Forum Wiki SponsorShop
20 August 2022, 01:07:20 English Nederlands *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Leden hebben meer voordelen dus registreer je snel als lid!! Voordelen van een registratie zijn oa: Zelf kunnen posten op het forum - mogelijkheid van emailnotificatie als er een reactie is op een je eigen posting - mogelijkheid van email notificatie op een nieuwe posting op een onderwerp van een ander dat je wilt vervolgen - private mail kunnen ontvangen en verzenden naar andere forum gebruikers - overzicht van nog niet gelezen postings - toegang tot lezen en plaatsen van berichten in het vraag&aanbod forum -
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: HELP!! Configureren DVB-C icm Ziggo lukt niet!  (Read 26412 times)
cm
Newbie
*

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 2


« on: 6 September 2008, 22:06:29 »

Hallo,

Ik ben nieuw hier op de site met meteen een vraag.
Ik heb alle topics bekeken maar ik kom er nog steeds niet uit.
Ik heb twee tuners, dvb-cable van digital everywhere en digitale kabeltv van Ziggo, in Leusden (provincie. Utrecht)
Na het installeren heb ik in mce (vista ultimate) instellingen aangepast voor tv instellen. Regio NL, twee tuners, vervolgens heb ik keuze uit terrestriele nog niet in kaart gebracht , digitale tv van kpn of kpn digitenne. ik kies terestriele nog niet in kaart gebracht. Vervolgens zoek ik en vind ik niets.
Na deze instellingen gedaan te hebben start ik DVB application en doe rechtermuisknop>view>channelscan. Daar kies ik terrestrial, en dan bij transponderlijst kies ik (enige keuze) voor firedtv (mce). Ik heb ook cable geprobeerd, leek me logischer, maar daarbij is de scan-knop niet geactiveerd, dus kan ik niet eens zoeken. Maar goed, met terrestrial vind ik ook niets. Ik dacht dat dit te maken had met de transponderlist, dus keek ik in het register, daar staat een hele lange lijst met frequenties en andere data. Beginnend met 473833 168000 6875.
Wat moet ik doen om zenders te vinden?
En Moet ik dit twee keer uitvoeren omdat ik twee tuners heb?
Ik zie uit naar jullie hulp...

Alvast bedankt!
« Last Edit: 7 September 2008, 10:00:59 by cm » Logged
Al eens gekeken in de "degroeneknop sponsorshop"?
Met de aanschaf van artikel uit de sponsorshop steun je het DGK initiatief en voor de prijs hoef je het niet te laten want die is gunstig!

DigitalDevices DVB tuners KeuzeBundel
(black) MediaCenter AB set - 29 eur.

dus check snel
www.degroeneknop.nl/sponsorshop/
MCE_user
Gemiddeld
***

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #1 on: 7 September 2008, 15:39:36 »

Ik zie enkele mogelijke oorzaken voor je probleem:

1. Kies bij installatie voor MCE Setup en niet voor BDA setup, anders werkt MCE niet met FireDVB en vind je waarschijnlijk niets.

2. Na het zoeken van de zenders is het normaal dat je 0 zenders hebt gevonden. Ze zijn er wel maar nog niet geactiveerd,
dit komt omdat de kanalen bij Ziggo zijn gecodeerd. Ga door met installatie en sla de gegevens op. Kies in MCE bij Setting -> TV -> Guide -> Edit Channels, hier kun je alle kanalen aanvinken waarop je een abonnement hebt. (Zorg wel dat de Alphacrypt en smartcard geplaatst zijn). Zie ook handleiding de bij FireDVB is geleverd.
(Alleen als je Windows Vista TV Pack 2008 hebt geinstaleerd, vind je de kanalen direct bij channel scan)

3. Er is een probleem met de transponder list. Mediacenter ondersteund alleen DVB-T (Digitenne in Nederland) en geen DVB-C (digitale kabel, o.a. Ziggo). FireDVB gebruikt tabellen met gecorrigeerde frequenties zodat je met DVB-T setup in MCE toch DVB-C kan ontvangen. Tijdens installatie van de driver software kies je eenmalig die transponder file, voor Ziggo kies je Cable Netherlands. Als MCE op de verkeerde frequenties zoekt heb je ook kans dat e.e.a. niet werkt.

