Forum Wiki SponsorShop
19 May 2022, 06:49:02 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 3 [All]   Go Down
  Print  
Author Topic: Stille DVD writer  (Read 29929 times)
Carl Snoeckx
Guest
« on: 15 February 2006, 12:45:07 »

Even een vraagje, ik ben een systeem ineen aan't knutselen met
volgende onderdelen:
Kast MCubed HFX
AMD dualcore 3800 (passief gekoeld)
Asus 6600 VGA (ook passief)
en een fanless voeding
resultaat...een geluidloos systeem behalve... de DVD writer (NEC 3550)!
Bij het afspelen van een DVD geeft de drive een hels lawaai en blijft ie de hele tijd op volle snelheid
draaien.
Is CD-Bremse oid een oplossing of bestaat er een echt stille writer?
Alvast bedankt voor de hulp

Carl
Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
FranX78
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 184


« Reply #1 on: 15 February 2006, 13:10:39 »

Hallo,

Ik heb de NEC 3540. Met nero drivespeed of cd-bremse is het een stuk beter.
Maar er zijn ook echt stiller schrijvers. Ik heb laatst ergens een test gelezen. Hierin was een BENQ dvd-rw het stilste. Ik weet het typenummer niet meer, want ik kan het artikel niet meer terug vinden.

Gr Frank
Logged
nuyts
Gemiddeld
***

Karma: -2
Offline Offline

Posts: 86


« Reply #2 on: 15 February 2006, 13:31:43 »

Ik heb ook de mCubed HFX case (full option qwa koeling biggrin behalve VGA die is passief uit zichzelf) en heb ook lang met die vraag geworsteld.

Ikzelf ben voor de plextor PX-740A gegaan. Ik moet zeggen: het product blijkt eigenlijk een OEM van BenQ . (vermoedelijk het model waar FranX78 het over heeft). 
toch zou ik deze aanraden: als hij data leest is hij snel en hoor je hem duidelijk draaien.
Wanneer je begint DVD's af te spelen hoor je hem echter mooi in snelheid afnemen totdat je niet meer hoort.
Deze is ongelooflijk stil. (ik denk dat hij de snelheid dan terug schroeft naar 1x).

Wel even een opmerking met betrekking tot de case:

Ik ben zeer tevreden over het passief koelingsysteem (heb tot hiertoe nog geen spijt van de prijs (vriendin ook niet trouwens). Echter vindt ik persoonlijk een totaal passief gekoeld systeem toch wel wat gevaarlijk (wat waarschijnlijk de meeste van dit forum gaan beamen). Bespaar dus zeker niet op de safety fan die je bij mCubed kunt krijgen. Het lijkt dom om een fan in een passief geoeld systeem te plaatsen, maar ik raad het toch aan.  Ik heb deze bij mij nu op minimale snelheid draaien en hier hoor je dus echt niks van.  En gelukkig bedoel ik hier dus echt niks. Ook zit er een sensor op mijn cpu-koeler, die wanneer de temperatuur te hoog wordt de fan in snelheid laat verhogen (niet dat dit ooit gebeurt, maar het geeft wel een veiliger gevoel. ). De reden waarom mijn fan draait is niet zozeer de koeling van de cpu of de voeding of de vga (die zijn perfect gekoeld door de case), maar wel de zogenaamde hot spots (ik ben zeker dat peer hier meer over kan vertellen). Dit zijn chipsets, etc. die normaal genoeg hebben aan de airflow van fans van bv. cpu of case-coolers. Daar deze nu wegvallen worden deze plotseling niet meer gekoeld. Niet dat je hier (direct) iets van gaat merken, maar de levensduur van deze componenten gaat wel gevoelig achteruit. Neem nu bv. de mpeg 2 decoder van de hauppauge kaarten. Deze worden dus wel extreem warm. Met die minimale safety fan wordt de airflow via natural air convection (principe van de kast) enorm verhoogt en koelt het systeem veel beter. Als je de fan laat draaien en je hand boven de koelingsgaten bovenaan houdt weet je genoeg. Je voelt dat de warmte via die fan gewoon veel beter zijn weg naar buiten vindt.
Als je die fan trouwens op volle toeren zet kan je er volgens mij het stof mee uit de kast zuigen  specool dus dan koelt hij echt wel hard...
Logged
Carl
Guest
« Reply #3 on: 15 February 2006, 15:53:55 »

