Naar mijn mening en ook volgens de volgende beschrijving in Hardware Info:
http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnZ2prZGia/Microsoft_TV_Pack_2008_in_combinatie_met_FloppyDTV_DVBC/1
moet je eerst de NIT-tool draaien en daarna pas de MCE-scan. Uit jouw
tekst maak ik op dat dat juist omgedraaid is.

Overigens heb ik ook iets geks gehad met het DOS scherm van de NIT-tool:
het reageerde gewoon niet, ik heb de NIT-tool toen opnieuw gedownload.

Mvg, Nolensvolens
Logged
Omega74
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #24 on: 20 December 2009, 00:16:18 »

Jup dat zou het best kunnen zijn.....berouw......twijfel......

Hoe kan ik alles in MCE weer  naar default brengen en opnieuw starten, toch niet door win7 te herinstalleren???

Gr.

Omega74
Logged
nolensvolens
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 6


« Reply #25 on: 20 December 2009, 01:16:28 »

Volgens de handleiding (zie URL in vorige antwoord) behoef je alleen de configuratie stap opnieuw te doen
nadat je de NIT-tool gedraaid heb:
dus in MCE naar taken > Instellingen > TV > TV-signaal > TV-signaal instellen etc
lees verder de handleiding

Mvg Nolensvolens
Logged
gewoon in de kroeg
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 597


WWW
« Reply #26 on: 20 December 2009, 01:45:34 »

NIT wekt toch niet in W7??
of heb ik iets gemist?

Gr. E
Logged
nolensvolens
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 6


« Reply #27 on: 20 December 2009, 02:43:21 »

Volgens de gegevens op:
http://driver.firedtv.nl/
is de Nit Scan Tool ook geschikt voor Win7
Logged
Pages: 1 2 [All]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!