Deze tabel klopt niet helemaal voor Ziggo. Ik heb een aangepaste file (Zie attachment onderaan) die je voor de driver installatie in FireDTV_CD\Transponder\Cable\Cable_Holland.reg. kunt plaatsen, dan heb je een betere lijst waarmee het scannen korter duurt en je meer zenders vindt. (vervang extensie . TXT wel even in .REG).
Als je de software al heb geinstalleerd kun je de file ook rechtstreeks aan de registry toevoegen nadat je eerst de oude tabel hebt verwijderd, HKEY_LOCAL_MACHINE> SOFTWARE> DigitalEverywhere> FireDTV> Transponder> Cable>  (weet wel wat je doet in de registry).     
Meer info hierover staat in dit manual van de fabrikant: http://www.digital-everywhere.com/en/alcms/file/documents/ptcguide.zip      
Meer info over de frequenties van Ziggo/Casema: http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/casema_multikabel.shtml

Mijn Registry ziet er zo uit (MCE vond bij mij ca. 250 kanalen):

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\DigitalEverywhere\FireDTV\Transponder\Cable]

"473833"="300000, 6875"
"474000"="340000, 6875"
"474167"="348000, 6875"
"481833"="356000, 6875"
"482000"="364000, 6875"
"482167"="380000, 6875"
"489833"="372000, 6875"
"490000"="388000, 6875"
"490167"="396000, 6875"
"497833"="404000, 6875"
"498000"="412000, 6875"
"498167"="420000, 6875"
"505833"="428000, 6875"
"506000"="436000, 6875"
"506167"="444000, 6875"
"513833"="324000, 6875"
"514000"="332000, 6875"
"514167"="308000, 6875"
"521833"="316000, 6875"
"522000"="292000, 6875"
"522167"="260000, 6875"
"529833"="268000, 6875"
"530000"="276000, 6875"
"530167"="284000, 6875"
"537833"="162000, 6875"
"538000"="170000, 6875"

* Cable_Holland.txt (0.75 KB - downloaded 685 times.)
« Last Edit: 7 September 2008, 18:10:57 by MCE_user » Logged
cm
Newbie
*

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #2 on: 7 September 2008, 20:56:47 »

Hai,

Bedankt voor je reactie! Ik heb alles geprobeerd wat je schreef. Hij vindt nu zenders in mediacenter (niet in firedtv-viewer)
Ik heb ze dan aangevinkt in de gids. Daarna lijkt me dat je kan tv kijken? Maar dat werkt dus niet. Ik ging naar tv live, maar daar ziet hij niets, alleen zenderoverzicht is te bekijken, de rest doet het niet, hij herkent het tvsignaal niet?
Heb ik nog wat verkeerd gedaan?

Deze eerste stap hielp in ieder geval al goed! Maar nu?Huh
Logged
MCE_user
Gemiddeld
***

Karma: 2
Offline Offline

Posts: 52


« Reply #3 on: 7 September 2008, 23:30:37 »

Er is 1 verschil met het zender overzicht en de meeste andere kanalen: bij Ziggo zijn alle kanalen gecodeerd m.u.v. Zenderoverzicht en Info & Preview kanaal.
Kijk eens of je ook beeld hebt op Info & Preview kanaal, als dat wel het geval is heeft het denk ik met encryptie te maken. De FireDTV kan encrypte kanalen alleen met juiste smartcard (+ abonnement) en juiste CAM weergeven bij Ziggo (bij CAIwai gaat het wel zonder CAM).