Bedankt allebei voor de vlugge en nuttige reacties   specool

En ja ik heb de safety fan met temperatuursensor ook geïnstalleerd,
met het zelfde idee... het geeft toch een veiliger gevoel  Roll Eyes

Nog eens bedankt

Carl
Logged
aprilia2000
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 165


« Reply #4 on: 15 February 2006, 21:28:33 »

Uit De bouw van mijn Mediacenter :

DVD brander
Het zal niemand verbazen dat het mediacenter ook in staat moet zijn DVD's te kunnen afspelen. Aangezien een DVD brander dan niet eens zoveel duurder meer is, is er meteen gekozen voor een DVD brander.
Omdat ook hier weer de geluidsproductie erg belangrijk is, is er gekozen voor de BenQ DW1640. Deze brengt de snelheid van de DVD automatisch terug wanneer er een DVD film afgespeeld wordt en zodoende wordt de speler vele malen stiller. Tijdens het afspelen van een DVD film produceert de BenQ DW1640 1,5 sone aan geluid.
Logged

Arvendi
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #5 on: 16 February 2006, 01:05:47 »

Interessante topic.

Ik gebruikte tot nu toe NEC dvd branders (2510, 3550). Voor mijn nieuwste MediaCenter bestelde ik dus een NEC 4550. Wat een herrie!! Het is een soort blaas geluid op het moment dat je er een schijfje in legt. En dit houdt een tijdje aan.

Ben nu aan het testen met oude en nieuwe branders (NEC en LG) en wat blijkt:
- (audio)cd maakt veel meer geluid dan een dvd-schijf (draait een dvd langzamer?)
- de nieuwste (snelle) drives maken meer geluid

Aangezien deze MediaCenter veel voor muziek gebruikt gaat worden moet ie VEEL stiller audio cd's kunnen draaien.
Helaas heeft de Ahanix D-Vine 5 slechts één tray voor cd/dvd anders zou er nog een cd spelertje bij kunnen.

Hopelijk heeft iemand tips (firmware die zorgt voor minder geluid o.i.d.)

Thanx,
Rob.
Logged
nuyts
Gemiddeld
***

Karma: -2
Offline Offline

Posts: 86


« Reply #6 on: 16 February 2006, 09:02:38 »

Ik had voor mijn plextor (eigenlijk een BenQ dus (deze is niet gebouwd door plextor zelf) ) een  NEC en dat zijn inderdaad herriemakers. En dan bedoel ik ook herrie. Zeker als ikhet vergelijk mijn mijn huidige (die je in playback van CD of DVD niet hoort. (Bij het rippen van CD of gewoon lezen van DATA is deze wel lawaaierig te noemen) is dit een ramp. Ik heb nog nooit gehoord dat dit bij de NEC's op te lossen is met een firmware  update, maar misschien zijn er andere die hier wel weet van hebben...
Logged
EscapeX
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 89WWW
« Reply #7 on: 16 February 2006, 23:39:46 »

Vandaag heb ik de Plextor PX-755SA bestelt, hopelijk is dit een stille DVD speler.........(en hopelijk is deze niet van BenQ)............
Wanneer ik deze binnen heb en geinstalleerd heb zal ik laten weten wat ik ervan vind.

