Forum Wiki SponsorShop
15 August 2022, 20:24:14 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]  All   Go Down
  Print  
Author Topic: Ac3 Instellen bij MCE vista?  (Read 16149 times)
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #15 on: 9 July 2008, 09:17:40 »

Komt er wel een AC3 stroom binnen eigenlijk?
Als je in die graph rechts klikt op het AC2Filter blokje kun je de eigenschappen oproepen, daar is te zien wat de 'inkomende' stroom is, en vervolgens wat er mee gedaan moeten worden. Ik neem aan dat ie 1-op-1 via S/PDIF digitaal doorgestuurd moet worden naar een receiver?

De info staat links naast het AC3Filter logo met als kopje: 'Decoder info'
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
ronjans
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 95


« Reply #16 on: 11 July 2008, 22:57:38 »

hoi Kaajee,

Ben er weer in de lucht, een nieuw videokaart en werk weer.

heb gedaan wat je aangaf en dit geeft ie weer
Input format: AC3 - 48000
User format: PCM16 - 0
Output format: Unknown - 0

Use SPDIF
  SPDIF status: SPDIF passthrough
  SPDIF passthrough for: AC3 DTS
  Use AC3 encoder (do not encode stereo PCM)
  Check SPDIF sample rate (allow: 48kHz)
  Query for SPDIF output support

Decoding chain:
(AC3 - 48000) -> Spdifer -> (Unknown)

Filters info (in order of processing):

Spdifer:
Out of sync

Dus AC3 maar geeft het niet door op de versterker.

Raar maar weet niet hou ik het verder moet instellen, kan jij hiermee meer in vinden?

ron
Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #17 on: 12 July 2008, 23:47:32 »

Ik gebruik geen AC3Filter, ik doe alles met ffdshow, de allround video decoder en verzorgt m'n S/PDIF passthrough.
Als ik daar een 'AC3 video' mee draai krijg ik gewoon netjes DD5.1 m'n receiver binnen.
(het gaat om hier King.Kong.2005.Trailer.720P.HDTV.AC3.XviD.avi, maar dat zou niet moeten uitmaken).

Het enige wat aangevinkt staat is AC3 bij de audio decoder properties/output, zie screenshot:




edit: ik zie bij jou ook nog 'spdifer' (Spdifer: Out of sync) staan, is ook een apart direct show filter heb je die ook (nog) geïnstalleerd?
« Last Edit: 12 July 2008, 23:49:50 by kaajee » Logged
ronjans
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 95


« Reply #18 on: 13 July 2008, 12:33:59 »

Kaajee,

Dat klopt inderdaad, zat in de AC3 filter.
Heb AC3 vewijderd en FFFscow gehaald, ingesteld zo als je aangaf, maar geen DTS, gewoon ook stereo.

snap er geen !#$^van
Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268



« Reply #19 on: 14 July 2008, 11:26:24 »

Ik ook niet (meer). Zoals gezegd; bij mij werkt het op de aangegeven manier. Wellicht zit er toch wat dwars in jou bestand.
Heb je met andere, gewone DVD's met DTS e/o DD51 geen problemen? Die worden wel goed herkend door de receiver?

Test/download eens een andere video, bijv. die trailer die ik noemde.
Logged
ronjans
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 95


« Reply #20 on: 14 July 2008, 12:02:47 »

Klopt, de Dvd's doen het gewoon, zal de trailer eens ophalen en eens kijken.
Heeft het misschien iets te maken dat ik het vista doet?
want volgens mij gebruik jij toch XP?

Logged
Pages: 1 [2]  All   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!