Welke CAM gebruik je in de FireDTV? Als er geen CAM in zit (of FireDTV ziet hem niet) krijg je denk ik jou resultaat.
Ik gebruik de Alphacrypt Classic ( http://www.alphacrypt.de/AlphaCrypt-Classic.39.0.html ), ik dacht dat dit de enige is die werkt met Ziggo. 

In de Alphacrypt moet de Ziggo smartcard zitten, let ook op de kant van de chip, hij kan er op 4 manieren in, maar 1 is de juiste (chip naar achteren en naar de 'dikke' kant van de alphacrypt gericht).
Als je een losse externe decoder (Humax of Samsung o.i.d.) hebt kun je de smartcard ook even hierin controleren of je smart card nog correct werkt.  Als je hierin ook geen beeld krijgt is het logisch dat het met MCE ook niet lukt. Succes!

 
 
« Last Edit: 7 September 2008, 23:39:23 by MCE_user » Logged
Paal
Newbie
*

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #4 on: 11 September 2008, 00:44:37 »

Hi,

Ik zit met een zelfde probleem.

MCE kan 0 kanalen vinden. Kanalen kan ik bewerken, maar bij Kanaal volgorde staan alleen maar "niet geconfigureerd". dit resulteert dat ik geen TV kan kijken en MCE mij opnieuw wil laten zoeken.

Het vreemde is dat ik in de FireDTV Viewer wel gewoon kanalen kan vinden en kan kijken.

Ik heb niet alle fixes geinstalleerd, omdat ik MCE 2005 SP3 heb geinstalleerd waar de vereiste fixes al inzitten. Ik heb hier ook nog een vista liggen(ik heb gedowngrade omdat ik XP fijner vind) zou de Vista MCE het wel ondersteunen?
« Last Edit: 11 September 2008, 01:00:54 by Paal » Logged
Mr.K.
Pro
****

Karma: 1
Offline Offline

Posts: 195


« Reply #5 on: 11 September 2008, 09:52:19 »

Volgens mij ligt het aan jullie transponderlijst.

Probeer er zelf eens eentje te maken. De Guides van DigitalEverywhere leggen precies uit hoe dit moet en geeft nog wat tips ook, rtfm Wink. Veel lijsten die gepost worden kloppen niet helemaal of zijn niet helemaal actueel. Als je die toch gebruikt, check ze dan even tegen de frequentielijst van jouw netwerk.
Zoek even op in welk netwerk je precies zit en zoek de frequentielijst er bij.
(voormalig Casema is Netwerk ID 5555, voormalig Multikabel is Netwerk ID 8888, enz., zie bijv. je boekje bij je smartcard)

Ik heb het zelf laatst ook even uit moeten zoeken. Ik heb dat in dit topic gezet:
http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,4754.0.html
Als je een mooie lijst hebt gemaakt kun je hem meteen met ons delen.

Succes,
K.

Dit zijn een paar frequentielijsten van digitalekabeltelevisie.nl
Je ziet drie verschillende netwerken en de frequentie per transponder:


5555
1    300.00
2    340.00
3    348.00
4    356.00
5    364.00
6    380.00
7    372.00
8    388.00
9    396.00
10    404.00
11    412.00
12    420.00
13    428.00
14    436.00
15    444.00
16    324.00
17    332.00
18    308.00
19    316.00
20    292.00
21    260.00
22    268.00
23    276.00
24    284.00
25    162.00
26    170.00

8888
1    234.00
2    274.00
3    282.00
4    290.00
5    434.00
6    442.00
7    514.00
8    450.00
9    458.00
10    466.00
11    474.00
12    546.00
13    626.00
14    634.00
15    666.00
16    578.00
17    586.00
18    642.00
19    658.00
20    682.00
21    706.00
22    714.00
23    722.00
24    762.00
25    794.00
26    826.00