Gr,
Ralf
Logged
nuyts
Gemiddeld
***

Karma: -2
Offline Offline

Posts: 86


« Reply #8 on: 17 February 2006, 09:57:32 »

Op zich had ik deze vraag ook gesteld aan een bepaalde online shop die gespecialiseerd is in stille PC's. Deze raadde me deze plextor of de BenQ aan. Of andere plextors even stil zijn heb ik geen ervaring mee... (hoewel ik wel vermoed dat dit geen lawaaimakers zullen zijn alla NEC)

Dus: ik ben benieuwd  Wink
Logged
Peer
Pro
****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 375


« Reply #9 on: 17 February 2006, 19:37:01 »

DVD writers van LG staan volgens tests van o.a. het Duits/Nederlandse vaktijdschrift C'T bekend als zijnde ERG stil. Bovendien zijn 't de DEFAULT DVD-writers voor gebruik in de HTPC behuizingen van o.a. DIGN.....(oa. i.v.m. het aluminim frontje: dat past perfect met een LG writer!)


Suc6 & grtz,

Peer
Logged
Arvendi
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #10 on: 17 February 2006, 23:51:29 »

DVD writers van LG staan volgens tests van o.a. het Duits/Nederlandse vaktijdschrift C'T bekend als zijnde ERG stil. Bovendien zijn 't de DEFAULT DVD-writers voor gebruik in de HTPC behuizingen van o.a. DIGN.....(oa. i.v.m. het aluminim frontje: dat past perfect met een LG writer!)


Suc6 & grtz,

Peer

Peer, helaas is dit niet zo. Ik heb de LG GSA-4167B getest en hij maakt bijna net zo veel herrie als de NEC 4550. Dan heb ik het over afspelen van een audio cd (dvd's zijn stiller vanwege de lagere snelheid).
De Ahanix D-Vine5 (=DIGN HV5) heeft een mooie aluminium frontje bijgeleverd die je op de tray plakt (dus je kan zelfs een beige dvd brander gebruiken in een zilveren kast).

Naar mijn idee zijn de verhalen over "stille" drives gebaseerd op de oudere types en maken de nieuwste types gewoon meer herrie.
Ik vind ook nergens specs over geluid (bij harddisks wel), zal wel te maken hebben met de verschillen die ontstaan door het merk/type media die je erin stopt.

gr,
Rob..
Logged
Peer
Pro
****

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 375


« Reply #11 on: 18 February 2006, 15:37:50 »

Inderdaad maken snellere DVD-Writers meer kabaal, daar de DVD-disks op een hoger toerental (kunnen) draaien.... (daarom zijn er ook geen DVD-Writers die sneller zijn dan 16x speed....)

De Koreaanse fabrikant: DIGN (tegenwoordig genaamd: Origen) heeft het aluminium klepje voor de DVD afgestemd op die van 'de' Koreaanse DVD-writer makers: LG en Samsung (en dan met name LG, wat trouwens 'Lucky Goldstar' betekent....): dit vind je ook terug op diverse internationale HTPC en Win XP MCE fora....kijk maar 'ns goed rond !

Als je kijkt naar de momentele top-10 van DVD-writers, kom je daar diverse LG's tegen, maar staat de NEC 4550 daar (vreemd genoeg) niet eens op.... kijk maar 'ns naar de DVD-Writer test bij het Duitse vaktijdschrift CHIP: http://www.chip.de/artikel/c1_artikel_16767476.html?tid1=&tid2=. Hier staan natuurlijk OOK de specificaties van de hoeveelheid geluid die ze maken.....

Suc6 & grtz,

Peer
Logged
harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382« Reply #12 on: 18 February 2006, 17:37:19 »

De BenQ's zijn voor dit moment zeker een aanrader maar dat kan over een (1/2) jaar al weer anders zijn trouwens Wink
Opvolger van de BenQ 1640 is inmiddels trouwens de 1650 die naar ik aanneem net zo stil werkt.
Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
aprilia2000
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 165


« Reply #13 on: 18 February 2006, 18:13:21 »

(daarom zijn er ook geen DVD-Writers die sneller zijn dan 16x speed....)
Niet helemaal waar, er bestaat namelijk ook een 18x DVD brander.

