De Groene Knop

Systembuilders en leveranciers, Hardwarefabikanten, Content providers (test-drive) => Anysee Transponderlist Tool => Topic started by: jschoot on 13 March 2010, 22:01:44



Title: AnySee E30C Windows 7 MCE OnsBrabantNet
Post by: jschoot on 13 March 2010, 22:01:44
Hallo,

na lang wijzigingen maken in de bestanden van de AnySee driver tabellen is het me gelukt om in de AnySee viewer de digitale tv kanalen van OnsBrabantNet te ontvangen.
Ik heb hiervoor AnySee viewer versie 2.1.1 geinstalleerd met CNO driver versie 1.1.14.
In de viewer kan ik de meeste kanalen bekijken.
Nu wil ik deze kanalen ook in Windows 7 Media Center kunnen ontvangen en opnemen.
Daarvoor ben ik eerst zelf aan de slag geweest om de transponder tabellen van de CNO driver aan te passen.
Dit lukte me echter niet.
Ik kwam de Transponder tool tegen en deze heeft een keurige transponder tabel voor me aangemaakt.
Echter Windows MCE vindt na het scannen geen enkele service.
De tool overschrijft de actieve transponder tabel zoals verwacht.

Wat kan ik nog proberen om het aan de gang de krijgen?

Groeten, Jeroen


Title: Re:AnySee E30C Windows 7 MCE OnsBrabantNet
Post by: hveijk on 16 March 2010, 12:33:52
Het vreemde aan de transponderlist die je gemaakt hebt is dat er geen zendernamen in voorkomen.

Dit is voor de lijst op zich geen probleem, hier is het alleen maar commentaar om de boel wat te verduidelijken. Als het betekend dat deze informatie niet in het signaal aanwezig is (of in een andere vorm) dan kan ik mij indenken dat het problemen geeft binnen mediacenter.

Kun je met regedit de volgende tak exporteren en mij mailen: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\anysee

Mogelijk is daar nog wat uit te halen.


Title: Re:AnySee E30C Windows 7 MCE OnsBrabantNet
Post by: jschoot on 16 March 2010, 19:01:21
Hoi Herman,

bedankt voor je antwoord.
Er staan inderdaad geen kanaalnamen in de registry tree van de AnySee viewer.
Worden deze gebruikt door MCE bij het scannen van kanalen?
Kan ik handmatig kanalen toevoegen aan MCE op de een of andere manier?

Bijgaand vind je de registry export.

Wat trouwens opvalt is dat mijn Sony Bravia TV bij het scannen wel alle kanaalnamen gevonden heeft.
Dus OnsBrabantNet stuurt deze informatie wel mee.

Groeten, Jeroen


Title: Re:AnySee E30C Windows 7 MCE OnsBrabantNet
Post by: jschoot on 21 March 2010, 07:08:23
Hoi Herman,

inmiddels ben ik ietsje verder gekomen.

Bij de installatie van de AnySee viewer heb ik gekozen voor de Engelse taal.
Dit zorgt ervoor dat de AnySee driver bepaalde instellingen laadt voor Nederland.
Na een herinstallatie in de Nederlandse taal vind de viewer dezelfde kanalen als voorheen en maar nu ook voor NL1,2,3 en RTL4 de kanaalnamen.
Deze 4 kanalen worden ook gevonden in MCE.
Dat was overigens al zo voordat ik de herinstallatie van AnySee gedaan had.
Nu begint bij mij het vermoeden te ontstaan dat hun driver en ook de CNO driver iets specifieks doet met land en regio instellingen waardoor ik de rest van de kanalen in MCE niet kan vinden.

Heb jij nog een idee wat ik kan proberen?

Groeten,
Jeroen