Forum Wiki SponsorShop
18 May 2022, 05:29:00 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 14   Go Down
  Print  
Author Topic: Nederlandse radio stations in Media Center ge´ntegreerd  (Read 128055 times)
fishtank
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 45


« on: 4 June 2008, 23:40:46 »

Wil je een groot aantal Nederlandse radio stations in MCE integreren (direct onder Muziek / Radio), download dan de plugin op www.tv0.nl/Downloads.htm.

Feedback welkom.

FT
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
.Nico
DÚ Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #1 on: 5 June 2008, 15:52:38 »

kleinigheidje: in de install dialoog staat Internet Radion ipv Internet Radio

.Nico
Logged
fishtank
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 45


« Reply #2 on: 5 June 2008, 18:30:55 »

fff aangepast. bedankt.
Logged
Chillout
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 83


« Reply #3 on: 14 June 2008, 19:36:00 »

hey dit werkt cool! ik had eerst allemaal losse MCL's die verwezen naar http://www.shoogeveen.nl maar dat vond ik niet echt al te fraai, omdat ik dan steeds eerst die achtergrond te zien kreeg... dit is stukken beter! Kunnen we eventueel ook verzoek-zenders aan je vragen?

De thumbnails hebben trouwens niet allemaal het goede formaat, sommige zijn wat groot, maar dat is een kleinigheidje ;-)
Logged
fishtank
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 45


« Reply #4 on: 14 June 2008, 23:48:15 »

Als je me de link stuurt en het logo zal ik de stations toevoegen. Ik heb een eerste selectie gemaakt van stations. Niet alle stations zijn op deze manier te integreren, maar de meeste wel.
Grtz
Logged
Paul H te O
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 89


WWW
« Reply #5 on: 16 June 2008, 23:31:22 »

Hallo,

Bedankt voor de hele mooie plugin, heb hem geinstalleerd op twee PC's die inverbindingstaan met met internet via de zelfde router.
Nu heb ik op ÚÚn van de twee PC's het volgende probleem dat sommige zenders niet werken zoals 3FM en radio2 en nog enkele anderen.
Terwijl ze op de andere PC perfect werken!!! Rara hoe kan dit heeft iemand enig idee?
De PC zijn sinds enkele dagen allebij opnieuw voorzien van een nieuwe Vista ultimate installatie.

Ps. op de PC met de problemen werkt ook Uitzending gemist niet, terwijl RTL gemist weer wel gewoon werkt.

Bedankt voor de tips,

Groet Paul.
Logged
Chillout
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 83


« Reply #6 on: 17 June 2008, 10:21:54 »

kun je ze wel spelen als je ze via de site van de zender zelf doet?

fishtank: ik maak even een lijstje van URL's, en dan maak ik gelijk even wat thumbnails voor de zenders. Als je wil kan ik ook gelijk wel even thumbs maken voor de andere zenders?
Ben trouwens aan het snuffelen of de 'Albumhoes' ook gebruikt kan worden als eigenschap van een radiostation, zodat je bij het afspelen in plaats van het standaard-icoon ook een logo van de zender ziet.
Logged
fishtank
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 45


« Reply #7 on: 18 June 2008, 00:10:29 »

Weet niet precies wat je precies bedoelt met album-hoes, maar je kunt in principe elke afbeelding met het juiste formaat gebruiken als thumbnail (ook met een afwijken formaat, maar dan krijg je scheef getrokken beeld). MCE keert terug naar het overzicht jet de thumbnails als het afspelen is gestart. Je zou ook een pagina kunnen openen met bv een groot logo van de zender, maar dan moet je een iets uitgebreidere MCE XML file schrijven waarin je de audio-stream afspeelt en daarnaast de afbeelding laat zien samen met iets van een "back" functie. Ik ben hierzelf noet zo'n voorstander van omdat ik liver door mijn menus fungeer als de radio afspeelt dan op een vaste pagina te blijven.