Als je kijkt naar de momentele top-10 van DVD-writers, kom je daar diverse LG's tegen, maar staat de NEC 4550 daar (vreemd genoeg) niet eens op.... kijk maar 'ns naar de DVD-Writer test bij het Duitse vaktijdschrift CHIP: http://www.chip.de/artikel/c1_artikel_16767476.html?tid1=&tid2=. Hier staan natuurlijk OOK de specificaties van de hoeveelheid geluid die ze maken.....
Kijk ook eens naar de nederlandse variant van Chip Magazine. Zij hebben de DW1640 ook in hun test van eind 2005 meegenomen en die komt van branders die zij ooit getest hebben als op één na beste uit de bus. Alleen de LG GSA-4163B komt beter uit de test maar is met z'n 2,6 sone lang niet zo stil als de BenQ met 1,5 sone.
Logged

FranX78
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 184


« Reply #14 on: 25 February 2006, 12:04:09 »

Hallo,

Ik doe mij mijn nec 3540 ook de deur uit.
Ik lees er goede dingen voer de Benq 1640.

Geldt dit ook voor de 1650 en 1655. Volgens mij is de 1640 end of life.

Alvast bedankt voor het antwoord.

Gr Frank
« Last Edit: 25 February 2006, 20:25:13 by FranX78 » Logged
aprilia2000
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 165


« Reply #15 on: 25 February 2006, 20:23:21 »

De DW1640 kwam op het vlak van brandkwaliteit als beste uit de zeer uitgebreide test van CHIP Magazine én uit de uitgebreide test van hardware.info. Bovendien gaat deze automatisch terug in snelheid bij het afspelen van een DVD en produceert dan nog maar 1,5 sone aan geluid wat érg stil is.
Logged

FranX78
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 184


« Reply #16 on: 25 February 2006, 20:26:19 »

mijn vraag was of dit ook voor de 1650 en 1655 geldt?
Volgens mij is de 1640 eof (end of life)
Logged
MultiMediaMachines.nl
www.MultiMediaMachines.nl
degroeneknop sponsor va1004
Pro
*

Karma: 8
Offline Offline

Posts: 246


WWW
« Reply #17 on: 26 February 2006, 10:34:21 »

mijn vraag was of dit ook voor de 1650 en 1655 geldt?
Volgens mij is de 1640 eof (end of life)

De Benq DW 1640 is inderdaad end of life en wordt opgevolgd door de 1650 welke ook een erg stille werking heeft.
De verschillen tussen 1640 en 1650 zijn niet significant.
Logged

Zelf een Windows Media Center bouwen? Dan eerst ons ff checke!
www.MultiMediaMachines.nl
aprilia2000
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 165


« Reply #18 on: 26 February 2006, 11:34:25 »

mijn vraag was of dit ook voor de 1650 en 1655 geldt?
Volgens mij is de 1640 eof (end of life)

De Benq DW 1640 is inderdaad end of life en wordt opgevolgd door de 1650 welke ook een erg stille werking heeft.
De verschillen tussen 1640 en 1650 zijn niet significant.
Veelbelovend dus smile

Van de 1650 heb ik nog geen tests gezien, maar als deze minimaal zo goed is als de 1640 is 't een prima ding smile
Logged

FranX78
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 184


« Reply #19 on: 26 February 2006, 12:47:37 »

Ik heb al een bod gehad van 35 euro op mijn nec 3540, dus ik denk dat ik 'm maar snel verkoop en dan de nieuwe benq probeer.

Er is niet zo heel veel prijsverschil tussen de 1650 en 1655. En ik neem aan dat de 1655 vrijwel hetzelfde is dan de 1650 op de lightscribe-technologie na. En dat deze ook niet meer herrie maakt.

Dan ga ik maar meteen voor de 1655 denk ik.

