Forum Wiki SponsorShop
22 September 2021, 07:41:26 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Standby-verbruik vanaf 2010 beperkt tot 2W  (Read 2521 times)
harryd
Administrator
Guru
*****

Karma: 9
Offline Offline

Posts: 2382« on: 20 July 2008, 15:08:50 »

Wellicht ietwat off-topic maar het leek me voldoende relevant om het in Herman's MST subforum te posten ipv HTPC nieuwtjes.

Goed te vernemen dat er inspanningen zijn het standby energie verbruik nog lager te brengen (was vaak al relatief laag), en des te beter dat er een tool is zoals MST om dat energieniveau wat gecontroleerde af te dwingen.  Wink
Quote


http://tweakers.net/nieuws/54399/standby-verbruik-vanaf-2010-beperkt-tot-2w.html
Quote

Een voorstel van de EC om het stroomverbruik van apparatuur aan banden te leggen, is door de lidstaten goedgekeurd. Vanaf 2010 mogen huishoudelijke apparaten en pc's in de standby-stand maximaal 2W verstoken.

De EU maakt in de nieuwe regels onderscheid tussen apparatuur met uitsluitend een standby-indicator en een display. Zo mag bijvoorbeeld een televisie in sluimerstand maximaal 1W verstoken, maar een magnetron met een lcd-klok mag 2W verbruiken. In 2013 moet het stroomverbruik bij dergelijke apparatuur verder zijn teruggebracht tot respectievelijk 0,5 en 1W, zo is in het zogenaamde Ecodesign-regelement vastgelegd. De opstellers van het voorstel willen het ook verplicht stellen om apparatuur van een aan/uit-knop te voorzien, maar enkele fabrikanten - waaronder Philips - verzetten zich nog tegen deze maatregel, schrijft de Volkskrant.

De plannen zijn al eerder goedgekeurd door deskundigen uit de diverse Europese lidstaten. Naar verwachting zal het voorstel volgend jaar definitief worden aangenomen, waarna elektronicafabrikanten een jaar de tijd krijgen om zich aan de nieuwe regels aan te passen. Volgens de EU kan er door strengere eisen voor elektronica flink op het stroomverbruik worden bespaard. Ongeveer tien procent van alle verstookte elektriciteit zou door apparatuur in de sluimerstand worden opgesoupeerd. Als in 2020 alle 4,6 miljard elektrische apparaten aan de nieuwe normen voldoen, zou er jaarlijks 35 miljard kilowattuur worden bespaard. Dat is tienmaal zoveel als de gezamenlijke energieproductie van alle Nederlandse windmolens.

Update 11/7: Philips laat in een reactie weten dat zij zich niet verzetten tegen het voorstel van de EU. Volgens een woordvoerder zou dit in het artikel van de Volkskrant, waarin wordt gesteld dat Philips tegen een verplichting voor een standby-knop zou zijn, 'onhandig' naar voren zijn gekomen.
Logged

Ik ben een geregistreerd gebruiker van het forum en geniet daardoor van extra functionaliteit ! Heb jij je ook al geregistreerd ? (en zo nee waarom nog niet ?) smile
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!