Ik zie je aanvullingen wel tegemoet. Bedankt alvast!
Logged
Chillout
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 83


« Reply #8 on: 18 June 2008, 10:10:23 »

ja ik weet wat je bedoelt, zo'n pagina ben ik ook geen voorstander van, heb liever wat standaard in MCE te zien is.
Maar wat ik bedoel is: druk het logo van een zender, hij gaat afspelen. Linksonder zie je een standaard-icoon (hoofdtelefoontje) staan, met daaronder de controls en bijvoorbeeld de naam van de stream. Klik op dat standaard-icoon en je ziet in het groot dit icoon, met aan de linkerkant het menu met:
- hoes weergeven (geselecteerd)
- afspeellijst
- ...
- visualisatie

Aan de linkerkant zie je dan groot dat standaard hoofdtelefoon-icoon. Wanneer je een cd afspeelt, staat hier in het groot je albumhoes. Ik ben dus aan het uitzoeken of het zender logo hier kan staan, in plaats van het standaard icoon...

edit: net ff zitten googlen, volgens mij wordt nu "startimage="plaatje.gif"" niet benut, misschien dat dat nog nodig is, vanavond maar ff proberen!

« Last Edit: 18 June 2008, 10:18:07 by Chillout » Logged
Paul H te O
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 89


WWW
« Reply #9 on: 18 June 2008, 17:02:23 »

Het is raar maar waar maar ik probeerde vandaag de zenders opnieuw die het twee dagen geleden niet deden en nu doen ze het allemaal op 1 na en dat is Arrow classic rock.
Heb niets veranderd of geupdate?!?! maar het is mooi dat het werkt want het is een pracht plugin.

Gr. Paul.
Logged
.Nico
DÚ Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #10 on: 28 June 2008, 12:27:30 »

Wil je een groot aantal Nederlandse radio stations in MCE integreren (direct onder Muziek / Radio), download dan de plugin op www.tv0.nl/Downloads.htm.

Feedback welkom.

FT


De Nederlandse zenders heb ik VMC, maar alleen als lokale gebruiker. Ik zou graag willen dat mijn extender(s) deze functie ook hebben. Is het mogelijk dit te doen? De extender logt in als gebruiker Mcx1 of Mcx2, wellicht dat er iets voor user Default ge´nstalleerd kan worden zodat iedereen dit heeft?

bij voorbaat dank,

.Nico
Logged
Paul H te O
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 89


WWW
« Reply #11 on: 7 September 2008, 11:23:26 »

Hoi allemaal,

Heb sinds een paar dagen een DMA2200 extender, hij werkt super zelfs de mControl plugin werkte meteen.
Alleen zou ik ook graag de radio plugin werkend zien op de extender.
Wie weet of het kan en zo ja wat ik moet instellen zodat hij zichtbaar wordt op de extender.

THNX voor de antwoorden,

Paul.
Logged
.Nico
DÚ Windows Media Center specialist!
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 16
Offline Offline

Posts: 1855


Je kunt ook deze icons gebruiken:


WWW
« Reply #12 on: 11 September 2008, 00:32:17 »

Fishtank hult zich in stilte.... zelf maar even experimenten...

Je hebt twee dingen nodig:
1. De bestanden voor de plugin, deze staan in C:\MCE\RadioNL
2. Het registratie bestand voor MCE apps, dit is c:\windows\ehome\registerMCEapp.exe

Twee stappen:
1. unregister de applicaties voor de huidige gebruiker
   Start een CMD prompt met 'als Administrator uitvoeren'
   Type: cd \MCE\RadioNL
   Type: for %b in (*.xml) do c:\windows\ehome\registermceapp.exe /u %b

2. register de applicaties voor ALLE gebruikers:
   Type:  for %b in (*.xml) do c:\windows\ehome\registermceapp.exe /allusers %b

Nu ff testen of het erin staat op je extender.... laat ff weten of het zo lukt..

.Nico

Logged
fishtank
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 45


« Reply #13 on: 11 September 2008, 09:23:53 »

Had de vorige post gemist  Wink

Heb hem inmiddels aangepast voor alle gebruikers zodat ook extenders werken.

Als iemand nog stations mist, laat dan een bericht achter met daarin de URL van het station.

Gr, FT
Logged
trippleblack
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 9


« Reply #14 on: 29 September 2008, 14:50:46 »

@ fishtank: ik Luister altijd naar Caz!, .... zou die er mischien ook bij mogen?
www.caz.nl
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 14   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!