Forum Wiki SponsorShop
28 September 2020, 16:20:34 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 5  All   Go Down
  Print  
Author Topic: Werkende Media Center configuraties onder XP  (Read 145245 times)
mxcasa
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« on: 23 January 2005, 15:46:44 »

Voor alle liefhebbers die aan het stoeien zijn met het samenstellen van een MCE PC, stel ik voor een overzicht te maken van werkende configuraties. Vermeld in ieder geval de volgende onderdelen:

- Moederbord
- Processor
- Geheugen
- Harddisk
- Grafische Kaart
- TV kaart
- Remote
- Geluidskaart
- Versie van MCE


« Last Edit: 24 January 2005, 10:40:06 by mxcasa » Report to moderator   Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
mxcasa
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 22


« Reply #1 on: 23 January 2005, 15:52:27 »

Moederbord: Asus P4S8L
Processor: Pentium IV - 2,8 GHZ
Geheugen: 512
Harddisk: 40 GB
Grafische Kaart: Nvidia GeForce FX2500 PCI - 128 (van Aopen)
TV kaart: Hauppage PVR150 - MCE (oem versie)
Remote: Microsoft Certified MCE remote (merk onbekend)
Geluidskaart: Onboard AC 97
Versie van MCE: MCE 2005 - UK (sp2 + updates)
Report to moderator   Logged
kamjo01
Guest
« Reply #2 on: 23 January 2005, 23:09:49 »

- Moederbord   MSI 915p Neo2 platinum
- Processor  Intel 530 P4 3 ghz
- Geheugen  512 MB
- Harddisk   250GB maxtor s-ata 16mb cache
- Grafische Kaart  MSI geforce 6600 td256
- TV kaart  2X haupauge 150 MCE
- Remote  Microsoft
- Geluidskaart  onboard
- Versie van MCE  2005 NL
- kast Silverstone LC10
- cooler Zalman 7000 serie voor de CPU

John
Report to moderator   Logged
Chilles
Gemiddeld
***

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 82



« Reply #3 on: 25 January 2005, 15:59:49 »

- Moederbord:  Asus P4P800-VM
- Processor:  Intel P4 3.0 HT
- Geheugen:  512 MB
- Harddisk:  Maxtor 200GB SATA
- Optical drives: DVD Samsung + DVD-/+RW DL Samsung
- Grafische Kaart:  GeForce FX5200 128 MB DVI/TV-out
- TV kaart:  2x XFX Mpeg2 Tv-Tuner/FM MCE
- Remote:  Microsoft
- Geluidskaart:  onboard
- Versie van MCE:  2005 NL
- kast:  DIGN-HV7SQ-SILVER
- cooler:  Zalman CNPS7000B-ALCU cooler
- keyboard:  Logitech DiNovo notebook

Cyberlink PowerDVD 6
« Last Edit: 26 January 2005, 12:13:19 by Chilles » Report to moderator   Logged

Rene.kok
Guest
« Reply #4 on: 26 January 2005, 12:03:37 »

Mijn tot op heden werkende configuratie:

Moederbord:      Asus P4P800E
Processor:         Intel P4 3GHz HT
Geheugen:        1 GB
Harddisk:           200 GB Maxtor Sata
Grafische Kaart: Aopen FX5700LE 128MB dvi/tv-out
TV kaart:            Hauppage MCE500
Remote:             MS
Geluidskaart:     Onboard
Versie MCE:       2005 UK
Nvidia dvd decoder + Nvidia Forceware 67.66 beta
NEC 3520A dvd brander
Gigabit netwerk en 6x USB 2.0
« Last Edit: 26 January 2005, 12:09:54 by Rene.kok » Report to moderator   Logged
erik
Guest
« Reply #5 on: 3 February 2005, 00:16:57 »

Moederbord:      Asus P4P800E
Processor:         Intel P4 2.4GHz
Geheugen:        512 MB
Harddisk:           2 x 200 GB Maxtor
Grafische Kaart: NVIDIA Geforce FX 5500 dvi/tv-out
TV kaart:            NVIDIA NVTV
Remote:             MS
Geluidskaart:     SB Audigy 2 zs
Versie MCE:       2005 UK
Cyberlink Video/SP decoder + Nvidia Forceware
Brander:NEC 3520A dvd brander
Report to moderator   Logged
mariomobiel
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #6 on: 4 February 2005, 13:10:43 »

- MSI K7T turbo
- AMD Athlon 850Mhz
- 256Mb
- WDD 40Gb
- AOpen Aeolus FX5200-V128 PCI, 128 MB
- Hauppage MCE500
- Microsoft remote
- onboard
- MCE 2005 NL

Ik denk wel dat dit echt de minimale syst eisen zijn Ik heb de install 6x uitgevoerd maar
alles draait nu prima. Ik laat het niet zo, het was meer om tekijken of het te doen is.