500
1     300.00
2    340.00
3    348.00
4    356.00
5    364.00
6    380.00
7    372.00
8    388.00
9    396.00
10    404.00
11    412.00
12    420.00
13    428.00
14    436.00
15    444.00
16    324.00
17    332.00
18    308.00
19    316.00
20    292.00
21    260.00
22    268.00
23    276.00
24    284.00
25    162.00
26    170.00

oja, nog een interessant topic:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1294657

« Last Edit: 11 September 2008, 09:56:40 by Mr.K. » Logged

A
sebas74
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #6 on: 13 September 2008, 00:21:32 »

Ik heb dus hetzelfde probleem... Hij vindt 6 kanalen: Zenderoverzicht, Comedy Channel, Nederland 1, en nog een paar. In de lijst bij zenderoverzicht staat de rest, als ik deze aanvink, dan krijg ik een zwart beeldje en even later: "Geen TV-signaal".

Ik zit bij Ziggo in Noord-Brabant (Den Bosch), heb een alphaCrypt CAM met een FloppyDVT.
Ik heb de volgende zaken al geprobeerd: nieuwe driver, nieuwe transponder file (zelf gemaakt, gekopieerd, en via de normale weg).

Ik zie gewoon iets over het hoofd... maar wat?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

PS In VMC blijven alle gegevens staan, ondanks het feit dat ik al opnieuw de setup heb opgestart. Hoe krijg ik alles uit het geheugen van Vista?
Logged
Paal
Newbie
*

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #7 on: 14 September 2008, 18:39:05 »

Ik ben een stukje verder!

Vista Home Premium geinstalleerd en daarmee heb ik wel 1 zender gevonden (zenderoverzicht). Nu wilde MediaCenter wel verder, waardoor ik alle beschikbare kanalen kon selecteren in de gids instellingen. Nu heb ik dus wel ~200 kanalen, maar bij het meerendeel van de kanalen zijn er geen gidsgegevens beschikbaar.Nederland 1,2,3 worden standaard niet gevonden, maar wel via MCE Guide Editor. Helaas daar ook geen EPG gegevens Sad

Ik denk dat het inderdaad aan de transponderlijst kan liggen en ik wil wel zo'n lijst gaan maken. (sterker nog ik denk dat het makkelijker is om een klein programmatje te schrijven die txt met digitale frequenties omzet naar een transponder lijst. smile )
Logged
FredBluRay
Standaard
**

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 24


« Reply #8 on: 15 September 2008, 17:54:44 »

Ik gebruik ook de FloppyDTV en val onder het verzorgingsgebied van Ziggo. Als ik bij installatie MCE setup selecteer en vervolgens Netherlands dan wordt in MCE Vista bij het scannen naar services 36 kanalen gevonden ipv 0. Dan werken de meeste zenders muv Veronica, RTL5 en SBS6.  Als ik de installatie voor een tweede maal uitvoer krijg ik de melding dat een file overschreven wordt. i.p.v. Netherlands selecteer 6875 cable dan wordt 1 service(s) gevonden. Uiteindelijk beschik over 60 kanalen waaronder ditmaal SBS6 en Veronica. Maar enkele betaal kanalen zijn niet meer zichtbaar, het wordt dus uiteindelijk de zogenaamde transponderlijst handmatig aanpasen.



Ik zie enkele mogelijke oorzaken voor je probleem:

1. Kies bij installatie voor MCE Setup en niet voor BDA setup, anders werkt MCE niet met FireDVB en vind je waarschijnlijk niets.