Gr Frank
Logged
EscapeX
Gemiddeld
***

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 89WWW
« Reply #20 on: 27 February 2006, 23:18:59 »

Allen,

Eindelijk de Plextor PX-755SA ingebouwd en deze is zeker een aanrader.
Je hoort 'em totaal niet!!!! specool

De Plextor is ook nog eens +/- 2 cm korter dan de NEC-ND3540.
Het aansluiten met S-ATA is echt super en geen dikke kabels nodig, maar alleen de S-ATA kabels.

Gr,
Ralf
Logged
FranX78
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 184


« Reply #21 on: 8 March 2006, 00:45:55 »

De Benq DW 1640 is inderdaad end of life en wordt opgevolgd door de 1650 welke ook een erg stille werking heeft.
De verschillen tussen 1640 en 1650 zijn niet significant.

Ik heb zojuist de benq 1650 binnen. Wat een teringherrie maakt dat ding. (of mijn exemplaar is niet helemaal in orde.)
De Nec 3540 die ik eerst had maakte nog minder geluid.
Met cdbremse gaat het een stuk beter, maar dit is zeker niet wat ik er van verwacht had.

In de PCM van maart staan vanaf blz 116 tests van de beste 10 producten van 10 catagorien. De Benq 1640 scoort samen met de Pioneer DVR-109 het qua geluidssterkte in die test veruit het slechtste. Dat vind ik zeer opmerkelijk omdat veel forumbezoekers de benq hoog aanschrijven.
De Philips DVDR1648P1 scoort in de test het beste qua geluidssterkte. De philips wordt op de voet gevolgde door de Pioneer DVR-110. De rest van de branders in die lijst blijven qua geluidssterkte ver achter (meer geluid dus)

In hoe verre de test van pcm betrouwbaar is weet ik niet, maar dat ik niet echt tevreden ben met de nieuwe benq is zeker.

Ik kan de benq binnen 8 dagen nog ruilen dus een probleem is het niet.

Gr Frank
Logged
Nikkels
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 41« Reply #22 on: 8 March 2006, 07:47:37 »

Ik heb nog een BenQ 1620 dvd deze is ook nog acceptabel zonder rem oid. Maar heb al eerder gemerkt dat het niet merk maar zeker ook type afhankelijk is. Verder kan een zelf gebrande cd/dvd met een zelf gedrukt label tot extra geluidproductie lijden (verandert met lightscribe writers)
Logged

Dign HV5, Asus p5gd2 Deluxe, P4 775 3,0 gHz, Hauppauge 150 MCE, Gigabyte gv-rx70128d, Silenx 14 dB fan's en PSU, Hyper 48, Siverstone SST-NT01 v2.0,  Logitech diNovo Mediadesktop
aprilia2000
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 165


« Reply #23 on: 8 March 2006, 10:14:00 »

Jammer dat de 1650 zoveel luider is dan de 1640. Als je een DVD video afspeelt, gaat 'ie dan terug naar 1x of doen ze dat ook niet meer?
Logged

Bikermouse
Gemiddeld
***

Karma: -2
Offline Offline

Posts: 64


« Reply #24 on: 10 March 2006, 15:56:17 »

Ik heb de BENQ 1655 (met light scribe) en kan ook melden dat ie behoorlijk rumoerig is bij het afdraaien van een DVD. Was ook voor mij een tegenvaller omdat ik n.a.v o.m. dit forum gedacht had een stille drive aan te schaffen (en de 1640 EOL is).

Ik heb er nog maar kort geexperimenteerd, maar heb al wel meegemaakt dat ie terugschakelde en stil wordt als je bijv. in een DVD-menu stilstaat. Zonder meer terugschakelen bij het afspelen van de film heb ik nog niet meegemaakt.