Gr. M
Report to moderator   Logged
jack
Guest
« Reply #7 on: 16 February 2005, 03:53:33 »

- Moederbord         P4C800-E Deluxe
- Processor            p4 3.2@4.0
- Geheugen           2X Corsair xms3500 512GB   2.5 3 3 8
- Harddisk             WD Raptor 36GB ,WD Raptor 74GB, WD 120 GB
- Grafische Kaart   ATI Radeon 9700pro ,OC
- TV kaart              Pvr500mce
- Case                   Thermaltake X III
- Geluidskaart       Onboard
- Versie van          MCE 2005
- Cooler                H2O
- Drivers               Nvdvd, ATI MCE,  AC3 codec,Power dvd
Report to moderator   Logged
MooDyBLueS
Guest
« Reply #8 on: 16 February 2005, 23:40:27 »

- Barebone: MSI Mega PC 180 Deluxe
- Chipset: nVidia nForce 2
- Processor: AMD Sempron 2600+
- Geheugen: Corsair 512 MB 400 MHz Value Select
- Harddisk: Western Digital 200 GB IDE
- Grafische Kaart: Asus V9520-TD 128 MB GeForce FX5200 AGP
- TV kaart: Hauppauge PVR 150 MCE (Amity-2)
- Remote: Microsoft Remote
- Geluidskaart: On-board Soundstorm-chip (benadert Audigy 2 geluid)
- Toetsenbord & Muis: Logitech diNovo Desktop for Notebooks
- Versie van MCE: Windows MCE 2005 NL

Het leuke hieraan is, dat ik voor FM-Radio, Audio-CD's en MP3 CD's alleen het Hi-Fi gedeelte van de Mega PC hoef aan te zetten. Hierbij is van opstarten geen sprake en het geluid loopt over de geweldige SoundStorm-chip van nVidia. SP/DIF werkt zelfs!
Daarnaast kan ik met de diNovo Desktop (tot 1.5m, dat wel) ook het geluid, mute en back & forward knoppen onder MCE gebruiken  biggrin
Ik vind het wel jammer dat ik de, overigens nog steeds geweldige, GeForce 4 MX 440 niet werkend krijg. Dat had me weer 45 euro gescheelt.
Report to moderator   Logged
MamboWarrior
MCE & UPC Digital together!!
Global Moderator
Pro
*****

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 221



WWW
« Reply #9 on: 9 March 2005, 09:35:19 »

- Moederbord: Asus P4C800 Deluxe thumbsup
- Processor: P4 3,2 800Mhz Prescott, Zalman Ultra Quit Kooler CNPS7000B-Cu thumbsup
- Geheugen: 1024MB DDR2 Crossair ribcooled thumbsup
- Harddisk: 1x 200GB, 1x 80GB, beide Maxtor 7200RPM, 8Mb Cache thumbsup
- Grafische Kaart: Ati 9600 Pro128mb, Pasief gekoeld, Zalman VGA Koeler thumbsup
- 2x 6x6cm Ultraquiet Coolingfan, Coolermaster thumbsup
- DVD player: Lite-On 16x DVD thumbsup
- DVD burner: Asus 16x/8x/48x  thumbsup
- TV kaart: Hauppage PVR150  thumbsup
- Remote: Microsoft MCE (wacht op de Harmony van Logitech of Philips) dry
- Geluidskaart: Sound Blaster Audigy® 2 ZS Platinum thumbsup
- Versie van MCE: UK 2005 thumbsup
- Behuizing: Chieftec BX-BL-BL met Plexiglas Sidepannel thumbsup
- Input device: Microsoft Wirelles Elite thumbsup
- TV: Hyundai PDP 4200D thumbsup
- Monitor: Acer 19" LCD thumbsup
-Decoder: Cybermedia PowerDVD 6.0 thumbsup

Foto van de HTPC volgt


* 43OC0040.jpg (30.64 KB, 640x480 - viewed 11720 times.)
« Last Edit: 28 June 2005, 17:16:32 by MamboWarrior » Report to moderator   Logged

