Forum Wiki SponsorShop
24 September 2018, 02:26:11 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2  All   Go Down
  Print  
Author Topic: Tele2 Tv aansluiten op Media center  (Read 23025 times)
ronjans
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 95


« on: 30 October 2008, 11:08:33 »

Heb al gezocht maar kans hierover niks vinden op het forum (vlgs mij)
maar is het mogelijk om die decoder aan te sluiten op de MCE.

grt

Ron

Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #1 on: 30 October 2008, 13:02:19 »

Als die decoder een standaard analoge video uitgang (liefst s-video, anders composiet) heeft en een remote waarmee MCE overweg kan moet dat geen probleem zijn. Ik weet niet of de juiste zenders ook gevonden wordt, of voor alle zenders EPG data beschikbaar is, maar voor de meest gangbare wel neem ik aan.......
Logged
doornjoostje
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 514


« Reply #2 on: 30 October 2008, 14:57:36 »

Hoi,

Je kan tegenwoordig ook ip TV kijken in mediaportal, zonder je decoder:
http://forum.team-mediaportal.com/development-91/finally-working-ip-tv-solution-tv-server-44158/

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar wat ik er van lees, moet het perfect werken.
Logged

D
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #3 on: 30 October 2008, 15:49:31 »

Dat vraagt ie toch niet? Hij vraagt of het met MCE kan!
Jij weer met je MediaPortal , ik zat er al op de wachten............. biggrin

Wat is je doel nou eigenlijk? Wil je zo veel mogelijk mensen naar MediaPortal trekken? Lijjkt namelijk wel een soort missie, obsessie van je te zijn........... Tongue
Logged
Boontje
Pro
****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 370



« Reply #4 on: 30 October 2008, 16:37:00 »

Hoi,

Je kan tegenwoordig ook ip TV kijken in mediaportal, zonder je decoder:
http://forum.team-mediaportal.com/development-91/finally-working-ip-tv-solution-tv-server-44158/

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar wat ik er van lees, moet het perfect werken.

Hoi Doornjoostje,

Het is misschien off topic maar nu ben ik nieuwsgierig. Levert Ziggo IP -TV? en wat heb ik er dan wel voor nodig als geen decoder nodig is? Je moet wel je Smartcard ergens in kunnen stoppen lijkt me? Ik heb alle pagina's van jouw linkje doorgelezen maar het is mij een beetje onduidelijk. Graag wat meer info..... Desnoods dit draadje ven verplaatsen....?

Groet,

Rob
Logged

Antec Fusion V2; Gigabyte GA-MA78GM-S2H; AMD Phenom 9350e; 2 GB Kingston DDR2 667mhz; 2x 500GB Samsung Spinpoint T166; 2x Hauppauge WinTV PVR150
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #5 on: 30 October 2008, 18:38:03 »

Kort; ziggo levert geen ip-tv, dus idd zwaar off topic........ (was makkelijk zelf te vinden lijkt me........)
« Last Edit: 30 October 2008, 18:40:52 by kaajee » Logged
doornjoostje
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 514


« Reply #6 on: 30 October 2008, 19:13:32 »

Dat vraagt ie toch niet? Hij vraagt of het met MCE kan!
Jij weer met je MediaPortal , ik zat er al op de wachten............. biggrin

Wat is je doel nou eigenlijk? Wil je zo veel mogelijk mensen naar MediaPortal trekken? Lijjkt namelijk wel een soort missie, obsessie van je te zijn........... Tongue

Het maakt mij helemaal niks uit of iemand MP wil gebruiken of niet. Daar schiet ik niks mee op.
Wat me in dit geval erg relevant leek, is dat er een duidelijk betere oplossing is binnen MP.

Ik vind MCE / VMC een fijn programma met een super interface en erg stabiel.
Helemaal geweldig voor analoog.

Maar ik vind bijvoorbeeld bij digitaal MP veel beter, maar ook bij IPTV.

Hoi,

Je kan tegenwoordig ook ip TV kijken in mediaportal, zonder je decoder:
http://forum.team-mediaportal.com/development-91/finally-working-ip-tv-solution-tv-server-44158/

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar wat ik er van lees, moet het perfect werken.

Hoi Doornjoostje,

Het is misschien off topic maar nu ben ik nieuwsgierig. Levert Ziggo IP -TV? en wat heb ik er dan wel voor nodig als geen decoder nodig is? Je moet wel je Smartcard ergens in kunnen stoppen lijkt me? Ik heb alle pagina's van jouw linkje doorgelezen maar het is mij een beetje onduidelijk. Graag wat meer info..... Desnoods dit draadje ven verplaatsen....?

Groet,

Rob

Ik ben zeker geen expert hierin.

Maar IP-TV wordt in NL aangerboden door Tele2 en KPN.
Het gaat via je netwerkkabel, maar niet via internet.
Net als je over de kabel zowel internet kan hebben als TV kanalen.