Ik ga denk ik eens kijken of een van de "spindown" tools werkt. Voor tips/suggesties hou ik me aanbevolen :-)
« Last Edit: 10 March 2006, 15:58:06 by Bikermouse » Logged
aprilia2000
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 165


« Reply #25 on: 10 March 2006, 19:24:01 »

Voor tips/suggesties hou ik me aanbevolen :-)

Tip: Hier hebben ze nog een 1640 liggen voor wénig Tongue
Logged

FranX78
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 184


« Reply #26 on: 10 March 2006, 22:46:37 »

Voor tips/suggesties hou ik me aanbevolen :-)

Tip: Hier hebben ze nog een 1640 liggen voor wénig TongueIn de PCM van maart staan vanaf blz 116 tests van de beste 10 producten van 10 catagorien. De Benq 1640 scoort samen met de Pioneer DVR-109 het qua geluidssterkte in die test veruit het slechtste. Dat vind ik zeer opmerkelijk omdat veel forumbezoekers de benq hoog aanschrijven.
De Philips DVDR1648P1 scoort in de test het beste qua geluidssterkte. De philips wordt op de voet gevolgde door de Pioneer DVR-110. De rest van de branders in die lijst blijven qua geluidssterkte ver achter (meer geluid dus)

Als deze test klopt kun je beter een philips kopen
Logged
aprilia2000
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 165


« Reply #27 on: 10 March 2006, 23:00:03 »

In de PCM van maart staan vanaf blz 116 tests van de beste 10 producten van 10 catagorien. De Benq 1640 scoort samen met de Pioneer DVR-109 het qua geluidssterkte in die test veruit het slechtste. Dat vind ik zeer opmerkelijk omdat veel forumbezoekers de benq hoog aanschrijven.
De Philips DVDR1648P1 scoort in de test het beste qua geluidssterkte. De philips wordt op de voet gevolgde door de Pioneer DVR-110. De rest van de branders in die lijst blijven qua geluidssterkte ver achter (meer geluid dus)

Als deze test klopt kun je beter een philips kopen

Het verschil zit 'm waarschijnlijk in de testmethode. Chip! Magazine meet het geluid tijdens het afspelen van een DVD video en dan is de 1640 heel erg stil (1,5 sone). Zodra 'ie op volle toeren draait is 'ie niet stil meer.
Logged

harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382« Reply #28 on: 25 March 2006, 19:23:26 »

Het "stil zijn" is volgens mij ook bedoelt in de zin van tijdens het afspelen van audio/videoDVD of audioCD. Een speler die dan draait single speed werkt dan stiller dan wanneer hij in hoge snelheid steeds even zijn buffer volgooit om voor de resterende tijd alleen maar een bult extra kabaal te produceren door de hoge draaisnelheid.

Wat ik van de BenQ begrijp is dat deze dus inderdaad tijdens audioCD of DVD afspelen in lager toerental gaat draaien. Daarnaast geloof ik dat de BenQ in vergelijking tot anderen in high speed stand ook vrij rustig is maar dat deze stand wel weer meer geluid maakt dan wenselijk bij alsspelen van muziek of DVD MAAR dan draait ie dus geen hoog toerental want dan gaat ie dus in dat lage toerental Wink.
Hoog toerental draait ie waarschijnlijk wel als je een DIVX op MP3'tjes afspeeld van de speler (oplossing.. even naar de HD copierern Wink )

My 2 cents,
Harry
Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
Stefijn
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 5


« Reply #29 on: 18 July 2007, 18:39:53 »

Het is wat oud, maar inmiddels veel nieuwe hardware. Ik was zo dom om in mijn nieuwe HTPC een NEC 7170 te zetten: die blijft herrie maken (zoals blijkbaar veel NECs, zie boven).
Gelukkig heb ik in mijn desktop een Benq 5150 die wel na een minuutje of zo naar een minimale geluidsproducie terugzakt smile dus die wisselen we maar om
Logged
Mr.K.
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 195


« Reply #30 on: 22 July 2007, 23:46:31 »

Ik heb zo een QuieTrack van ASUS en die is best stil tijdens een film.
Maar op volle snelheid is hij goed te horen.