-----------------------------------------------------------------------
P4 3.0E - Asus P4C800 deluxe- 1GB 3200 DDR2 - 880GB HDD - ATI 9600 pro 128 - DVD 16x - DVD 16x/8x -19" LCD - 42" Hyundai
Glen433
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3



« Reply #10 on: 9 March 2005, 15:04:53 »

Tot nu toe is dit mijn werkende systeem:

- Moederbord           ASRock K7VT4A+
- Kast                       Zelf gemaakt  smile
- Processor              AMD Sempron 2400+             
- Geheugen             Kingston 512MB DDR PC3200
- Harddisk                160 GB ATA Maxtor
- Grafische Kaart      ASUS Geforce FX 5200 V9520 Magic AGP8X 128mb
- TV kaart                 Hauppage PVR 150MCE
- Remote                  Microsoft Remote
- Geluidskaart          Onboard
- Versie van MCE      2005 Dutch
Report to moderator   Logged

harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382



« Reply #11 on: 9 March 2005, 16:35:19 »


- Kast                       Zelf gemaakt  smile


FOTO !!!!!  worshippy yes3
Report to moderator   Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
Glen433
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3



« Reply #12 on: 9 March 2005, 21:50:38 »

Is nog in de maak, binnenkort worden de aluminium platen geschuurd en erop gezet en dan is ie af, ik laat ut tegen die tijd weten en dan plaats ik wat foto's biggrin
Report to moderator   Logged

hsmeets
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #13 on: 12 March 2005, 09:51:00 »

Moederbord: ASUS P4P800-SE (BIOS ver. 1008)
Processor: Intel Celeron 2.8GHz (Prescott core)
Geheugen: 512 MB
Harddisk: Maxtor SATA 80MB
Grafische Kaart: Pixelview FX5200 (op de kaart zelf staat: Asus V9520-TD)
TV kaart: Hauppauge PVR150MCE
Remote: Standaard MS
Geluidskaart: Onboard AMD chipset (Soundmax)
Versie van MCE: 2005 + Service packs
MPEG Decoder: NnVidia (nu nog trail maar ga die kopen)

Quirks die ik moest oplossen eer alles werkte:

Pre MCE install:
flash de bios naar de nieuwste versie
BIOS in power sectie: zet de suspendmode van 'auto' naar 'S3'
Disable APM (misschiens niet strikt noodzakelijk)
Zet beide! jumpers voor USB12 en USB34 op het MOBO voor USB wake-up van 5V naar 5Vsb (standby spanning), slechts een jumper omzetten werkte niet (ongeacht op welke usb poort de remote zit)

dan de geberuikelijke installatie (MCE, Windows Update, Drivers,....)

Post MCE install:

Registry hack: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;841858  zodat hij niet alleen in S3 gaat via de remote maar ook weer er uit komt! (Reboot na wijziging)
Controlpanel: Energiebeheer time to suspend instellen (op andere fora staat rebooten na wijziging maar bij mij werkt het onmiddelijk en goed)
Hardwaremanager: Bij de USB hostcontrolers, tabblad geavanceerd 'USB foutdetectie' uitvinken anders kreeg ik na een resume hier een 'Stroompiek' foutmelding die na wat gegoogle een XP-SP2 probleem te zijn en geen echt hardware probleem.

De bij het MOBO geleverde DVD suite en dus de mpeg decoder zijn volgens het deccheck util MCE compatible. E.e.a. werkt ook goed todat je in 'live TV' de machine in standby zet en daarna weer resumed: beeld loopt nog heel even maar gaat dan vasthangen. Dit is ook zo als je recorded tv bekijkt. Installatie nVidia Trail Decoder loste dit probleem op.

« Last Edit: 12 March 2005, 10:27:44 by hsmeets » Report to moderator   Logged
marcsp
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 40


« Reply #14 on: 17 March 2005, 21:58:54 »

Moederbord:         Asus P5AD2 deluxe
Processor:           Intel P4 3,2GHz HT
Geheugen:           1 GB DDR2
Harddisk:              2 X 160 GB HITACHI Sata (RAID 1 ivm data verlies (+/- 250 CD's/45 speelfilms/500 foto's)
Grafische Kaart:    ASUS ATI EAX600XT/TD PCIX 128
TV kaart:          2 X Hauppage PVR 150
Remote:            MS
Geluidskaart:      Onboard
Versie MCE:        2005 NL
dvd brander:   NEC 3500 dvd brander
DIV:      SWEEX 9IN1 MULTIPANEL   
BEHUIZING:   COOLERMASTER STACKER
Report to moderator   Logged
Pages: [1] 2 3 ... 5  All   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!