2. Na het zoeken van de zenders is het normaal dat je 0 zenders hebt gevonden. Ze zijn er wel maar nog niet geactiveerd,
dit komt omdat de kanalen bij Ziggo zijn gecodeerd. Ga door met installatie en sla de gegevens op. Kies in MCE bij Setting -> TV -> Guide -> Edit Channels, hier kun je alle kanalen aanvinken waarop je een abonnement hebt. (Zorg wel dat de Alphacrypt en smartcard geplaatst zijn). Zie ook handleiding de bij FireDVB is geleverd.
(Alleen als je Windows Vista TV Pack 2008 hebt geinstaleerd, vind je de kanalen direct bij channel scan)

3. Er is een probleem met de transponder list. Mediacenter ondersteund alleen DVB-T (Digitenne in Nederland) en geen DVB-C (digitale kabel, o.a. Ziggo). FireDVB gebruikt tabellen met gecorrigeerde frequenties zodat je met DVB-T setup in MCE toch DVB-C kan ontvangen. Tijdens installatie van de driver software kies je eenmalig die transponder file, voor Ziggo kies je Cable Netherlands. Als MCE op de verkeerde frequenties zoekt heb je ook kans dat e.e.a. niet werkt.

Deze tabel klopt niet helemaal voor Ziggo. Ik heb een aangepaste file (Zie attachment onderaan) die je voor de driver installatie in FireDTV_CD\Transponder\Cable\Cable_Holland.reg. kunt plaatsen, dan heb je een betere lijst waarmee het scannen korter duurt en je meer zenders vindt. (vervang extensie . TXT wel even in .REG).
Als je de software al heb geinstalleerd kun je de file ook rechtstreeks aan de registry toevoegen nadat je eerst de oude tabel hebt verwijderd, HKEY_LOCAL_MACHINE> SOFTWARE> DigitalEverywhere> FireDTV> Transponder> Cable>  (weet wel wat je doet in de registry).     
Meer info hierover staat in dit manual van de fabrikant: http://www.digital-everywhere.com/en/alcms/file/documents/ptcguide.zip      
Meer info over de frequenties van Ziggo/Casema: http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/casema_multikabel.shtml

Mijn Registry ziet er zo uit (MCE vond bij mij ca. 250 kanalen):

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\DigitalEverywhere\FireDTV\Transponder\Cable]

"473833"="300000, 6875"
"474000"="340000, 6875"
"474167"="348000, 6875"
"481833"="356000, 6875"
"482000"="364000, 6875"
"482167"="380000, 6875"
"489833"="372000, 6875"
"490000"="388000, 6875"
"490167"="396000, 6875"
"497833"="404000, 6875"
"498000"="412000, 6875"
"498167"="420000, 6875"
"505833"="428000, 6875"
"506000"="436000, 6875"
"506167"="444000, 6875"
"513833"="324000, 6875"
"514000"="332000, 6875"
"514167"="308000, 6875"
"521833"="316000, 6875"
"522000"="292000, 6875"
"522167"="260000, 6875"
"529833"="268000, 6875"
"530000"="276000, 6875"
"530167"="284000, 6875"
"537833"="162000, 6875"
"538000"="170000, 6875"

Logged
Escooby
Standaard
**

Karma: -1
Offline Offline

Posts: 17


« Reply #9 on: 16 September 2008, 21:03:59 »

he hallo
ik heb alles wel aan de draai
ik draai op vista met tv pack 2008 ook zonder tv pack werkt het bij mij zit bij ziggo.
ik heb wel een tip voor jullie.
zorg dat je de drivers van firedtv hebt draaien. www.firedtv.nl

en niet die in vista zit.
driver verwijderen. en zelf een driver kiezen.
Escooby
Logged
Doefus
Standaard
**

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #10 on: 24 September 2008, 22:49:01 »

Wat ik mij altijd afvraag is hoe het emm/ecm gebeuren werkt op zo'n dvb-c kaart. De settopboxen staan altijd in standby en halen daarin continu de emm en ecm op om de decrypt key up-to-date te houden. Als je zo'n dvb-c kaart erin stopt en je PC 's nachts uitzet, haalt ie dat soort info niet op. Stel je zet em 2 dagen of meer uit en daarna wil je bijv TV gaan kijken of je hebt een recording gescheduled. Naar mijn weten is de cycle tijd van een emm 10 minuten. Kan het dan voorkomen dat je 10 minuten zit te wachten tot je beeld hebt of gaat de FloppyDTV daar slimmer mee om?
Logged
Plantje
Guru
*****

