Forum Wiki SponsorShop
25 June 2018, 11:41:01 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Asus Xonar D2X PCI-e  (Read 7432 times)
UriŽl
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 19


BF2 + MCE = vet cool


« on: 31 July 2008, 01:05:08 »

Hallo beste groneknop....

Ik heb al een Media center van af 2004,
die ik heb gebouwd met de hulp op dit furom,
Ik kan niet meer zonder  worshippy
Nu heb ik dus even een asus sound kaartjr in mijn niet jonge pc gedaan.
de asus xonar D2X PCI-e.
Het is een mooi ding met goede sound.

Maar nu hik ik tegen de instal van de mce insteling.

zie hier:
Quote
1.create a  folder name "Xonar" under disk c:

2.copy all files into the new folder

3.OLD METHOD
   3-1.
      In XP
          register activeX control by using command :"regsvr32 c:\Xonar\cmavconfig.dll"

        In VISTA
          You should press right button on "Command Prompt", then press "Run as administrator"
            then register activex control by using command :"regsvr32 c:\Xonar\cmavconfig.dll"

   3-2.
      In XP
         put Xonar.mcl into "c:\documents and settings\all users\start menu\programs\accessories\media center\media center programs"

        In VISTA
           NEW METHOD:
              install: Press right button on \Xonar\install-Cmedia.bat to RUN AS ADMINISTRATOR
              uninstall: Press right button on \Xonar\uninstall-Cmedia.bat to RUN AS ADMINISTRATOR           
          OLD METHOD:
            put Xonar.mcl into "C:\Users\<%USER NAME%>\AppData\Roaming\Media Center Programs"
            You should change "<%USER NAME%>" to your user ID.
            if "c" is the folder that media center installed.

3.NEW METHOD
   3.
      In XP
           install: run \Xonar\install-Cmedia.bat
           uninstall:  run \Xonar\uninstall-Cmedia.bat
      In VISTA
           install: Press right button on \Xonar\install-Cmedia.bat to RUN AS ADMINISTRATOR
           uninstall: Press right button on \Xonar\uninstall-Cmedia.bat to RUN AS ADMINISTRATOR

4.initial media center and invoke "Xonar Audio" through "more programs" item.

Ik heb het gebrobeerd maar ik snap er niet veel van.
Help mij wand het is al weer laat in de nacht voor mij wall bonk sleepey
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #1 on: 31 July 2008, 11:33:09 »

Maar wat lukt er dan niet?

Je hebt toch Vista?
Dan dus:

1.create a  folder name "Xonar" under disk c: (maak een folder op de c: drive genaamd Xonar, dus c:\Xonar)
2.copy all files into the new folder (kopieer alle files uit de \MCE folder hier naartoe, uit de \MCE installatie folder van je asus cd/driver dus)
3. install: Press right button on \Xonar\install-Cmedia.bat to RUN AS ADMINISTRATOR, alleen dan niet \Xonar\install-Cmedia.bat want die file bestaat niet volgens mij, maar gewoon install.bat als administrator runnen.....

Logged
UriŽl
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 19


BF2 + MCE = vet cool


« Reply #2 on: 31 July 2008, 12:25:17 »

Nog bedankd vaar je snelle andword.

Ik heb het al eerder geprobeerd, maar dan zegt die heel snel in Opdrachtprompt dat die het niet vind en sluit weer snel af.
even naar de inhoud gekeken van het bestand(instal.bat)
Quote
REM Usage: install Xonor at Media Center
REM @ECHO OFF
echo off
echo ^<application title=^"C-Media Audio^" id=^"{E5B9CAE4-E739-4141-8888-FEA7C9BCFDB7}^"^> > %systemdrive%\MediaCenterAudio\MediaCenterAudio.xml
echo ^<entrypoint id=^"{69E08D46-7203-4d64-8BEB-3433B69AA9BC}^" url=^"%systemdrive%\MediaCenterAudio\SpeakerSetup.htm^"   >> %systemdrive%\MediaCenterAudio\MediaCenterAudio.xml

echo title=^"ASUS Xonar D2X AUDIO^"  >> %systemdrive%\MediaCenterAudio\MediaCenterAudio.xml
echo description=^"ASUS Xonar D2X AUDIO Configuration^"  >> %systemdrive%\MediaCenterAudio\MediaCenterAudio.xml

echo ImageUrl=^"sound_box.png^"^>  >> %systemdrive%\MediaCenterAudio\MediaCenterAudio.xml
echo ^<category category=^"More Programs^"/^> >> %systemdrive%\MediaCenterAudio\MediaCenterAudio.xml
echo ^</entrypoint^> >> %systemdrive%\MediaCenterAudio\MediaCenterAudio.xml
echo ^</application^> >> %systemdrive%\MediaCenterAudio\MediaCenterAudio.xml
regsvr32 /s %systemdrive%\MediaCenterAudio\cmavconfig.dll
%windir%\ehome\RegisterMCEApp.exe /allusers %systemdrive%\MediaCenterAudio\MediaCenterAudio.xml
« Last Edit: 31 July 2008, 12:26:52 by UriŽl » Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #3 on: 31 July 2008, 13:10:18 »

