Forum Wiki SponsorShop
10 July 2020, 11:57:05 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Bestanden delen op een ("gemengd") netwerk  (Read 5732 times)
harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382« on: 21 January 2006, 19:44:47 »

Of uw computers nu via een kabel of draadloos met het netwerk verbonden zijn, maakt weinig uit: bestanden en mappen kunt u zonder problemen delen. Wel dient u een paar instellingen te wijzigen. De computer die u wilt benaderen moet zijn voorzien van een gebruikersaccount met een wachtwoord. Heeft u uw account niet beveiligd, dan krijgt u geen toegang tot de gedeelde mappen.

Maak een wachtwoord aan via het Configuratiescherm, optie Gebruikersaccounts. Klik op uw gebruikersnaam en kies Een wachtwoord instellen. Ga nu naar een map die u wilt delen, bijvoorbeeld Mijn Documenten. Klik erop met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen. In de tab Delen kiest u voor Deze map delen, en vervolgens Machtigingen.

Wilt u via een andere pc wijzigingen aanbrengen in bestanden, of nieuwe bestanden aanmaken, vink dan Volledig beheer: Toestaan aan. Start nu de Windows Verkenner op een andere pc en ga naar Mijn netwerklocaties. Als het goed is, verschijnt automatisch de naam van de gedeelde pc (en map) in de lijst en heeft u toegang tot de map.

Lukt dit niet? Voer dan naast de Adresbalk in: \\naam van de computer en druk op Enter De naam van de computer achterhaalt u door op de gedeelde computer te kiezen voor configuratiescherm, Systeem en de tab Computernaam.

Tot slot enkele tips: gebruik u Windows XP Pro, vink dan in de Verkenner (onder Extra, Mapopties) de optie Eenvoudig delen van bestanden gebruiken uit. In hetzelfde venster kunt u de optie Automatisch naar netwerkmappen en -printers zoeken selecteren.

Gebruikt u de Windows Firewall in Service Pack 2 zit, zorg er dan voor dat Bestands- en Printerdeling in de tab Uitzonderingen is aangevinkt. Gebruik je Windows XP Home, en komt u er niet uit, zie voor meer informatie dan deze Microsoft-pagina.

Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!