Karma: 3
Offline Offline

Posts: 755


« Reply #11 on: 12 October 2008, 00:18:55 »

Er is 1 verschil met het zender overzicht en de meeste andere kanalen: bij Ziggo zijn alle kanalen gecodeerd m.u.v. Zenderoverzicht en Info & Preview kanaal.
Kijk eens of je ook beeld hebt op Info & Preview kanaal, als dat wel het geval is heeft het denk ik met encryptie te maken. De FireDTV kan encrypte kanalen alleen met juiste smartcard (+ abonnement) en juiste CAM weergeven bij Ziggo (bij CAIwai gaat het wel zonder CAM).

Welke CAM gebruik je in de FireDTV? Als er geen CAM in zit (of FireDTV ziet hem niet) krijg je denk ik jou resultaat.
Ik gebruik de Alphacrypt Classic ( http://www.alphacrypt.de/AlphaCrypt-Classic.39.0.html ), ik dacht dat dit de enige is die werkt met Ziggo. 

In de Alphacrypt moet de Ziggo smartcard zitten, let ook op de kant van de chip, hij kan er op 4 manieren in, maar 1 is de juiste (chip naar achteren en naar de 'dikke' kant van de alphacrypt gericht).
Als je een losse externe decoder (Humax of Samsung o.i.d.) hebt kun je de smartcard ook even hierin controleren of je smart card nog correct werkt.  Als je hierin ook geen beeld krijgt is het logisch dat het met MCE ook niet lukt. Succes!

 
 

Ahum! Super bedankt voor deze tip! Meine gute wat heb ik zitten klooien! Heb ik gewoon de kaart verkeerd in de alphacrypt CAM module gehad!
Logged
Joost69
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #12 on: 20 January 2009, 10:26:28 »

Hai,

Bedankt voor je reactie! Ik heb alles geprobeerd wat je schreef. Hij vindt nu zenders in mediacenter (niet in firedtv-viewer)
Ik heb ze dan aangevinkt in de gids. Daarna lijkt me dat je kan tv kijken? Maar dat werkt dus niet. Ik ging naar tv live, maar daar ziet hij niets, alleen zenderoverzicht is te bekijken, de rest doet het niet, hij herkent het tvsignaal niet?
Heb ik nog wat verkeerd gedaan?

Deze eerste stap hielp in ieder geval al goed! Maar nu?Huh
Ik had ook het zelfde probleem, Ik heb ook de kanalen toegevoegd (aangevinkt) Daarna kreeg ik wel de zenders. Heb je de smartcard er wel goed in?
Er staat op de smartcard "deze kant boven" maar hij moet er omgekeerd in!!! Bij mij waren er een aantal zenders niet goed te ontvangen. Dit lag aan de interne bekabeling, even de splitters er tussenuit en rechtstreeks op het ziggokastje aangesloten en het werkt prima! Aangezien ik een aantal keer heb geprobeerd de kanalen toetevoegen heb ik nu meer dan 8000 (!) kanalen. Uiteraard is het merendeel niet geconfigureerd. Weet iemand hoe je de niet geconfigureerde kanalen kan verwijderen?
Logged
yabbadabba
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Posts: 7


« Reply #13 on: 20 January 2009, 10:56:16 »

Bij meerdere kanalen (zoals 8000+) de setup van mediacenter opnieuw uitvoeren, kanalen scannen, kanalen toevoegen (vinkje zetten) en gids koppelen.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Dedicated Server Managed Colocatie VPS Webhosting + domeinnamen Domeinnaam registraties Linux beheer, server clustering, backup oplossingen

Powered by MySQL Powered by PHP
Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!