Dan moet je eerst een command prompt (dos box) openen en het bat bestandje van daaruit openen. Dan blijft het venster (open)staan en kun je lezen wat er precies misgaat; wat ie niet 'kan vinden'..........
Logged
UriŽl
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 19


BF2 + MCE = vet cool


« Reply #4 on: 31 July 2008, 22:16:58 »

okť,
dat heb ik dus gedaan.

ik hen opdrachtprompt geopend als admin.
C:\xonar\instal.bat gedaan

Quote
Microsoft Windows [versie 6.0.6000]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden.


C:\Windows\system32>c:\>
De syntaxis van de opdracht is onjuist.

C:\Windows\system32>c:\Xonar\install.bat

C:\Windows\system32>REM Usage: install Xonor at Media Center

C:\Windows\system32>REM @ECHO OFF

C:\Windows\system32>echo off
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
Exception occurred: Kan een gedeelte van het pad C:\MediaCenterAudio\MediaCenter
Audio.xml niet vinden.

Failed

C:\Windows\system32>
« Last Edit: 31 July 2008, 22:19:11 by UriŽl » Logged
UriŽl
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 19


BF2 + MCE = vet cool


« Reply #5 on: 4 August 2008, 00:31:21 »

Hij doet het maar dan zonder de install.

voor wie de asus xonar ook in media center wil.

kopieer de bestanden van je mce map(die staan op de driver cd van je xonar)
maak een nieuwe map op c:\ en noem de map "MediaCenterAudio" en plak de besanden in de map.
open je kladblok.

zet dit er in.

<application
url=ĒC:\<application
url=ĒC:\MediaCenterAudio\MediaCenterAudio.xmlĒ
name=ĒXonarĒ
thumbnailImage="C:\MediaCenterAudio\sound_box.png"
>

doe opslaan als naar "C:\Users\.....\AppData\Roaming\Media Center Programs" met de naam "Xonar.mcl"
dan even testen in media center "online media" "progamas"

suc6
Logged
busko002
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #6 on: 4 August 2008, 08:06:24 »

Ik heb totaal geen problemen gehad bij de installatie. Heb je wel de laatste driver van de asus website gehaald?
Logged

2x floppy dtv-c
asus a8n-e moederbord
1 x wd 320 gb sata
1 x wd 1tb sata
windows 7 7127
1 x nvidia 6200
1 x nvidia 7600GT
1 x Asus Xonar D2X
UriŽl
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 19


BF2 + MCE = vet cool


« Reply #7 on: 4 August 2008, 23:45:59 »

Nee die site is niet zo snel Sad
asus heeft goed spul maar ik haat hun site.
Link naar asus xonar d2x pci-e.
Asus http://nl.asus.com/ zie je wel. wall
Logged
UriŽl
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 19


BF2 + MCE = vet cool


« Reply #8 on: 4 August 2008, 23:47:48 »

Ik zit nu pas op de site waar de drivers staan, Tongue
Logged
busko002
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #9 on: 5 August 2008, 08:17:15 »

Ja ik weet het ja, die site is echt zeer dramatisch. Zo ongelooflijk traag.... Ik heb met de laatste versie echter totaal geen problemen gehad. Wel vind ik het een nadeel je handmatig het aantal speakers van de geluidsbron aan moet geven wil je optimaal geluid hebben. Eigenlijk belachelijk voor zo'n kaart maar dat zal wel meer met vista dan met asus te maken hebben..
Logged

2x floppy dtv-c
asus a8n-e moederbord
1 x wd 320 gb sata
1 x wd 1tb sata
windows 7 7127
1 x nvidia 6200
1 x nvidia 7600GT
1 x Asus Xonar D2X
UriŽl
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 19


BF2 + MCE = vet cool


« Reply #10 on: 24 July 2010, 23:40:52 »

Ik heb nu Windows7 64bit met de asus 64bit drivers. na een paar keer op nieuw instal doet die het goed.
Op na  de mce instal, dat is nog steeds een ramp
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!