Forum Wiki SponsorShop
7 April 2020, 21:23:44 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Heisa over uitfaseren XP (MCE) voor oem's  (Read 1935 times)
harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382« on: 19 April 2007, 20:04:19 »


In hoeverre de melding inhoudelijk correct is is mij onbekend maar het staat toch in schril contrast met eerdere vermelding van Microsoft zelf dat XP nog tot tenminste(!) 2014 ondersteund zal worden (zie ook http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,3178.0.html ).
Ook al betekend "ondersteuning voor XP" niet direct dat het ook nog verkrijgbaar is, maar XP uitfaseren op zo'n korte termijn terwijl bv XP MCE nog aanzienlijke populariteit geniet  zou ik persoonlijk een onsympathieke manier vinden om de markt penetratie van Vista kunstmatig te versnellen/verhogen ( NB: ik verkies tot nog toe XP MCE boven Vista !)

Meer info (waaronder de interessante comments) op:
http://tweakers.net/nieuws/47116/Heisa-over-uitfaseren-XP-voor-oems.html

Quote
APC Magazine, dat uitgegeven wordt onder de Microsoft-vlag, heeft bekendgemaakt dat systeembouwers nog dit jaar gedwongen zullen worden de overstap te maken op Windows Vista, aangezien de oem-versies van Windows XP tegen het einde van dit jaar niet langer beschikbaar zullen zijn.

Deze bekendmaking druist lijnrecht in tegen eerdere berichten van Microsoft. In februari van dit jaar had het bedrijf namelijk nadrukkelijk gesteld dat systeembouwers verplicht zouden worden nog minstens een jaar XP-systemen aan te bieden en nog twee jaar lang Windows XP zouden kunnen verkopen. Vertegenwoordigers van enkele grote systeembouwers gaven toen echter al te kennen dat de XP-systemen die nog aanboden werden, louter voorraadoverschotten zouden zijn. APC Magazine stelt nu dat een medewerker van Lenovo verklaard zou hebben dat het geen kwestie van voorraden is, maar dat systeembouwers geen andere keuze hebben en dat vanaf januari de oem-versie van XP niet langer aangeboden zal worden. Volgens de systeembouwers is de vraag naar XP vooral bij particuliere en kleinzakelijke gebruikers nog groot. Microsoft was helaas niet beschikbaar om duidelijkheid te scheppen over de termijn waarop XP voor oem's uitgefaseerd zal worden.
Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382« Reply #1 on: 21 April 2007, 12:31:52 »

In het verlengde van dit bericht is het volgende beslist interessant om notie van te nemen (en te zien hoe Microsoft hier op termijn op reageerd).

Op http://tweakers.net/nieuws/47208/Dell-klanten-willen-en-krijgen-weer-XP.html staat een artikeltje waarin vermeld wordt dat Dell XP weer meer aandacht gaat geven door (weer) meer systemen van XP te gaan voorzien ipv Vista.

Quote
Dell-klanten willen en krijgen weer XP

Dell heeft aangekondigd weer systemen met Windows XP te gaan leveren. Op de Ideastorm-website hebben klanten aangegeven de keuze tussen Vista en XP te willen krijgen.
.......
...
Net als andere computerleveranciers is Dell in januari vrijwel in zijn geheel overgegaan op systemen met Windows Vista; computers met XP waren alleen nog voor zakelijke gebruikers beschikbaar.
.....
.....
Sinds de lancering van Vista is het vrij lastig om een nieuw systeem met XP te krijgen, ondanks dat bijvoorbeeld HP en CompUSA deze nog wel in hun assortiment hebben zitten
......
...
Microsoft ziet het verzoek van de gebruikers niet als een bedreiging voor Vista. Volgens de softwaregigant antwoordt Dell op het verzoek van slechts een kleine groep gebruikers.
........
..
Hoe lang Dell de XP-systemen zal kunnen blijven leveren is nog maar de vraag. Hoewel Microsoft eerder beloofde dat oem's nog minstens twee jaar XP-licenties zouden kunnen kopen, doken onlangs geruchten op dat de verkoop van XP al in januari 2008 helemaal stilgelegd zou worden. Een reactie op deze geruchten is er van Microsofts kant echter nog steeds niet gekomen.

Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!