De IP-TV werkt niet met een CAM (heb er niks over kunnen vinden).

Je koopt het volgende (kost 25 dollar, je kunt gratis de trail downloaden en 30 dagen testen [kijken of je het aan de praat krijgt]):
http://www.elecard.com/products/products-pc/consumer/mpeg2-decoder-plugin/
Dit maakt het mogelijk (met een config betandje) om IP-TV op je HTPC te bekijken.
Hier vind je wat info voor tele2 om een m3u bestandje te maken:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1221330/0
Hiermee kun je de kanalen ontvangen op je PC.

Nu heeft er iemand een mediaportal schil omheen gemaakt waarbij je meer als 1 ontvanger kan maken.
Hierdoor kun je dus tegelijk opnemen en kijken.
Logged

D
Boontje
Pro
****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 370



« Reply #7 on: 30 October 2008, 19:37:25 »

Kort; ziggo levert geen ip-tv, dus idd zwaar off topic........ (was makkelijk zelf te vinden lijkt me........)

Nou, beetje kortaf. Had GeGoogled en vond dit bericht.... http://www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=636457 Ik was niet overtuigd......
Logged

Antec Fusion V2; Gigabyte GA-MA78GM-S2H; AMD Phenom 9350e; 2 GB Kingston DDR2 667mhz; 2x 500GB Samsung Spinpoint T166; 2x Hauppauge WinTV PVR150
Florisel
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #8 on: 11 February 2009, 16:00:27 »

Hallo iedereen,

Ik zit hier namelijk met dezelfde vraag en heb gisteren op thegreenbutton.com het volgende bericht gevonden:
http://thegreenbutton.com/forums/thread/327390.aspx

Heeft iemand dat toevallig al geprobeerd? Werkt het?

Alvast bedankt.
Logged
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #9 on: 6 April 2009, 14:31:12 »

Misschien heb je hier wat aan.

DVBSBridge Pro for IPTV
DVBSBridge Pro for IPTV brings IPTV to your MediaCenter!
 
Features:
32-bit and 64-bit Windows MCE XP 2005, Windows Vista MCE and Windows 7 support
Works with Windows MCE extenders
Support for UDP and RTP streaming
Guide a la Carte - for each channel choice of Native MCE Guide, transport stream or XMLTV!
MPEG-2 HD video support
MPEG-4 HD video support *
Multichannel audio support *
Multiple audio tracks support *
Teletext and subtitles *
UPNP Server
Up to 160 channels to be available in MCE

*In combination with Vista TV Pack or Windows 7 
http://www.dvblogic.com/iptv.php

Deze hebben we laatst aan een klant geleverd met de plugin en tot op heden nog geen klachten gehad.
Ik gebruik zelf de versie die een dreambox injecteerd in MCE.
Logged
ronjans
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 95


« Reply #10 on: 8 April 2009, 08:37:04 »

Hoe moet ik dit zien?

Een proggie dat via IPtv laat werken op VMC?
Ben op zoek naar meer uitleg, op de site is het niet geheel duidelijk.
Ik heb een IPTV verbinding van Tele2 en wil dit wel eens proberen

Logged
doornjoostje
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 514


« Reply #11 on: 8 April 2009, 09:05:43 »

Kijk maar eens op de hoofdpagina http://www.dvblogic.com/
Die gasten pakken een media center pakket (bijvoorbeeld dvbviewer, http://www.dvblogic.com/dvbviewer.php) waar bepaalde hardware werkt.
Als ze dat werkend hebben gebruiken zie die settings om MCE / VMC / Windows 7 MC te laten werken.
« Last Edit: 8 April 2009, 09:18:09 by doornjoostje » Logged

D
ronjans
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 95


« Reply #12 on: 8 April 2009, 10:36:11 »

Dat heb ik inderdaad gezien, maar hoe gaat dit werken?
Gaat het via de ontvanger en aangesloten op de hauppauge?
Zou graag een how to willen hebben
Logged
doornjoostje
Guru
*****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 514


« Reply #13 on: 8 April 2009, 10:44:21 »

Dat heb ik inderdaad gezien, maar hoe gaat dit werken?
Gaat het via de ontvanger en aangesloten op de hauppauge?
Zou graag een how to willen hebben

Op jouw kabeltje komt een UDP of  RTP stream binnen.
Deze stop je in de computer.
Je hebt hiervoor geen extra hardware voor nodig alleen software die het voor jou kan uitlezen.
Logged

D
Pascal-
Guru
*****

Karma: -12
Offline Offline

Posts: 987


« Reply #14 on: 10 April 2009, 00:53:00 »

Je kunt het gewoon 30 dagen gratis proberen.
Installeren en MCe zegt zelf dat ie een nieuwe tuner gevonden heeft.
Als je tuners wilt mixen wel TV pack 2008 installeren.
Logged
Pages: [1] 2  All   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!