cheers
Logged

A
Peter Poot
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #31 on: 2 September 2007, 12:26:58 »

Er is kennelijk veel te doen rondom stille DVD-writers en ik snap ook heel goed waarom: ik heb een NEC! Sad

Dit is echt geen doen en ben nu eigenlijk op zoek naar goede actuele tips: what to buy? Uit de eerdere berichten maak ik op dat BenQ goed scoord(-e) en dat ook LG en Plextor mogelijk goede keuzes zijn.
Iemand met verstand van zaken die mij een tip aan de hand kan doen?

Alvast dank!
Peter
Logged
kaajee
Global Moderator
Guru
*****

Karma: 7
Offline Offline

Posts: 2268« Reply #32 on: 2 September 2007, 12:33:25 »

Er is kennelijk veel te doen rondom stille DVD-writers en ik snap ook heel goed waarom: ik heb een NEC! Sad

Dit is echt geen doen en ben nu eigenlijk op zoek naar goede actuele tips: what to buy? Uit de eerdere berichten maak ik op dat BenQ goed scoord(-e) en dat ook LG en Plextor mogelijk goede keuzes zijn.
Iemand met verstand van zaken die mij een tip aan de hand kan doen?

Alvast dank!
Peter

Heb je al geprobeerd dat ding softwarematig wat in te dammen? Het afspelen van een DVD hoeft natuurlijk alleen maar op single speed. Alleen voor rippen en copieren zijn hogere snelheden wel aardig natuurlijk.
Probeer eens cd-bremse of Nero Drivespeed
Logged
Bikermouse
Gemiddeld
***

Karma: -2
Offline Offline

Posts: 64


« Reply #33 on: 2 September 2007, 13:55:15 »

Ik heb mijn BENQ 1655 die ook veel lawaai maakte idd. rustig gekregen door Nero Drivespeed te installeren. Op 1 of 1,5 x snelheid is ie gewoon stil. Vervangen van de hardware is dus niet nodig.
« Last Edit: 2 September 2007, 13:57:11 by Bikermouse » Logged
daan640
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #34 on: 1 November 2007, 14:27:45 »

Ik heb mijn BENQ 1655 die ook veel lawaai maakte idd. rustig gekregen door Nero Drivespeed te installeren. Op 1 of 1,5 x snelheid is ie gewoon stil. Vervangen van de hardware is dus niet nodig.
Ik heb gelezen dat Nero Drivespeed na een stand-by de snelheid niet langer begrenst. Hierdoor gaat een DVD-speler/brander na het uit stand-by komen weer gewoon op volle snelheid draaien. Heb jij daar ook ervaring mee? Drivespeed moet je bovendien altijd opstarten na een reboot.

Plextor en Pioneer leveren voor hun eigen (dus niet ingekochte) spelers/branders een programmaatje om de leessnelheid te begrenzen. Resp. Plextools en QuietDrive stellen iets in het apparaat in. Ook na reboot of stand-by blijft dit in het apparaat en zal hij niet sneller draaien dan de ingestelde waarde.
Logged
Bikermouse
Gemiddeld
***

Karma: -2
Offline Offline

Posts: 64


« Reply #35 on: 1 November 2007, 21:36:15 »

Ik heb gelezen dat Nero Drivespeed na een stand-by de snelheid niet langer begrenst. Hierdoor gaat een DVD-speler/brander na het uit stand-by komen weer gewoon op volle snelheid draaien. Heb jij daar ook ervaring mee? Drivespeed moet je bovendien altijd opstarten na een reboot.
Dat klopt niet. Je hebt gewoon een optie bij Drivespeed om automatisch te starten bij het opstarten van de PC. Verder is er de optie "Herstel snelheidsinstellingen bij opstarten". Die heb ik allebei aanstaan en dus geen problemen. smile
Logged
Pages: 1 2 3 [All]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!